nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 23 September 2015

Cuti sekolah anak2


buat pertama kali nyer..
aku lepas kan dua beradik tu balik kampung..
ma abah aku ler happy..
bila aku setuju leh ambik cucu2 nyer..
laju je ma abah aku dtg dr kuantan nak ambik cucu2 nyer..
huhuhu

walau hati berbelah hati..
tapi aku bg jelah..
ngn ma abah aku je pun...

kakak mmg excited nak g..
tp adik mcm takmo g...
tp bila nenek dia nak balik ...
adik dok pegang tangan nenek dah..
takmo lepas..
salam mama pun tak ikhlas ye ko dik..
takpelah..mama redha..
uhuk2..


budak2 ni mmg happy dok kampung..
sbb memang dilayan mcm queen lah..
itu tengah tgk kartun lah tu..


si adik ni..
baru 3 thn tp lagaknyer mcm dah 5 thn..
doh beso dah anak aku..uhuk2..


pakngah pun satu..
asyik antor gambar anak2 aku tido je..
so ini je lah aku leh tepek...


ok ...
ini mama yg baru dpt instant shawl dr radiusite..
eh sedaplak pakai..

klah..
ptg ni nak cabut blk kuantan..
nk jmp anak2 ..
 selamat hari raya aidiladha yer kawan2..
makan daging tu berpada2 lah ye..
hehehe

p/s: misi wat balik tong ikan...standby fresh ikan n fresh daging..hahaha

Selasa, 15 September 2015

Air untuk diminum - coway


ini bukan entry sponser ye..
tapi lebih kepada promote je..
ada bezakan...hahaha

oklah..
meh nak citer skit lah
dulu2 kami guna bio aura untuk air bersih kami ni..
since bio aura ni dah tak berfungsi sepenuhnya..
kami pun buang lah benda alah tu..
sbb rasa kotor je...
bila minum pun rasa x sedap
so setelah pindah ke kuarters..
air paip kuarters ni macam rasa pelik je nak minum

pk punyer pk..
dan2 lak dipromote oleh along (jiran lama ai)
terus termakan promote itu..hehhe
ktorang dah lama survey coway ni..
kebetulan along pun ada bt jual coway ni
so senang lah..

eh2 ...no no..
tak beli..beli mahal..
kami ambik sewa beli je...
bayar bulan2...
mcm aku nye ni model villaem...
kira model latest gak lah..

aku suka tgk suri ..
happy dia..
suri ni anto minum air sejuk
selalu2 dia bising lah kalau aku lupa letak air sejuk dia dalam peti
skrang no no ...
no bebel2 dah..
ko nak minum sila ambik sendiri..
sbb villaem ni ada 4 jenis suhu air
ko nak sejuk ada..air suhu bilik ada...suhu panas mestilah..suhu suam pun ada
so ada 4 jenis suhu lah
nak wat susu darin pun senang...
just guna air suhu suam campur ngn air suhu bilik...
mmg suam2 manja ler susu anak aku tu
darin lah jenis tak suka susu sejuk...

eh bukan senang pada anak2..
bapaknye pun senang...
tgh2 malam tgh bt keje freelance..
tak perlu dah nak masak air sendiri (malam aku tido)
just nak minum terus tadah air panas...pastu tuang lak segala kopi ke teh ke..
senang kan...

oklah..alang2 dah nak promote..
aku promote sekali empunya ejen coway ni
nama penuh (aku tak tau) aku panggil along je..hehehe

along - 019-2848545

if berminat korang call lah sendiri


Ahad, 13 September 2015

Khamis, 10 September 2015

Skincare mana yang elok???


salam uolls..
kiter stop sekejap ye citer jalan jalan johor tu..
pening tgk gambo byk sgt..

meh nak citer..
aku ni bukan pencinta barang komestik..
tapi kalau dah muka kerutu dah..
mau tak jadi pencinta kan...

sejak dua menjak ni..
aku mcm tak bernasib dgn produk skincare..
try yang ni rasa tak jadi..
try yang lain tak jadi..
by the end...
muka aku nak jerawat halus..


xmo lah tunjuk muka sgt..
kiter sorok2 dulu


aku cuba produk ni lak hari ni...
kwn aku yg recommend 
muka dia pun dah jadi bersih suci gitu..
yang penting takdok mercury..
leh lah rancang utk baby no 3 kan..
nak baby boy lah..pastu leh tutup kilang..
hahaha

oklah..
wish aku gud luck ye..
hehehe

Isnin, 7 September 2015

Part 1 :jalan2 johor sept 2015

Morning uolls
Gediklak bunyi...
Padahal badan penat mcm xleh nk tido

klah...ni nk citer alkisah jalan2 kami.ke johor
Plan ni dh lama sbb kakak suri yg beriya nk g legoland
so baru skrang dpt penuhi permintaan kakak suri
lagipun..awal thn hr tu...
byk betul dugaan
ni br leh jln2 skit

so kiter citer slow2 ye...
a week sblm pg...
mmg dh survey hotel
pokden bgtau budget hotel dlm rm200
so chek n survey
ai pilih hotel grandbluewave ni
Utk 3hr 2mlm


Ai cek harga kt agoda n booking 
tp bila nk book..ai tel je..hahhaa


Gerak sabtu.pg dlm pukul 11 pg
Kami.gerak ke nilai dulu sbb oter langsir kami yg senget sebelah..hehee..ini nnti2 aku citer
so dh ptg sampai jb...
mlm tu lepak mkn kat restoran singgah selalu kt danga bay
oh lupa ..itu gambar pepes..btul ke eja..
sedap mkn...darin suri pun mkn...
kami ingatkan otak2 versi jb
dh nk byr tau nama nye..heheh


Budak2 biasalah..mkn kt mn2 sekalipun..tetap order aiskrim dulu

Ini budak dok layan perasaan mkn ais krim
So far sedap gak mkn kt situ...
ai order nasi goreng kg pedas..
pergghhh pedas berasap ai mlm  tu..
padan muka

dh kenyang kami pun lepak lah kejab kt dpn istana ni..nama tak tahu...yg tau ni istana serene...
cantik crown tu...
Ramai jugak org lepak2 situ
kira happening lah jugak
konon2 nk ambik gambar ala2 pakai crown tu..hehhehe

eh gambo dh abis...
nnti sambung ye
nk bt cekodok sat...
hehee
# ai xkeje hari ni...tambah cuti utk.berehat ngan anak2...gudluck ye anak2 utk upsr...

Ahad, 6 September 2015

Cuti2 malaysia di legoland, Malaysia.


Salam uolss...
kami skrang berada di jb...
ini baru second time aku di jb...

1st dtg jb rasanya dah lebih 10 thn...
Dpt job menari seminggu kot kt puteri pan pacific...tp x g mn2 pun time tu
sbb terimat dgn keje kan..pastu lak...
duit tak brapa nk ada...
hehehe
tp aku ingat
time tu jb...dlm town mmg serabut dgn construction
now dtg sume dh complete...
Senang je nk g mana2
tp dgn bantuan wave lah...

hehehhe
oklah..
nnti2 update..

Jumaat, 4 September 2015

Basikal untuk suri dan darin


dah lupa hari apa ntah...
pokden dah tak tahan 
tak tahan tgk anak2 dah beriya2 nak suruh beli basikal
hahaha

budak2 ni lak pandai memujuk pokden
pokden lah jenis cair..
hehehe

so dptlah sorang satu basikal...
mmg happy lah dua beradik ni...


basikal ni kami beli di sg. buloh...
dua buah basikal ni total nyer rm470.00
pitam ai tgk pokden byr..
takpelah utk anak2 kan pa..


tapi main dlm umah lah dulu yer..
ada masa main kat lobi kuarters..
nak bwk g taman pun takleh..
tak muat kete...
huhuhu


hari kejadian bawak balik basikal..
muat basikal adik je kat bonet kete..
basikal kakak dok kat seat belakang..
tp nampak kan..kakak happy dpt basikal...
kakak adik happy...mama papa pun senang hati...

so kakak ...
ini hadiah sbb kakak rajin baca buku..
esok ada hadiah lagi..
hadiah dpt periksa elok tgh tahun hari tu...
walaupun tak dpt no 1..
tp mama papa nampak kesungguhan dan usaha kakak tu..
so usaha lagi utk exam akhir tahun ni ...

p/s: bila pk balik...bagus tak bagus ..cerdik ke tak cerdik..itu no 2...no 1...kesungguhan anak dalam usaha nak berjaya tu lagi penting ...
p/s: dana..ai dah byr 1 hutang citer..lagi 1 hutang citer belum setel...hahaha

Khamis, 3 September 2015

Mitsui Outlet Park




ok kawan2 ai dah sampai sini...
hehehe
orang dok citer sgt pasal mitsui ni..
mana leh tak g kan..
kena lah g..
walaupun poket tak brapa nak penuh...

ni kejadian hari ahad baru ni..
kami ke nilai sebenarnya..
tempah langsir rumah...dah berbulan dok kuarters..baru nak tempah langsir..
poket baru penuh skit..itu pasai lah ai nak tempah...hahaha
hal pg nilai tu nnti2 ai citer..

masa sampai kat mitsui ni..
kami anak beranak anak busuk masam sumenyer...
hahhaa
ada ku kisah...
janji dtg sini..

apa aku soping???
nnti2 lah citer...
oklah bye..
nak wat keje skit..
hehehe

p/s: mcm mana nak g sana???korang wave je lah...insyaallah sampai ler..

Mak datin sesat


dah macam rupa apa dah suri...
macam rupa mak datin kan
hahahah

suri jadi model catwalk katanya untuk hari kebangsaan skolah dia...
balik rumah...sibuk cari spek..
balik rumah sibuk cari handbag...siap pinjam handbag aku...
huhuhu
no hal suri...
nak suruh mama g tempah baju kebaya bendera malaysia pun mama ok
asalkan kakak happy...

eh..beso tinggi pulak suri ni kan..
yg kwn2 sebelah kecik molek je...
hehehe...


taip je apa saja

nuffnang

Pengikut