nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 30 September 2013

turun 1kg...


yes...masalah aku skrang adalah berat badan
tensen ok bila pk berat..
pk berat tu sekian hal..
ni baju2 seluar2 sumer tak muat dah...
erkkkkk

ni hasil weken...
turun lah sekilo...
sabtu hari tu...pagi makan roti...
ptg makan mee kari...
pastu malam tak makan
ahad lak...
pagi goreng mee lidi..
lunch ambik nasi...
dinner makan cekodok..
hasil turun lah 1kg..hari ni g ofis
memaintainkan diri tak makan nasi...
ni malam...sambil suap nasi lemak ke suri..
sesudu ke aku...uhuk2..
ni baru lepas bt pulut ikan masin...
sepinggan berkongsi ngan darin n suri...
uhuk2...

nak naik berat senang sgt...
seingat aku ...aku amalkan tiap2 pagi nasi lemak...
tiap2 lunch nasik...
tiap2 dinner nasik... 
so aku pikir lah..if aku skip nasi confirm turun berat...

hahaha..cam teror..tp tak pernah kurus pun..
but...soon okkk..
hehehe

klah...sedap2 menaip..rupanya darin dah terlelap atas riba aku daaa
klah baiiii

takde mood


eh..takde mood tapi update blog ada mood???
huhuhu

iyelah..hari mmg rasa badmood jer..
ntah naper...nak kata tak cukup tido..
rasa ok2 jer tido aku...
tp myb cuaca kot..
eh salahkan cuaca lak..

takpelah.apa2 pun walaupun aku takde mood..
takde aku nak susahkan orang okkk...
hehehe..
klah bye...

Ahad, 29 September 2013

anak dara ku no 1


fuh...
korang kan..
kalau ada problem ada tak korang bukak blog korang..
pastu tulis entry baru tgh2 mlm...
huhuhu...
aku gitu lah...
ada problem dlm kepala...
kat blog ni lah aku luahkan...
tp takde lah luah detail kan..
just sipis2 je citer...

ermmm..problem yg menyiksa jiwa aku jugak
tp takde lah aku nak citer sini..
uhuk2..doa2kan aku ok k...

klah...
tiba2 anak dara ku no 1 tlg aku kat dapur
tak bt pe sgt pun..
cuma aku suruh dia tlg kucar2 kan gulai lemak aku....
terus suri excited...
tp lama2 terus cakap..
penat lah mama..
rupanya penat jugak masak ni mama...
iyolah tu suri...


abaikan dapur aku yg berselerak...
otak berserabut..dapur pun aku serabutkan...
hahaha
rajin kan anak dara aku no 1...
tak lagi aku citer kerajinan anak dara aku no 2..
itu nnti2lah...


3 beranak...
mama , suri n darin....

p/s: darin terkena jangkitan telinga...kali ni kali kedua utk tahun ni..semoga anak mama cepat sembuh yer n pls jgn lari bila mama nak bagi ubat yer yang... 


Jumaat, 27 September 2013

citer2


assalamualaikum kawan2..
huhuhu...
ingat kan hari sabtu..rupanya jumaat...
kena lah g keje kan..hahaha

tetiba rasa letih hari ni...
sbb nyer cik darin kter tak sehat...
kepala asyik panas..tp badan tak panas...
riso aku..mlm2 jer merengek..
ke sbb skrang musim panas???
huhuhu

klah meh lah nk citer skit...
korang kan dah tau...
yg pokden dah beli umah kat sinun...
yang masalah aku pulak..sinun tu jauh ngan ofis aku...
so aku tel lah JPA..tanyer kekosongan dkt2 area sinun tu...
tp takde lak kekosongan..tp cek hrmis ada kekosongan...
so dgn separuh rela..aku pun memohon pertukaran...
tempat yg aku mohon ni mmg dkt lah ngan sinun tu..


