nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Selasa, 31 Disember 2013

first kelas renang kakak tapi adik yang terlebih excited


dah lama suri bebel2 kat aku..
nak belajar kelas berenang..
n aku pun cakap kat dia..
if dapat no periksa 1-10 ...thn dpn masuk kelas berenang..

tup tup dapat no 6..so aku kena lah kotakan janji tu..
mcm pokden cakap..aku mmg pandai berjanji (eh iye ke yang)
tp yang nak melangsaikan (duit lah tu) dia jugak..

akhirnya..setelah aku survey beberapa tempat 
akhirnya aku pilih kelas kat kompleks renang sri siantan..
kenapa aku pilih situ???
sbb murah skit...
4x kali rm100 ..rm30 pendaftaran..
tapi kat lain sume rm180 4x ...
n kat sini dkt skit ngan umah aku..n yang penting g tanpa tol..
hahaha..

jom layan..


budak ni yg terover acting..
dia lak beriya2 mandi..
hehehe..takpe dik..asalkan adik happy..


kakak ni..kuar dari kete nak masuk kompleks tu..
dok cakap...'kakak berani kan mama'
iyer berani..
pastu dari parking dok cakap sorang2..
'kakak berani, kakak berani, kakak berani..'
hahaha..motivasi diri sendiri...

so far sgt2 bagus kakak ni..
apa cikgu suruh bt dia bt jer lah..
tp slow2..
nak lengkap pandai berenang kena at least 3 bulan..
so mama up jadi 4 bulan..hehehe


bt masa ni ...anak cikgu yang ajar..
anak cikgu pompuan..nnti bila anak cikgu dah abis cuti sem..
mmg cikgu laki lah ajar..
tp suri tak kisah..aku pun dah cakap kat dia awal2..


tp budak ni mmg best..
dapat pelampung..masuk dlm kolam budak..
berlari2 dia dalam tu..
siap ada aksi berenang n menyelam2 lagi..
tergelak2 pokden..


nasib papa ko jenis melayan dik..
suka je melayan ko..
tgk tu eksyen berenang sendiri ..lari dari pokden..

p/s: huyeeeeeeeeeeeee...pokden dah beli baju mandi muslimah kat aku..lepas ni ngan aku2 lah terjun kolam..manyak syokkkk

Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 30 Disember 2013

muah

Budak ni mmg suka cium mulut...
Kalau dia wat salah...mesti dia pujuk aku ngan ciuman dia
Terus mama cair

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sabtu, 28 Disember 2013

percik ikan

Dah lama nak buat percik ni
Hari ni baru sempat buat...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jumaat, 27 Disember 2013

koleksi lauk pauk ku....


giler kentang kan aku..
siap tajuk entry 'koleksi lauk pauk ku...'

actually aku berazam nak masak je lauk dinner hari2...
kecuali weken..weken mmg kena gantung kuali...
ini pun..bfast pun bawak bekal dah...
sbb cik suri yang request..
hari ni bekal cekodok bilis n kentang jer..
pokden pun bawak bekal cekodok tau..
hehehe...

klah layan gambo2 makan aku..
aku rasa ni koleksi 2 minggu lah kot..


sambal bilis n petai..
petai orang bagi...
apa lagi..bt lah..lagipun pokden suka petai..


ni ler cekodok aku..
cekodok takde rupa..
janji tak masin..hahaha


capati tu aku beli..
kari tu kari ikan..aku yang masak..
bangga siut masak kari ikan..


simple ayam kicap taruk kentang..


gulai ayam..
rempah import dr kelantan
sedap..tp aku ni kadang2 masak sedap..
kadang tak sedap..hahaha


singgang aya..terbaik wokk...
ada sambal or budu campur durian..
lagi terbaik..


kirim sotong sekilo rm 15 ngan member di chowkit..
berbaloi2..banyak giler dpt...
ni baru separuh aku masak...
nnti2 nak jalan2 ke pasar chowkit lagi lah..
nk cari ikan2 bt stok..


masak lemak ayam campur kentang..
suka masak ni..sbb suri n darin suka makan..


sambal sotong ...
ni sotong yg balance tu..
sambal pedas je lah..pokden suka..


sayur lemak kubis..
simple gak..sbb suri darin suka makan..
lauk ni aku match kan ngan sambal sotong..
ok pe kan..

eh itu jerlah...
moga2 niat ku utk memasak utk keluarga dipermudahkan..
amin...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khamis, 26 Disember 2013

ntree


assalamualaikum uolls
morning uollsss
tetiba feeling2 hari ni hari isnin lak..
padahal semalam cuti christmas je pun sehari
tapi takpe..
byk story nak up..
sbb sejak 2 menjak ni jarang ber entry baru...
kter up dulu entry ni dulu

ntree???
n3?
klah...aku ni sebenarnya bab2 muka ni mmg tak ambik tau sgt..
last pakai set colagen tu...
ala yang ni


(gambar dr google)

yang ni best sgt pakai..
tp bila lelama pakai..
rasa camtu jer muka aku..
hehehe

so aku try yg baru..
sbb tgk akak ofis aku pakai ni..
jeragat dia ilang..
so aku pun nak ilangkan jeragat aku ni
nama produk ni N3 (spell dlm english)


inilah produk nyer...
ada sabun, toner n sun block..
tp toner aku pakai no 2 sbb no 2 ni kurang skit pengelupasan tu...


hari ni pakai tudung itam..so terserlah lah pengelupasan tu...
mmg tak pakai make up apapun lah..


pengelupasan yg teruk gak lah bagi aku..
tapi takpe..kita tahan utk 2minggu ni..
org tgk pun aku bt dek jer..



malu muka mengelupas???
ada aku kisah???
hahaha
janji lawa lepas ni..
kalau tak mmg aku meroyan lah..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jumaat, 20 Disember 2013

Khamis, 19 Disember 2013

feveret...kakak punyer citer


hoyeeee
hari ni gaji..
kih kih kih...

nasib 2 jan bonus lak..
so syukur2...

meh layan gedik aku lak yek


setakat ni rasa best sgt pakai seluar belang2 ni...
walaupun illusi nyer melintang..
yang bermaksud nampak aku lagi lebar..
tp ada aku peduli..
leh lah wat pakai kuar makan roti canai kan...
leh lah wat tido malam..
hehehe


aku skrang ni kaki kena jangkitan kulat air..
tp skit je pun..tp tak baik2..
hari tu lagi teruk..
hari2 hujan kan...so kaki basah..
lagi2 lah menjadi..
so penawar utk kaki ku ni hanya sandal ni jer..
warna takleh nak beli warna pelik2..nnti pokden 'sound'
ada aku beli warna merah...pokden dah juling tgk kaki aku..
huhuhu

aku skrang tgh kembali diet atkins..
alhamdulillah...dah 4 hari..
turun pun dah 2 kg lebih..
oklah tu kan...

tp nak kelakar nyer tingat lak kat suri..
ni conversation ptg kelmarin nun...
ni pasal diet okk...

mama : kakak...papa cakap kakak dah gemuk..

kakak: kakak gemuk ke mama??

mama: kalau tanye mama..yes kakak gemuk...

kakak: kalau gitu kakak nak diet lah... 

lololol..nak diet jugak...
ni ada satu lagi...

kakak: mama, ambik lah skit rasa ice cream kakak..

mama: takmolah...mama diet..(sambil telan air n sambil tu minum air mineral)

kakak: naper?mama diet?

mama: yer..mama diet..kalau diet hanya boleh minum air masak jer...

kakak: kalau gitu..kakak nak minum masak jer...esok bekal kakak air masak je g skolah..kakak nak diet...

sabar jer lah..orang diet dia nak diet..
ni ada lagi satu yek...

masa tu tgh tgk citer shrek...

mama: kakak gemuk leh kawen ngan shrek..

kakak: takmo lah..kalau kurus??

mama: kalau kurus leh kawan ngan putera raja..(sambil2 aku gelak)

kakak: takmo lah kawen shrek...kakak nak diet nak kurus..kakak nak kawen ngan putera raja....

tinggi target tu nak kawen ngan anak raja...
aku pecah perut melayan kakak ni..bab2 melawa/cantik mesti diutamakan...gitulah ada anak pompuan kan..tak masuk lagi si darin besar nnti..huhuhu


Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 16 Disember 2013

jalan2 weken


assalamualaikum kawan2..
fresh tak g keje hari ni??
aku fresh jer..
hehehe

klah..korang layan gambo yek..
aku nak kira skt aku ni..
kan ada yang tertinggal..


weken..aka semalam je pun...
ktorang g makan luar..
ala breakfast ktorang makan je apa yang ada kat umah..
bukak peti ada kit kat..bukak peti ada koko krunch ..so bedal tu jer lah..
lunch..ktorang makan kat ayam kg..tepi hkl ..
nyum2...
then ..nak balik terus kesian lak kat anak2..
so ktorang ke JJ AU...
lepak kat kidzoona JJ ni.
best gak lah..
kawasan pun luas..
puas jugak lah anak2 aku lepak situ..
ni gambar atas ni..darin kat slot salon beauty..
bz tu darin..


niat ada hati ada gak lah nak bawa budak2 ni g kidzania..
tp sian lak kakak ...sorang2..
better tunggu adik beso skit yek..
si adik ni pun matang orang nyer..
myb thn dpn dah leh g ...



kakak lah happy..
hari sabtu tu papa dia bz..
so satu hari dok umah dia dok mengarut cakap boring 
nak tido hotel lah..nak g jalan2 lah ..nak balik kg lah..
sory kak..papa bz skrang..so kter relak dlm umah je dulu yek..


dah beso dah suri kan..
dulu2 teman dia main..skrang..dah leh lepas dah..
si adik lak..di mana ada kakak di situ ada darin..
rapat jer dua beradik ni..


ni otw balik..
dua2 penat sampai tido..
darin tu baru lepas bedal air starbuck aku..
abis comot..tp terlena jugak...

p/s: kalau kira2 semalam masuk kat kidzoona tu rm 10 x 2 orang...ok pe...lepak lah sampai lebam...mak pak on internet je lah...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jumaat, 13 Disember 2013

peneman mama


ini peneman aku skrang..
try diet atkins...turun 5kg..naik 10kg..
so aku try shaklee pulak..
baru seminggu...aku rasa baru turun 1kg..
tp alhamdulillah...selera makan berkurangan..
n mmg terasa segar sgt2 sbb myb skrang kuat kencing n kuat berak..
hehehe

p/s: nak try herbalax lak..aummmm

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khamis, 12 Disember 2013

hari2 aku


assalamualaikum kawan2..
morning kawan2..
hehehe...
tetiba ada mood lak nak menaip pagi ni...
almaklumlah..
dah hujung tahun...so keje2 pun dah kurang bertimbun..
cume perlu update yg mana perlu je...

eh...seronok yek...juruteknik2 kat tempat aku jadi penolong juruukur dah..
kelassss gitu...
aku jugak lah yg tinggal jadi n17 kat sini..
sbb geng2 j17 sume dah jadi j29...

bila lah nak upgrade kan gred kami ni yek????
kami2 ni sume ada diploma busuk2..
takpun ada degree ..akulah tu..
tapi still bt keje kerani..
tapi takpe...rezeki kerani ni pun aku terima n bersyukur sgt2...

klah ..
cam biasa..blog ni mmg utk suri n darin kan...
so hari ni layan citer darin je...


ingat masa kakak suri kecik2..
mmg masa umur 2-3 tahun ni..
aku akan pelbagai kan masakan aku..
western ke timur ke..sume aku kasi try..
sama je lah ngan darin..
sume aku kasi try..
tp darin ni sume jenis bedal..hehehe
itu pokden jual ice cream kat rumah sendiri..
beli ice sebekas, cebok ice cream n bekas ice cream cam rupa atas tu..
pastu jual kat anak2...
actually geli nak beli ngan orang jual ice cream yg mcm ni..
dorang tak pakai sarung tgn..pastu pegang ice cream pastu pegang duit..
aduyaiiii


lepas seisi ice cream...
darin dah boring...so aku kasi makan kismis..
darin suka ni..n kakak pun suka..
itu sambil tgk high5 sambil makan...
jgn tak tau..
aku sampai rumah 5.30 ptg hari2..
aku akan rehatkan diri aku setengah jam..
start kul 6 ptg..mmg aku melayan budak2 ni...
pukul 6 mkn ice cream...
lepas tu kismis...dalam dorang makan ice cream n kismis..
aku masakkan dinner utk darin
itu baru darin...setel darin..
baru masak utk kakak..tp aku serentak kan lah..
cuma waktu makan tu beza2...
sbb si adik takleh tgk kakak makan...dia pun nak...


ini makaroni nyer...
ntah hari apa ntah...
utk pokden aku masak kat dia dlm kul 7.30 gitu..
sbb pokden balik lambt..
tp takdelah hari2 masak..
ada gak aku selang seli beli luar..
n masak nasik kat umah

p/s: mama kena jadik kreatif n inovatif..kalau tak anak2 boring...bukan anak2..pok pun boring kan...
mama diet..mlm2 tak makan..hehehe

Selasa, 10 Disember 2013

penutup



Penutup koir thn ni...
Kena nyanyi sempena kik..
Kik tu apa?
Ntah...hahaha...

Abis nyanyi terus tanggal kasut...
Sakit ok...
Menunggu vvip sekian hal...
Menyanyi 3 buah lagu rasa semput sbb vokal sumer ke laut...huhuhu

Eh...atas kasut tu ada handbag kan...
Itu handbag bby LC baru...
Nk tayang full mmg tak...
Kan org ckp aku riak lak...
Tp syukur sbb thn ni dah 2x pokden belikan handbag...
1 bby C...1bby LC...
Harap2 thn dpn bby C 1 lg...n bby LV satu...hahaha...berangan xabis2...



Akhir sekali tgk gambo muka make up sendiri...
Ntah apa2 aku make up kan...
Janji bedak...janji ada lipstik...
Hahaha

K...bai
Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 9 Disember 2013

belajar beli ni



Sian kan...
Yerlah...aku bab2 art ni mmg fail...
Lebih2 decoration...
Sebab jiwa aku ni lain skit...

Tapi...ada tapi k...
Aku cuba gak lah belajar...
Yg aku tau jiwa pokden ni jiwa moden...
So apa2 kena moden...
Biarlah jiwa aku ni skit kuno...
Hehehe


Merepek jer...
Actually beli utk tambah pengetahuan
Korang ingat majalah dapur ni sumer pasal design ke?
Ada gak bg tip2 utk beli dapur...tip cuci dapur...tip nak ilangkan karat2 dapur...nk beli periuk apa yg sesuai...resipi pun ada...
So korang belajar2lah beli yer...
Byk gak aku dpt info dr sini...


P/s:mencari2 design dapur rumah baru...kui kui kui...#umahlambatlgsiapok#
Published with Blogger-droid v2.0.10

Ahad, 8 Disember 2013

budak ni suka melawan

Eiiiiii...
Geram sungguh kt budak ni...
Suka melawan ni...
Suka memberontak ni...
Thn dpn masuk taska...
Xleh bg muka ni...

Tgk tu..
Aku marah dia... leh bt2 koyak2 kan tisu...
Tension mama tau...

Published with Blogger-droid v2.0.10

terjumpa otomen daaaaa

Alkisah pasaraya hero ni baru bukak kt sri damansara ni....
N...mmg tgh sales lah...
Kami dok menggila beli susu dutch lady..
Satu pek rm18.90...
Giler xmurah...
Dhlah susu naik harga kan....

Mmg syok lah menyoping....
Tempat baru lah katakan...
Kuar2 itulah terjumpa otomen ni....
Hahaha....
K.bai...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Rabu, 4 Disember 2013

mama bebel


kan ...lama tak bebel2 kat sini..
almaklumlah..sibuk di insta...di fb...lar ni...daydr pe ntah...
itu pun aku sign up...tp tak taulah update diri ni selalu ke tak..
tetiba budget retis..hahahha

klah...ambik masa skit bebel2 kt sini lah ye hari ni..
bos kecik takde...
bos besar ada tp biar dia dok diam2 je dlm bilik dia..
hehehe

baru balik dr proton...
cek baby ccn aku tu...
ye lah dah 4th umur nyer..
so mengada2 lah skit kan...

ermm..
rumah ma aku kt kuantan nun naik banjir..
aduilah..nasib baik tak balik kuantan
tp kalau balik pun best gak..
leh jadi mangsa banjir kan...


ni gambo adik aku send hari isnin ptg...
tapi yang sebenarnya..dah 2 hari ma aku dok umah mak saudara aku..
sbb kt pagar tu dah paras dada dah tu..
dlm umah paras lutut...
sabar ye ma...kter redha jer..
abis banjir kte soping2 mana2 yang patut..hehhehe


ini lak gambo luncheon kami di jj wangsa maju..
luncheon kat johnnys jer..
eh johnnys pun dah naik harga makanan dia yek..
sabor jer lah...
gaji kami tak naik2....
terpaksa lah bercatu dah nak makan kat johnnys ni..huhuhu


budak yang 24 jam lapo...
mmg beza lah perangai ngan kakak..
kakak ni tak brapa makan..
tp yg ni..aduyai..
mmg kena standby makanan..
kalau tak mengamuk...
ini gambo semalam..
beli bubur kat mcd..
ptg blik keje..terus bagi makan..
baru lah tenang nak wat keje..
n thn dpn..darin dah dpt tempat kt taska jupem...
so darin..dok taska kat ofis mama lah pulak..
huuhuhuhu


ni gambo pagi ahad hari tu..
citer aku bercelaru kan..
hahahha...
kakak jumpa duit sepuluh sen...
aku cakap letak balik..
dia cakap nak buang...
aku cakap lah...tak baik..orang punyer...
kakak suri leh cakap..alaaa sepuluh sen jer..
giler kentang ko suri..
eskyen berlagak ngan sepuluh sen..
mentang2 lah g beli roti kat babu pun mama bagi rm2 yek..
patut bagi 50 sen jer..padan muka..
hehehe
anak2 zaman skrang..
jmp syilling ingat tabung...
jmp syilling ingat nak bayar tol jer..
aduyaiiii

p/s: itu jer lah bebel2 hari ni...sekian terima kasih melaporkan...hahahah


Isnin, 2 Disember 2013

sory kakak


semalam g midvalley..
tapi g pun dlm keadaan rush2 gitu..
kakak ada menda teringin nak g satu tempat permainan ni..
tp tak sempat nk g...sabar ye kak..
ada masa kter g lagi...
huhuhu...
Published with Blogger-droid v2.0.10

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut