nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 21 Julai 2014

Koleksi kecil kecilan


sejak ada akak kesayangan kat ofis ni jual tupperware..
dapatlah aku membeli barang2 tupperware ni..
beli pun yang kecik2 je..
harga rm40 ke bawah je yang mampulah ...
ni latest koleksi diri sendiri....
walaupun kecik2 je..
tp i suka...
hahaha

Lepak2 lagi


bersarang jugak blog aku ni yek..
kui kui kui...
minggu akhir posa baru nak update..
terbaik lah emy...
hahaha

klah...
nak bebel2 mung takde faedah gak..
layan lah gambo2 lepak2 kami anak beranak...

gambo hari sabtu lepas...
biasalah every year mmg soping sini...
tp thn ni soping skit2 je kat midvalley...
sbb thn ni suri darin tema frozen...
so mmg menjimatkan
dari sebelum posa lagi..
mmg aku dah kumpul skit2 baju2 frozen dorang..
mostly beli kan pasar utm je..
mmg menjimatkan...
lalalala


datang midvalley sbb nak cari sandal tinggi kakak suri...
adik tak beli sandal..sbb sandal adidas tu ok lagi ..
n kasut dia pun baru beli sebelum g langkawi bulan satu hari tu..
so penjimatan...
hahaha


adik ..naper jari satu je tunjuk...
hahaha
tak reti lah tu..


happy tgk dua beradik ni...
walaupun mak pak penat posa..
tp tgk dua beradik ni ilang penat nyer..


bersanggul dua beradik ni..
aku suka tgk dua beradik ni bersanggul..
takdelah berserabut sangat kan..


thn ni kter raya umah kuarga papa yer...
di kelantan nun..
raya ketiga baru balik umah nenek...
raya ke 4 kter g bukit gambang mandi manda...
insyaallah...


dua beradik yang sentiasa jakun tgk air pancut...
nasib papa jenis melayan...


serupa tak kami???
hehehe...

Ahad, 6 Julai 2014

Menu simple aja -senyum jelah

Iyer...
Aku xreti masak..
So of course lah masak simple2
Day 8 kter posa...
Masak lemak ayam,goreng terung cili api n ikan grg...
Not yet goreng ikan...ptg2 karang baru goreng...

Again nk goreng sutun celup tepung n agar2 santan..
Klah ..
Nak g kedai cari agar2...

#tqkakaksuritolongmamakatdapur

Sabtu, 5 Julai 2014

Lauk feveret bulan posa ni

Kalu korang nk tau...
Blk dr kuantan...
Ada ku angkut sekali 2kilo sotong
Ini aku beli ngan pakcik aku...
Pakcik aku ni asal weken je g ke laut...
Hobi namanya

Hobi dia dpt gak aku beli sotong ni...
2kg rm24 je
Pahtu pulak beso ke main sotong skrang
Korang tgklah picture bawah yer..
Walaupun kucar kacir

Berbalik pada sotong..
Dok menggila aku buat sotong celup tepung..
Udahlah sotong fresh...celuplak ngn tepung nona yg pedas n crispy tu...nyum2...
Memang marvelous...
Goreng lak ala2 dekat nk berbuka...
Panas tp sedap...
Hehehe

Semalam lak terajin bt kek batik tu
Aku main campak2 je...tp jadi je
Oloh...kek yg paling senang bg aku
Hehehe
Bt kek ni bkn apa...
Mlm2 ada org lapo nak mengunyah je ...
Pokden le...

Klah...nak sambung tido jap...
Petang ni off duty masak
Nk berbuka kat kedai poknik je..
Nk pekena sup tulang...
Nyum2

Khamis, 3 Julai 2014

Lauk berbuka semalam

Asam pedas ikan kembung...
Resipi takyah tanyer aku..
Sbb aku pun tanyer puan dana jer...

Setakat hari ni...still blk keje masak...
Fuhhhhh...sampai bila lah bertahan...
Hahaha...
Punya lah merungut yek...

#kumasakwalaupunitubukanhobiku

Rabu, 2 Julai 2014

Pesanan utk anak2 lepas berbuka

Anak2..
Mama rasa nk tido jap..
Tgklah kartun ye...
Takyah nak ' mengemas' rumah sangat yek..
Kan xpasal mama korang jd tarzan betina...

Ingat pesanan mama ni anak2

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

aktiviti kat pejabat di kala bulan puasa


seriusly malas lah letak gambo k...
korang kan sedia maklum aku kan gomen servant
so masa lunch hour sama je walaupun ketika bulan puasa...

setakat ni ...lunch hour kami sekali dah ke pasar keramat..
memborong lauk pauk utk stok minggu ni n insyaallah sampai minggu dpn...
semalam aku beli pun ayam sekor n daging setengah kilo...
kat frozen rumah dah ada sutun 2kg...ikan kembong sedang setengah kilo n ikan aya sekor setengah..
so pandai2 lah ko masuk ye emi..masak ukt berbuka n sahur..
yer2..insyaallah..selagi terlarat akan ku masak...
ini pun dok pk2..lepas posa nak masak pagi bwk bekal g opis...(jauh cita2 aku tu..hhahah)

hari lunch lain...dok lepak ofis...
gelak ketawa ngan kawan2..sambil2 puan dana menjahit manik...
sebut pasal manik..nak jugak aku sebut pasal baju raya aku ni..
thn ni mmg tak membeli..sbb dpt jubat dari ma 3 pasang..
so mari lah aku khatam jubah2 tu...
ma kan baru balik umrah..n as aku anak dara sorang..
confirm byk aku dpt...hahahah

eh..tak lupa jugak ...cucu2 pun pompuan sumer...
dptlah jubah jugak 3 pasang sorang...
raya ni suri darin berjubah ler...
hehehe
eh pokden pun tak berjubah...

klah tu je nak bebel...
hahaha

Bonus takde ke?

Ayoooo....
Ni lauk sahur td...
Simple je...ala kadar namanya...

Moga tahun ni diberikan kekuatan dan kudrat utk memasak berbuka dan juga sahur...amin...

Eh eh abg jib...
Thn ni takde bonus ke???
Kasihani lah kami ni...
Huhuhu

Selasa, 1 Julai 2014

Lepak2 di rumah ma



anak2...kalau balik umah nenek memang heaven...
jumpa mak2 saudara yang sama baya..
apa lagi..kerja dorang main je lah...

sesekali kalau tengahari mmg aku tak bagi dorang kuar main
lepak umah je..tgk upin ipin...
tgk gambo..sume khusyuk tgk tv...
cari darin..siap baring lagi...
hehehe...

klah...dah selamat sampai ke kl
selamat lah berpuasa sehari di rumah ma...
n kembali ke kl mengharung jem petang2..
uhuiiiiii

p/s: suka bulan posa..cuma tak suka nak harung jem ptg2...apa ke pelik jem nyer..huhuhu

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut