nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 22 Julai 2013

menu simple Darin


selamat petang kawan2...
sorylah lambat update..ini pun baru ada masa kobek2 memory card...
huhuhu

klah meh citer pasal darin ni..
eh sapa darin???darin ni adik surilah..
hahaa...

bulan-bulan posa ni..
mama darin ni mmg kemalasan tahap gaban nak masak siang2..
so mmg prepare menu yg simple2 jer...
hari sabtu tu aku prepare bubur ngan sup ayam..
ahad lak..bubur ngan bergedil frozen jer..
kakak lah hari sabtu ..bt mee hoon goreng n ahad lah maggi jer...jadilah..


ini lah menunyer..
bubur nasi ngan bergedil..isi kicap skit..
abis tau darin makan..
aku perasan darin ni mmg suka makan bubur..
myb dah biasa dari kecik..mama hari2 suap bubur n bekal bubur..
kira kalau bagi bubur jer..dua mangkuk lah abis..
tp kalau bagi nasi even yg lembik pun...tak brapa nak makan..


muka mengamuk nak suap sendiri..
sorylah dik..bulan2 posa ni tak kuasa nak bagi adik selerak kan lantai..
mama papa posa..kan tgk bubur berselerak..mau jadi tiger mama papa ni...
hehehe
kaedahnyer just suap jer lah..


utk menu ni sepinggan memang darin leh abiskan..
opsssssss...bersuap anak ni kan dugaan betul bila posa kan..
takut tersuap sendiri..lebih2 tgh panas..
konon2 nak tiup2..kan tertiup masuk mulut..
huhuhu

p/s: hari jumaat hari tu setel beli baju kebaya utk kakak suri n peplum utk adik ...jumaat lepas dah beli 2 helai legging dua beradik ni ngan baju sehelai sorang...tunggu weken ni nak cari dress, skirt n jeans utk dua beradik ni...atuk bagi rm300 utk baju raya cucu2 tersyg ni..so mama jimat lah skit..hahaha...

3 ulasan:

lieyalatif berkata...

darin mcm dayyan la emy...kalo suap nasi amik mase nak telan...tp kalo mkn bubur laju jek telan....tapi tu laa kene gak kenalkan ngna nasi kan .....

♥ Wina ♥ berkata...

wina tak pandailah masak bubur..

me this weekend baru nak shopping untuk anak²..satu hape pun x beli lg nie

shikin ali berkata...

Salam perkenalan.
Tersuap mulut sendiri tu mmg selalu je eksiden bila suap anak...hehe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut