nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 25 Disember 2014

Dear my adik

Dear adik aku ....z
Lega dh hati ko dh ok...
Rasa bergegar otak kecik aku bila aku tau mung sakit...
Sory sesgt xleh balik..
Byk menda nk kena selesai d kl..
Suri dgn orientasi...dgn aku nk pindah kuarters...kesuntukan masa dan duit jugak
Aku harap mung paham..n mmg mung n family paham keadaan aku...
Semoga ko cepat sembuh yer..minggu dpn aku balik...
I love u

Selasa, 23 Disember 2014

persiapan anak sekolah


salam uolss...
lama tak berupdate kan..
tak de kerajinan lah pulak

oklah since tajuk pun pasal sekolah...
mehlah nak ngomel2 skit

eh mahal yek baju skolah budak..
hahaha
dashyat aku ..seriusly tak pernah tau harga baju kurung sekolah...
aku survey ngan kawan2 sume dok cakap beli jenama canggih...
aku mula2 nak beli kat pakaian hari2 je..
sbb dkt ngan umah aku...
tapi sume cakap ..kain nipis lah..tak tahan lama..
so takpelah...aku beli je jenama canggih
tp dua pasang je..hahaha

beli dua pasang pun aku ke laut gak..
mana nak oter baju..
nasib tebal muka g kedai jahit mintak oter..
hehehe
nasib terima...huhuhu

aku ni xde nak pk sgt pasal suri nak sekolah...
prepare ala kadar je...
kasut pun pakai yg lama..
beg skolah pun sama...hehee
aku kan tgh havoc nak pindah umah
so kasi setel umah baru pk baju suri..
asalkan ada baju utk orientas cukuplah..hehehe
klah babai

Isnin, 15 Disember 2014

sambal bilis petai



aku ni baru belajar makan petai..
huhuhu
gelak ehhh...
takpe..
so giler mempetai je lah..
sedap rupanya petai ni
hahaha


Rabu, 10 Disember 2014

kami di aqua klcc


so hari ni mari menepek gambar2 di aqua klcc ye...
dasar pemalas..hhahaa
eh ni skit je..ada lagi...
tp ni je lah untuk tontonan umum..
hehee


33 bulat kan...
sehat bebenor tiga beranak ni...


sanggup duduk situ tunggu ikan bapak beso lalu...
eh adik naper pandang lain???
adik sebenarnya penakut ...
takut sgt sedang kan ikan dlm kaca tu...


kejakunan mama n adik terserlah...
hahaha..
woi cantiklah..
mehlah dtg sendiri sini...


papa sibuk ambik gambar kite...
mama sibuk ambik gambar papa...
hehehe


masa ni aku tgh cakap kat pokden..
pa ikan lalu ..standby ambik gambar...
hehehe...
tak sempat posing dah capture..
benci


masa ni aku dah penat..hahaha
giler penat sokmo
so kakak melayan papa bergambar...
kakak tgk obor2 tu..
unik katanya


muka penat malas melayan ambik gambar..
hahaha

oklah tu je utk hari ini...
hari ni mcm kurang mood..
huhuhu

Selasa, 9 Disember 2014

Aqua klcc


fuhh...penat lak rasa
tadi lunch lari g tgk kuarters jap ngan pokden
cek defect...
cek defect mengalah kan mcm dah beli umah
dah BPH suruh cek..apa lagi kan..
lagipun ..kuarters tu kuarters baru..
haruslah cek...hehee

oklah takmo citer lagi hal kuarters..
sbb tak officially lagi pindah kan..
nnti dah pindah..aku citer...

ni nak citer pasal g aqua klcc
hari2 tgk bangunan klcc
tapi ktorang jarang g..


so hari tu g lah jugak..
ambik hati suri sbb tak g jalan mana2 pun cuti sekolah ni
mama papa sibuk..
papa sibuk freelance...
then nak pindah kuarters lagi..
so byk menda nak save duit
nak jadi cerita...skolah dah nk bukak
so byk duit nak guna..
duit jalan2 kiter hold dulu lah...
huhuhu

eh terciter lebih lak
hari tu g klcc masuk lalu isetan suria klcc..
laki bini tak tau lak jalan nak ke aqua klcc..
aku tel kawan aku...
siap kawan aku sakat aku kat comment facebook..
takpe2..aku redha...huhuhu



ko memang ardy...
huhuhu
benci mak...
hahahha

Isnin, 8 Disember 2014

Alhamdulillah...



Setel urusan rumah...
Eh salah..kuarters ye kawan2...
Aku dok sibuk nk uruskan kemasukan kuarters ni
Alhamdulillah rezeki anak nk sekolah thn  dpn...
Tiada lagi tol utk dibyr...
Tiada lagi nk kena bgn seawal 5pg
Tiada lagi ni kena gerak dr umah kul 6.20pg
Hehehe
Nnti2 aku citer detail yek


bila anak soping...


rupa diri ku apabila anak soping...
hahaha
tak tahan aku tgk..
ni pokden lah nyer keje
dia ckp kelakar tgk aku jelos..
ada ku kesah..
pa..awk kena belanja sy gak baru adil...

Khamis, 4 Disember 2014

hari khamis pakai ler baju batik


assalamualaikum kawan2...
selamat petang yer kawan2...
ermm...
nak menaip..tp tak tau nak taip apa...
hehehe
so layan lah gambo aku hari ni yer


pagi ni kena menyanyi koir sempena konvesyen kik JUPEM
so menggagau jugak mencari baju kurung batik..
sebabnyer aku malas nk iron batik ni
so jarang lah pakai
ni kena lah pakai sebab hari khamis tema kan batik...


ini lah geng koir jupem..
yes kami ni bercampur2 jawatan..
yang penting kami bila jumpa kami jadi 'gila'
setiap saat ada gelak ketawa..
setiap saat ada je gossip
setiap saat ada je bebel...
hehee
cer spot aku yg mana satu..
nampak kurus kan aku...hahaha


aksi giler kami...
dah tukang ambik gambar cakap muka gelap tak nampak
aku donggak lah muka..
kan nampak dah ..hahaha

p/s: misi mengemas barang nak pindah..ayoooooooooooooooooo

Rabu, 3 Disember 2014

masterchef JuPem - Hot mama menang....


Assalamualaikum...
morning sumer...
ermm...
byk betul benda nak buat bulan ni..
pening kepala pulak..mcm tak cukup masa pun ada...
berderet bulan ni...
dengan nak pindah umah..
dengan appointment check up darin
orientasi sekolah agama
orientasi sekolah kebangsaan..
nak bercuti blk kampung pun mcm tak sempat...
huhuhu

apa2 pun kiter relak..
n update blog dulu..
jap g nak g syabas n tnb...buat acct..
huuhu

oklah ni citer minggu lepas...
member2 aku ni join Masterchef Jupem anjuran puspanita..
aku tak join ler..sbb mmg orang pun tak ajak kan 
n mmg tak reti masak pun
so aku support je lah..n ambik gambar...


satu group ada 3 orang...
menu lak ada 3...asam pedas, kerabu telur masin dan bubur sum sum
senang kan..
tp sumer menggigil2 memasak..
aku lak menggigil2 telan air liur tgk lauk dorang...
ini puan dana...masak asam pedas cinta berahi
berahi sgt2 kan...


ini ler ketua Hot mama
masak kerabu telur masin..
mmg semerbak bau kerabu ni
sume orang puji...
nama kerabu ni 
kerabu telur masin kasih tercipta


ini paling cool antara 3 orang masak..
orang lain masak gigil2
dia relak je...
sambil2 kucar2 bubur..sambil2 tu tgk orang..
hahha
ini lak bubur sum sum rindu bertamu
nama takmo kalah kan sumer..
hehehe


ini presentation selepas memasak...


seisi testing...
muka kulat2 je sumer..
aku lak telan air liur je keje...


tp mmg luck lah..
dapat no 1 pulak tu...
tahniah geng...
aku bangga ngan korang
jumaat ni sila masak utk pot luck
aku nak makan sumer makanan juara tu..
hehehe

p/s: pasal pindah nnti aku citer2 kan yer...

Isnin, 1 Disember 2014

mama pun nak pakai jubah gak..huhuhu


kabur lak gambo ni..
ni dr hp pokden..
hehehe...
oklah..
jelous pulak tgk anak pakai jubah..sbb mama sendiri tak pernah berjubah...
uhuk2...
aku ni tak tau naper..
dah 2 kali convo..
tapi tak pernah g convocation..
ada je  hal2 nyer...
masa diploma tak g convo sbb kekangan kewangan...
masa degree lak..tak g sbb aku pregnantkan si darin...huhuhu...
insyaallah..
jika Allah izinkan..
teringin nak wat master...
semoga dipermudahkan..amin...

p/s: nasib ma abah aku g konvo adik2 je..hehehe..nasib ma aku tak kempunan...hahaha...


Rabu, 26 November 2014

suri dah konvo


dah besar tau anak dara no 1 ai ni...
dah konvo ...
tapi konvo 6 thn je lah..
thn dpn darjah 1...
mesti best kan ...excited nak masuk skolah baru...
semoga anak mama membesar dengan bijak dan penuh dedikasi...
jangan lupa janji kakak...
blaja rajin2 ye...
muah kakak

Rabu, 19 November 2014

again selfie dan makan nasi ayam penyet...sedap

 
 
morning yer kawan2...
walaupun dah kul 10...tapi rasa lambat je masa bergerak..
huhuhu...
ok..aku tgh badmood..huhuhu
 
badmood hari ni..semalam tak ok..
semalam ntah angin apa..
kwn staff ofis ajak g beli nasi ayam penyet...
apa lagi..terus naik kete follow lah...
dekat je tempat tu..
kt kampong baru je..
ko tgk aku selfie gambar tu...
tetiba Nampak lawa...
 
 
kwn aku tgh g park kete jauh...
aku berselfie..
aku bkn berselfie ngan kete putih...
tp klcc nun gagah perkasa tu..
tiba2 Nampak cantik...
ini belum lagi malam kan...
 
 
dari jauh je klcc...
padahal dekat je ngan ofis kalau naik train lah..
hehhee
 
eh lupa citer..kotrang tapau je nasi ayam penyet tu
kedai tu takde nama...tp bersebelah kedai makan minang...
sedap nasi ayam penyet tu...
simple...nasi , sup , ayam penyet, sambal , ulam...
rm7.00
if ambik nasi  pecar leler...(ntah betul ke tak eja)  rm 5.00 je..
utk pecar leler..ada ikan keli atau ikan kembung..
n jgn lupa...kedodong asam boi...
mmg terbaek..pekat likat giler...rm3.00
heheh...
 
laju je type harga makanan kan..
hahaha..padahal berkira nak makan tengahari..
rasa mahal lak makan sampai rm10.00...
tp takpe..sekali sekala takpe..
hahhaa
 

Selasa, 18 November 2014

tak sedap

 
hari ahad try lah bancuh jelly ni
dah lupa brand apa..
tapi tak sedap...
 
kena bt yg tradisional kot..
takmo beli instant2...
hehehe

penyakit selfie

 
 
sumer orang mmg ada penyakit ni kot..
n confirm takde ubatnyer..hehehe
ni aku snap masa nak balik keje semalam..
mmg takde keje kan...
 
tudung tu rm5.00
baju kurung tu 39.90
total ...rm44.90
jimat tak aku...???
hahaha
 

Isnin, 17 November 2014

new workstation

 

aduh..kenyang nyer perut...
makan2 sambil borak2...mmg kenyang giler..hehehe
oklah..malas nak citer panjang...
tadi makan nasi separuh cinonet...
letak kuah kari skit..kepak ayam yg saiz kecik jer..
rm4.00...mahal nak mampus...hahaha
apa lah nasib dok kl ni kan..
 
klah..nak tunjuk tempat workstation baru aku...
tempat baru..tp jiwa masih lama...
nak decorate tak reti...pakai je lah barang lama..
plan2 nak cari jugak barang2 utk decorate tempat aku..
mcm suam2 kuku je kan..
itu je nak citer..
bubaiiii

anak-anak dara pokden

 
giler angin apa ntah aku hari ni...
rasa nak menulis...hahaha
ala bukan tulis apa apa pun..
citer2 family aku bukan ada yang best pun...
tak ke mana so citer pun setakat dlm umah jer lah...
hahaha
 
weken sabtu ahad mmg tak kemana...
lepak mamak utk breakfast (sbb mama malas masak kan)
n petang baru masak utk dinner..hehehe
so dok umah layan gambar anak2 kat umah je lah...

 
lama dah tak cerita pasal darin kan..
oklah kter citer short story lah skit...
darin skrang dah 2 thn 9 bulan...
thn dpn bulan 2 akan jadi 3 thn..
dah beso anak dara aku no 2 ni kan..
fuhhh..lap2 peluh ...
minah ni mmg beza lah perangai ngan kakak dia..
kakak dia ayu manja gitu..
dia ni ayu jugak..tapi versi ganas..hahah
ko jgn lah pukul2 dia...
mmg dia melawan...balik ..
tinggi kaki dia kalau dia sepak orang..
tp kalau dia sepak aku mmg cari nahaslah budak ni...
ni takde keje dok umah...pakai gugel kakak..
ikut ko lah dik...akan ko bahagia..
Nampak kepala patung tu??
dulu2 dia takut giler ngan kepala patung..
skrang tidak lagi..siap dia acah2 kat orang lak...
berat brapa??/
17kg..sekian terima kasih..
hahaha
 

 
versi tanpa gugel...
telinga darin ada problem ni..
kuar nanah jer..tp ni tahan skit lepas aku g hkl...
riso gak..sbb gegendang telinga dia bocor..huhuhu..
huhuhu..takpe dik..kter follow je kat hkl tu..
insyaallah ..baiklah tu..
 

 
ini lah si kakak...
kakak suri yg doh beso gabak dah skrang..
thn dpn dah darjah satu..(lap peluh lagi)
insyaallah kakak suri akan berskolah di sk bukit keramat satu n skolah agama akram kt keramat je...
senang dkt ngn ofis mama..
tengahari mama g ambil...mandi2 makan tukar baju je kat ofis..(lantaklah orang nak kata apa..tp tau dorang tak berani..aku kan taiko..hahah)
cuma skrang nak cari tempat mengaji je..
aku nak suri abis khatam quran before atau pada darjah 6...
hehhe..tegas jugak aku yek..(yes aku tegas n garang)
so preparation baju skolah apa belum beli lagi..
tgh mintak ihsan ngan nenek dua pasang baju skolah...hahaha
harap nenek mendengar rintihan anak mung ni...hehehe
n lain2 insyaallah bulan 12 akan aku ngn pokden setelkan...
 
oklah sampai sini..
nnti2 aku bebel lagi yek...
tetiba datang bersemangat bercerita kan..
so korang layan je lah aku...
nasib korang lah...
 
p/s: rumah dah nak hamper siap...harap2 dapatlah bertukar dekat ngan umah...amin2

Rabu, 5 November 2014

simfoni seni 2014


salam sayang buat kawan2..
tima kasih lah sbb still jenguk blog aku yg kehausan ni..
hehe

aku mmg bz skit bln 9 ngan 10 ni..
bln 9 berlatih sebulan utk koir..
alhamdulillah..dapat no 2....
then abis koir terus berlatih utk simfoni seni..
sebulan jugak berlatih...
alhamdulillah dapat no 2 jugak...
so aku kongsikan ..
gambar2 simfoni seni aku ni..
persembahan ktorang adalah tarian kotemporari..
dah ler aku gemuk..menari..so korang bayangkanlah slow2 dlm otak korang k...
hahaha


ni turun baru turn dari bas...
belum buat persembahan..
dah abis tempat nak posing..
posing tepi jalan pun jadi..
hahaha
dpn sekali tu cikgu ktorng..
cikgu sayid...


ini selepas dah menang...
eh menang no 2 jer..
hahaha


hasil contengan cikgu said..
hehehe

p/s: bangga dpt jugak menyumbang kan diri dlm hari inovasi kementerian...jupem dpt no 1 utk thn ni..n kami menyumbang dalam koir dan simfoni jadilah...
itu je seni cabang kami leh sumbangkan...
ingatkan dunia ronggeng aku dah abis..stil bersambung nampaknyer..hehehe

Sabtu, 11 Oktober 2014

Kenangan

Kenangan koir hari tu...
Saja nak tepek gambar sini...
Dpt no 2..mmg kenangan lah..

Ni prepare utk simfoni seni lak
Penat gak aku...bdn dah gemuk still nk menari..hahah

Ada aku kisah...
Hehehe

Khamis, 9 Oktober 2014

mencari pengalaman


tajuk adalah beza sgt dengan apa yang bakal aku bebelkan yer...
gambar atas tu adalah rojak ayam taman gelora, kuantan, pahang
sapa2 orang kuantan confirm kenal...
dulu2 selalu jugak mkn sini...
ni bila ada laki..ajak ler laki makan sini...
rasa seperti mcm dulu...
cuma portion tu kurang lah skit...
ayam pun tak byk dah...hehehe

oklah...utk sedia maklum..aku kan g temuduga satu jawatan ni...
tp betul2 stress lah jugak..
sbb dpt tarikh interview petang hari jumaat pukul 6 ptg..
nak interview pulak pukul 8 pg hari selasa...
dah ler jumaat tu aku dah siap2 nak balik raya kan...
n hari isnin baru otw balik kl..
stress nyer sbb tak sedia prestasi aku ...
sapa keje gomen tau lah..
tp aku ni keras hati kot...
pagi selasa tu..aku dtg ofis awa;..aku bt memo n surat jabatan..(kat bahagian aku mmg ni keje aku)
aku mtk bos2 aku sign..aku tunggu lah dorang g makan lah ..apalah...
pastu aku paksa/mtk tlg admin sediakan prestasi aku secepat mungkin..
alhamdulillah..hasil paksaan dan hasil gelak2 paksa..sume setel by 8.30pg..
baru aku gerak g interview...
hahaha...
giler kan..tak punctual langsung...
xpelah...
bagi aku kalau dah tersurat n tersirat..lambat mcm mana pun akan dpt kan..
tp kalau dah tersurat n tersirat tak dpt...
dtg kul 6.30pg pun tak kan dpt...
hehehe
oklah..
aku letih nak menaip..badan tak sihat selsema tak ilang2...

p/s: kalau tak dpt jawatan ni..dpt tukar ke batu arang pun jadilah...impian harap menjadi kenyataan...babai

Khamis, 2 Oktober 2014

kami menang tempat kedua...jadilah


syukur alhamdulillah..
dengan kerjasama n gaduh2 kami sekumpulan...
dapat lah kami no 2...
sebenarnya...kami takde target pun nak dpt no dlm pertandingan kali ni..
ini kerana kami hanya berlatih tak sampai sebulan pun ni...
dengan byk masalah terutama budget...
tp alhamdulillah..dapat jugak ktorang harung sumer...

so next event...pertandingan simfoni seni pada 27 oktober ni
so abis je koir terus kami prepare utk latihan menari lah...
dah start pun semalam..so far so good...
hehehe

p/s: group lain melonjak2 happy dpt tempat...kami bila juri umumkan sume terkedu...hahhha
p/s: if dpt tukar bulan 11 ni....ini antara yang aku akan rindu nnti..
p/s: yes...jiwa seni tak kan hilang ke mana2...muahhhh
p/s: bila spa nak panggil interview ni..wuaaaaaaaaaa

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut