nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 31 Oktober 2012

mama mok


nyampah betul aku..
bila nak posing..
si suri sibuk lak nak minum susu atas riba aku...
korang layan lah


iyer2 jer aku pose..
rupanya suri khusyuk layan susu


nyampah2...


mama mok...so pose muka jer...
hahahha...
korang tgk lah kegentelan rambut suri bila minum susu...
huhuhu

p/s: ada orang perasan muka aku makin kilat n putih..oh yer...aku pakai SF cream beauty tu lah...hhehehe...(cuci muka mmg hari2..tp tang pakai cream siang n malam...mmg culas giler..tp ok lah..rasa smooth jer muka ni..)

Selasa, 30 Oktober 2012

bila darin panik...hehehe


ini budak mmg susah nak senyum kat orang...
inilah muka kalu tgk orang yang baru first time jmp...
hehehe...
muka panik kan...

p/s: si darin ni mmg keje nak mengepit ngan mama jer..kakak suri pun dah peel serupa dah skrang...

Ahad, 28 Oktober 2012

x dapat g kuala kemaman


kami ke rumah maktok di cherating semalam...
then otw ke kuala kemaman
terbayang2 sata dan otak2...
tapi sayang seribu kali sayang..
xdpt g sbb ada xcident kat jambatan kecik di cherating lama..
patah balik kuantan dgn hati yg seribu kali patah...
huhuhu....

Jumaat, 26 Oktober 2012

sama warna...


tiba2 kan..
nenek korbankan duit beli buai sbb suri nak balik kampung..
tiba2 kan...
buai tu sama warna lak ngan baju aku...
huhuhu

p/s: pagi makan nasi minyak....lunch nasi minyak...dinner nasi minyak...uhuiiiiiiiiii
esok ma wat laksa kuah putih..nyum2...

Rabu, 24 Oktober 2012

balik kampung


oh yerrrrrrrrr...
hari ni blog ni bercuti..
sbb empunya blog takdok mood dah..
mood mmg nak balik 'seroh' (aka kampung aku 'berserah')
mlm ni ok balik...

esok i update dr kampung...
kui kui kui
byeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

"selamat hari raya kurban"
mkn daging tu ingat2lah darah tinggi..
hehehe

pesanan utk pok den sebenarnya...

Selasa, 23 Oktober 2012

kaki buli


sian darin tau..
selalu kena buli ngan kakak suri..
hehehe

meh layan gambar...


misi nak ambik gambar darin je..
tp suri menyakat darin...


dah cakap stop..
still suri buat...


dan lagi


lagi


lagi


sian kan


budak comel...


lariiiiiiiiiiiiiiii


si kaki buli...

Isnin, 22 Oktober 2012

brokoli + apricot kering


ini lauk utk bubur darin..
aku masak pepagi n blend pun pepagi..
tp darin tak brapa pemakan orangnyer..
pengasuh darin cakap..4 suap jer..pastu terus tutup mulut
so aku takde nak bekal dah..
bekal nestum jer kot2 dia lapar...
tp pengasuh darin cakap...myb darin kenyang minum susu ibu...

p/s: bekal susu ibu utk darin 12oz sehari..sekali minum 4 oz...ok ke???

Sabtu, 20 Oktober 2012

perihal kakak suri


ini kakak suri..
aduiiiiiiiii...sejak ada adik ni..
mmg peel dia totally lain...

mmg aku akui..
aku ngan pokden manjakan si suri ni terlebih2..
itu pasai..bila ada adik..
si suri terasa tersisih...
sbb iyerlah..darin kecik..
tumpuan aku skrang tentulah pada darin kan...

so pagi jumaat..iaitu semalam...
aku mmg naik angin sgt2 kat suri ni...
start drive dari sri damansara ke jalan semarak..
mmg aku bebel2 abis abisan ke suri...
sampai terdiam suri..
nak menangis pun tak jadi..
habis aku kuarkan citer2...peel2 dia tu...
yg aku paling gelak...
bila part aku cakap...
'kalau lah mama ni betul2 tak sayangkan ee...mama tinggal je ee kat school...baru betul kan'
hehehe

sampai kat school suri..mmg dia behave sgt2...
sampailah suri masuk kelas dia..
masa aku nak turun tangga..
aku dgr suara panggil mama..
aku paling tgk muka suri tgh sedih...
ko tau suri cakap pe?
'mama...mama ambik yer ee ptg nnti...ee sayang mama'
tergelak aku okkkkkkkkkkkkkkk
hehehe

itulah alkisah pagi jumaat
apapun...
mama papa sayang sgt kat awak Suri Dalisa Samsudin..

Jumaat, 19 Oktober 2012

si manis 8 bulan lagi


ok..ini citer si manis 8 bulan aku lagi...
puan dana ada request nak tgk gigi si darin ni..
so inilah picture nyer...
mmg susah giler nak ambik gambar ini budak..
huhuhu


mula2 tayang gigi kapak dua ketul atas...
beso giler gigi atas darin ni..
dan2 lak jarang kat tgh..
dah mcm sharifah aleya hot fm tu jer aku tgk..
hahaha


inilak gigi bawahnyer...
bergerigi ...
bila gigit puting aku..rasa nak melompat bintang aku...
huhuhu


inilak gambar bonus..
gambar kaki gedabak darin..

p/s: darin skrang mmg keje nyer nk berdiri jer...tak mainlah nak duduk2 ni..


Khamis, 18 Oktober 2012

tayang baju keje



dah hari ni khamis kan..
tema baju kenalah ala2 batik..
ala2 batik murah jer


puan dana pun sama...
baju keje baru...
hehehe

p/s: puas tayang anak2..kte tgk mama2 nyer lak..

si manis 8 bulan


si manis 8 bulan...
tido membuas jangan nak cakap lah..
abis kusyen sofa aku sendalkan...
tiap kali dok dapur..selang 3 minit jenguk dia kalu dia tido..
huhuhu

landing still atas katil mama...
tido still di bawah ketiak mama..
malam2 jer mmg nak ke mama...
hehehe

inilah si manis saya Darin Safiya...
muahh syg...

Selasa, 16 Oktober 2012

kembali bekerja


salam hari selasa..
sorylah lama tak update blog..
sbb nyer..bila nak update..lupa bawak memory card..
bila nak update umah...si berukband lak lembap..
ini terasa nak membeli ipad ni..
leh update gitu je kan..
sok sok sok..mimpi jelah...

klah..nak citer...
demam si suri dah setel..
demam si mama pun dah setel
cuma tekak tonsil mama ni kurang setel..
sbb terasa lagi keloyaan tu..
tp jgn salah faham..
tak mengandung..
cuma tiap2 pagi aku muntah cam org pregnant..
huhuhu....sbb kahak okkkkk

kerja pun cam biasa...
makan kurang biasa ..
sbb lidah mcm pahit jer rasa...
so terasa kurus sekejap...
hehehe

oh lambatnyer minggu dpn..
aku ni mood nak balik kampung jmp ma jer ni..
rasa nak mengumpat2 jer ngan ma..
terasa rindu sgt ngan masakan ma ...
uhuk2...

itu jerlah nak citer...
ada story tp tunggulah ada gambar..baru best citer..
tata...

p/s: mood jimat minggu ni..isnin baru gaji...hehehe

Rabu, 10 Oktober 2012

demam tonsil lagi



hari ni entry tanpa gambar k..
sbb aku pulak yang sakit..
dan2 lak aku mengigil2 semalam...
kena demam sampai 39.8...
terus cucuk buntut...
doc tgk tonsil siap bernanah2...
aduyaiiiiiiiii

tp alhamdulillah..sbb suri dah sehat dah
mulut pun dah bising sgt2...
n perangai manja tu dah kembali...
so oklah tu kot
n suri tak g pun trip ke putrajaya tu..
katanya semalam..dia takmo naik bot..tp nak naik bus jer..
mcm2 budak skrang kan..
kalau kte...naik bot tulah yg excited nyer...

so bertambahlah mc akuuuuuuuuuuuuuu
huhuhu

mama nyer hari ni leh tido jer...
takleh nak bt benda lain...
tp ingat nk sidai baju jap2 g..
itupun pokden dah basuh kan..
so aku sidaikan lah..
darin lah antor umah pengasuh..selamat aku..
huhuhu

sian dana..
sabar yerk syg..
jumaat kte g jimba2 kat au2..
jj ada jcard day tu...
heheh..aku pun sen tak byk..
tp cuci mata pun terapi gak kan..

klah..
nak mandikan suri
aku keras hati nak suruh dia mandi sendiri..
dia lagi keras hati suruh aku mandikan dia..
sabar jelah...

p/s: trip ke putrajaya tu dah byr rm65..huhuhu..melayang duit mama ko ni suri...suri suri....
oklah nak mengepam lak..demam2 pun kena mengepam gak ni..huhuhu

Selasa, 9 Oktober 2012

bukan campak


salam tengahari sumer...
sian puan dana...keseorangan yek..
makan pe lunch ni?hehehe

oklah...
semalam aku ada citer kan..
yang aku suspek suri demam campak..
tp bukan okkk...

suri mmg ada naik bintik2 merah di muka , badan n kaki..
tp doc cakap itu bukan campak..
itu sejenis penyakit virus ...(aku tak ingat dok cakap virus apa)
penyakit virus ni mmg sgt2 bahaya..
sbb virus ni leh menyerang jantung n buah pinggang..
kus semangat aku bila doc cakap gitu..
nasib aku bawak juga suri jmp doc dia..
kalu tak mati2 aku ingat campak...
siap standby air kelapa dah..

sebelum citer lebih2...


suri n darin...
masa ni suri dah ok skit..
sbb dah dua kali telan antibiotik
itupun dua kali aku kena 'wrestling' dia bagi ubat..
nasib pagi ni baik je ..
bukak mulut..so aku bagi dia mkn ubat dengan tenang hari ni..
hehehhe


so inilah salah satu virus ni menyerang..
kalau korang tgk kat lidah suri ni...
naik biji2..
actaully kalau tgk live...
biji2 ni sebiji cam kulit strawberi..
itu pasal lidah suri di panggil strawberi gak..
biji2 ni dah naik kat lidah n tonsil suri
mmg tak ke paru2 lagi..
paru2 suri mmg bersih lagi..


nampak kan...
mmg suri tkleh nak makan
kecuali bubur..
nak isap susu botol pun tak nak...
tp alhamdulillah..
hari ni tgk bintik2 merah suri dah beransur..
so insyallah esok suri akan ke trip putrajaya skolah dia..
hehehe

p/s: suri excited nak g trip skolah dia..bagi je lah..janji aku kena kasi suri abiskan antibiotik selama 7 hari...harap2 darin tak kena..sbb virus ni kata doc berjangkit melalui air liur jer..huhuhu
klah..nak masak nasi..suri nak makan nasi ngan ikan bersama sos kicap..hehehe


Isnin, 8 Oktober 2012

mi ketam kl


salam pagi isnin sumer...
pepagi ni bgn lewat skit..
belum tau leh g keje ke tak ni..
sbb suri dah 2 hari demam..
baru semalam aku perasan ada biji2 kat muka suri..
myb suri kena demam campak..
aku tak tau ..sbb baru first time nak handle anak yg kena campak ni
so hari ni bwak suri jmp doc dia dulu..
if betul campak..nnti aku usahakan cari air tawar kt kl ni..
huhuhu

ermm...semalam..
senior penari aku  telah kembali ke rahmatullah...
marilah sama2 kte sedekah al -fatihah kepada arwah
semoga arwah lukman abdullah@abe mae ditempatkan bersama2 orang yang beriman...
amin amin amin...

oklah..
kte ceriakan diri kte dengan makanan..
mesti ok kan...
punyer lama tgk JJCM tu..
pernah lah tgk pasal mi ketam kl..
rupanya dekat jer ngan my ofis..
so terjah...


mi ketam kl..
betul2 terlekat di bawah flat tepi masjid keramat...
nyum2...


persekitaran yang biasa2 jer..


mmg famous ....


inilah mi ketam kl..
harga rm 8 sepinggan
rasanya mmg betul2 ketam...
hhehehe


puan dana yang akhirnya happy dpt makan mi ketam..



nyum2...jemput makan sumer..
erkkhhh...alhamdulillah...

p/s: rasa nak g makan lagi...jom puan dana...

Khamis, 4 Oktober 2012

nak cantik gak


gara2 kulit muka yang semakin kusam..
iyelah umur pun dah 31
aku pejam mata beli produk kulit ni..
itupun kongsi ngan member yg sama2 excited nak cantik..
korang tgklah keberkesanannyer lagi 2 minggu yek..

p/s: aku perhatikan..rata2 wanita bila menginjak umur 30 an baru lah terhengeh2 nak jaga muka n body yek..mcm aku..hahaha

Rabu, 3 Oktober 2012

frozen solid food


sejak ahad hari tu..
aku dah mula buat frozen solid food utk darin ...
mmg menambah lah duty pepagi aku...
sebelum2 ni aku hanya ambik waktu utk prepare susu2 n botol di pagi hari..
ini telah menambah duty aku dengan memasak bubur utk darin..

berbalik pada tajuk kte..
setakat 3 hari ni...bubur aku masak dua hari sekali...
utk lauk pulak..baru letak carrot ngan kentang...
itu pun aku dah frozen siap2 carrot ngan kentang..
so pepagi aku hanya campak je yg frozen dlm bubur tu..
tapi kan...aku tgh search lagi cara lagi senang n cara pantas utk aku siap kan bubur darin...

oklah..entry ni takde gambar..
tak ambik gambar lagi carrot ngan kentang frozen tu..
aku dah kira2 cukuplah bekalan frozen utk seminggu tu...
insyaallah weken ni prepare lagi bekalan frozen darin tu...
menu minggu depan insyaallah...bubur campur brokoli n kurma...

ermm..klah..setakat ni jerlah..
kalau kawan2 ada ilmu yang nak share ngan silakan yek..
sbb sy rasa tak cukup masa nak panaskan bubur atas dapur..
myb kena beli warmer kot..ataupun panaskan dlm microwave..
tp sy ada baca yg panaskan microwave tak elok..
huhuhu...bantulah saya...hehehe

p/s: walaupun pengasuh darin cakap darin tak byk makan..tp aku gigih kan diri utk bekal kan jugak...
yes..stil breastfeed walaupun asyik kena geget ngan darin...huhuhu

Selasa, 2 Oktober 2012

comel ke comot?


comel ke comot budak ni yek??
terjumpa dlm fb kwn-kwn

p/s: tiba2 tingat ke Darin Safiya ya auw auw...(baca dlm nada rap okkk)


Isnin, 1 Oktober 2012

attend wedding kawan papa


ohoiiiiiiiiiii
morning2 sumer...
pagi isnin yang cukup indah dan cukup dramatik..
dramatik nyer sbb kena dok jem dlm kete pepagi buta
sudah nyer punch tepat2 kul 8.08 pagi..
cantik no kan..hahaahha...
merah punch card ai hari ni tauuuuuuuuu

klah...
pagi2 gni takleh nak meroyan sgt..
dah lah puan dana cuti hari ni..
so nk behave n tenang je sepanjang hari...
jap lagi nak p beli breakfast...
nyum2...mee kari satu pakcik...

ini citer hari sabtu lepas..
attend wedding kwn papa..
rasa dah lama tak attend wedding...
rasa mcm tuo jer..
dah ler anak dah dua..
sorang keleng belah kanan..belah kiri pun nak kena layan..
huhuhu...


ini budak pagi2 sabtu bangun awal..
terkebil2 aku layan dia pagi2...
natijah nyer tengahari kemengantukan lah..
tido sepanjang kete..


inilah pengantinnyer..
sorang arkitek sorang engineer..
tahniah2..sory ai tak kenal u sgt..
sbb kwn pok den ni baru join company pok den keje


kan dah cakap..sorang di riba..sorang lagi sibuk jugak...
uhuiiiiiii..baru dua..kalau 3 camner?kalau 4 camner?
tak tercapai akal ku...


satu dewan ni mmg harum..
sbb bunga2 dipakai adalah yang fresh2 belaka...
mmg rasa segar je dok dlm dewan tu
tahniah yek awak dua..
semoga kekal ke akhir hayat...


disebabkan mama ni tak pakai saman..
disebabkan suri dok mengamuk2 sakit kaki pakai kasut
so mama rembat lah sekuntum bunga ros utk suri ...
dah anak pun nama bunga..mestilah suka bunga2 kan...
sory yek rembat sekuntum jer...
hehehe

p/s: rasa nak kawen lagi sekali..dengan ditaburi dan dikelilingi dengan bunga-bungaan idup lagi segar...eh tetiba kepala otak nak wat phototshot utk anak2 dara ai...insyaallah..

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut