nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 26 Disember 2011

masih terkenang2


aku skrang dok di kuantan
menikmati cuti-cuti di kampung aku...
since skrang ma aku dah menetap di beserah...
memang betul2 menikmati suasana kampung...

tp dlm masa aku bergembira di kampung..
aku terlalu ralat dengan pemergian kawan satu seuniversiti aku....
rasa baru jer baca status facebook arwah...
arwah nk melahirkan anak...
so mmg aku dok baca je update status arwah di facebook...

tiba2..aku dpt tau melalui facebook husband arwah...
yang arwah sedang bertarung nyawa kerana kehilangan darah ketika bersalin...
terasa aku mengigil ...
iyelah..aku kan preggy 8 bulan...
skit2 terasa jugak...

arwah yang aku kenali mmg singkat je...
tp kalu dah kira2 10 thn jugak kenal...
kitorang mmg satu batch dan satu course...
dan arwah sgt cerdik orang nya..
selalu apa2 aku refer jugak pada arwah..
oh teringat balik dengan telatah arwah...
arwah yang selalu ceria ...

aku tau sume kawan2 ku terasa kehilangan arwah...
aku doakan arwah ditempatkan dikalangan orang2 beriman
amin

p/s: aku dapat tau ...arwah bersalinkan anak lelaki...semoga suami arwah tabah menghadapi hari2 mendatang bersama bby arwah...

Jumaat, 23 Disember 2011

not yet sign sbpa


hari ni dah jumaat kan...
sekejap jer masa berlalu...
rasa mcm baru je pejam celik hari new year 2011
hehehe....

seperti yang korang tau...
penjawat kan kena sign sbpa tu...
bab sbpa tu..aku leh cakap no comment lah...
ada certain part ok jer bagi aku...
ada certain part mybe jpa kena baiki in future....
but sampai hari ni..aku yang admin pun pening...
semestinya borang opsyen ada kat tangan dah..
tp sign nyer belum...
iyelah...semalam dpt berita kena tangguh...
hari ni tak tau lah...
but apa2 aku akan sign hari ni lah kot...
malas nak pk2...
mesti ada kebaikan lah tu....

ermm...esok sabtu...
lusa christmas dah...
ingat tahun2 lepas...
kalu christmas memang tak balik kampung...
suka merayap tengok kemeriahan christmas kat shopping2 mall...
but thn ni rasa nak balik kampung jer...
tp tak taulah...pok den ada keje lak...
campur lak nak pk byr pendaftaran tadika suri selasa nnti..
huhuu...poket dah berkurangan ni...uhuk2...

so pasal balik kampung..hold dulu...
pk pasal tadika suri dulu kan..
eh apalah aku bebel2 pagi2 jumaat ni kan...
oklah babai..nak mamam roti kacang ni...nyum2...

p/s: minggu ni aku dah 8 bulan....so far kesihatan ok2 jer..cuma pepek jer lah sakit-sakit...agaknya baby ni dok tekan2 kot...hehehe...geli aku nak tulis wei...




Rabu, 21 Disember 2011

mood yang ke laut jer


mood ke laut
jiwa ke laut...
takde mood sbb kerja byk...
akhir tahun..byk invois/bil nak submit...
akhir tahun...byk pulak duit seksyen aku..
so kena perabis...pk2...
jiwa lak...
jiwa dan raga nak balik kampung ...
rindukan suasana dan bau pantai ...
uhuk2...

p/s: mood sakit jiwa sbb dapat bos sangap...staff yang buat kerja dipantau..staff yang tak buat kerja tak dipantau...gilo ko???

Isnin, 19 Disember 2011

serabut sikit

huhuhu...
jangan lah korang mengharap entry apa2 dari aku yek..
sebab kepala hotak tengah jem giler...
hanya puan dana jer yang tau apa masalah aku skrang...

moga2 masalah aku ni cepatlah pergi sebelum aku beranak yek...
insyaallah...

p/s: muahhh ...muahhh...muahhh....

Khamis, 15 Disember 2011

Penakut


mula-mula dengar lagu 'penakut' oleh Yuna ni kan...
aku rasa mcm takut je nak dengar...
rasa macam kelakar pun ada...
but bila dah byk kali dengar...
n baca lirik..(hafal skit2)...sedaplah wei lagu ni...
even lirik tu pun bermakna...
meh layan lirik lagu penakut ni....

lirik : Penakut
oleh : Yuna


Tak semua kau rancang akan berlaku

Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja



Chorus
Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya



Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan



Ulang Chorus
Kau bukan milikku
Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku


Rabu, 14 Disember 2011

tamat sudah 'cinta elysa'


eh eh...tamat ke semalam citer ni???
tiba2 kan dalam satu episod leh cover abis satu citer...
huhuhu


aku ni takdelah peminat tegar si fasha n johan...
but citer ni mcm best..so mmg layan lah...
bila sekali layan..mmg tiap2 minggu aku tunggu...
semalam even kaki aku lenguh2 pasal naik tangga 6 tingkat...
aku still tunggu citer cinta elysa ni...
actually kan mcm dah tau ending nyer..
tp nak jugak tgk...hehehee


akhirnya diorang kira happy ending lah..
n aku pun tumpang happy..
yang best nyer...leh lak pok den tu tersenyum kambing tgk citer ni...
hahaha..kantoi laki aku wei...
hari tu dia sindir2 aku cakap...
kesian orang tu tak dpt suami romantik kan..
nah skrang siapa romantik ?...siapa yang senyum kambing ???
heheheh....

p/s: ala pa...awk tu rupa mmg ganas...tp dalam hati ada taman...sy tau...cuma awk tak tunjuk jer..biasalah lelaki ....ego kan...kan???

pic credit: rotikaya.com


Selasa, 13 Disember 2011

wajah2 aku bertudung.....


saja dok membelek2 album dalam pc ofis ni...
tertengok lak gambar2 aku bertudung...
utk info kawan2...aku ni bertudung bila g ofis jer...
iyer tau..laki aku pun cakap aku hipokrit...
sekejap pakai sekejap tak pakai...
huhuhuhu
layan...









p/s: bila hati aku nak terbukak utk pakai tudung sepenuhnya...huhuhu...

ketar lutut


ketar lutut aku wei...
pagi2 sampai ofis tgk sume lift black out...
terkial2 aku naik tangga sampai tingkat 6...
dah lah membawa perut 31 minggu....
nasib aku steady lagi naik tangga...
tapi...

apa ke nasib malam aku nnti..
confirm kaki cramp ....
oh sakit nyer....

p/s: bila mengandung...malam2 tidur confirm cramp kaki....aduyaiiiiiiiii

Isnin, 12 Disember 2011

sbpa 2012


adui ...
macam2 version kuar pasal sbpa 2012 ni kan...
betul2 kontroversi...
ada yang tak paham (mcm aku)..ada yang dah faham skit2 (mcm aku gak)...hehehe

oklah meh nak citer...huhuhu
apakata
 korang tunggu lah pegawai gred N korang bagi taklimat yek...
sbb ramai lagi pegawai gred N yang still blur2 lagi ngan sbpa ni (aku gak)
so sila jangan tanyer aku lagi...gaji korang kat tangga mana...belah mana...nama apa...
sbb korang sendiri belum khatam pekeliling lagi kan (termasuk aku)
n aku pun tak dpt lagi lampiran C tu (kat tenet byk lah)
so dok diam2 dulu...
nnti dah confirm aku bagitau yek...
hehehe

p/s: aku dah tau kira2 gaji tu..tp utk aku dulu lah aku kira...ahaks...
p/s: tak byk naik...tp buleh lah...rezeki utk adik suri jugak ni...

makan-makan...borak-borak


ini citer hari khamis hari tu...
pagi tu aku dah bedal mee hoon campur kueh tiaw + telur goreng + air kosong...
then dlm kul 10pg..bedal lak roti canai...
bos kecik aku belikan...
then lunch tu...


lunch tu budak baju oren tu ajak aku ngan puan dana g gerai tepi telekom...
budak tu dah g dulu...
then baru aku ngan puan dana gerak...
dan2 hujan..so terpaksa lah kami kirim kat budak baju oren tu dgn tel je...
so jadilah...luncheon kami beramai2 kat pantry opis...
seronok gak wei...


ini menu aku...
nasi putih + daging masak merah pedas + air kosong...
mmg preggy no 2 ni..asyik nak makan daging masak merah jer...
hehehe

p/s: beza betul cara pemakanan aku waktu preggy suri n preggy no 2 ni...suri dulu..aku hantu ikan bakar n sup ayam..tp kali ni asyik cari daging lah..seafood lah...
adakah???heheeh

Jumaat, 9 Disember 2011

lagi gambar mamasuri preggy 30 minggu


salam jumaat sume...
kami kat ofis ni happy2 jer ...
sbb bos g meting...hahahaha
sengal kan

eh korang nak tgk lagi tak gambar aku preggy 30 minggu ni..
meh layan


oppsssss...
ini bukan gambar mamasuri..
ni gambar mama aiyan ni...
hehehehe....
dah slim kot yek..
jelos aku


ini lah gambar aku..
muka cam tak ikhlas jer nak tunjuk perut kan...
ini sbb mama aiyan lak sibuk suruh aku ambik gambar perut...
nah perut ku yg besar gabak baru 30 minggu...
ishhhh...lagi 10 minggu ni...
ntah besar mana lah perut aku...


ini muka senyum skit ala2 dagu berlapis...
eh beso nau perut aku tu...
masa preggy suri idaklah besar tu...
tp masa suri kuar tu pun dah 3.5kg...
yang ni tak tau lah...
jgn aku pengsan masa nak push sudahlah...

p/s: lepas bersalin kena kerja kuat lah jawapnya...mmg aku nak kurus lepas bersalin...sbb ingat nak tutup kilang dah...nak pasang badan balik...hehheeh...
nnti 36 minggu aku tayang perut lagi yek...harap2 tak besar lah sgt...

Khamis, 8 Disember 2011

30 minggu


pejam celik pejam celik...
hari ni aku dah 30 minggu dah...
rasa macam kejap...
rasa macam tak sabar nak beranak...
hehehe...

p/s:agak2 bby boy ke bby girl....hehehe

Rabu, 7 Disember 2011

first baju baby



giler kentang sungguh lah...
semalam lunch ada teman puan dana pergi beli barang make up dia...
iyelah..orang baru lepas bersalin..mestilah nak kena beli barang make up baru kan...
melenggok lah aku kat body shop jj setiawangsa tu...
heheheh....

then lepas dah beli sume...
naik atas tgk barang bby...
hehehe..suka2...puan dana hadiahkan aku baju bb sepasang...
aku teruja ok...
sbb aku tak beli apa2 pun utk bby dlm perut ni..
ni gara2 sbb tak tau jantina lah...
so semalam..aku survey2 lah sarung kaki, tangan, topi n barut dulu...
nnti gaji leh lah pergi membeli...
skrang takleh nak membeli..
kering giler...hehehhe

p/s: tq puan dana..i lap u...eh bila baju baby tu mcm iyer2 je i dpt bby boy...amin...

Selasa, 6 Disember 2011

umai cafe @ putrajaya


ok lah..ni sambungan nyer...
lepas dah nampak langit cam itam jer sume...
kami pun gerak lah mencari Umai cafe...
iyelah...hari sebelum tu..si lieya dok tayang dalam facebook...
terus aku ajak adik aku g situ...


kebetulan adik aku tau lah jugak jalan kt putrajaya tu..
so sampailah kami kat umai cafe...
masa ambik pic ni...angin tiup kuat sgt..
mmg ada tanda2 nak hujan bagai dah...


terus sume orang yang dok luar terjah dalam cafe...
kami lak..terus masuk..terus cari seat..
nasib ada...
ini budak dok gelek majalah barbie dia...


mmg ramai sgt orang...
n service pun lembap skit..
nasib ada majalah barbie penyelamat supaya suri dok diam..


aku order miloi ais tabur..
kongsi ngan suri...
abis milo atas tu suri bedal..
dia tolak air tu kat aku..
dia cakap ..air ni mama punyer...
oooo..dah abis milo atas tu ko kebas..baru ko tingat itu air mama yer..


kitorang order cucur udang, lempeng kelapa n roti jala...
sbb ramai orang...satu2 makanan sampai...
mula2 cucur udang..nak tunggu next dish...lambat..
ktorang bedal dulu cucur ni...


dah abis cucur...sampai lempeng ni...
pun ktorang bedal ramai2...
itu abah aku lah potong siap2...
suri suka giler lempeng kelapa cecah gula ni...


dah abis lempeng baru lah sampai roti jala...
pun bedal...hahahha


muka orang yang aku tak tau kenyang ke tak kenyang...
iyerlah..makan seciput gitu...


still hujan luar..
so merepek2 kami lepak dalam...
suri pun dah badmood...
dah bayar sume...eh not bad harga..murah okkkkkkk
lepas tu kami terus balik umah...
sampai umah dalam kul 9 gitu..
ma aku gigih masak nasi...bedal pulak nasi ...
hehhee..kenyang mak...

p/s: itu jer lah citer dua ketul kami di putrajya...
p/s: masa kat umai tu..terserempak diana rafar...ingat lagi first time posting di putrajaya...aku  kenal ex wife zamarul tu...hehehe
p/s: sian suri..sedih nenek atuk dah balik kg...
p/s: insyaallah bulan ni kte balik kg yer suri...muahhhh

Isnin, 5 Disember 2011

jalan-jalan di putrajaya

 sabtu hari tu...
ma abah n adik2 aku datang kl...
mmg aku tertunggu2 lah ma aku datang...
sbb aku dok siap2 cakap nak makan daging rusa...
so sabtu tu mmg tercapailah mengidam aku nak makan daging rusa...
hehehee....
then ahad nyer...
ma aku sibuk lak nak g putrajaya jalan...
so aku mengekor lah dgn suri...ke putrajaya...


gerak pun dah ke petang...
n of course suri terlena dalam kereta dulu...


sampai2...posing2 kat atas jambatan ni...
jgn tanyer aku nama apa jambatan ni...
sbb aku tak tau...hehehe


gila kentang suri muka baru bangun tidur
mama n pakngah dok buli2 suri suruh posing...
itu perut mama 29 minggu yer...
hehehe


aku suruh suri panjat tiang tu...
dia takmo lak..
so posing nampak perut buyut aku jer lah...


pakngah yang tengah menahan nafas...
hehehe..time ni putrajaya..dah hint2 nak hujan dah...


family picture without pok den n paksu...
paksu teman pokden ke JB ambik adik pokden...
senget benget kan gambar ni...
hehehe

p/s: dek kerana hari sabtu tu nampak si lieya dok citer pasal umai cafe...kami pun terjah lah ke sana..itu next entry kkkk....
p/s: dua hari ma dok kl..mmg ma masak sume lauk...kenyang aku...
p/s: lepas kena keputihan..skrang ni aku dok sakit pedih lulur hati jer...nak kena makan selalu...uhuk2...

Jumaat, 2 Disember 2011

bila cik suri make up...


salam jumaat sume...
kejap jer..dah jumaat kan...
meh layan gambar suri make up...
budak ni pantang nampak beg make up aku...
adalah nak ditonyoh nyer lipstik aku...
layannnnnnn


kecik2 dah pakai dior okkkk....
geram mak..aku dulu pakai liptick avon jer tenyeh 


see..


sengih2 tgk cermin...


abaikan background gambar...(cam biasa)


happy dpt bermake up

p/s: lepas dimasukkan ubat anti keputihan ...baru lah lega jer rasa...

Khamis, 1 Disember 2011

dutch lady 456


biasalah...
dapat2 gaji jer terus sambar beli barang anak...
yang penting beli susu suri...
ala suri ni 3thn..tp aku dok bagi dia plain susu dutch lady 456
kebetulan mmg tiap2 bulan beli kat manjaku sg. buloh...
so hari tu..beli 4 pek persamaan 4kg..dpt dua butir beg comel ni...
layan...


abaikan lah background gambar tu...
comel jugak..kecik..


ngam2 ngan suri..
oh sudah byk koleksi beg suri..
tp g tadika belum lagi..hehehe..

p/s: semalam mc...banyak lak keputihan aku kali ni..so semalam masuk ubat kat tut tut tu....harap2 ada perubahan lak..kalu tak..aku ni asyik mengatal je rasa....n semalam ada scan baby sekali...n baby ni tak nak tunjuk lak anu dia..so akan jadi teka teki sampai lah bersalin..jawapnyer beli baju kuning, putih, hijau jer lah nnti..hehehe


Selasa, 29 November 2011

muka nakal anak aku


hari sabtu hari tu...
kami tiga beranak pergi rawang...
dekat sg. choh tu...
g kenduri kawen kawan pok den..
punyalah panas kat sana...
tp ko tgk cik suri punyer muka..


orang leh kepanasan..berpeluh2...
dia leh wat lawak lak..
aku nak ambik gambar dia ngan pokden..
leh lah dia wat muka mcm tu...


see buat lagi...


bila dah kenakan aku...
terus gelak besar...


hah...bila dia nak snap pic aku..
aku lak buat muka camtu..
padan muka suri...
heehhe


budak comel ni...
tak kira di mana2...
gelak ketawa selalu ada...
ini lah pengarang jantung kami...
i luv u suri....

Jumaat, 25 November 2011

makan McD ....


ni nak citer pasal anak dara aku ni...
kalau malam jer..aku rasa problem jer nak bagi dia makan...
iyerlah..dah cerewet okkkkkkkk...
tambah2 mama suri dah tak masak...
lagi lah cerewet kan...
punyer pening nak pk nak makan pe...
coz mama pun dah gaji..so layan Mcd jer lah...


khusyuk ok kalu makan McD....
beli happy meal yang ayam drumstick...terus senyap makan...
cecah2 dengan tomato sauce..nyum2... 


aku nak ambik picture ayam dia..
leh lak dia tak bagi..hehehe...


aku suruh dia senyum...
ko tgk muka dia...
eeeeeeee...gerammmmm


last2 senyum jugak...
suri siap cakap lagi..lenkali mama beli lagi yek...
melebih2...hehehe

p/s: ahhh gaji papa hari selasa lak..ingat nak blk kg...cancel lagi...postpone lagi...tunggu nenek jer lah dtg kl...hehehe

Khamis, 24 November 2011

2 kali telan nasi kukus ayam dara percik....


ini sume gambar aku cilok dari blog puan dana
minggu ni dah dua kali aku makan nasi kukus ayam dara percik kat setiawangsa tu...
mak aiiiiiii...naper tetiba rasa kesedapan nyer...
hehehe
tapi layan jer..dah nak makan kan..
so rupanya akan jadi seperti di bawah...


muka tenung nasi...
naper lah ko nasi..aku nampak ko sedap sgt?
naper? naper?


dah lah banyak...
nasi kukus ayam dara percik dgn telur asin ni harga rm7.80
nyum2...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut