nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 28 Februari 2013

darin demam ...mama cuci gigi..ngilu nyer


fuhhhhhhhhh...
aku ni kan rasa mengantuk sgt2..
budak comel atas ni demam..
so melayan dia jelah demam semalam..
nasib dpt tido awal sekejap semalam...
tp bangun pulak kul 1 lebih..
rasa badan darin panas..
terus sumbat ubat buntut..
lap2 tubuh...kasi main skit..
setel...kul 4 tido..
kul 5 bangun masak bubur darin...
fuhhhhhhhhhhh

p/s: baru lepas cuci gigi kat klinik gigi dato keramat...giler ngilu...huhuhu

Rabu, 27 Februari 2013

Lunch hour kami


ishhh...
awat lah tunggang langgang gambo2 aku ni..
xpelah..korang layan jelah..
tak lama pun..sekejap jer..
hehehe..biar otak pusing2 skit..

tadi kami lunch d jj au tu..
itu jer tempat yang senang g and senang parking..
tempat parking pun luas..
so situ lah feveret kami...

plan tadi nak g johnnys..
last minute tukar..
cik dana atkins tukar tempat..
so kfc lah...

jom layan gambar gedik kami..


aku n kak ct...
sama putih sama cantik ngan aku kan..
lariiiiiiiii..angkat bakul sendiri dahhhh


jari dua ketul tu korang mesti kenal sapa punyer kan..
nak ambik gambar kak ct tp sibuk jer cik dana atkins kiter..
eh takpe ke panggil cik dana atkins???


cik dana atkins tgh beratkins..
habis merebak kat ktorang..
rasa2 esok pagi sumer lah beratkins..
dana..jgn lupa bawak lebih salad2 esok tau..
aku nak makan..hehehe


dlm kete aku..
posing jap...
eh cik dana atkins..tiba2 senyum gitu..
mesti rasa comel kan...
hehehe


gambar tunggang langgang..
cik dana atkins sedang menikmati makanan atkins..

p/s: best pe bt atkins..leh makan kfc lagi...takpe dana..2 minggu je induction..pejam celik pejam celik ..seteeellll dah..

Pok awi n mok d mekah


kan ada citer hari tu...
pok awi n mok aku g mekah mengerjakan umrah..
ni ktorang whatsap2 jer lah...
dapat dua gambar ni..
so korang tgklah...


pok awi aku...
keje nun di ikbn dusun tua...


nenek aku aka mok...
mok..byk ke soping sana?hehehe

Selasa, 26 Februari 2013

Menu lunch hari ini


menu lunch hari ni...
hari ni mood malas kuar g mana2..


utk yang diet...
ikan keli bakar bersama tauge, kacang botol dan tempe



utk yang tak diet..
mee goreng mamak..

p/s: malam ni nak masak pe yek...ada nasi byk tu..goreng nasi je lah jawapnyer...hehehe

Adik ciritbirit...kakak pulak demam


assalamualaikum...

oh dah hari selasa rupanya...
rasa macam hari isnin lah..
rasa letih..
tp gitulah...
mengada2...

klah...nak citer skit pasal anak2 dara ku ni..
si adik minggu lepas cirit birit...
ni dah ok..tp stil berak at least 4 kali sehari...
darin ok jer..makan lagi banyak..lagi banyak kuar..
susu pun macam biasa..
so kira oklah..

ini lak si kakak lak demam...
huuuuu....berpast2 baton anak2 ku ni...
takpelah..utk anak2 mama rela berjaga malam..
muah2


budak yang cirit birit...
tp makanan tak pernah tak lepas dari tangan..
peel budak ni..
dapat makanan/roti/biskut..
confirm baring sambil menikmati makanan..
geleng kepala mama papa..


kakak yang demam..
cian kakak..
hampir seminggu tak g sekolah..
tibat2 demam..
tp tetap nak g sekolah..
sayang kakak...

p/s: semalam gaji..tapi takde mood nak soping bagai..simpan duit lah pulak...

Isnin, 25 Februari 2013

Tatapan aunty dana


dear aunty dana..
ingat tak aunty beli kan ini utk suri..
so inilah hasil keje suri..
hehehe...

Ahad, 24 Februari 2013

Selamat pergi dan selamat pulang


pok awi (pakcik aku) n mok (nenek aku)
semoga selamat pergi n selamat pulang..
sory tak dpt antor g lcct..
muahhh

dr..anak saudara mung n cucunda mung...
hehehhe

Sabtu, 23 Februari 2013

Si pencinta maggi


selamat petang sumer..
ktorang lepak umah jer ni..
boring giler...

tapi takpe...
kemas2 apa yg patut kan..

klah...si pencinta maggi
tak lain dan tak bukan..
pemenangnyer ialah cik suri kte...
mmg dasar pencinta maggi..
pagi petang kalau boleh nak maggi jer..
sory yek..maggi adalah terhad di rumah..
sepeket 6 bungkus itu adalah utk sebulan..
so pandai2 cik suri nak plan nak makan..
hehehe


tgk..sampai ke titisan terakhir cik suri kte hirup..
sabar je lah...

p/s: darin berak terus pergi basuh..takut melecet buntut..oh rasa nak patah pinggang ku...

Hari sabtu


Pagi sabtu sumer...
Tiba2 update blog...
Guna tab ni...tp byk yg lintang pukang

Xke mana rasanya hr ni...
Darin pun tido...
Jom kemas rumah...


cik darin tgh tido tu


abis katil aku...si suri lompat2 huhuhu

p/s: cik darin kte still berak2...hijo ada kuning ada..sapa ada pengalaman..share skit..

Rabu, 20 Februari 2013

ceritera


selamat petang kawan2..
lunch kat mana tadi...
aku hari g ofis mmg langkah kanan betul..
ada lak budak ofis belanja steambot kt johnnys...
nyum2...

klah..korang dah tgk kan gambar2 kat entry sebelum ni..
ni aku nak citer lak..
sumer gambar tu adalah dari hari sabtu sampailah hari ni...
sabtu ktorang lepak je umah...
ahad ptg ktorang kuar jalan2 sambil2 singgah kat manjaku sg buloh cari barang 
isnin lak aku cuti sbb pengasuh darin emergency tak sihat..
selasa pun sama...
ni hari rabu baru masuk ofis..
rasa lemau betul nak kerja..
tp bersusun dah kerja2 aku..
so nak tak nak bt lah jugak..
nasib boss sangap takde...outstation g indon..
so legalah jugak...

eh rasa mengantuk pulak..
iyerlah makan tadi sampai tak ingat..
ermm...klah..nak sambung bt keje..
byeeeeeeeeeeeee

p/s: mlm ni nak ke ikbn dusun tua...nak salam2 ngan mak (nenek aku)..esok pagi nak terbang bt umrah...

wordless wednesday









Isnin, 18 Februari 2013

jalan jalan Muzium dan Terowong Sg. Lembing


assalamualaikum sumer...
camner cuti2 raya cina korang?
best? puas tak dok kampung?

aku?aku cuti 4 hari je...betul2 weken n raya cina dua hari..
mmg dah plan raya cina balik kuantan jer..
sbb hari tu ...maulud nabi dah balik kelantan...
selalu2 balik kg
mmg keje makan tido makan tido jer kat umah ma..
tp kali ni lain skit..
sbb g jalan2 skit explore kuantan..

first ingat nak g muzium istana di Pekan.
almaklumlah ..adik aku tukang kebun kat majlis perbandaran pekan..
eh tipu jer...juruteknik landskap okk...
so mmg dia terror tahap gaban lah area pekan kan..
tp syg..hujan jer raya cina...
so tukar plan ..g sg lembing...

sebelum tu nak bgtau..
gambar2 kali byk ok..hehehe


for info..jarak kuantan - sg.lembing adalah 40km.
sama jarak jer g pekan rasanya...
mmg melalui beberapa felda..
jln smooth jer...
kalau dr kl..korang exit to kuantan..
lepas tol ada lampu isyarat..
korang belok jer kanan..
straight tu mmg sg.lembing jer lah penghujungnyer...


diantara pemandangan di sg. lembing..
kt sini..mmg byk perubahan..
kt seberang sungai tu..
bakal ada jambatan dah...
eh mcm korang faham..
takpe..org kuantan..paham2 jer lah


rombongan cik kiah emy...
ini kami kena mendaki skit utk ke muzium sg lembing...
tgk suri...berkepit je ngan aiman
aiman tu cousin aku..
best of friend suri lah skrang...


papa..i love u..
hehhe...


inilah si tukang kebun nyer...
darin yg setahun sudah...
tgk kasut darin..
itu croc warisan dari kakak..
hehehe


best of friend 
suri n aiman


apa ada dlm muzium..
so inilah diantaranya...
of course biji timah kan...


ini tahap kedalaman terowong mengali biji timah...
tak salah aku mcm ada 5 tingkat..
tp kagumlah


selit jap gambar papa n darin


ini antara alat yg digunakan utk mengali..
giler berat..aku dah test angkat dah...


baca lah sendiri








barang2 antik peninggalan pekerja lombong...


baca bawah ni





ini aku dedicate kan utk puan dana..
gilor keras kejang ko nak menaip guna ni..
hahaha


cekci2 tau pekerja lombong ni...
iyerlah mana ada econ bawah tu..
bau belerang jer lah kat bawah tu...
eh kebanyakan chinesse yg keje ni...


ini dorang create illusi di dlm terowong..
kira muat lah aku tiga beradik ni...
beso2 kan..kira fit lah aku adik beradik ni..hahaha


illusi lagi
ma aku tanyer..apa benda..
kitorang cakap tinggi nyerrrrrr...
iyer2 ma aku panjat..
kena tipu jer..
hahaha
cermin jer tu...


view dari atas muzium


ci kepoh yg sibuk nak bertatih...


muzium sg lembing


loving couple..
puuihhhhh


my mom..
actually ni dah kuar dari muzium...
dok kat area terowong dah ni..
muzium ngan terowong ni kira dekatlah..
cuma kena naik bukit skit jer..
ma muka panik takut kena paksa masuk terowong


suasana luar terowong...


itulah lubang terowong yg kami nak masuk


mereka2 ni tgh tunggu turn nak naik ketapi lombong...


me with abg timah...ko ado???
hahaha


oklah nak story skit..
journey2 dlm terowong tu tak dpt nak citer lagi..
ada masa aku citer yek..
itu lagi byk..
tp pic dlm s3 adik aku..
tab aku takleh nak ambik gambar dlm..sbb gelap..
so ini pokden baru kuar terowong..


ini kami yg puas dok explore dlm terowong...
yg masuk dlm terowong ni aku ..pokden..suri ..aiman n pakngah..
nenek darin n paksu..tunggu luar..

apa ada dlm terowong..
secara amnyer..aku suka jer masuk..
byk leh belajar..
apa2 citer dongeng yg aku dgr masa skolah2 dulu...
sumer dah terjawap..
so kalau korang nak jawapan..
silalah g 
muzium n terowong sg. lembing ni..

info tambahan
tiket masuk
dewasa :rm30
budak2 atas 5 thn...: rm15

masa kitorang g hari tu..
ada diskaun sempena raya cina kot..
so dptlah murah...

p/s : fuhhhhhhhhhhh...abis gak entry ni..walaupun tunggang langgang..ada masa aku citer dlm terowong lak yer..skrang takde masa lagi..so..cik neng aka zatil...si manis yg bekerja di terowong tu..aku dah promote tempat keje ko...hehehe
eh...jgn takut nak g..g lah...insyaallah...selamat...aku ok jer hari tu..hehehe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut