nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 26 Mac 2014

bebel


assalamualaikum kwan2...
morning2..
sebenarnya hari ni malas nak update blog..
tp kan kosong lak blog aku kan...

so aku bebel je hari ni..

sebenarnya kan..
aku rasa nak balik kampung jer..
huhuhuhahahahhaa...
tapi apakan daya..
pokden al bz al sibuk bebenor skrang..
asal sabtu je keje ..
satu lagi asyik ungkit lah aku dah 2 kali balik kampung thn ni..
kampung dia tak balik2 lagi..

halo2...awk yg tak ajak balik..
sapa suruh...
asal beri idea je..dia cakap cuti takde..
eh mmg betul pun..
ktrang mmg kehausan cuti..
sbb awal2 thn dah ambik cuti2 jalan langkawi tu...
tp best..i like langkawi..
tgh kumpul duit syillling ni..
nak g langkawi lagi...hahahha

ikutkan..bln ni ada lah selit slot g kedah..
sbb kwn atas umah dia kawen..
tp sbb dah hujung2 bln...n pokden pun ada job baru..
so takde lah cuti2 kedah..
kami kalau cuti2 kedah confirm ke holiday villa alor setar tu..
huhuhu

tp takpe...insyaallah dengan job pokden yg baru ni...
hehehe...nak g kenduri kawen yg jauh skit..
jauh skit tu ala seberang johor tu je pun..
sebenarya excited nak g..
sbb tak nah g..passport bagai dah bt
well..tunggu duit jer lah..
if ada duit job pokden tu g lah..
takut2 duit job dpt lambat kan..
so tgk gambo je lah...

yg nyata..labour day nnti pokden terbang ke bali..
trip ofis dia...bini n anak2 dok diam2 kat umah jer..
uhuk2....
tingin nak g..tp orang tak ajak..takpelah..
hehehe
kter mintak pokden ganti trip tu dgn tempat lain je nnti...
hahahaaa....

klah...byk lak bebel...

p/s: misi mencari kain pasang utk raya..thn ni simple2 je sbb raya kg pokden ...hahahahha..gelak jahat...

Isnin, 24 Mac 2014

Simple dinner


simple dinner utk kami sekeluarga semalam...
telur sambal...
kakak suri suka lauk yang ala2 kuah nasi lemak..
so ini salah satu lah...

salam takziah utk sume keluarga mangsa MH370
kami turut sedih dengan berita mengejutkan ini..
al fatihah...

Weken kami


morning kawan2..
fuhhh...
pagi yang best giler..
sbb hari ni tak jem..
rasa tenang jiwa dan raga bila drive..
hehee

xpe lah korang nak bercuti balik kg ke?jalan2 ke..
tak kisah..sila cuti lama2 yek..
sbb kami yg keroje ni pun best..
sbb aman damai g keje tak jem..
ahaks..

klah ..
layan citer weken kami je yek..


cam biasa..dok umah je lah..
sbb sabtu tu pokden keje...
pokden pepagi dah bawak anak2 dara g breakfast kedai mamak..
akulah mmg tak sedap badan skrang..
so dok senyap2 je..


suka tgk dua beradik ni main..
bergalok2...
mcm isi ngan kuku..
tp bila bergaduh..mcm anjing ngan kucing..
sabar je lah 
tahan telinga jer lah...


si kakak yang stil berbotol susu..
dah 6 thn tp susu botol harusssssss
hehehe


kuar g makan luar je smlm..
sbb smlm turn SD takde air..
so ngan aku tak sedap badan..mmg makan luar je lah..
itu pun budget2..sbb dah hujung2 bulan kan..
hehehe...
itu kat tangan darin tu..
budak2 ni kalau kuar mesti nak beli mainan..
darin punyer tu rm2.90 je..
tp yang kakak lak mahal..
rm18.90..
aku bgtau kakak suri budget bawah rm10 je..
ni dah terlebih ni..huhuhu


tiap2 ptg weken..ini mmg rutin kakak suri
belajar berenang ler..
selalu2 aku follow kan..
tp kali ni tak ler..sbb badan tak sehat..
aku ngn darin dok umah layan biji mata...
darin pun best..aku tido dia pun tido...
itu kakak suri tgh latihan bernafas dlm air ler tu...
skrang dh pandai tahan nafas lama2 dlm air tu...
aku jugak yg tak pandai..hahaha

klah...nak wat keje jap..walaupun badan tak sehat...
ala g keje kt ofis je pun ..bukan g banting kat sawah pun..

Sabtu, 22 Mac 2014

muka kantoi kakak isap susu botol lagi...


muka kantoi kakak suri isap susu botol lagi..
hehehe..
alaa kakak..takpe..baru 6 thn..
if 10 thn isap lagi tak tahu lah..

boring betul hari ni..
pokden keje hari ni..
so aku ngan anak2 lepak umah je lah...
aku lah qadar tido mcm seminggu tak tido..
dgn badan panas nyer
nasib ni dah ok..
klah...
nak blogwalking..rindu nak baca nukilan korang tau...


Jumaat, 21 Mac 2014

Daftar sekolah darjah 1


salam jumaat kawan2...
ni nak citer pasal daftar sekolah suri ...
actually dah buat pendaftaran thn lepas di sek sri damansara..
tp disebabkan pokden pun dah beli rumah di kota puteri..
so kena lah tukar strategi...
kenalah kakak suri bersekolah dekat ngan ofis mama dia ni hah..
hari ni baru nak g buat pendaftaran baru..
insyaallah suri akan bersekolah di sek ren keramat 1...

ramai yang tak bersetuju sgt aku antor sekolah ni..
sbb ramai2 dok citer situ ramai anak-anak indon bersekolah di situ..
tp tulah...
aku pk dkt ngan ofis n menyenangkan
lagi satu ..sekolah ni hanya seisi pagi..
lagipun sekolah agama dia pun insyaallah sebelah sekolah rendah ni pun...
itu yang aku terpikat sekolah ni..
lagipun tak byk pilihan...
aku terima seadanya...

p/s: byk kena plan utk hidup ni...tp kadang2 planning kena tukar gak mengikut kesesuaian kehidupan tu...

Khamis, 20 Mac 2014

Mem beso


morning uolss..
sory lah...tetiba macam malas nak update...
ni sbb period lah..
aku ni ada masalah period..
huhuhu

klah..
korang tgk lah gambo anak2 aku snap ni..
aku ni keje n kehidupan mmg utk budak dua beradik ni jer..
pagi angkut g keje...
6.20pg..aku dah berdukung si darin ni..
dah ler umah tingkat 2..
mmg naik lah muscle2 lengan aku ni...
ngan beg skolah lagi..
turun kat parking terus campak dua beradik dlm kete..
si adik tido kat belakang..
si kakak tido kat dpn sebelah aku...
gitulah..

sampai ofis aku...antor si adik dulu..
si adik ni ok..muka memek2 nak nangis..
tp jalan pegang tangan ngan teacher masuk school...
ok lah kan..takde lah adegan nangis2..

then masuk ofis punch card...
mandikan kakak...antor g felda..sebelah ofisjer pun..
baru masuk ofis..
fuhhhh....
tp takpe..aku anggap ni exercise..
alhamdulillah..last demam pun masa g langkawi hari tu jer.,,bln 1...
hehehe


ok dah ler dgn aku bebel..
korang tgk kaki sapa lah ni..
ini kakak budak darin okkkk
ini budak tak makan saman
kalau cakap jangan lagi lah dia buat perangai..
ini masa balik keje petang..
mmg masuk kete je mintak handphone aku
sbb tab dia dah arwah..
tau sbb apa arwah???dia pijak sbb takde bateri...
huhuhu


si darin ni mmg genetik tinggi n beso gamaknyer..
umur dua tahun dah berat 15 kg...
baju pun aku beli saiz 4 thn..
sandal ni pun kakak punyer..
kakak pakai umur 4 thn..darin pakai umur 2 thn..
huhuh
xpelah dik..ko tinggi takpe..
kalu pendek mmg mama suruh diet atkins dah...
hahaha

p/s: berat turun 1kg hasil tak makan malam..ok lah tu..hehehe

Selasa, 18 Mac 2014

Sedih tau


muka darin baru bangun tido..
tetiba nangis sedih...
aku pun jadi sedih..
huhuhu

Isnin, 17 Mac 2014

Usha2


tgh dok kira nak beli benda alah ni..
rasa nak menjahit sendiri jer...
ni aku ambik pic ngan camera hp..
sesaja..
harap2 leh lah beli...

p/s: nak cuba kumpul duit sendiri...insyaallah...

Khamis, 13 Mac 2014

33 sudah...alhamdulillah



Tq bt kwn2 yg wish besday...
Pokden xwish lagi...
Ego pokden ni...
Xpe2...
Hehehe

Apapun...
Syukur ke hadrat Illahi...
Dengan rezeki n family..
Di umur 33...anak ada 2...
Plan2 nk tambah gak ni..
Nak bagi geng tgk bola utk pokden
N semoga murah rezeki aku utk gred 41 ada lah hendaknyer..
Hati tingin nk bt mba...
Coz result degree kurang memuaskan
Tp xpe..positif kan diri..
Insyaallah....

Selasa, 11 Mac 2014

Dinnee sempoi


sempoi dinner semalam...
bt sambal bilis ...
goreng bilis...
rebus telur asin..

syukur dgn rezeki Mu Ya Allah..

p/s: still mengharap dengan MH370..insyaallah

Isnin, 10 Mac 2014

Tv rosak

Tv no 2...aka tv suri sudah rosak...
Hahahaha
So mari kter tutup astro no 2...
Jimat2...

Mmg xde dlm peruntukan pokden utk tv baru...
So terima jerlah yek suri..

Lgpun tab ada ngn 24 hours unifi..
So takdelah boring sgt pun

Kena catu



Ginilah nasib..
Setiap 2 hari mmg kena catu air..
Umah aku ni di zon 2..
So start isnin selasa xde air...
Nasib hari keje...mmg xguna air sgt kan...
Apapun aku akur je...
Jgn xde air terus sudah

p/s: gambar atas baru bilik air no 1...bilik air no 2 ada satu baldi n satu tong penuh ngan air jugak..huhuhu

Ahad, 9 Mac 2014

Kelas renang suri n prayformh370

So mcm biasa...
Every sabtu ptg adalah masa utk kelas renang kakak suri...
No excuse..wajib pergi
So far ada peningkatan...
Berani utk menyelam dlm air...
Dh pandai bernafas dlm air..
Dah tau teknik berenanh
Mmg puas hati...
Insyaallah...belajar sampai kakak pandai...

N malam ni xleh nk tido..
Asyik nk baca update status 'kehilangan mh370'
Semoga selamat sumernya...
Aminnn

Khamis, 6 Mac 2014

Cili jeruk



terbaik cili jeruk ni..
lunch tadi makan mee sup ekor..
letak cili jeruk ni byk2..
mmg terbaekkk

p/s: ni lah ubat kalau takde mood..hahaha

takde mood


seriuslah aku takde mood je skrang...
ntah apa2 kan..
abis anak2 aku kena marah semalam..
hehehe

tp tulah..ntah apa angin aku ni..
tiba2 jadi badmood jer..
nak kata datang bulan..tak...
huhuhu

klah..nak type entry pun xde mood..
tgk petang nnti yek..

baii

Rabu, 5 Mac 2014

Coklat


ni memang feveret warna..
bukan gold okkkk
warna coklat...

p/s: baju baru ni..hehehe

Isnin, 3 Mac 2014

Bakul bby



hehehe...
tetiba tayang bakul bby ni..
nak bby ke???

xler...kalau ada nak gak..
hahaha

ni bakul baby mmg best...
darin masa kecik2 ...
time umur 2-3 bulan..
mmg angkut ngan benda ni jer..
pokden siap galas celah ketiak lagi..
orang ingat bawak bag rupanya bawak bby...

p/s: tahniah bt pakde n mekyah aku sbb dpt bby yg no 4 baby boy....hehee..apakah rahsianya dpt bby boy setelah dpt 3 bby girls???hehehe..kongsi2 lah rahsianya...hahaha

Reunion geng pokden


ok ..ni reunion geng pokden..
takde kena mengena sgtlah ngan aku...
tp aku sibuk jugaklah nak g...
sbb kenal dorang ni...

so perjumpaan kat fistake...
betul ke tak namanya...
kedai ni kat au3 nun...
tp ramai giler orang makan sini...
bersilih ganti orang kat meja sebelah2 kami..
kami je kekal situ..rugi skit dorang..hehehe


masa ni aku sibuk dok minum fresh oren dia..
sedap ok...sejuk giler..myb sbb cuaca panas..
orang ambik gambar..ada aku peduli..hahaha


aku perasan kalau aku tgh makan..
orang sebelah pokpek2...
aku akan menikmati makanan aku dgn mendengar citer dorang..
best2..hehhe


see2...ada aku kisah..hehehe...
dpn aku preggy..tepi aku preggy..
balik pokden tanyer..awak taknak preggy ke??
aduyaiii


kenapa aku cakap aku makan heaven..
sbb si tecik aku ni syok tido..
mmg heaven lah makan..hahaha

Huhuhu


gambar fresh pagi tadi dalam kete..
si dua beradik yang tertido kat belakang..
sayup tgk...
tapi apakan daya...
huhuhu

Sabtu, 1 Mac 2014

Budak kena tinggal

Sian darin...
Sejak2 dok taska asyik tak sehat jer..
Adatlah kot dok taska...
Tapi perasan yang taska darin ni ber ekon
N anak2 mama sumer jenis yg x leh kena ekon...huhuhu

Insyaallah..isnin nk survey taska lain yg xde ekon..

Eh2...stp sabtu kakak ada kelas renang...
Tp hari ni kakak pergi ngn papa je
Mama n darin dok umah...nk darin berehat...

Klah
Mlm ni ada reunion geng papa
Mama n anak2 nk mkn jee.
Hehehe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut