nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 31 Disember 2015

kena tukar


baru hari selasa baru ni...
aku dpt surat pertukaran..
debar gak mulanya..
takut2 kena ke putrajaya..
sekali dlm jabatan ni je..
lega mak...

iyelah...sume perjawatan dah catu skrang..
so mmg ler nervous kan..
ai mmg ada mintak kuar dr jabatan skrang..
sekali kena reshuffle..
so redhalah..
perasaan?
xde perasaan sbb dlm jabatan sendiri cuma lain bahagian je..
kek atas tu kek perpisahan aku...
korang sory..ai ni bkn kaki air mata..
seriusly mmg tak rasa apa2...
huhuhu

p/s: gnilah kalau orang hati batu kan..uhuk2

Isnin, 28 Disember 2015

Beli barang


morning uolls...
aku dah 16weeks dah..
orang keliling aku cakap cepat je dah 16weeks..
tp aku ni nak sampai 16weeks rasa nak separuh nyawa dah..
huhuhu

preggy kali ni teruk je rasa...
mual siang malam..
kalau masuk toilet...muntah angin 24jam..
bau vape laki aku takleh
nak makan ikan seafood bagai xleh..
nak g kedai makan memilih..
nk bt keje umah bapaklah pemalas nyer
mak aii..byk songeh ni...

nasib laki aku terima aku seadanya
sian gak tgk dia dok melipat kain..
tp apakan daya..aku hanya mampu tgk je...
so far belum pakai baju rasmi mengandung ke ofis
tp kuar jalan2 dah pakai seluar preggy dah...
hehehe

eh tajuk lain citer lain ye..
mehlah layan gambar aku dua ketul ni..
aku ni suka membeli barang pre order dr uk ni..
aku beli di fb barangmurahuk
aku ingat first time aku beli kasut clark...
xde lah yg latest tapi ada sale di uk..
time tu dpt rm170..rasa murah..
terus letak depo rm40 je rasanya
pastu nak tunggu shipping lama gak..
dalam 3 bulan..
so aku ansur2 byr dlm masa 3 bulan tu...
sama gak ngan barang kat bawah ni..
pun time sale beli...


dah lama cari ovenware set ni
yelah..oven pun cinonet..
so kena cari bekas2 yg cinonet gak...
harga atas tu rm95 je bila convert duit kita..
so cam biasa letak depo...and bayar ansur2...


ni benda alah dlm ni..
kalau aku nk beli kl mmg rasa mahal lah
tp kalu beli di langkawi myb murah skit..
tp ni dah byk murah..
takpelah 3 bulan je pun...
hehehe

next tunggu kasut crocs lak...
pun sama letak depo...and byr ansur2..
nak beli sedepok tu boleh tp xberbaloi beli kat mesia..
sbb jadi mahal...
crocs sekarang pun dah cecah rm300...
tak mampu lah..
beli ansur2 baru rm130...itupun time sale lah
janji selesa kat kaki aku ni hah..

p/s: tgh tunggu sale clark utk krismas..mcm takde je..tapi usha2 je lah dulu..kalau ada kiter depo dulu..hehehe
dulu beli handbag kt butik..skrang pre order je lah rasa lagi berbaloi...betul tak kawan2????

Rabu, 23 Disember 2015

14 weeks


dah 14 weeks dah wei...
ni rasa mcm kejap je berlalu
tak lama lagi beranak lah..ahaks...
hahhaa

oklah...dhlah 14 weeks tak masak ok...
so smlm masuk dapur bt gulai feveret pokden
senyum pokden smlm dpt makan gulai feveret dia...
lepas2 ni leh masak dah...
sbb dah tak rasa mual2..
rasa nak main masak2 je..hahha
oklah...
itu je nak citer...

Isnin, 14 Disember 2015

my gedik


smlm lunch kuar mkn kat ttdi shah alam
pekena nasi kukus itik serati..
nyum2...
so otw blk..ktorang makan jem lak..
so my gedik ni dok gedik suruh ambik gambo dia..
ni salah satu lah ni..
byk lagi nak upload...
tp lembab lah opis..tunggu umah yek
hehehhe

p/s: alhamdulillah ....mual loya2 muntah dah semakin hilang ...im strong now....time utk melantak hahahha


Jumaat, 11 Disember 2015

di mana aku nak mulakan cari barang sekolah Kakak


hari ni sory lah..
xde gambo...
hari tanpa gambo lah jadi nye...

weken ni hajat nyer nak cari barang2 sekolah kakak suri
semalam dah try baju n kain sekolah lama..
fuhh..ada yang dah sendat ni...
so mmg kena beli yang baru lah ...

mcm thn lepas..
aku g the store sg buloh cari baju sekolah kakak...
masa tu dok dgr lah dari kawan2 cakap..
kalau nak beli baju skolah elok utk anak beli lah brand canggih..
so aku g lah beli..
mak aiii..harga...nk pitam gak..
almaklumlah...kami ni golongan biasa2 je..
masa tu beli lah dua pasang..
yess..kain dia mmg tebal...
baju putih kain tebal...
kain biru pun tebal...
mcm puas hati lah..
tapi yg tak puas hati..
balik kena oter lak baju tu..
sbb baju labuh ...kain labuh ...lengan labuh...
sekian hal pulak aku nak cari tukang oter...
so full stop utk brand canggih utk kakak...

next ...aku menerai lah brand kat pakaian hari2..
sbb ada gak kwn2 aku cakap brand jony and jenny (lupa lak namanyer) elok gak..
tp tak lah setebal kain brand canggih..
so aku pergilah serang pakaian hari2...
yes yes...
sekali try je...baju tu ngam2 ngna suri...
takyah oter2...
ingat lagi saiz kakak suri...saiz 30 okkk
hehehe...

kt pakaian hari2..aku beli terus 2 pasang baju sekolah kebangsaan ngan 2 pasang baju sekolah agama...
harga?mmg berpatutan...ai is puas hati..
terus semat kat hati..baju budak skolah beli situ je..
kakak suri pun tak kisah...
asalkan lengkap berbaju..nasib ada anak tak byk songeh..
so far baju kebangsaan masih ok ...n baju skolah agama je cepat terkoyak..sbb kain licin...n kakak selalu tersangkut katanya..
takpe2...koyak2 skit..mama jahit je..bkn susah pun..hehehe (jimat lagi)
kan kan...hahhaha

so weken ni ai myb serang pakaian hari2 di sg buloh...
nak mencari baju sekolah kebangsaan 2 pasang n baju sekolah agama 2 pasang je lagi...
kasut sekolah pulak stil elok lagi ...ada dua pasang masih elok..
so pakai lah dulu...nnti dah ketat skit...baru beli yg baru...

utk kelengkapan alat tulis..
kakak suri dah siap mengepow papa dia kat jj hari tu..
so setel lah...
beg sekolah je belum...
beg sekolah nak cari yg elok2 skit..mahal skit pun takpe..asalkan leh tahan setahun..
budget seratus lebih gak utk beg sekolah..fuhhh
cuma kt pakaian hari2 nnti nk beli terus stokin bt penambahan...

so itulah citer persediaan nak cari barang sekolah kakak...
harap misi berjaya sabtu ni...hehehe


Khamis, 10 Disember 2015

kuiri oh kuiri






fuhh....
baru je mcm nak baik2 demam aku ni..
tpi masuk ofis bertimbun keje menunggu...
so aku terpaksa lah hold demam aku yang ala2 baik ni...

bt keje terus ilang demam aku ni..
so meh kiter bt keje yek...

kuiri oh kuiri...
nape byk mende sgt kuiri ni..
ai is stress....fuhhhh
klah ...

ptg2 baru nak bt blogwalking...
tak sabar nak tgk entry orang tu g paris..
tak sabar nak tgk entry seminggu orang main masak2..
tak sabar nak tgk entry orang g jalan2 cuti2 mesia...
sumer nyer tak sabar...
hehehe
..babaiiiiiiiiiiiii

Rabu, 9 Disember 2015

Mc 2hr +1 hr cuti rehat


Salam uolls
2hr mc plus 2hr dah aku mcm xleh nk bgn dr katil
dh ler alahan mabuk ketum aku ni belum habis
tambah pakej lak demam tonsik
dugaan preggy ni
huhuuu

dh 3 hr xmasuk opis
apalah citer dlm opis aku tu
biasalah
masing2 ada pesen masing2
ada yg suka ckp beso2
ada yang suka ckp halus2
eh..ai rindu ok
hahaha


Ni gambor fresh 
Pokden cuti jugak hr ni
so ptg bwk anak g main badminton kt bawah
bini pokden mmg dok tergolek atas katil lah
heheeh


Eh...kata main badminton
nape mcm dlm midvalley je ni
ahhh...ni mesti pokden  bwk ank rempit g midvalley
mentang2 midvalley sekangkang kera dr rumah
dorang 3 branak ni pun..merempit kut jln kg tu..xsampai 5minit dh smpi
ayooo..kecik2 ajar anak main kt midvalley 
huhuhu


Jumaat, 4 Disember 2015

Nasi kak wok




semalam belek2 hp pokden..
aiyooo...
tgk gambar nasi kak wok pokden snap...
siap update fb..
hehhee

ni gambar nasi kak wok ni adalah nasi origional kak wok..
mmg tgk gambar ni...sambil tertelan2 air liur..
huhuhu

p/s: aku sempat lah kenal arwah kak wok ni...sbb dulu masa aku darjah 1 hingga 4 aku dok di lundang nun...membesar 4 thn dgn beratur nak beli nasi kak wok...dulu nasi kak wok mcm gambar kat atas tu harga 50 sen je...heheh..skrang dah jadi 4.50 kot...apapun...bila makan nasi kak wok...tingat kenangan dok di lundang n bersekolah di sekolah rendah zainab 1 Kota Bharu...
ingat lagi dari darjah 1 sampai 4 dok kelas Hijau je..
orang lain naik kelas turun kelas..aku dok situ je...hehehhe

Khamis, 3 Disember 2015

Batuk selsema



Anak dara no 2...
Darin safiya batuk selsema lak
Minah ni hari2 mkn ice cream
So inilah padahnya
Nasib baik xdemam
Huhuhu

Rabu, 2 Disember 2015

Penutup koir thn 2015

Layan jelah picture beberapa ketul ni..
Kejadian pagi td
Show penutup koir thn ni
Mak dh 3 bln preggy
Xlarat nk diri lama2 atas stage

Ini pun sekejap je...kul 11 dh chow...

Hahaha

Masa ni tgh tgk kumpulan kik bt persembahan...sambil kunyah kopok..
Biasalah...
sumer giler selfie
kik 2015

Byeeee

Selasa, 1 Disember 2015

Peel anak2



selamat petang kawan2...
fuhhh...kl hujan ni..
sejukkkkkkkkkkkkkk
huhuhu

mehlah nak citer peel dua orang anak dara ai ni


yang no 2 ni..
24 jam kalau dok umah memang pegang tab je
nak mkn nak bertab
nak minum susu nak bertab..
nak basuh berak dia pun..tangan still bertab...
ai ni mmg dah bosan nak larang...
so lantak ko lah dikkkk
asalkan ko tak kaco mama n papa
kadang2 riso gak...
darin ni...bercakap bahasa melayu mmg kurang lah..
tp skrang dok kuar bahasa korea pulak
camner tu??


yang no 1 ni lak...
mmg perasaan diri tu princess..
mana2 benda nak beli mesti ala2 princess...
yang ni pun sama..peel tak kaco orang...hehhee
syok sendiri je 24 jam..
senang nak jaga...
hehehe

klah..sejuk lak...
kiter bt keje opis ..kasi warm skit...
hehehe

Mengidam ni lak


hahaha..
byk betul senarai mengidam ni

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut