nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Selasa, 29 November 2011

muka nakal anak aku


hari sabtu hari tu...
kami tiga beranak pergi rawang...
dekat sg. choh tu...
g kenduri kawen kawan pok den..
punyalah panas kat sana...
tp ko tgk cik suri punyer muka..


orang leh kepanasan..berpeluh2...
dia leh wat lawak lak..
aku nak ambik gambar dia ngan pokden..
leh lah dia wat muka mcm tu...


see buat lagi...


bila dah kenakan aku...
terus gelak besar...


hah...bila dia nak snap pic aku..
aku lak buat muka camtu..
padan muka suri...
heehhe


budak comel ni...
tak kira di mana2...
gelak ketawa selalu ada...
ini lah pengarang jantung kami...
i luv u suri....

Jumaat, 25 November 2011

makan McD ....


ni nak citer pasal anak dara aku ni...
kalau malam jer..aku rasa problem jer nak bagi dia makan...
iyerlah..dah cerewet okkkkkkkk...
tambah2 mama suri dah tak masak...
lagi lah cerewet kan...
punyer pening nak pk nak makan pe...
coz mama pun dah gaji..so layan Mcd jer lah...


khusyuk ok kalu makan McD....
beli happy meal yang ayam drumstick...terus senyap makan...
cecah2 dengan tomato sauce..nyum2... 


aku nak ambik picture ayam dia..
leh lak dia tak bagi..hehehe...


aku suruh dia senyum...
ko tgk muka dia...
eeeeeeee...gerammmmm


last2 senyum jugak...
suri siap cakap lagi..lenkali mama beli lagi yek...
melebih2...hehehe

p/s: ahhh gaji papa hari selasa lak..ingat nak blk kg...cancel lagi...postpone lagi...tunggu nenek jer lah dtg kl...hehehe

Khamis, 24 November 2011

2 kali telan nasi kukus ayam dara percik....


ini sume gambar aku cilok dari blog puan dana
minggu ni dah dua kali aku makan nasi kukus ayam dara percik kat setiawangsa tu...
mak aiiiiiii...naper tetiba rasa kesedapan nyer...
hehehe
tapi layan jer..dah nak makan kan..
so rupanya akan jadi seperti di bawah...


muka tenung nasi...
naper lah ko nasi..aku nampak ko sedap sgt?
naper? naper?


dah lah banyak...
nasi kukus ayam dara percik dgn telur asin ni harga rm7.80
nyum2...

Rabu, 23 November 2011

body butter


inilah rutin di pagi hari kalu di ofis..
ofis jer lah...
sbb benda alah ni aku tinggalkan di ofis jer...
body butter ni..
nyum2..bau dia rasa nak makan jer...


iye..perut aku sedang merekah dgn jaya nya...
adakala kat ofis aku sapu jugak dengan benda alah ni...
tp mostly kat umah aku pakai susu cap kambing cosway jer..
itu lagi best...hehehe


see...sambil2 calculate...
sambil2 cium...belai2 jari jemari...
harum semerbak...

p/s: lunch nnti rasa nak makan nasi kukus jer...kat setiawangsa tu...nyum2...

Selasa, 22 November 2011

robek hati ku


ko tengok laundry basket aku ...
heheeh...robek sana sini...
yang tak tahan tu...warna pink...
rasanya benda alah ni wujud sejak aku belum kawen lagi ni...
kekal simpan letak kain bucuk2...
hehehe

p/s: nak sambar yang baru lah...malu kalau orang jenguk bilik aku nnti...hehehe...mcm pengantin lak..hehehe

tahniah harimau muda....mengeras woiii

salam satu malaysia...
hehehe...
tahniah aku nak ucapkan pada skuad harimau muda kta...
bermati-matian korang yer semalam...
walaupun aku sekejap tgk sekejap tak tgk korang...
tp aku yakin..dgn berkat ikhlas kta...kte pasti berjaya...

semalam..satu perumahan aku bergema dengan laungan gol...
bila indon gol...ada bunyi gol jugak...
sbb ada sebelah flat berdekatan umah aku tu...
ada sekelompok indon dok situ...
tp yang bestnya ..bila harimau muda gol...mmg kuat giler lah laungan tu..
terdiam diorang...

tgk pada harimau muda main semalam...
boleh dikatakan..biasa2 jer...
sbb banyak pemain kte yang star2 injured kan..
but syukur alhamdulillah..kite ber jaya jugak...
terharu wei..
iyelah hari tu tgk penyokong indon mempersendakan lagu negara kta kan...
terasa mak tau...

oklah...malas nak bebel sgt...sbb kte dah dapat emas kan...
yang tak bestnyer skrang...perut aku asyik mengeras jer ni...
naper yek..sebab dulu masa preggykan suri..takdelah feel2 gni..
aduiiiiiiiiiii..salah makan ke?
n aku perasan perut aku besar skrang...
bby besar or perut aku yang besar....?heeheee...
aduiiiiiiiiiiiii

p/s: buat lieya..nnti aku ambik gambar yek...hehehe..sabau2...

Khamis, 17 November 2011

berat skrang


hahaha...
jangan harap aku nak citer detail pasal berat aku...
sbb berat aku adalah berat lah...
kalu citer kang ada yang tercenggang lak...

so..for ur information...
berat skrang adalah sama berat dgn waktu aku preggy kan suri 9 bulan...
pueh hati...
heehehhe....

tapi kali ni sume membesar...
even kaki...perut jangan cakaplah...
memang membesar lah...
srkang ni mmg tak larat nak menunduk dah..
walhal baru jer nak masuk 7 bulan...
ada lagi 3 bulan okkkkkkk

but........
aku still drive...pagi drive mmg segar...
tp kalu petang......
menapak ambik suri kat rumah pengasuh naik tingkat 1..
then turun...pahtu menapak lak umah aku tingkat 2...
bukak pintu grill umah pun..mengigil lutut aku wei...
nasib ada budak comel cik suri dok hiburkan hati aku...
masa mula2 ..aku asyik merangkak panjat atas katil jer..
skrang oklah skit...

petang balik pun hanya masak nasi..
coz aku dah siap2 beli lauk kat ofis...
itu pun berlagu nak masak nasi..
mcm susah benor...

kul 10...mmg aku dah hi hi bye2 dah kat pok den n suri..
mostly mmg pok den lah handle suri memalam...
cuma bila terjaga 3 4 pagi..
aku just selimutkan diorang...
pok den n suri tidur luar jer...
aku yang koker katil sorang...hahaha..jahat aku...

eh terlebih citer lak...
ofis aku nak tukar tiles baru...
so abis brg2..dokumen dah susun tempat lain
so aku boring..membebel lah kat sini...

gedik anak dara ku....


budak ni terjumpa kamera dalam handbag aku...
terus ajak aku ambik gambar...
layan je lah...


sume gambar ni time petang balik keje...
aku dok puji dia cantik pakai baju nenek dia bagi..
terus perasaan sekejap..


korang abaikan lah background tu...
nak wat camno...


flying kiss..pengsan


gedik tak ingat..hehehe
i luv u sayang...


alamak nampak gigit ngongok...lak pulak


my sweet doter...
idung mata mulut sume...photocopy dr muka papa jer


iyer sayang...
ko mmg pandai bab2 posing ni...

Rabu, 16 November 2011

pelupa


betul lah orang tua2 cakap....
kalau kita beranak sekali...
urat2 kita banyak putus kan...

ini kan pulak nak beranak kali kedua...
serius aku cakap...
aku hari2 dok doa nak jumpa kertas ni sehelai...
aku leh lupa aku letak mana...
habis aku selongkar...
dah lah berkaitan ngan keje...
adui...

jumaat ni kalau tak jumpa juga..
terpaksa lah aku cakap kat orang tu..yang aku xingat letak mana kertas dia...
masak aku wei...

Cast Your Votes Now!!!!!!!!!!!!!!!!!!


jom kawan2..
kita vote utk kawan2 kita...
hehehe...


i vote yang mana i selalu jalan2 jer..
blog yang selalu menjadi tatapan ai...
kena bagi support tu...

Selasa, 15 November 2011

ceria kami anak beranak


hari ahad hari tu...
ada teman pok den ...
teman pokden ke majlis tunang kawan dia...
kami ni just nak memperamaikan rombongan lelaki jer..
coz rombongan tak ramai..yerlah jauh dari kelantan kan...
heeheh


ini gambar suri yang snap..
dgn perut memboyot ni...
mmg aku malas nak snap2 gambar...
aku serah pada suri...
tp suri lak pemalu...
so tak byk lah gambar yg ada...


mama yang tgh 27 minggu pregnant...


papa yang bakal jadi papa anak no 2...
hehehe


budak yang happy 24 jam...
hehehe...

p/s: itu je nak citer...hehehe

jom semak daftar pemilih....



jom kawan2...
kita buat semakan daftar pemilih...
manalah tau kan...

 - SPR -

Isnin, 14 November 2011

breaking dawn - dah lama aku tunggu ni....


buat kawan2...
watch out yek...
breakding dawn twilight dah nak kuar ni...
24 nov ni..sedang molek gaji ni...
hahaha...


sory yek..what ever it is..i love edward cullen lagi...

Synopsis
In the highly anticipated next chapter of the blockbuster The Twilight Saga, the newfound married bliss of Bella Swan (Kristen Stewart) and vampire Edward Cullen (Robert Pattinson) is cut short when a series of betrayals and misfortunes threatens to destroy their world. After their wedding, Bella and Edward travel to Rio de Janeiro for their honeymoon, where they finally give in to their passions. Bella soon discovers she is pregnant, and during a nearly fatal childbirth, Edward finally fulfills her wish to become immortal. But the arrival of their remarkable daughter, Renesmee, sets in motion a perilous chain of events that pits the Cullens and their allies against the Volturi, the fearsome council of vampire leaders, setting the stage for an all-out battle. The suspenseful and deeply romantic Breaking Dawn continues the epic tale of supernatural fantasy and passionate love that has made The Twilight Saga a worldwide phenomenon.


mak aii...slim nyer ko..


nyum2...

p/s: ermmm...lepas breaking dawn ni...aku nak tgk movie 'ombak rindu' pulak...walaupun aku tak minat maya karin tu...tp aku minat novel 'ombak rindu' tu..harap2 berbaloi2 lah hendaknya...hehehe

sup daging utk dinner kami


aku ...pok den n suri....
bab makan ni takdelah cerewet sgt kan..
lebih2 aku skrang dah preggy nak masuk 7 bulan..
balik keje petang mmg ke laut jer..
so waktu lunch mmg aku dah siap2 tapau utk dinner kami..
ini salah satu feveret lauk kami


sup daging dari cafe jupem...
harga rm4.00 jer..
murah kan...


balik umah...aku just masak nasi jer..
kalu rajin buat telur dadar...
senangkan..
laki aku ni kadang2 cerewet..kadang2 tak..
cerewet pun hanya pada masakan kelantan jer...
hehehe...

p/s: lambat benor gaji niiiiiiiiiiiii....

Jumaat, 11 November 2011

dulu-dulu


dulu-dulu...
kalau balik dari sekolah....
kalau ma masak tak kena dengan selera aku...
ini lah lauk menjadi idaman aku...
nah skrang..tgh pregnant...tetiba terliur cam gni lak...
nasi panas2+cili sos maggi+telur mata seketul...
nyum2....
suri pun suka tauuuuu...
hehehe

Khamis, 10 November 2011

tragedi di plus highway


huhuhu....
sedih tau...
ini citer pasal g alor setar hari tu lah...
masa otw pergi alor setar...
hujan ribut...mcm2 lah..
yerlah musim kan...

pok den bawak kete pun slow jer..
tp lori2..bas2...bapak lah laju time tu...
so natijah nyer..terkena lah batu di cermin kete aku...


actually masa sampai di alor setar...kami mmg tak perasan langsung...
sbb nyer sampai pun dah lewat kan..
then..selama menginap di holiday villa...
kami mmg tak guna kete pun..
dok dlm parking bawah tu jer...
bila balik tu baru perasan...
tp nampak skit jer...


tp hari aku nak g keje...
retak kat cermin kete aku makin panjang...
kesudahan nyer mmg terpaksa lah suruh pok den tukar cermin tu..
nasib baik belek2 polisi insuran...aku ada beli utk windscreen ni...
selamat aku ...leh claim..
tp terbang lah dulu duit sebelum claim kan...

p/s: pok den cakap...ni lah nak cuti2 mesia sgt...sengal betul...sedangkan kat alor setar tu..dia dua beranak relak je dlm bilik..aku ni hah...terkejar2...g kuliah..tgk anak..tgk laki...hehehe...

mini dispenser yang comel


hari tu ada masuk mobil/esso kat sri damansara tu...
terpandang lak mini dispenser yang comel ni...
uit...mmg comel ok...






rm 5.60 sen jer


kadang2 aku ni pening skrang...
pk dinner nak makan pe..
pok den ni lak spesis lapar je setiap kali balik keje..
nak kata tak makan lunch...dah makan pun...
ini dinner aku tapau jer..
murah kan rm5.60 jer...
3 bungkus nasi lemak...1 bungkus bihun...n donut singgit...
aku tak larat nak masak lah...
setakat masak nasi mampulah...
hhehehe...

p/s: yang penting sedap...yang penting..ada jugak something utk dinner n yang penting...JIMAT UUUUUUU
hehehehe

Rabu, 9 November 2011

ipad




suri ni kan...
mmg hantu laptop...
hari2 kalu buleh nak tgk kartun dgn laptop..
huhuuhu...
rasa nak belikan suri ipad jer..
lagi senang kan...
ok berangan jer ni...

Selasa, 8 November 2011

raya tanpa gambar


sory yer kawan2..
tahun ni raya haji mmg takde gambar...
sebab pertama..aku tertinggal kamera kat ofis..
sebab kedua aku takde mood ler...
hehehe...

tp sehari sebelum raya...
aku, suri n pokden merayau2 je kat midvalley...
pekena ikan bakar pedas kat foodcourt oasis tu...
pahtu cari brg dapur kat care4 midvalley...

balik malam tu just relak2...
kalu kat umah ma ...ma mesti sibuk buat lauk utk raya keesokan...
aku? esok pagi baru masak...
aku buat nasi minyak, ayam pedas n kurma ayam...
cukuplah utk anak beranak...
itupun beli sekor ayam kat care4..aku abiskan sumer...
bagi skit kat uci (pengasuh suri) n cik puan dana kte....
itupun aku tak brapa makan..
yelah..sendiri masak...mmg payah nak sendiri makan kan...

apapun...walaupun kurang rasa mood raya haji ni...
tp aku happy..syukur...

Jumaat, 4 November 2011

beg suri...mengepow no 1 ni...


pagi yer kawan2...
giler babas kan hari ni...
hujan je dari semalam...
debar2 aku bawak kete....
dah ler aku masuk 7.30 pagi..
kuar dari rumah pun bergelap giler...
huhuhu

meh aku nak citer skit pasal peel anak dara aku yang sorang ni...
still sorang ok..sbb yang dlm perut ni not yet scan...heheheh


ko nampak beg mickey warna biru tu...
iye2...minah ni mmg hantu mickey mouse..
kalu buleh..seluar dalam pun nak pakai yg gambar mickey mouse...
beg tu hasil pow suri dengan papa dia...
berkali2 aku cakap kat papa den tu...
jgn dok ikut sgt kemahuan anak dara tu...
tp biasalah ...seorang papa..mmg cair kalu pujuk rayu anak dara dia...
kalu pujuk rayu aku jgn harap okkkkkkkk


selalu nyer suri akan usung beg minnie warna pink ni..
since dah pow papa dia kat alor setar..
so mmg dia main campak jer beg dia..
aku jugaklah nak kena pk nak buat pe..
kalu dpt adik pompuan..mmg byk lah brg2 akan diwarisi..
kalu adik lelaki..jawap nyer byk lagi lah kena membeli kan..


spek ni yang dah ketiga...
first spek barbie...second spek murah cap ayam..
ini spek no 3...papa den cakap sbb murah..
ala..setakat spek pun beriya kan...
iyerlah...papa den kalu buleh sume anak dara dia nak..
sume dia nak bagi...
aku?jgn harap lah...mmg kena tapis setapis nyer lah.
hahahah


nak ke mana2...
mmg kena bawak beg...
dlm beg ada pampers n botol susu...
iyer anak aku belum lepas pampers..
harap2 masuk tadika tahun dpn...teacher dia ajar lah nnti...
n tak lupa...teddy bear pink kesayangan dia...
itu papa den belikan dua ekor utk suri masa suri setahun lebih...
mmg kekal menjadi kesayangan suri...

p/s: ini baru citer peel anak dara umur 3 thn...agak2 nak capai umur 18 thn..mesti mcm2 peel kan...eh seronok tau ada anak...buat aku happy yer selalu...lalalalalalala

Khamis, 3 November 2011

citer2 di alor setar


meh lah layan citer2 aku di alor setar ni...
tak banyak pun...
coz sekejap sgt..
day 1 chek in..
day 2..satu hari kursus...nasib malam takde..
day 3 ...2 ptg dah chek out..


ni view dari tingkap bilik hotel...
actually rupanya holiday villa ni bangunan tertinggi di alor setar..
aku dok tingkat 17 ok..
so takyah lah nak naik menara alor setar tu...
sume dah cover nampak...


ini lah aktiviti suri...
dah ini mmg feveret aktiviti suri..
nasib kolam ni kat tingkat 9...
same level tempat aku taklimat...
so selang setengah jam aku dok jenguk2 anak aku..


happy sgt dpt main air kat kolam...
abis sunburn kulit suri tu..
maknyer lak tak taulak sampai leh sunburn teruk...


melayan perasaan bermain air...


bukan setakat anak..bapak pun sekali melayan perasan...


lepas jer main air..
balik mandik suri..siap2 kuar cari lunch...


budak happy..
lenkali nak je ajak suri ni..
tp papa suri takmo ajak..
byk songeng sgt...
hehehe


tau naper...sbb laki aku boring dok melangak dlm bilik je keje..
nasib baik holiday villa ada free wifi...hehehe

p/s: tak balik raya haji...uhuk2..

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut