nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 29 Ogos 2012

charger hp tinggal kampong...standard ahhh..ada jer tinggal


selamat pagi...assalamualaikum...
aku hari ni mmg rasa letih bangat...
lepas balik raya mmg aku rasa down sgt2..
down sbb badan tak sehat jer..
huhuhu


aku lak mmg pesen..
ada jer tertinggal barang kat umah ma..
ni aku lak tertinggal charger..hari tu pok den yg tinggal kan..
so terpaksa guna charger emergency ni
ptg ni nak cari charger baru yang murah2..


hp cikai aku..
dah dkt 4 thn pakai ni..
rasa nak tukar jer..
hehehe

p/s: badan sakit2...kepala ting tong..huhuhu

Isnin, 27 Ogos 2012

talent seorang 'kakak'


salam hari isnin di bulan syawal..
aku tak keje hari ni..
mmg plan nak g keje..
tp dah 3 malam aku 'berhidung' je malam2..
akibatnya pagi2..berat jer kepala..
so hari ni aku cuti lah dulu..
leh aku settlekan dulu kerja2 rumah kan..

ok ..ini citer sebenarnya dah basi pun.
hehehe..
pasal kakak suri..
dah nama kakak kan..
so korang layan je lah..


suri kalu dok umah..
mmg ada kerja2 yang nak dibuatnya..
setakat ni kerja yang wajib suri bt ialah pack2 baju2 utk dia g school ..
ala..pilih2 dlm gobok suri..
pahtu letak dlm beg..
esok bagi aku just chek je..
hehehe


kalau korang tgk gambar2 ni..
mesti korang akan tau betapa rajin nyer suri ni..
inilah kekdahnyer kalu dok umah..
pantang aku cakap nak tukar pampers darin..
laju je dia ambik wet tisu ngan pampers..
sbb dia yg nak tlg tukarkan..


aku biar jer suri nak tukar pampers darin
aku tgk jer..jadi supervisor..hahaa..
lantaklah ..ko dua beradik..


mmg gigih sgt2...
leh bagi 5 bintang ke suri..


muka si adik yang tahan je apa yg kakak buat..
nasibler ko darin..
hahaha..

p/s: gambar raya tak byk..tp kena edit dulu..tungguuuuuuu


Rabu, 22 Ogos 2012

selamat hari raya


mama tak sempat nak wish before raya..
so mama kte nak wish kat aunty2 uncle2..
selamat hari raya aidilfitiri
maaf zahir batin

Khamis, 16 Ogos 2012

sahur tadi


dah muak ok nak makan nasi utk sahur..
pun dah muak makan roti dengan telor..
tadi bt mengada2 skit kat pokden..
mlm beli piza..
makan bt sahur..
ni kalau adik aku pakngah tau ni..
mesti kena kutuk
lantak ler..
hehhee


ikut sedap mulut..
feveret piza aku adalah papa john..
tp mana lah ada papa john kat sd ni.
so dominos jer lah..


nak piza seafood tp pokden tgh alergic seafood
so ambik beef peperoni jer lah..
ok sedap jer...


breadstick...oh tingat papa john punyer breadstick dia..
sedap leh cecah cheese cair tu..
hehehe

ps: dana...nnti lepas raya kte serang papa john yek..hehehe...
ps: sory lah kalu wat anda,anda dan anda terliur yek...huhuhu


susut sikit


kelmarin genap lah darin 6 bulan..
oh sekejap je rasa berlalu kan..
skrang dah meniarap bagailah...

bulan posa mmg byk dugaan darin ni..
byk kali kena demam...
itulah badan mcm susut skit..
mungkin nak 'ringan' tubuh sbb nak merangkak..
mungkin kan..

darin ni aku perhatikan...
tak de nak nangis2..
tp mmg kuat marah..
takleh kakak suri gomol2 skit..
terus marah dgn bunyi2 marah..
hehehe...
itulah suri..nakal sgt kat adik kan...
hehehhe

p/s: oh dah nak dkt raya kan...jumaat ptg cabut balik kelate..harap2 jgn lah dok dlm kete sampai 12 jam..huhuhu

Ahad, 12 Ogos 2012

setel sudah


salam sumer..
hari ni citer mmg tak bergambar..
sbb malas nak update gambar...
hehehe

semalam dgn rasminyer dah setel baju anak2 aku
anak2...n budget pun menambah gak...
tiap2 tahun raya..budget suri bawah 300
tahun ni bertambah skit sbb ada darin...
tp tak menambah byk pun
kira dua beradik ni aku abis dalam 500 jer..
aku jimat cermat skit tahun ni...
dah ada dua princess kan...

suri tahun ni dok giler barbie..
so semalam terjah butik barbie..ala kt midvalley ler
melayang lah 165...
beli satu dress, sling bag n jam (tiba2 nak jam lak)
pahtu terjah FOS..beli kasut utk darin n aiyan sekali...
rembat dress utk suri satu...n skirt tutu warna pink utk suri
last terjah ke reject shop...
beli dress ke darin 2 helai...t-shirt n seluar...
ok setel baju raya anak2 aku...
giler simple kan...

tp semalam..giler kentang pok den pun sibuk beli kasut raya..
hhahaha..ingat anak2 jer ..pok den pun ada hati nak beraya...
rembat dua pasang kasut adidas..(yg murah2 jer)
konon nak wat keje..takpelah kasi chance bapak nk raya gak kan..
dahlah sume duit bapak yg kuarkan..hehehe

so setel baju raya anak2 n kasut pak..
minggu ni nak setel baju maknyer pulak
dlm kepala nak cari kasut n wrislet jer..
jer?hehehe..tgklah kalau ada budget lebih... 

p/s: raya kelate tahun ni..mmg azablah berjem dlm kete nanti..huhuhu


Jumaat, 10 Ogos 2012

keterujaan kakak suri dpt baju raya dari nenek...


salam jumaat..
hari ni...aku bukak posa sorang2..
pokden ada majlis bukak posa kt ofis dia..
tp takpe...aku drive through je nnti..
hehehe

so meh layan karenah kakak suri..
semalam parcel baju raya dh sampai dr kuantan...
kobek2 tgk nenek suri antor baju kurung pink..
sepasang utk suri n sepasang utk darin
ma..kakak takde ke???uhuhu..
ok sambung balik..
semalam aku tak wat balik pun
tp ada citer lah ke kakak suri yang nenek bagi baju kurung pink..
pagi2 dtg ofis..(suri kan mandi kat ofis aku sebelum g tadika)
cari baju nenek bagi..
terus nak pakai baju pink
anak aku ni giler pink..
jadi berbaju pink lah anak dara aku..
dah ler tak bergosok bagai..
lantak lahko suri..
hehehe


suruh posing..tp malu...
takpe malu...


suri malu?..mama dia tak malu..
so hari ni tayang muka aku pakai tudung bawal..
dah lama x pakai 


jelingan manja ku...
auwwwwwwwww

p/s: esok misi mencari baju raya suri n darin...

Khamis, 9 Ogos 2012

kuih raya sudah sampai



lagi seminggu dah nak pack2 balik raya kan..
huhuu..rasa kejap jer posa..
dah nak raya...

cam biasa..
seperti tahun2 lepas..
aku mmg ada jual kuih raya kt ofis..
diulang ...kat ofis jer..
tlg member2 jual..

thn ni tak byk jual..due dengan 'malas'
so sikit2 jer..
aku pun membeli kuih pun skit jer..
due dengan 'takmo membazir sgt di hari raya'
hehehe...


dr kiri..nestum rainsin cookies..sebelah almond london
ini tokeh yg punyer..ahak


ini2 yg nak di delivery kan..
tgh pack2 lagi..
sbb supplier aku tak bagi plastik 
so nnti2 aku beli..

p/s: sabtu nak g midvalley..soping baju raya anak2...huhuhu..anak2 dah...budget kena lebih lah...

Sabtu, 4 Ogos 2012

bila anak2 yang demam


semalam mmg terasa penat letih...
dengan keadaan diri pun masih demam..
masih selsema..
masih sakit tekak..
masih ting tong...

tiba2 suri ngan darin lak demam...
kul 2 pagi aku perasaan darin..
iyelah..tido dr kul 9 tak bangun2 utk menyusu..
angkat belek darin..panas giler badan..
chek suhu...38.4...
kelam kelibut aku basahkan kepala darin ngan badan...
ambik ubat demam bagi kat darin..
tp tulah..anak2 aku sume culas makan ubat..
mmg merana lah skit nak bersuap ubat...

dah settle ubat..
aku bagi susu...chek suhu..
chek badan dia panas...
still panas..suhu pun turun skit...
aku lap badan darin..siap darin main2 lagi ngan aku..
darin bukan tau masa tu dah kul 3 pagi...
main2..gelak2..darin pun tido..
chek suhu..turunlah ke 37.4...lega mak sekejap...
so tidooooooooooooo

dlm kul 8pg...pok den gerak aku..
mengadu badan suri panas..
chek suhu 39.8...
adoiiiiiiii...dgn keadaan ting tong...
bangun chek suhu darin...
suhu darin still 37.4..aku lega..
tp suri lah pulak..

ini lagi sorang chulas makan ubat
nasib ada ubat buntut...
kasi masuk ubat buntut jerlah...
suri tido kejap..
chek suhu balik 38
ok lah...

suri mintak susu..aku letak ubat selsema 3ml dlm susu..
kalu tak isi ..tak de nak makan ubat suri tu..
so selamat..
ni pun sumer dah turun suhu..
lega...

aku lak..stil lagi sakit tekak...
dengan selsema nyer..
dengan bersin nyer..
posa?maaf aku tak posa..
tekak perit sgt2..
doc bagi ubat kumur lak sejam sekali..
mmg hazab...
selsema pun ada campur warna darah..
geli mak..tp mak takut gak ni..
harap2 settle lah sakit aku by esok...
nk mkn ubat doc rasa ragu2 kecuali paracetamol coz aku bf..
kelmarin aku makan ubat2 doc...darin leh tido je sepanjang hari
so reject ubat..sian darin 
huhuhu

mmg rasa kelam kelibut bila kte sakit..
tp lebih rasa kelam kelibut bila anak2 yang sakit...
biar mak sakit jangan anak2 yang sakit..
betul tak?huhuhu

p/s: rasa nak blk kampung je...rasa nak raya kuantan jer..tingat kat ma... uhuk2...tp takpelah........huhuhu

Jumaat, 3 Ogos 2012

lagi sekali


rasa nak meroyan pun ada...
ni gara2 jiran dpn umah aku lahni
owner baru..so renovate umah baru..
bukan teres pun..apartment jer..
tp renovate dr bulan 3 sampai skrang tak abis2..
yang mangsanya ..
aku n anak2 aku..
demam selsema batuk..dah mcm rutin dah..

ini terbaru aku lak..
ada sinus..ohoiiiiiiiiiii
bila lak aku ada sinus ni..
doc cakap myb sbb debu2..
ini confirm debu2 cinta dari simen jiran aku ni..
aduiyaiiiiiiiiiiiiiii

ko rasa lah...umah dia nak masuk tv ke apa..?
renovate dah lebih 7 bulan...
aku dah ringan mulut nak mereport kat maintanance ni...
kan masam muka lak sesama jiran..
huhuhu

p/s: tengah mc dua hari kerana demam selsema n ada sinus???? uhuk2...


Rabu, 1 Ogos 2012

sejuk gigil...sakit tekak


dah 3 hari dok ofis aku ni..
mengigil bagai mcm dok cameron highlands jer..
huhuhu

p/s: mood sakit tekak rasa nak demam...
p/s: jap g baru mengepam baru make up..hehehe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut