nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 28 Februari 2011

kek coklat makcik lissa


suka suki je aku ni kan
tetiba rasa nak makan kek...
tetiba tingat si lissa ni ada tunjuk2 kek dia..
terus tempah last week...
jumaat hari tu g taman melawati ambik kek..
nyum2..sedap sangat lissa..
i like...
next2 nak try carrot cake lak..

p/s: makan kek then letak aiskrim vanila...oh nikmatnyer...kira ni desert utk makcik2 pakcik2 nenek aku yg datang tu lah..bijak tak mak???heheheh

Ahad, 27 Februari 2011

terima kasih cinta


terima kasih papa
sebab bagi perfume ni..
even aku tau brapa harganya..hehehe
but saya appreciate sangat2...


putih utk papa...hijau utk mama


aku tak sure jenama ni..
but apa2 tq sangat..

p/s: aku bt g keje..ramai cakap bau nyer sedap...biasa2 g keje aku sembur je perfume avon..takpun body shop..itu je leh lenjan hari2..hehehe

Jumaat, 25 Februari 2011

Carmita semi d @ shah alam 2


Carmita Semi D @ Shah Alam 2


planning esok pagi nak g tgk rumah ni..
korang kan tau tahun ni adalah tahun menilik2 umah idaman kami
kot2 ada yang berkenan leh booking dulu kan
baru launch but katanya dah full booking..
apapun g tgk dulu


p/s: esok malam semua makcik2 pakcik2 n nenek aku datang umah aku utk dinner..nak masak pe yek???huhuhuhu

pelakon adi putra


tetiba suri snap picture ni
gambar pelakon adi putra...
motif? tiada

p/s: anak dara aku skrang dah membiasakan diri dengan kamera aku skrang...huhuhu

Khamis, 24 Februari 2011

maggi time and bengong day


akhirnya period aku kuar jugak..
bt puan dana n lieya..
i tak preggy okkkkkkk
frust??
no no no..
akan ku berusaha..
hahaha
meh layan gambar...


cik suri skrang memang dah konker aku nyer lappy..
itu lah tempat dia skrang..
sambil makan..sambil tgk cd dia
but ok gak..senang aku nak bt keje skrang..


ini bukan makanan utama kami..
kalau beli satu pack maggi kari ni..
memang berlagu nak abiskan 6 bungkus maggi ni..
itu aku malas nak beli maggi ni..
ini kira makanan selingan kami


n aku nak perabiskan maggi ni pun ambik masa giler
aku bukan kaki makan maggi..
but cousin aku ni memang hantu maggi...
but bila ada nescaffe tu baru heaven..hehehe

p/s: lega dah gaji hari ni...but bengong giler aku hari ni..kad maybank aku lak ngan pok den..so terpaksa lah bermybank2u je.huhuhu..

Rabu, 23 Februari 2011

our simple menu for dinner


tiada kata nak dikata
layan je lah


ikan aya goreng


sotong sambal

p/s: hari2 bekerja memang aku masak..tapi macam lauk gni lah..simple jer..janji pok den kenyang..hhehehe

esok gaji...



mood happy sebab esok gaji..
bulan ni sekek giler..
ye lah..balik kampung hari tu tak ingat dunia kan..
hehehe

p/s: bila lah masalah sekek ni akan berakhir????

j a m u a n / m a k a n - m a k a n


ini adalah jamuan perpisahan staff ofis aku..
layannnnn


the desert : i like pink ..i like orange


the behave : susun cantik2 yek..aku nak dua pinggan tu


the fishy : tangkap ikan buat asam pedas


the feveret : sambal belacan


the pose: anak dara n mak dara


the healthy : ulam2 tu makan lah


hero no 1 : baju itam


hero no 2 : baju bunga2 halus..



the people : kalau rebut makan baru best kan..baru feeeeeeeeeeelll

p/s: bila lah aku lak nak jadi heroin no 1 lak???

Selasa, 22 Februari 2011

mood

sebagai manusia ...
sebagai perempuan biasa...
of course mood adaaaaaaaaaaaaaaa kannnnnnnnnnn???
for ur information ...aku takde moooooooooddddddddddddd gilerrrrrrrrrrrrrr
ntah naper????????????????????/
korang leh salah kan period aku yang tak datang2 ni..
cian body aku menanggung derita ini...
nak mengeCHECK dengan benda alah pregnant tu ....tapi aku malas...
malas nak rasa kecewa...
sangat2 sakit hati kalau kecewa...
buttttttttttt....
aku akan berusaha bersungguh2..
chaiyok2...

p/s: layan lah pompuan senget cam aku ni hahhhhhhhhhhh...
p/s: best2...this weekend my family dr kuantan nak datang kl...sepupu aku nak bertunang dengan orang kajang..leh makan satay kajang...hehehee

Isnin, 21 Februari 2011

wedding dua pupu


agak2 kan layan gambar je ok??
aku takde mood giler nak berblogging...
sepatutnya period on 16...
sume tanda nk period dah ada..
but tak kuar2...
aku rasa mcm toksik2 dlm badan aku ni tak mo kuar...
sakit jiwa dan raga ni..
sesapa ada tips tak???
layannnnnn


tak salah aku..ni raya ketiga chinese new year..
anak mek tam aku kawen..
kebetulan ada d kuantan..
pergilah..


yg baju merah tu...pak itam aku..itam kan?hehhee...
dia jadi dj hari tu..
muka mencuka je..mcm kena paksa..hahaha


inilah pengantin nyer..
pengantin pompuan tu dua pupu aku..
dua pupu aku ni kawen ngan tentera orang sarawak tak silap aku..
simple but very nice..


yang tukang apit tu mek tam n pakcik nan aku..
ibu bapa pengantin ..
mek tam aku malu2 lak..ahaks


disebabkan pak itam jadi dj..
habis sume dok lepak sama..
termasuk lakiaku..
yang baju pink tu sepupu aku..
kecik2 sepupu aku tau


laki ai n pak teh aku...
diorang ni kalau sembang bab bola..bini pun tah ke mana...

p/s: kesimpulan nyer aku nak abiskan draf2 dalam box aku ni..hehee..so korang terpaksa lahlayan jugak..
hehehe

Sabtu, 19 Februari 2011

kaki skodeng



gambo cik suri skodeng


skodeng asoi bakar2...
siap pegang pistol...
ala2 mata2 gelap

p/s: satu malaysia katakan...hehehe

Jumaat, 18 Februari 2011

tips untuk anak makan


bila orang jumpa anak aku...
mesti diorang tanyer aku bagi apa ke suri makan
iyelah ..baru 2 thn 9bln tapi berat dah 18kg
ciksuri tak gemuk..but tembam okk
hah..ini yang aku bg makan


selama ni..
apa yg aku masak memang aku suka suap cik suri
pantang betul nak bagi cik suri ni makan sendiri
pertama: takut bersepah..
kedua: takut cik suri main2 ngan makanan


ini aku masak mee goreng bodo2 je..
isi kicap byk2..
pahtu aku suap kasi kenyang...

p/s: tips anak tembam...kena rajin masak lah kot...n kena rajin suap anak makan...jangan lepas tangan je..

Khamis, 17 Februari 2011

Rayban


eh eh eh..
aku kadang2 tak paham
kenapa kadang2 orang panggil spek mata tu rayban..
sedangkan bukan jenama rayban...
hehehe..
meh..layan kitorang berspek..
hehehhe


antara tiga orang pose spek ni..
spek aku paling murah..hehehe..
aku mana lah nak pakai spek2 ni..
dah ler rabun..baik pakai spek mata rabun aku je..
spek mata itam ni memang tak main..
harga spek aku RM 8.00 je..
murah kan.hehehe


giler babas..spek aku rm8.00..spek cik suri ni made in barbie rasanya..rm49.90..
gilor ..mahal dari aku..
itulah pengorbanan seorang ibu..
ahaks..


actually papa den baru je rembat rayban tu...
harga biarlah rahsia...
kali ni papa den bapak lah kerek leh dpt rayban..
dia tak tau ke spek mata rabun aku pun ada jenama gak..
espirit ok papa den..
hehehe


cik suri pakai baju ala2 cheongsam..
mak aku yang belikan..
sempena tahun baru cina..
tetiba kan..

p/s: family aku memang gitu..ingat aku kecil2...cheongsam lah...baju punjabi lah...sib baik sari je takde..hehehe..

Rabu, 16 Februari 2011

lo'ceng or sate ikan


oh ini makanan kalau pure memang dari siam kot..
and of course tempias kat kelantan dulu..
so first2 kenal sate ikan ni adalah dari kelantan..
aku masa skolah rendah zainab 1 di kota bahru dulu2..
memang selalu je kejar pakcik jual sate ikan ni..
tp di kelantan ..dipanggil lo'ceng..
tak reti nak tulis pronouns dia..
so paham2 je lah


since dah kawen ngan orang kelantanese ni..
balik kelantan memang cari..
even di kl..selalu cari kat pasar malam sri gombak..
rupanya lo'ceng ni feveret laki aku..
now..feveret cik suri lak..
atas tu gambar cik suri selepas mengamuk..
asyik badmood je masa kat rantau panjang hari tu..
last2 rasuah dengan lo'ceng
terus senyap..


lo'ceng makcik ni memang terbaek..
kalau makan di pasar mlm sri gombak...memang penuh ngan kanji..
but kat situ memang pure..
lebih2 lagi batang pencucuk tu diperbuat daripada buluh..
kalau kt pasar mlm sri gombak...mcm pakai recyle lidi je..
hehehe


selain lo'ceng / sate ikan tu..ada jugak jual sosej..tauhu,
but lain2 memang tak makan lah..lo'ceng je..
itupun papa den beli RM10
RM 5 utk kuah manis n RM5 utk kuah pedas..
terbantut jap nak soping..


khusyuk anak dara aku ni kalau jumpa lo'ceng..
tgk siap pegang plastik sendiri..
marah kalau aku cakap nak tlg pegang..


see..pujuk2 baru nak bg plastik tu..
actually aku nak rasa lo'ceng kuah manis dia tu je..
hehee..taktik lapuk mak pak..


muka mengunyah lo'ceng..
iyelah diperbuat daripada ikan..
n cik suri ni memang hantu ikan..
if makan ayam even kfc pun..
dia aku muntahkan ayam2 lepas dah kunyah2..
anak dara aku ni eksyen je nak g makan mcd or kfc..
sebenarnya tak makan pun ayam..
nak mainan je..


berbatang2 cik suri ni makan..
tgk beg plastik itam belakang tu..
itu beg plastik soping suri tu..
dua bantal mickey mouse..
bila papa dia tanya nak yg mana satu..(suruh pilih)
dia cakap ...'ee nak dua2..'...geram aku..

p/s: masa g rantau panjang tu..rp tu baru lepas hujan..n becak2..si anak dara aku ni..(iyelah orang kl lah katakan) asyik bebel..'mama, bacah ciper babi ee..., kita beli baru lah..kotor ee nanak pakai"..menyampah je ayat..(mama, basah selipar barbie ee, kita beli baru lah..kotor ee tak nak pakai)...huhuhu

Selasa, 15 Februari 2011

sakit kepala

mood cuti hari ni..
kepala sakit sejak petang semalam...
panadol dah makan pun tak ilang2 ni..
nak kena kobek cari pain killer dah ni...
bangun 5 pagi cari panadol..
telan 4 biji..
tapi bangun pagi still tak ilang..
adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

p/s: salam maulidur rasul sume..

Limited Edition RED BlackBerry® Torch™ 9800

canggih tak canggih sume dok gilor ke blackbery

sticky mode:


eh bukan chinese new year dah lepas??
but if free apa salah nya cuba kan
free tu wokkk



aku tak pakai blackbery pun
but aku tingin nak pakai blackbery
camner?


oooo...daftar post-paid blackbery plans tu
eh senang je..
nak daftar jugak lah..

klik sini : Limited Edition RED BlackBerry® Torch™ 9800

p/s: benda-benda yang leh dapat free..apa salah nyer kan..heehhe
p/s: cepat2 ye kawan..tarikh tamat adalah 18 februari 2011

Isnin, 14 Februari 2011

rumahku syurgaku


setiap kali aku balik kampung kat kuantan..
memang membebel2 aku kat abah aku ngan adik2 aku...
ko tgklah porch umah aku..
dah mcm apa ntah..
sampaikan suri nak main2 pun payah...
rasa nak sekek je kepala sekor2...

p/s: actually adik aku no 2 nak bt umah kat beserah..so nnti sume akan berpindah ke beserah..sgt2 best..sbb umah tu dkt ngan umah nenek aku..makngah aku..pakteh aku..mak anjang aku...kira saudara mara lah..
at least balik kampung suri tak boring..skrang mak aku dok perumahan...
p/s: rumah dijangka siap sebelum raya.so hari raya thn ni akan lebih bermakna sbb turn aku n beraya di beserah..hehehe

kelas 2 kerat

bt information kawan2..
aku sedang menghabiskan last subject aku
last subject je...bukan final semester..
sbb aku tgh tunggu green light nak wat practical training kat ofis
bab tak dpt approval so...ingat semester ni last..
tp rasa2 tak..
layan


actually aku bt bachelor business administration majoring marketing....
kelas gitu tittle degree..
but sbb kaki dah seluk ke goverment..
takde makna dah majoring aku tu..
memang bt admin je lah..
eh..aku kerani je kat gomen..
guna spm pangkat 2..hehehe


tgk kelas pun brapa kerat je kan..
atas ni lak jalan federal highway di pagi ahad..
dalam pukul 9.30 pagi gitu..
aku skrang kena kerja keras skit..
coz ambik business law uuuuuuu
rasa jadi lawyer jap..loyar buruk..
hehehe

p/s: semalam kena pau ngan lecturer suruh beli buku...jumlah rm76...but dalam wallet ada rm50 je...balance rm26..sy utang yer sir..hehehe (tgh bulan ni beb)

Sabtu, 12 Februari 2011

kegembiraan anak aku ketika bermain


dikala kebosanan dok rumah mentua..
hehehe..biasalah..ayat standard..
anak dara ku tetap happy bermain
bermain di luar aka bermain kat tanah..
iyelah..dok kl kan dok apartment..
bila sesekali balik kampung bermain kat 'tanah'
seronok wei


happy sampai melompat2 gitu sekali..
walaupun kamera ku tak canggih..
tp dapat gak aku catch lompatan suri tanpa jejak tana
hehhee


paling suka part gaun suri pun melompat..
jelas menunjukkan kelompatan sebenar suri..


ntah apa dibincangkan oleh dua orang sepupu ni
sampai tergaru2 kepala...


budak ni panggil aku bila dia ternampak aku ambik gambar dia..
mama kan paparazi b...hehehe
itu teknik suri ajak aku turun main dengan dia..
xkuasa aku..panas wei..
i tak biasa panas2 ni..


lagipun suri dah ada bbysitter..
hehhe..babysiter suri tu adalah adik bongsu papa den
yang pakai baju biru muda tu
heheeh

p/s: sesekali balik kampung..betis suri penuh dengan ciuman manis nyamuk2 kampung..
p/s: sekali balik kampung di kuantan..aku kena marah ngan ma aku...huhuhu..iyelah..kalau tgk betis suri tu mengamuk sakan lah ma aku...anak dara lah katakan ..kena lah jaga betis..hehehe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut