nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 31 Disember 2012

bye bye 2012, welcome 2013


sekejap jer rasa kan..
tup tup hari ini dah hari terakhir dalam kalendar 2012...

dan alhamdulillah..sbb tahun 2012 ni lah...
aku dapat si darin SAfiya tu...
dah ada dua orang anak dara dah..
nak boboy kena tunggu lah 4 thn lagi yer..

aku rasa tahun 2012 ni kurang mencabar lah sgt..
yang tercabar tu hanyalah waktu nak beranak jerlah..
yang lain2 biasa2 jer..
hehehe..


buah hati pengarang saya..
for papa...work hard ok..cari duit byk2..
bagi kt kami...hehehe

utk darin..
nnti dah panndai jalan..
jgn buas sgt yer syg...


for my lovely princess suri..
study hard skit thn dpn..
sbb thn ni exam asyik periksa nombor belas2 jer..
itupun dpt nombor belas2 dpt tab..
kalau dpt no 1 tak taulah apa hadiahnyer...


untuk mama...
thn 2013 kena turun kan berat lagi 10kg..
bersihkan muka..kena cari collagen dah ni...
cari kerja baru...cari kerja baru...
hehehe...

p/s: nnti nak wat wishlist 2013 pulak

Khamis, 27 Disember 2012

rumah ku syurga ku...


tajuk hari ni mmg terbaek kan..
hehehe..
tp aku takdelah terbaek sgt pun..
sbb aku ni tahap kemalasan mmg maksimum...
hanya rajin tertentu sahaja..
hehhee

pasal rumah...aka rumah sewa...
mmg aku ngan pokden sama2 bt keje umah...
bab masak aku lah..
jaga anak aku lah...
mengemas umah/mop aku ngan pokden..
basuh kain pokden yang bt..
lipat kain aku yg bt...
hehehe


hall rumah aku...
dah macam kindergarden jer aku tgk..
warna warni pulak tu...
lantai bersih okkkkkkkkk


sbb balik kerja semalam..
aku gigih menyapu n mengemop lantai..
iyerlah..balik dr kuantan kelmarin..
betul2 sumer dah flat..
so balik keje semalam baru mengemop..
pokden pun balik keje semalam gigih membasuh kain..
i lap u sayang..hehehe


kalu ikutkan ngan budak ni pun aku nak mengemop...
dia lah sorang yg bt semak dlm umah ni..
hehehe
dgn coklat dia kat lantai..
dgn playdoh dia melekat kat lantai..
aku takut si darin jer mengutip
dah ler darin semakin membuas skrang...

p/s: kenyang perut suka hati...tadi makan mee kari rm5.50..huhuhu

Rabu, 26 Disember 2012

peel anak2 dara ku..


salam hari rabu sumer..
sorylah..entry yang banjir tu mcm tergantung jer kan..
actually nak menaip lebih2..
tp apakah daya aku masih buta bab2 tab samsung tu..
lagi senang rasa nya pakai laptop..
oh rindu kat asus aku..

klah..
cite banjir tu sudah2 lah yer
sbb dah surut pun banjir..
aku pun dah selamat sampai kl..
ingatkan dapatlah cuti banjir..
tp non ado..

tp kan..syok woooooooo main banjir...
hehehe..surilah yang syok nyer..
ktorang syok makan je dlm umah..

meh nak citer peel anak2 dara aku ..


gambar terbalik..takpe2...
ini anak dara aku no 2...
masa lahir..ya allah..mmg sakit giler lah time nak pecahkan ketuban tu...
tp lepas beranak..mmg best giler..
sbb budak ni tak reti sgt nak menangis..
menangis pun mcm dok dlm kain jer....
aku jer mlm2 asyik terbangun2 kot dia nak susu..
sbb suara non ado..
mcm makcik aku cakap...
'anak ko ni bisu ke mi'...
ewah2..sedap2 je cakap anak aku bisu..
anak aku bukan bisu ..
cuma kurang kuarkan volume jer..
hehehe

tp skrang..
dah hebat okkkkkkkkkkkkk
apa hebat?
sbb dia suka marah orang..
skrang menangis bercampur ngan marah okkkkkkkkkkk
kalau korang tak layan dia abislah..
abis dia merenung n mengekor korang..hehehe


inilah anak dara no 1 aku...
masa kecik2...mmg hari2 menangis..
mlm2 mmg takde perkataan tido lena..
sbb minah ni suka menangis malam hari...
mmg menangis ni sinonim lah ngan minah ni..
sampai ke beso okkkkkkkk
sampai nak g sekolah pagi tadi pun menangis...
letih mama kakak oiiii

yang best skrang ni..
kakak sgt2 manja...
suka giler kalau dia manja..
rasa nak geget2 ngan cium2 je minah ni...
dia punyer lentok mengalahkan adik..
kakak ni..kalau mintak apa2 ngan papa..confirm dpt..
tak pernah dpt..
latest dpt tab okkkkkkkkk
next tak tau lah..
rasa nya rumah barbie ok..
kopak duit laki aku...hahahha
next year kakak dah 5 thn..
mohon2 kurangkan menangis pagi2..
letih tau nak berdrama pagi2 hari..
hehehe

itulah peel anak2 dara ku skrang..
next2 tak taulah..
apapun mama papa sayang sgt kamu berdua...
muahhhhhhhhhhh


Isnin, 24 Disember 2012

Best kg kter banjir manja2


Eeeeeee.....
kter still d kontan ni.

esok balik lah tp nk citer2 skit
pasal umah d kg...

smlm 1 hari hujan dan pagi ni...
still hujan...

plan asal nk g syarikat insuran kt air putih...
tp tbantut sbb kontan tiba2 banjir...

baru nak kuar beserah...
tgk kete beratur2 jem
rupanya banjir ...

xjd lah g
sblm blk sempat tapau nasi berlauk kt warung ceri tu...
nyum2...

blk umah still hujan x henti2
siap aku g kedai bli sardin..

Khamis, 20 Disember 2012

Durian punyer citer


kan sekarang musim durian...
haruslah kte menikmati nyer kan...
cara aku menikmati..
meh aku citer..


menikmati sambal tempoyak yang sedap giler dari kantin felda..
sampaikan member ofis dah tau..
aku lah yang pembeli tegar tempoyak felda..
hehehe


haruslah ajak pokden g makan nasi ayam kampung tepi hkl tu..
mula2 jaga darin...kasi anak n pokden makan dulu
lepas tu baru menikmati budu ngan tempoyak...
ada pulak lala masak kuning tu...mmg marvelous...


eh ni selingan jer..
dah panjang tekak makan durian jer..
kte makan spagetti...
baru belajar bt spagetti kat umah..
konon nyer nak ajar anak n incik suami makan..
hehehe


yang ni mmg latest giler..
smlm kul 10 mlm gigih nak mencari tempoyak utk pot luck jumaat ni..
tp pakcik durian tu kata..dia tak bawak g gerai malam semalam..
so aku tapau lah durian yang 2 biji rm15...
tp pakcik tu baik...sampai 4 biji dia bagi aku..
itu yang penuh tupperware aku tu..
so pikir2..jumaat bawak serawa lah ...sbb jumaat lunch aku nak cabut balik kuantan dah...
hehehe

p/s: tingin nak wat durian crepe lah pulok...

Rabu, 19 Disember 2012

kamponggggggggggggggg


hari2 kakak suri menghitung hari nak balik kampung
insyaallah jumaat ni kte balik kampung yer..
tak sabar nak jumpa abg aiman lah tu...
hehheh

p/s: gambar nenek yang dtg cucu2 nyer minggu lepas...


Saat2 ngeriku...


Semalam ntah peel apa...darin mengamuk2 jer...natijah abis tetek aku digegetnya..
for info...darin skrang 10 bulan  dgn hampir 10 btg gigi....

Pagi ni mengepam penuh ngan darah sbb luka...huhuhu


tgk tak darah yang dah bercampur susu tu?
huhuhu...aku rasa sakit tp tak perasan lak luka..


nasib blah kiri...
kiri selalu2 dpt 3oz jer satu sesion...

p/s: mood mengigil tgk darin nak susu..huhuhu...


Selasa, 18 Disember 2012

Tudung Sifon 2 Layer


sticky mode


assalamualaikum

khas utk peminat tudung sifon 2 layer...
kami ada koleksi utk anda2 sumer...

i) sifon 2 layer awning thai silk
ii) sifon 2 layer awning 'corduroy' - P22 dan P23 sahaja 

dwi tone dan bercorak


utk harga/detail/borong
sila email : binipokden@gmail.com

sekian terima kasih


Isnin, 17 Disember 2012

jual tudung...bloggeroid...car wash


salam petang isnin sumer...
tak sempat nak update blog pagi tadi...
selalu2 leh gak auto publish..
tp sejak ada tab ni..
aku dah tak pandai bukak laptop asus aku dah...
hehehe

puas aku godek2 camner nak publish blog melalui tab samsung tu..
tp tak reti2 gak..
so nnti2 aku explore lagi yek
update blog kat ofis je lah dulu...

gambar atas tu masa dok dlm kete kt car wash..
ktorg tiga beranak dok dlm kete...
kt luar tu org cuci kte ..
mcm diva lak hahaha..
malas lah nak kuar..
anak2 pun merengek jer..
itupun terajin nak teman pokden cuci kete dia..

oh korang jgn lupa..belek2 lah tudung layer tu..
cantik pakai..kain pun sgt2 berkualiti n elok...
harga tak mahal pun..
korang pm aku kt fb..
takpun email kat aku yek...
nak harga murah korang tanyer lah aku..
manalah tau aku bermurah hati nak bagi kan..
kui kui kui

Sabtu, 15 Disember 2012

Tapau durian



Dah lama aku dokk perhati...member2 opis menapau

Lunch semalam kan lama

So aku ambik peluang menapau
G pun ngan member2 opis yg antu tgk durian

Korang layan je lah gambar.....


Oh yer aku update blog guna blogger android...
Paham2 je lah...budak baru blaja


Khamis, 13 Disember 2012

learning table utk darin


salam pagi khamis..
hari ni mengantuk betul...
rasa nak menguap jer 24 jam...
huhuhu


smlm pokden balik lambat dari kerja..
so inilah kerjanya pokden balik lambat..
mencari mainan utk anakdara no 2...
katanya kakak dah beli tab...
so adik beli mainan jer lah..


mainan ni mmg baguslah..
basic nyer ialah meja makan lah..
adalah mcm2 lagu..
eh sume lah ok..
aku ni tak explore lagi pun
hehehe


ini budak muka berkerut..
selama ni main mainan kakak nyer je
tetiba papa beli mainan baru..
jadi confuse lak

p/s: first word kuar dari mulut darin adalah PAPA...menciiiiiiiiiiiiii...hari2 mama bagi tetek...tak sebut pun nama mama...ngajuk2..uhuk2..

Rabu, 12 Disember 2012

muka gabra ambik lesen kete....


ohooo...
gelak lah tgk pic aku kat atas tu..
itu muka suci murni umur 17..
tp pakai tudung mcm mak2 orang dah kan..
ambik gamabr passport..mestilah skema kan..

oh yer..
aku ambik lesen kete umur 17 tau..
pengalaman sgt2 debar...
sbb yang test sekali ngan aku sumer makcik2 jer..
dan2 aku yang paling muda...
siap makcik2 situ suruh aku relaks..
mmg aku relaks pun..
sbb aku mmg dah dikira terror sbb aku selalu jer gedek2 drive kete bapak aku..
ahaks..
itu bapak aku suruh aku ambik lesen..
riso kat aku..
iyerlah darah muda time tu..
kalau kete ilang je kat parking..
confirm muka aku lah tu yang drive nyer..
hehehe

p/s: ingat lagi abg/pakcik jpj tu..siap ajak kuar lagi lepas test kete...apa ni bang..no rasuah2 ok..hahaha...lagipun i bawah umur lagi ni..ahaks..


Selasa, 11 Disember 2012

result doc...samsung tab


salam pagi selasa....
hari ni skit tingtong...
tp kira ok lagi lah...

kalu tak ok confirm aku memeruk kat surau dah ni..
iyerlah...
semalam darin dapat ubat antibiotik baru...
dan2 lak darin mcm takleh nak tido..
berpeluh jer..
kipas mmg stand kat dia jer ni...

aku pun mcm burung hantu lah..
oh yer..darin kan kena jangkitan kt telinga...
dah dua kali telan antibiotik..tp virus tu tetap ada ...
so doc darin antor sample ke makmal
nasib takde pe2...
cuma darin kena ambik ubat antibiotik yang baru..
tgk berkesan ke tak..
huhuhu
harap2 takde pe..


ini lah makmalnyer...
tengahari terima call dari staff klinik..
aku ngan pokden..mmg tak senang duduk..
sbb ptg tu doc nak jmp
nak citer pasal jangkitan darin ni..


nasib takde pe2..
atas tu hasil result..
yang bulat huruf R tu...antibiotik yang telah darin makan...
yang tu sumer tu tak menjadi kat darin
so skrang darin tgh cuba utk antibiotik yang last sekali tu 'azithromcyin'
harap2 lari lah virus tu...


setel hal ubat tu...
ni lah kakak suri punyer citer..
kerana cousin dia ada ipad..
hari2 suri berzikir kt telinga pokden
suruh beli
niat nak beli ipad tp bl pk balik..beli samsung tab lah..
murah skit
lagipun senang sbb dah ada berukband kan...
so skrang mmg lega sgt2.. g mana2..
even dlm kete ..kat restoren..
cik suri kte mmg behave tp dgn syarat ada tab lah...
hehhee


inilak citer mama dia..
vinci ada sales ..so rembatlah...
50% less ok...
giler ko tak rembat...


oh buku saving aku..
dah lama tak saving..
cari2 dlm laci terjmp lah pulak..
so niat dpt bonus nak simpan skit..
hehehe..simpan 50 pun niat yang bagus gak kan..
hahaha


korang mesti pelik ni apa benda kan..
korang kalu nak cantik..sila makan sarang burung ni..
orang skrang kan dok giler collagen..
aku pun sama ok..
tp serius..geli aku nak makan wei...


ntah apa2 aku bebel kan..
tp tetap nak bebel...
yeahhhhhhhhhh...dpt calendar 2013
so leh lah rancang apa2 yang patut kan..


muka selambak aku...
tudung senget sokmo aku ni..
nak wat camner..
jgn aku senget dah..
hehehe..

p/s: itulah citer2 aku..esok citer lagi..kalu muak sila muntah kat toilet okkkkkkkkkkkkk
baiiiiiiiiiiiiiiiiii


Isnin, 10 Disember 2012

citer weken....


salam pagi isnin sumer...
monday blues ke?
oh aku tidak hari ni..
rasa semangat g keje..
hahaha..
buang tabiat jer kan...

tajuk 'citer weken' kan..
so kte citer hal wiken jer lah..


wiken mmg dok umah jer..
kalau kuar pun hanya kuar makan jer...
sabtu lunch kat ayam kampung hkl..
ahad dinner kat sg buloh..
lain2 dok umah jer..


ptg ahad hujan bukan main lebat..
pokden lak kuar baiki kete dia..
so aku rasa lapar..
try test lah bt ayam rosemary...
tp bt 5 ketul jer..
beriya2 suri n darin makan..
hehehe


moyang suri n darin..
posing kat cameron highlands ni...
still available..
hehehe

p/s: misi mencari periuk nasi yang canggih skit..periuk nasi aku kurang canggih ahhh...

Khamis, 6 Disember 2012

suri n darin yang kurang sihat


salam pagi khamis sumer..
oh semalam tak leh nak bukak blog pun...
sbb blog aku kena block sbb ada malware tu
virus apa ntah
aku pun tak reti..
so aku bt tak tau je lah

so hari dah leh..
kte update gambar lah...

.
sejak kebelakangan ni..
dua2 anak dara aku ni mmg tak sihat..
ini pun baru semalam g klinik pulak...
kakak suri asyik batuk2 malam2...
so mmg kena ubat batuk dan pelega..
sampai dah tak batuk...



adik lak...ada jangkitan kat telinga...
dua minggu lepas dah detect kena..
n mmg dah kering pun..
tiba2 smlm kena pulak..
nasib tak demam bagai ...
so darin pun kena on antibiotik balik..
kena makan ubat selsema dan block nose sampai baik


kami laki bini kena lah rajin skit pantau ubat anak2 ni..
sbb anak2 kami ni culas sgt2 makan ubat...
tp kali ni kami kena pantau betul2..
sbb bahaya utk anak2 comel kami ni...
dan kami mama papa yang baik
beli kek barbie kecik ni utk pujuk kakak suri makan ubat...
huhuhu
melayang rm30.00
nasib murah


untuk anak2 apa sahaja lah...
tp sayang kakak suri tak makan pun kek ni..
ni kek span yer kwn2..
anak sy ni demand tinggi..
kek span mmg tak makan
huhuhu
  

gambar atas tu...kat 'restoran lelagi...'
feveret restoran kami kalau g klinik budak2 ni...
iyer2 je bawak kek tu..
sampai kan staff situ ingat ktorang nak sambut besday suri lak..
mcm besday girl lah pulak..
thn dpn yer suri ...bulan 5 ...
kte order kek barbie utk besday kat school...


iyer..kakak suri mmg semakin kurus skrang..
suri ni memilih skit makan...
itu jadi kurus skit..
tp kalau bagi makan maggi kari tu..
mmg lajulah makan..
tp takleh selalu lah..


si kecik yang kena jangkitan telinga...
nasib berat makin naik..
skrang darin officially 9 bulan lebih dengan berat 9.9kg..
tahniah2 anak ku...

p/s: papa sedang cuba tunaikan hasrat si anak dara nyer tu..apa dia yek?adakah dapat papa menunaikannyer..jeng jeng jeng????

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut