nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Sabtu, 31 Ogos 2013

serabut perut weiiii

Pemandangan depan pintu apartment aku...lengkap simen2 n sekaligus umah aku berudarakan simen...tension2...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khamis, 29 Ogos 2013

makan je keje


ni aku menaip entry sambil menyuap darin nestum...
budak ni...tetiba asyik nak nangis je...
budak ni kalau nangis...confirm bab makan...
inipun aku suap nestum orang tua...
hehehehe

mata dah mengantuk..tp pokden tak balik keje lagi..
byk keje...esok ada submittion..
itu kelam kelibut tu..
org 3d confirm lah orang terakhir bt kan...
huhuhu..nasib hari ni dah kuar bonus..
so sedap lah hati nak berOT kan...
walaupun OT tak berbayar..kui kui kui...

aku pulak..kalau pokden takde...
mmg aku akan tutup sumer lampu..
aku on tv jer dua2...
hahaha..jahat kan..
so bergelap lah anak2 aku..
ko tau naper???sbb aku dah tak larat nak kejar darin...
lampu dapur pun aku tutup...
hehehe...
bukan pe...aku dah bersuap nasi ngan sup ayam ke darin maghrib tadi..
tp still mencari makanan atas meja makan..huhuhu
kuat betul anak mama ni sorang makan...
kakak lak jenis yg tak pemakan...jenis memilih...adik lak yg jenis bantai sumer..
ikut saper ntah..hahaha

esok petang aku ada rehearsal 'pertandingan simfoni seni' di NRE
wakil JUPEM
huhuhu...hari tu aku join koir kan utk APC..ni masuk pertandingan lak..
berlatih seminggu jer...ktorang bt choralspeakingchoir...
setakat ni progress mmg ke laut ...hahahah
skrip pun tak hafal lagi..lirik2 lagu..hahaha
oh aku beserah betul...mentang2 kampung pun nama beserah...
apa2 pun korang doakan ktorang success yek...
hehehe


gambar ni gambar petang tadi ..
suruh practise...tp still main2 n gelak2..
hehehe....aku pun sama..terasa muda riang remaja...hahahaha

klah..ini je lah nak bebel malam2 ni...

p/s: esok mmg aku angkut suri ke putrajaya lah utk rehearsal...huhuhu...
p/s: NRE - Kementerian Sumber Asli
p/s: APC - Anugerah Perkhidmatan Cemerlang
p/s: JUPEM- Jabatan Ukur dan Pemetaan Malaysia...

sekian...
`

sup ayam untuk bekal darin hari ni...


tergolek seketul peha ayam aku letak dlm sup ni..
aku letak carrot, potato n kubis..
aku lak terliur..bila rasa...nyum2...
kenyang lah perut anak dara aku no 2 tu...

p/s : yesssssssss...setiap hari masak darin utk bekal rumah pengasuh...myb next2 bekal utk pokden lak...insyaallah..



Rabu, 28 Ogos 2013

lauk dinner mlm ni


ok...masak simple n satu lauk jer...
ayam masak kicap non pedas pun..
hehehe

p/s: jmp resipi ayam kicap letak susu pekat...try tadi..sedap gak...

kakak suri..


xkira di mana saja...
aktiviti menari suri tetap on...
ni suri menari dpn kedai..sambil2 main rambut..
itu tgh pusing tu..
hehehe

p/s: mama pun rindu menari...plan nak cari kelas menari lah...sapa2 tau mana ada kelas tarian/jurulatih tari???
boleh ku kurus kembali..

Selasa, 27 Ogos 2013

gambo passport 2005

Ni gmbr passport utk first posting d cameron highlands....
Huhuhu...tergelak tgk dagu sendiri....skrang dagu ada 2 layer dahhhh....

Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 26 Ogos 2013

equal

Aku ni mmg kuat minum air manis...dh skrang tgh on atkins terpaksa beli equal ni...huhuhu...
sedap ke.?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila darin selsema...



darin bila selsema...
lupa nak rotate picture...



sendiri kesat ngan tisu..
tak dpt tisu...kesat ngan kain lampin..
tak dpt kain lampin..
tarik baju papa ...kesat kat baju papa...
hahaha
anak2...mcm2 perangai...

p/s: hari ni start latihan choral speech choir...utk pertandingan 3/9..doakan kami berjaya...nnti2 aku citer lagi..




Published with Blogger-droid v2.0.10

Sabtu, 24 Ogos 2013

kenapa mengemas


tetiba rasa nak update blog..
biarlah takdok gambo pun..
tapi rasa nak bebel2 jer...

hari ni ? oh ye hari sabtu..
hari ni cam biasa2 jer...
plan nak ke rumah cikgu koir aku di ampang..
tp rasa susah lak...dah ler rumah pun tak tau...
dan2 lak pokden nak g raya umah kawan dia kat putrajaya..
tp tak g gak..

hari ni kami abiskan masa mengemas rumah jer lah..
pokden kemas bilik keje dia..
susun2 kotak n barang2 yg tak guna..
rumah apartment mana lah ada store..
kira bilik no 3 tu store lah...

lebih kurang kul 3 gitu..
kami plan nak g jj au..nak lunch kat johnnys...
tp rupanya tak dpt ler pulak..
bateri kete aku kong...
hahaha..patutlan nak g beraya cam takde mood..
last2 pokden start moto beli nasi kukus jer..
hehehe..eh lupa nak citer...
pagi tadi aku bt cekodok jer..lunch lak aku tak masak..
takde lauk..kuang2...

so abis makan..sambung kemas lagi..
tetiba nak kemas...
hahaha..sbb nyer aku dgr2 org2 kuantan nak dtg umah aku..
baik aku standby..hahaha

klah tujer nk citer...kui kui kui

Jumaat, 23 Ogos 2013

dua budak comel..


kami ni lah dua orang budak comel sesangat tu...
iyelah..sama peel sama saiz dgn erti lain sumer sama lah...
bila gedik2..kami lah yg terlebih gedik skit..
tp ada aku kisah..
aku gedik pun ngan kwn2 pompuan jer..
hehehe

klah..
smlm jamuan raya seksyen aku..
biasalah time gi bergedik jer lah...
so layan...



time gnilah kami bergambar sakan..
gebu tak kami??? comel tak kami??
hehehe



muka bermake up ...



gedik lagi..
ambik gambar tang muka jer..
sbb kami ni montel sgt..
nnti korang gelak lak kat kami..



dan lagi...
dua2 pinjam lipstik mac kawan kami..
cantik lak kan dana..jom g mac...



besh2...puan dana dah ada smartphone..
leh lah kte berwhatsap instagram bagai...

p/s: minggu dpn kami nak atkins..kter boleh dana..kter boleh...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khamis, 22 Ogos 2013

Rabu, 21 Ogos 2013

abis make up aku..huhuhu


kejadian dalam kereta...
ntah masa bila si suri ni snap picture ni..
aku jmp dlm tab dia..
aku suka godek2 tab suri...
kadang2 ntah apa2 dia snap..

ini yg aku jmp..
patutlah brg2 make up aku comot semacam...
rupanya budak ni bt projek dlm kete...
ntah bila pun tak ingat...huhuhu



bedak akuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!



lipstik akuuuuuuuuuuuuuuu!!!



eyeshadow akuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

p/s: paling tak tahan siap posing maut tu...aduyaiiiiiiiiii

Published with Blogger-droid v2.0.10

Selasa, 20 Ogos 2013

auwww...


auw...tiba2 jadi gatal lak...
hehehe..
tiba2 kan...
citer nye gni...sbelum raya pokden baru first time rembat smartphone...
hehhee tragis kan...
orang lain dah we chat bagai..
pokden baru nak blaja...
so picture atas tu...adalah first picture dlm hp baru pokden..
kui kui kui..
itu je nak citer..
cantik tak kak ton????
hahhaha\

p/s: hari ni takyah nak mengada2 nak atkins...hari ni nak melantak..open house JUPEM...jemput sumer..hehehe

Isnin, 19 Ogos 2013

pagi raya lagi


sambung lagi citer raya...
kalau citer raya ni nak abiskan dlm seminggu jer..
hahaha


klah..lepas dah makan skit..skit jer tau...kat umah ma...
eh lupa nak citer..pagi tu ma masak nasi minyak, rendang daging n ktorang ada tempah sate..
lepas makan skit..diulangi..skit jer...
ktorang g kubur arwah atuk aku..
yang duduk tu nenek aku...
yang baju itam tu paksu aku...


budak ni tetiba nangis lak...
myb sebab panas kot..


ambik hati darin...kter snap picture yer darin...


setel kat kubur...
kami balik umah...
plan nak bergambar lah 
tapi spoil pulak dua beradik ni..
nak babak lak (susu)
terus aku merajuk masuk umah kasi susu dulu ini budak dua orang..
agaknyer dahaga dok kat kubur tadi...


ini gambar laki aku yang snap...
tak dpt snap gambo bini n anak2..
dia snap gambo moto adik2 ipar..
eh aku dua je adik..dua2 lelaki..
dua2 peel cam abah aku..
suka moto... itu sume moto adik aku yang dua orang tu..
next2 aku tunjuk gambo kegilaan adik2 aku ngan moto ok...

p/s: bersambung lagi ni esok..tp esok citer bab lain lak..raya sebulan kan..ahaks..eh lupa nak citer..berat naik woiiiiiiiiiiiii....kena atkin lah ni...

pagi syawal kami


morning kawan2..
confirm korang sumer korang dah terpacak kat ofis awal2 pagi kan
sebab nyer..cuti2 raya dah abis..n pagi ni confirm jem kan...
hehehe..
sama lah kter...

klah ...malas nak bebel sgt..
sebab pagi ni mmg byk kerja2 ofis nak setel..
seronok2 cuti..masuk ofis kena lah kerja keras balik kan...
nnti cuti raya haji leh raya sakan balik...

jom layan gambar pagi syawal kami...
kami ni jenis simple2 jer...
takde yg lebih2 pun...
raya pun kena budget2 mana yang ada ...
lagipun...raya ala kadar lagi best..
takde lah pening kepala lepas raya..
kui kui kui

 
comel tak kami sekeluarga...
pokden n suri sedondon..
aku ngan darin sedondon...
tahun ni mmg sume beli kecuali pokden..
baju melayu recycle yg thn lepas punyer....


masa ni ma aku sibuk nak gantung langsir dia ...
still touch up rumah ma aku..
so bergambar ngan abah aku jer..
alhamdulillah...makin sihat abah aku..
hari tu abah aku masuk spital sbb jantung ada sumbat skit..


anak dara aku yang ni pakai peplum...
comel tak??hehehe


sibuk melaram tau...


yang ni lak aku belikan kebaya...
tp kebaya ni suri pilih sendiri...
comel tak anak dara aku??hehehe
muka marah nak kuar beraya...hahaha


dah beso dah suri kan..
bila pakai kebaya macam anak dara sunti dah...
klah..
itu dulu...lagipun gambar tak byk sgt..
aku sibuk beraya...tak sempat dah nak snap gambo2 pun...

p/s: esok jamuan raya JUPEM...sapa2 lalu jalan semarak tu..jemputlah dtg...tiap2 tahun JUPEM buat jamuan raya cam bazar ramadhan...mcm2 ada...seksyen aku thn ni sediakan ayam golek...insyaallah 50 ekor ayam akan tergolek..hehehe


Jumaat, 16 Ogos 2013

malam raya kami....


fuhhhhhhhhhhh...
berpeluh aku nak buka blogger.com ni..
susah benor nak bukak kat ofis...

tiap2 hari...aku akan upload gambar dulu via tab takpun laptop..
pastu seisi menaip n mengarang ceritera blog aku akan dibuat kt ofis....(if keje)
hari ni...nak bukak bukan main susah..huhuhu..
tp terbukak jugak..
so meh dgr ceritera malam raya aku...
thn ni turn raya balik kuantan..
mmg rasa gumbira sgt2...
HAHAHAH


malam raya apa lagi..main mercun lah..main bunga api lah..
si darin aku..skit pun tak takut bunga api...
berani mati betul budak ni...
eh darin ni baru setahun okkkkkkk..lahir 2013..
sume org ingat darin ni umur 2 thn...
kui kui kui


yang paling paling seronok balik raya of course lah cik suri kte..
suri ni perangai dia mmg suka berkawan...
sekejap je dpt kawan...
jgn tak tau..siap berpegang tangan lagi ngan kwn laki..
dpn aku ngan pokden pulak tu...
rasa nak rotan kaki suri tu..
tp lupa ...suri budak2 lagi..
so no hal...hehehe


pakcik2 aku...
skrang ktorg mmg menengok anak masing2 je lah main bunga api..
kalu tak dulu2..kotrng lah hantu2 main bunga api..
tp aku tak suka sgt...sbb pernah kes main bunga api mlm raya...
tetiba terpencik kat baju kurung aku..
terus fobia nak main...
tp kalau paksu aku mmg juara..siap berlumba2 letupkan mercun dgn orang lain..
konon2 nak tgk sapa yg paling kuat bunyi mercun...
gambo paksu aku takdok...hehehe


main mercun tepi rumah nenek aku..
mak2 sibuk masak...
ktorang sibuk main bunga api..
kira bz lah jugak sume..ada part keje masing2..
kui kui kui



3 dara pinggitan...
suri dgn makcik2...aka sepupu2 aku...


posing dua beranak...
muka ktorang serupa tak???

p/s: best nyer kalau tiap2 tahun balik raya rumah aku je...hahaha..jgn nak mimpi lah emi...hhaahhha


Khamis, 15 Ogos 2013

selamat hari raya aidilfitri


selamat hari raya aidilfitri buat sume kawan2 blogger mama...
jikalau ada ayat2 yang menyinggung perasaan, hati dan emosi..
sepuluh jari mama menyusun jari memohon kemaafan..

p/s: dah sampai kl..tp anak beranak kepenatan travelling..so hari ni lepak umah dulu..esok keje..huhuhu


Isnin, 5 Ogos 2013

sampul duit raya

Salam kwn2...hari ni aku kelam kelibut skit...darin demam smlm...pagi bwk g klinik...tekak merah n berkahak...setel antor darin umah uci...aku pun nk ler g keje kan..tp xleh nk g pulak...kete aku bt hal lagi...hr tu dh msk bengkel...siap tukar timing belt ni lak mybe bearing lak...huhuhu...almaklumlah kete dh umur 3 thn...sblm2 ni mmg xnah wat hal...tp raya ni tiba2 nk bermanja2 lak...huhuhu

Klah  out of topic lak...gambar atas tu suri tgh masukkan duit raya...ala kadar je thn ni...terima lah seadsnya yer cousin2 ku...hehehehe

So hari ni el..dok umah..kemas umah...huhuhu

P/s:selamat hari raya dana...xsempat nk salam2 ngan ko..ingatkan hari ni last jimba2 ngan ko ..tp kete lak wat spoil...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sabtu, 3 Ogos 2013

buchuk2 mama


bestnyer....
hari ni kuarga pokden sume bangun kul 9 pagi...
best syok giler..cover tido hok seminggu punyer..
hahaha

hari ni pokden kena g servis kete aku...
iye..balik kampung ngan kete aku...
kete pokden still unavailable utk gerak jauh2..
itulah pakai sgt enjin turbo evo lah...
nk jalan2 punyer lah susah...
nak parking mengata2 pun susah...hohoho...
pokden...takde hasrat terselit ke nak tukar kete???
sambil mata kelip2 byk kali..hahaha

oklah hari ni pokden kena servis kete aku siap tukar timing belt ok..
nasib kawan2 ramai pomen..so oklah...
oh lagi 2 hari nak balik kuantan...
yessssssss...tahun ni turn raya umah aku dulu..
haruslah gumbira...hahaha


muka anak2 dara bangun pagi...
gambar tak cantik guna tab samsung...
tp muka2 gni...bau2 buchuk anak2 dara ku memang best..
mmg aku gomel lah dua budak ni...


test gambar dgn hp baru pokden..sony apa ke bendalah...
smlm pokden gelisah sbb kena charge batery 8 jam...
orang tak sabar nak godek2 hp baru..
so officially pokden dah ada whatsapp,insta and wechat...
hahaha


oh ye..pagi ni aku masak cekodok bilis n mee sedap goreng utk anak2 n omak yang dh raya...hahaha

p/s: tudung ma dah beli..susah benar nak cari warna kuning...skrang yg tinggal baju atuk n dress darin je lagi...mmg berharap pokden je lah beli..almaklumlah..ofis pokden dpn midvalley je pun...hehehe


Jumaat, 2 Ogos 2013

selamat hari raya

Anak2 suka dpt baju raya...kasut raya...mama lak suka dpt handbag raya...tp papa lg suka sbb dpt handphone raya....kui kui kui

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khamis, 1 Ogos 2013

Darin Safiya


kadang2 kan..ada jugak pokden mengomen aku..
awak ni suka sgt beza2 kan anak..
uhuiiiiiiiiii

takde maknanya aku nak beza2 kan anak2..
aku cuma citer pasal peel anak2..
cuma ayat aku...suri tak gni dulu...darin takde lak mcm suri..
ahhh..mcm gitu lah ayat nyer..
tp tak bermakna aku beza2 kan anak2 aku...

anak2 aku itu adalah anak2 syurga yer kawan2..
takde makna aku nak beza2 kan..
setiap yang lahir tu..ada keistimewaan nyer..
takde lebih takde kurang..
sumer balance sumer...

klah..
nak citer pasal darin safiya..
iyerlah diperingkat umur si suri tu..
mmg suri dah bercakap laju lah..
tp darin ni tak mcm suri (tak beza ok...)
darin ni suara adalah halus sgt2...
kalau korang dgr dia nangis..mmg korang rasa nak dgr lagi dia nangis..
sebab comel sgt dgr..hahaha
eh ni kira angkat bakul sendiri lah ye..hehhe



inilah budak comel nama darin safiya..
adik kesayangan kakak suri dalisa..
jgn tak tau..
kalau aku marah suri..automatik darin akan peluk kakak suri tu..
konon2 protect kakak lah..



tapi ..kalau dia yang kena marah..
dia lak g peluk kakak dia..
sambil2 mata n mulut terkebil.mcm mengadu kat kakak dia..
gelak aku tau...
itulah relationship adik beradik kan..
chemistry kuat giler..



eh naper aku marah darin..
takdelah aku marah... cuma tinggi kan suara je skit..
darin skrang dah buas skit..
lepas mandi mesti takmo pakai pampers..
so solution nyer..aku suruh lah kakak pakaikan..
si kakak lak..panggil adik..alahai lembut giler..
mcm ni bunyi nyer "adik...meh sini kat kakak..pakai pampers yek.."
memang si adik pun nonong2 lah ikut si kakak..



tanda buas kat pipi..
dah ler nak raya ni dik..
itu uci dia cakap..bergaduh ngan thaqif..
ayo dik..ngan abg thaqif pun nak gaduh ke???



sibuk main scooter ni kat umah..
diri sendiri tak balance tp nak jugak main..
ni mula dia duduk..bila dia bangun darin cakap 'up!!!'
itu mulut ternganga tu..
hehehe

p/s: tadi g avon cari lipstik..avon je mampu..huhuhu

Published with Blogger-droid v2.0.10

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut