nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 25 April 2018

citer posa zaman anak 1


salam geng..
tetiba kepala hotak jadi serabut lak
padahal dpt baru dapat gaji..
actually gaji ni lah nk bt menampung makan bulan posa..
tetiba tingat zaman anak sorang..


gigih aku korek gambar ni...
ni gambar zaman dok sri damansara...
anak sorang...
masa ni syok sgt
sbb bazar ramadhan sebelah apartment je..
so bab nak memasak hanya dipikirkan waktu utk sahur je..
gulai ayam tu feveret pokden tu..


ini lak lauk ekspress...
bt simple2 je..
dulu dok sri damansara keje kl..
so distance jauh nak mampus..
pernah tau bulan posa aku sampai umah kul 10mlm
huhuhu


ini pun citer2 lama dlm blog time posa
time ni pn dana gigih menjahit manik
automatik aku pun gigih..
ini tempahan tau..
aku ambik upah murah2 je...


eh tetiba jumpa muka suci murni..
skrang muka tak brapa nak suci..
sbb anak dah 3 kot..
hahahah


eh ..terflash back lak...
kena sampuk agaknya aku hari ni


Khamis, 19 April 2018

Klinik gigi di UTC Keramat


hari ni masuk opis lewat skit..
dalam kul 11 gak lah..
bwk darin g klinik gigi
ai nampak gusi darin bengkak2
so kena lah tgk jugak kan...

gambo atas tu breakfast roti canai dulu kt utc keramat..
aku suka g klinik utc keramat ni..
sbb kalau pagi senang nak parking
pastulak ada foodcourt kan..
senang sekali harung..
apa2 sebelum jumpa doc kasi telan kenyang2

sambil doc tgk gigi darin..
ai pun selit lah jugak..
ai cuci je..
rm2 je ...
suci murni gigi ai..
hahaha

berbalik citer darin..
yg aku tgk bengkak2 gusi tu..
sebenarnya gigi kekal darin nak tumbuh..
tp gigi susu still kuat..
so terpaksa lah cabut gigi susu darin sebatang..
ada 3 batang gigi yang mengganggu gigi kekal darin nak tumbuh
tp cabut 1 jer..lagi 2 tu dah goyang2 skit
bila2 masa leh tercabut sendiri..
oklah...darin senyap je doc bt..
paksa rela nama nya...
hahaha

next...telinga darin lak
darin kan ada problem telinga
telinga keluar air..
by ahad air telinga still kuar..
hr isnin kena g hkl kasi cuci lah nampaknya

mesti korang tertanya2 nape telinga darin kuar air
actually darin ni ada problem telinga sebelah kanan..
ikut kata doc dr hkl, dinding antara telinga dan saluran hidung nipis..
myb sbb struktur telinga memang azali mcm tu...
n ada doc swasta cakap..gegendang telinga darin dah pecah
tp ai dah follow up hkl..
bt ujian speech n hear..
so far result adalah mild..
so sampai situ je..
yang lebih2 takleh nak ckp sbb..dah lama tak follow up
but secara fizikal nya..
darin ni mmg slow skit dr kakak dia..
umur 6 thn still xreti membaca..

kami laki bini pun tak cakap byk
syukur apa yang ada...
n tak nah nak push darin
but syukur sgt..tadika darin byk membantu darin bercakap byk skrang...
walaupun satu persatu perkataaan keluar..
bg ai sumer dh perfect..
hehehe

eh terciter lebih lak..
esok sambung lak..
bubyeee

Rabu, 18 April 2018

kerja dan still kerja


salam geng..
petang baru nk upload blog..
lambat skit..
keje bertindih skrang..
disebabkan sistem ep baharu tu...
huhuuhu

sejak dua menjak stress sbb sistem baru lah
nk buat tp kena study dulu
abis masa ke study sistem je dulu..
apapun tetap kena bersyukur sbb ada keje kan...

eh korang dah start tempah baju raya ke???
ai baru nk tempah..
sbb baru sempat beli kain..hahaha
tgh pk nak bt fesyen apa ni..
tp fesyen biasa2 je lah...

eh oklah..
nnti sambung..
esok lah kot..
bubyeeeeeeeeeeeeeeeee




Selasa, 17 April 2018

Rutin harian


assalamualaikum kawan2
tak sangka ada jugak yg still sudi baca blog aku...
ingat kan aku telah dilupakan...
hehee

oklah..kita continue bercerita yer
dengan sekeping gambar byk menda leh citer sebenarnya..
heehhe

gambar atas tu 
si darin n si sarah
kakak darin dah umur 6 thn...adik sarah lak bln 6 ni baru 2 thn
ini lagaknya nye pepagi...
kalau adik bgn awal..mmg dia akan jalan kaki sendiri lah g umah umi (pengasuh)
kalau dia still tido..mmg berdukung lah
si kakak darin lak..
sentiasa happy nak g school
hari2 excited g school...(mama lak rasa pelik)

mesti korang tertanya mana kakak suri kan..
kakak suri dah darjah 4..
dah naik van sendiri dari kuarters..
so mama dah lepas 1 tanggungjawab pepagi...
kakak suri dah berdikari..
dah gosok baju sekolah sendiri..
dah pandai jaga adik..
gitu lah citer anak2...
eh mcm dah tua ye aku...

klah ada keje..
nnti menyembang lagi

Isnin, 16 April 2018

rindu bau pantai cherating


morning geng..
pagi ni penat skit..
penat otak...
badan x brapa penat..
tp otak..

fuhhh...
tertgk gambar kolam ni kt dlm insta..
so mehlah ai tepek seketul kt sini kan..
ni gambar kolam di legends cherating..
dulu2 aku membesar di cherating...legends cherating ni part of tempat lepak aku..tp bukan dalam hotel lah..area pantai tu...
pantai still bersih...
kolam pun masih yg sama..
eh lupa..ambil gambar di masa sebelum check in di legends hari tu
ada family day ofis papa...
sehari semalam je..
tp best...sbb anak2 aku best...
anak2 aku sukakan kolam..
so senang part situ..

bila dah balik kl..
mengenang lak tempat legends tu
rindu bau pantai cherating..
eh pantai cherating..pasir nye still halus2 ok..
so korang g lah jalan2 sana...

legends hotel?  nnti2 aku bg review skit ye..

Jumaat, 13 April 2018

maggi oh maggi


salam geng
lama tak update..
giler bz skit..
kepala pun dah tiong2
stress tak yah citer..

stress keje
stress berat naik...
huhuhu

maggi atas tu masa kena standby bos2 meting..
kiter kuli kena lah tunggu sampai bos meting
so isi perut dulu dgn apa yg ada...



taip je apa saja

nuffnang

Pengikut