huhuhu
aku fikir, kalau ofis dkt umah senang lah skit nak uruskan anak2 kan..
lagipun aku masih kerja n17 , gaji pun tak brapa tinggi ...
lain lah aku gred 41 (ya...aku mmg tgh mencari kerja gred 41..tp sumenyer kuciwa lagi)
tak kisah lah nak ofis area mana pun..asalkan selangor / kl...
aku bukan apa..bila pk balik...priority aku skrang adalah anak2..
lain aku tolak tepi ok..
dan kalau lah dpt kerja kat sinun tu...
takdelah klcc, takdelah jj takdelah pavi takdelah chow kita takdelah kg.baru..
hahaha..
itu je pk yer emy...


tiba2 adalah geng menari dulu post gambar dulu2..
ini lah geng2 ronggeng aku...
ada dah sorang yang arwah..al fatihah...
yes ..seriusly aku mmg merindu zaman ronggeng aku...
situlah gelak ketawa...sedu sedan aku...
yang penting aku menari dpt cari side income ( aku tgh blaja unitar masa ni)
mmg seronok...
tp tulah..sume dah berlalu ok..
gambar aku yg kat bawah sekali tu...ala2 jenguk2 tu..huhuhu


zaman ronggeng dah abis..
ni zaman anak2 lah..
walaupun rindu zaman ronggeng..tp aku tetap rasa zaman terbaik adalah anak2..
zaman meneran, tak tido malam, tgk anak berjalan, ketawa dan makan,
aku rasa ni lah zaman yang aku akan rindu2 selalu nnti..
hehehe
eh darin apsal ko botak kt depan tu???


ala mama, itu gambar masa kecik lahhh..
ni saya dah besar skit...cun tak saya??
yer cun mcm mama nyer...
ahaks..

p/s: bt bestfriend ku dana...ko jgn pk bukan2 lak aku nak transfer...aku dah citer kan..apa2 lambat lagi aku nak transfer ok...ntah approve ke tak tu...huhuhu

Rabu, 25 September 2013

sedap tdo

Adik demam smlm...pg tadi pokden nk antor umah pengasuh tp xbgn2
2pg aku terjaga,pegang darin panas semacam...
Trus masuk ubat buntut...
Itu yg tdo sedap tu...
Ni pun mcm demam ala2 lg...mama pun rasa nk demam gak ni...

Published with Blogger-droid v2.0.10

makan cendol n abc


santai2 3 beranak kt bawah pokok menikmati cendol n abc
darin takde..still tido kat umah nenek..
so ambik kesempatan kuar bertiga jer..
syok pulak anak sulung doh beso..
leh g jalan2...tp nak kena tunggu yg no 2 lak beso baru lagi best nak jalan2 kan...
gambo ni pun pokden yang ambik..
dia tau bini dia kan blogger tak berbayar...
hahaha

Selasa, 24 September 2013

adik dapat..kakak jelos..



adik dengan moto baru...
murah je moto ni..rm25 jer...
itu yang terus beli..
darin suka...tp kakak lak jelos...

p/s: sabar ye kak...kter pindah umah tahun dpn, papa beli besikal baru warna pink lagi utk kakak...mama pun nak beskal gak...tp nak yg dlm umah je..hehehe

Isnin, 23 September 2013

badmood


mama badmood hari ni..
tp korang layan lah gambar anak2 dara n mak dara pakai spek...


kakak yang semakin ayu jelita..
semakin besar semakin menjadi perempuan melayu terakhir...


yg ni lah vouge in da vasss
melengguk2 leh pakai spek...
tp bila mama hulur makanan terus campak spek..
hahaha

p/s: still gelak walaupun dlm hati penuh kemarahan....

Jumaat, 20 September 2013

hajat di hati nak beli ni...


aku n makanan susah nak dipisahkan..
tanyer lah sesapa..especially family aku..
kalau aku makan..mesti aku makan byk...
hahaha

ni pun dua tiga hari mmg rasa letih jer..
hari tu bt atkins turun 5kg..
dan2 sakit kepala aku berhenti...
ni naik balik 5kg...terus sakit kaki2..

so adalah simpan hajat di hati ...
nak ber exercise je lah..
mkn tu takdelah had2 sgt..
had2 gitu2 jer lah..
tp nak exercise...

pokden pun dah on...
nk jogging sama2 dulu...
tp kan..
hajat di hati nak beli ni hah....


treadmill ni lah...


thn dpn masuk umah baru...aku nak make sure benda alah ni ada sebiji umah aku..kan pokden..heheheh
nnti2 bila dah ada..anytime leh jog jer atas tu...

p/s: dulu2 masa muda remaja mmg aku berisi pun..takdelah kurus...tp takdelah gemuk camni..selalu2 aku ingat aku ni kuat exercise..aktiviti tu ada...masa sekolah pulak mmg aktif...taekwando lah..kawat polis lah...kawat pengakap lah...merentas desa lah...masuk lumba lari lah..menari lah..mcm2...ni rasa kalau aktif blk leh lah kurus skit...

Khamis, 19 September 2013

warna warni kami...


kadang2 kan mcm dah takde pe nak update kat blog ni..
asyik2 citer suri..
asyik2 citer darin..
asyik2 citer jalan2 cari makan
hehehe...

tp tulah...itulah real blogger kan..
hahaha..bengong..
stress ada 5s hari ni tau..
klah layan lah gambo2 ni..
ni aku kumpul2 jadi satu entry je...




lauk semalam...masak lemak labu...
darin suka...mama darin pun suka...
goreng ikan kembung, goreng ikan masin jeruk n sambal belacan..
mmg terangkat...



jgn tertipu...
gelak2 ada meaning ok..
nak yak2..
hehehe



dua beradik yang suka sgt main play doh...
nasib darin dah pandai main..tak makan pun doh tu..
siap aku disuap nyer suruh makan..
konon2 dorang masak..aku lah tukang makan nyer..
erkk..kenyang omak ko...



ni jemput2 udang n ubi kentang..
feveret anak2...
dlm seminggu tu confirm at least 2 kali buat..
bt tak tau nak masak pe..mmg aku goreng jemput2 je utk dorang...
kenyang ok..siap suri darin sendawa lagi..



percubaan mama bt agar2 santan...
sume dh menjadi..
cuma kurang gula melaka...
gula melaka aku beli ni tak brapa manis..
ni aku dah beli nisan keret...(tau ke)..nnti nak bt lagi..kasi manis skit..



peel budak yang senang hati je idupnyer...
dpt makan mmg terbaring2 lah...
korang tgklah umah aku..
dah mcm kindergarden kan..uhuk2..



finally , and officially kami dah ada umah sendiri...
tp bukan lah corner lot tu k...itu dah hampir half juta..
kami beli yg intermediate jer..
so hari2 lah laki bini dok survey kitchen kabinet lah...set bilik tido lah..lampulah..tapiiiiiiiii
survey dlm tenet je..hahaha



dari kecik sampai beso..
kalau minum candu dia ni..
mesti dok getel2 rambut tu...
kalau tak getel tak sah okk..
habit dr kecik yg akan melekat sampai ke tua lah kot..hehehe



ni lah budak yg suka geram kat orang..
darin ni tak pakai saman...
aku acah pukul dia..tapi dia terus pukul aku..hahaha
tak dpt apa2..mmg situ2 jugaklah meniarap terbaring..
even kat garden midvalley pun darin leh bt okkk..
tak heran langsung orang lalu lalang..
aku???lagi tak heran..lantak ko lah dikkk...hehehe

itulah warna warni kami...kami ni biasa2 jer..yang penting kami happy ngan kehidupan kami...hehehe..tetiba jadi kami kan...oklah..babai...

p/s: gaji minggu dpn sedang menghitung hari..uhuk2..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khamis, 12 September 2013

oh no ...berat aku naik


takmo letak picture sini..
sbb berat aku makin lama makin naik..
abis syawal timbang2 mak aiii..
bila lahberat aku ni nak turun yek...

ada bt atkins..tp tak tahan sakit kepala..
bila stop..paham2 jer lah..
ni mmg tak bt atkins..hari2 lah bedal nasi lemak..
no no no...
esok pagi mamam roti jer..
huhuhu

dah cakap dah kt pokden..
nak beli kasut jogging...n nak jogging weken...
mmg kena ambik masa gak jogging ni..
aku rasa body aku ni kalau exercise baru jadi..
so aku cuba dulu yek..
tgk result camner..
nnti aku citer...

p/s: dulu2 rajin gak jogging pagi2 buta...pusing2 kawasan apartment...ni sume pun malas..mmg dasar pemalas...huhuhuhu

Rabu, 11 September 2013

main play doh sama2


suri ni mmg suka sgt main play doh..
setakat ni baru 2 set play doh lah suri ada...
1 set yang buat ice cream/biskut
satu lagi pun bt ice cream siap ada pengelek tu..
mama dia pun takde benda tu kt dapur..
heheheh

skrang bila ada adik..main sama2 lak ngan adik..
cuma adik ni nak kena aware lah..
asyik nak masuk mulut jer..
kalau tak masuk mulut dia..dia nak masukkan dlm mulut mama lak..
huhuhu

p/s: ingat nak mc hari ni..tp mengenangkan dpn umah dok bt construction jadi cancel...

Isnin, 9 September 2013

bila darin makan spagetti


eh citer darin lagi..
hehehe...mana citer kakak suri..
esok aku update yek..

terjmp pic ni tadi..
terus upload...
budak ni kalau jmp makanan mmg lain macam..
korang tgklah sendiri


xpandang kiri or kanan...
makannnnnnnnnnnnnnnn


makan spagetti...sedap ye dik..
nnti mama masakkan yek


makan spagetti mekyah (mektam mama) yg btkan...
cedap sgt lah tu sampai abis comot..
sampaikan mama terpingga tgk anak dara cengini...

p/s: darin n makanan..tak dpt dipisahkan..huhuhu

satu tahun 7 bulan


morning sume..
hari ni 2 ketul gambo jer..
kui kui kui


perhatikan darin...baru setahun lebih tp ada hati nak berkawan ngan orang lain..
iyer...anak aku mmg saiz besar2...
ikut mak pak..hehehe


i luv u adikkkk

p/s: tak puas 2 hari nak gomol2 budak tecik ni...hehehe

Jumaat, 6 September 2013

jumpa geng


morning kawan2...
ermmm...malas nyer nk g keje hari ni..
huhuhu

klah..
layan gambar je lah dua ketul ni..
kakak suri bila balik kampung..


tu sumer sepupu aku yer...
itu sumer mak/pak sepupu suri n darin
dorang kalau dah jmp..
mmg cam tak mo balik umah masing2..
itu dorang tgh main playdoh..
gigih pokden bawak balik dr kl nak bagi dorang main...
last2 patah skit..
terus tinggal umah nenek..


bila dah ramai2 gni cam seronok lak..
lebih2 lagi kalau dpt angkut sumer2 ni g bukit gambang
lagi best kan pa..hahaha

Khamis, 5 September 2013

tolong papa


anak2 dara dah beso...
mmg menjadi pujaan hati papa lah..
mmg anak papa lah sumer
sumer tak nak jadi anak mama
tp bila nak susu nak tido..sakit..nak lah mama...
takmo kawan..mama merajuk...


ni masa balik raya hari tu..
tolong papa cuci kete..
dua2 tak pakai baju


bersemangat yek anak2 aku..
semalam g klinik..doc ketawa bila aku cakap
'doc, ktorng risaulah darin ni nak makan jer keje'
doc ketawa ok..dia cakap selalu parents merungut anak tak makan..
tp kami terbalik lah..hohoho


nnti kter pindah rumah kter..
hari2 kakak leh tlg papa yek


kakak yang baik..
bila adik menangis..dia tolong tenangkan adik...
sweet kan...

raya2 rumah dana


hari tu puan dana ada bt mini open house...
as bestfriend makcik ni confirm lah aku dtg..
n bila aku dtg confirm lah aku nak makan byk2 tanpa malu2..
hahaha

n mmg seperti yg aku cakap kat atas..
keje aku makan n tak ambik gambo pun..
rambut pun mengembang..baju pun mcm beso semacam..
lagi lah malas nak snap pic..
so aku ciluk jer lah dr hp camera pokden..
dua ketui jer..
hehehe


yg penting ada gambo budak panjang akal ni...
amboi aiyan..gelak sakan ko yer...
den terkejut sbb tgk aiyan doh beso..
iyerlah tgk setahun sekali..
lain lah aku..hari2 aku tgk budak ni membeso..
dr takde gigi..sampai penuh gigi kan aiyan..
cium skit..


ni awek giant si aiyan..
hehee...keje budak ni mcm mak dia..
makan jer..tak tgk kiri kanan dahhh..
hahaha

p/s: thn ni aku tak bt open house..thn dpn pun tak...tahun sekali lagi insyaallah..hehehe

breakfast kat mamak


anak2 aku ni kan..
asal weken jer...
cam melilau jer nak berderak..
tp mak pak mmg kemalasan lah..
tp kerana anak2...
gagahkan diri bangun awal g breakfast kat luar...
huhuhu


budak ni dah beso ok..
perangai mmg mengalahkan kakak..
if tak nak terus cakap tak nak..
kalau merajuk lagi lah..
mcm org tua merajuk...sampai siap berpaling2 muka...
paling comel..meniarap cium lantai..oh comel lah sgt kan darin


kalau breakfast di sri damansara...mmg ktorang g kat ams smart tu..
kalau jauh skit pun kat sg buloh...
eh korang ada tak port2 cantik nak breakfast nasi lemak ke nasi minyak ke..
boring lah sri damansara takdok sumer tu...
gerai adalah..tp persekitaran tak memuaskan..huhuhu


darin ngan roti bakar..kakak ngan roti canai..
ribena kotak sorang satu..
cukuppppp

p/s: mak pak makan breakfast kenyang sampai ptg..hahaha


Rabu, 4 September 2013

tumpang pelamin


assalamualaikum kawan2...
fuhhh...
tak tau kenapa..semalam dan hari terasa keletihan tu...
myb sbb dah abis pertandingan simfoni seni tu...
walaupun tak dpt no pun dlm simfoni seni tu..
kami tetap berpuas hati..
tau kenapa?

sbb...kami2 berlatih hanya seminggu sebelum pertandingan..
nasib2 kami ada background vokal
dgn bantuan cikgu vokal kami, kami mmg full confident utk pertandingan ini..
mmg kami all out dah petang hari tu..
cuma kami rasakan...perisian persembahan kami kurang skit
sbb kan dah nama simfoni seni kan..
tp kami hanya persembahkan choral speaking choir berkenaan alam sekitar..
apapun kawan2 koir ku..korang mmg best..
i salute u alll...
hahaha

klah..ni gambar2 kt bawah ni gambar hutang ngan kwn ku ni..
baru ku upload...hehehe


raya ke empat..kami ke kenduri kawen adik kak ct aku..
akak / geng di ofis aku..
kebetulan satu kapal ngan suami aku..
apa lagi terjah lah kenduri makan gulai daging yg penuh lemak tu...
nyum2...


yg tengah tu kak ct..cun tak?????hehehe
aku tak bawak darin..sbb time ni mmg time darin tido..
so angkut suri jer..


cantik pelamin ni..rasa nak kawen sekali lagi jer..
tp dgn orang yg sama lah..hehehe


gambar last...skit je snap hari tu..hehehe

p/s: siap sesat lagi nak g umah kak ct..padahal dpn mata jer..hehehe


Selasa, 3 September 2013

simfoni seni NRE

Kwn2 yg dok putraya mehlah tgk choral speaking koir kami...
Kami biasa2 jer...tp yg lain2 jabatan confirm best..
Dewan baiduri,NRE
2.30 ptg..

#mukahalf2blurnecxited#

Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 2 September 2013

nyanyi2...

Ada rehearsal di NRE....huhuhu...esok pertandingan...lirik n skrip x hafal penuh...huhuhu...
#rasa menari lg senang dr berlakon n menyanyi....#

Published with Blogger-droid v2.0.10

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut