nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Jumaat, 28 Februari 2014

Senyum camtu je ke?

Tgklah kakak suri...
Hari tu suka sofia the first..
Menggila lah mama cari baju sofia...
Ni suka elsa frozen lak..
Jenuh mencari gak ni..

Ada kwn2 tau tak?
Kat blog mana ada jual baju2 elsa atau anna frozen ni?

Kain dari nagoya


inilah kain yang aku beli di nagoya..
sampai kat nagoya..mmg dah rambang biji2 mata aku ni...
tp tulah..hati suka pada kain paisley...
so latar paisley je aku tgk...

yang atas sekali tu utk aku..
yang dua bawah tu utk suri..
suri nak warna biru muda satu...
yang satu lagi tu aku berkenan tapi bidang kecik..
so bagi suri je lah..hehehe

p/s: isnin pos kain2 ke beserah..sbb tailor aku dok kuantan..hehehe..

Berselfie



Dh lama tak berselfie....
Hari ni dtg gian ...hehehe
Baju cotton baru...sedap lak pakai..


Planning hari ni nak g bayar hutang tudung dulu...hehehe
Then cabut g nagoya...
Misi pergi nagoya adalah nak cari kain utk bt baju kurung baru untuk suri..
Baju2 kurung suri sumer dah senteng...
Huhuhu


Klah..nk bt keje dulu

Khamis, 27 Februari 2014

Ptg2 kami...gini jer

Tiap2 hari blk keje 4.30 ptg...
N sampai umah paling lewat jam 6 ptg...

Gitulah rutin hari2 kami
N kdg2 aku masak...
Kdg2 mmg beli jer...

Anak2 lak inilah aktiviti dorang

Hapy besday bos


happy besday boss
welcome to 3 series..
hehehe


Breakfast


aku ni takdelah cerewet bab makan ni...
ada roti makan roti..ada kuih makan kuih..
tapi kalau ada nasi lemak of course lah aku kedarah nasi lemak..
feveret okkkkk

nasi lemak rm1.50
milo ais rm1.70

bolehlah utk breakfast...

p/s: tepat jam 4.30 ptg baru air milo tu abis....hehehe

Selasa, 25 Februari 2014

Muka gelojoh aku...hahaha

Mkn2 tadi mmg havoc
Order mcm nk mkn 10 org.
Malu tau kt org meja2 sebelah...hehehe
Apatah lagi muka aku yg lapo lg gelojoh....
Hahaha

tima kasih kawan2


tima kasih lah geng sebab belanja aku makan sini..
first time makan sini..
mmg portion byk giler..
n makan of course lah byk giler...
hahahah...

p/s: tapi aku rasa aku tak suka sgt nasi dia...lebih prefer makan kebab n roti jer kot...huhuhu

credit gambo daripada puan dana...hehehe


mee calong tulang terbaik di beserah...nyumm22


tiba2 terliur2 aku tgk gambar mee calong aku ni
ni mee calong tulang...
mmg terbaik lah kat kg ladang, beserah..
ramai tanyer aku ...kedai mana sedap mee calong kat beserah ni...
terus terang aku cakap..if beserah belah mobil tu mmg takde...
nak sedap aku tunjuk direction skit...

if korang kenal pasar ikan beserah...lagi senang
dari kuantan...pasar ikan beserah belah kanan kan...
korang kira simpang start dr pasar beserah tu...
tp kira tu simpang belah kiri...
simpang no 2 jer pun..hehehe
ada tulis kg alor ladang..tak salah aku lah
sebelum simpang tu ada gerai burger
korang masuk  simpang tu sampai jmp kubur belah kanan...
 kt situ korang nampak akan nampak simpang belah kiri....
masuk je terus...lalu2 bawah pokok kelapa..
insyaallah jmplah...
satu kedai je pun...kedai dia pun beratap n berkayu...hehehe
tp mee calong tulang dia mmg marvelous...
owner dia cikgu skolah..kwn ma aku..hehehe
eh...goreng pisang pun sedap..nyum2

tak dpt direction watsap jer aku...
nnti aku bgtau...

Isnin, 24 Februari 2014

Workstation baru


bz  sbb memunggah
ofis aku skrang sume dah berubah tempat...
aku pun berubah tempat..
tempat jer lah..position sama jer...

nilah workstation baru aku..
meja kecik lah pulak
terpaksa lah aku had kan barang2 aku...
huhuhu

Jumaat, 21 Februari 2014

aktiviti hari jumaat


mcm biasa...bila dah di hujung2 bulan..
mmg kami akan melepak kat ofis jer lah..
duit pun cukup2 sampai isnin..sbb selasa dah gaji kan...
hehehe

lepak pun dalam surau...hehehe..takde orang...
siap baring2..citer2 hal masing...
tersenyum aku kadang2...

p/s : hari ni beli dua helai tudung..yg bestnyer..sehelai bayar sehelai lagi utang...hahaha...


Morning


selamat pagi sumer...
salam jumaat sumer..
walaupun stress sejak 2 minggu ni...
tapi pagi aku tetap fresh sbb tido awal hari2...
semoga dipermudahkan kerja hari ini..
amin...

p/s: tudung senget dah trademark aku..hahaha

Khamis, 20 Februari 2014

Rutin


kadang2 kesian jugak dua beradik ni..
pepagi dah kuar g skolah/keje ngan aku...
kami hari2 6.20 pagi dah kuar umah..
so anak2 pun masih tido...

darin hari ni menangis lak..
selalu2 dok dalam car seat...
tp hari ni berpeluk ngan kakak..
tertido dua beradik ni kat belakang...

itulah..apakah daya..
ofis jauh dari rumah...
moga2 permohonan pertukaran aku dicepatkan..
tak sanggup tgk anak2 aku mcm ni hari2...

p/s: aku tau..ramai lagi kawan2 aku senasib ngan aku kan...walau apapun..aku jadikan ni rutin harian anak2 aku...takde sorang leh mengeluh termasuk aku...kejam kan..huhuhu

Rabu, 19 Februari 2014

langkawi part 2


sorylah geng..
lambat betul aku nak up cuti2 langkawi aku tu...
sbb balik dari langkawi..mcm2 hal jadi kan..
so kter wat slow2
aku tau kawan blogger aku dah katam cuti2 langkawi dia..
hehehe..padahal aku yg g dulu..
tapi aku nyer takde yang best pun
lebih pada santai2 jer..


plan day 2 nak ambik mangrove..
tapi belum deal betul2..
so santai2 jer lah dulu...
g brunch kat restoren sebelah idaman suri tu..
harga murah..lauk pulak mcm2...
alang2 dok sebelah idaman suri..
apa lagi soping lah...
senyum ma aku...
apa aku beli???
magic pan jer...hehehe


lupa nak citer..
kotrang sewa pregio ni...
sehari dapat rm130.00
tak taulah murah ke tak..
tapi bagi aku murahlah...sbb minyak diesel mmg save byk kan...
so ni no contact..
aku dpt dari cik lieya latif kter...
sham - 0124440109


lepas dah soping skit kat idaman suri...
ktorang g pulak kat ismail group..tp malas nak up gambo..
hehhee
then...nak abiskan waktu ptg tu..
lepak jeti kuah...
nak ke dataran helang..still panas..
so ambik gambar kat jeti ni ..
nampak gak helang tu kan..
hehehe


pokden ajak g..
tp sebab panas..
pakat2 ambik gambo situ jer..
hahaha


oh ye ..aku sewa rumah kerajaan di federal villa...
if keje gomen silalah tempah yer..
murah...tp cam biasa servis tu kurang lah..
hehee...aku ok jer..pokden ler...dia kan highclass..kah kah kah


lepak jeti kuah..ini ler keje nyer...
pokden mmg suka melayan karenah budak2 ni
aku???masa ni tgh selsema teruk..dok lepak mamak jer..


suka dua beradik ni ...
ok jugak dtg sini..
tp takde pe pun yg best utk dibeli
just lepak2 n nakkenal jeti kuah jer...


sini pun lepak..
actually aku tgh deal mangrove..
rata2 mahal offer aku...
dan2 aku nak balik..
ada sorang mamat ni offer aku
rm250 satu bot...
boleh lah...
dapat 4 jam...


mlm just lepak pantai cenang...
sini happening giler...
nasib ler anak dara no 2 ni suka dok dlm stroller
mmg keje adik aku no 2..tolak dia jer lah..hehehe

klah...nnti bersambung lagi yer..
insyaallah...

kena sampuk dek frozen ni hah


dulu2 suka sgt tgk high5
skrang dah tak pandang high5...
asyik lah suruh bukak movie frozen ni..
si budak 2 thn ni dah start peel comel dia..
bergaduh ngan kakak..mmg merajuk tahap gaban..
tak dpt apa yang dihajati..tang situ jugak lang terguling2...
mak pak sabar je lah...

selepas baik demam ni..hari2 menangis g taska...
aduyai...

p/s: tgh usahakan kembalikan rutin n peel darin ni..aku mmg kena byk bersabar lah..sabar2 pun..pagi tadi kena cubit peha ngan aku dah...leh lah aku kelam kelibut pagi2..dia mogok tak mo dok kat car seat...esok aku nak tukar seat kete belakang jadi tempat tido lah..guling lah korang dua beradik nnti yek..hehehe

Selasa, 18 Februari 2014

happy besday Darin Safiya


happy belated besday sayang..
sory..baru wish kat sini..(blog)
sememangnya..menjelang umur darin 2tahun..
macam2 dugaan darin tempohi...
kehilangan nyang, chicken pox dan terkini terkena lak gangguan...
tapi alhamdulillah..kter lalui bersama2 kan syg...

skrang ni darin mmg manja yang amat2 sgt..
darin actually bukan jenis manja..
tapi selepas kena gangguan skit..
dah mulai manja2..
takpe2..ambik masa k...
itu jer setakat ni..
nnti2 aku pokpek2 lagi..

so korang dh tau kan kenapa 2 minggu blog aku sepi...huhuhu

Ahad, 2 Februari 2014

alhamdulillah


Alhamdulillah
aqiqah darin selamat kami sempurnakan
tima kasih bt sumer yg dtg




taip je apa saja

nuffnang

Pengikut