nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 31 Disember 2015

kena tukar


baru hari selasa baru ni...
aku dpt surat pertukaran..
debar gak mulanya..
takut2 kena ke putrajaya..
sekali dlm jabatan ni je..
lega mak...

iyelah...sume perjawatan dah catu skrang..
so mmg ler nervous kan..
ai mmg ada mintak kuar dr jabatan skrang..
sekali kena reshuffle..
so redhalah..
perasaan?
xde perasaan sbb dlm jabatan sendiri cuma lain bahagian je..
kek atas tu kek perpisahan aku...
korang sory..ai ni bkn kaki air mata..
seriusly mmg tak rasa apa2...
huhuhu

p/s: gnilah kalau orang hati batu kan..uhuk2

Isnin, 28 Disember 2015

Beli barang


morning uolls...
aku dah 16weeks dah..
orang keliling aku cakap cepat je dah 16weeks..
tp aku ni nak sampai 16weeks rasa nak separuh nyawa dah..
huhuhu

preggy kali ni teruk je rasa...
mual siang malam..
kalau masuk toilet...muntah angin 24jam..
bau vape laki aku takleh
nak makan ikan seafood bagai xleh..
nak g kedai makan memilih..
nk bt keje umah bapaklah pemalas nyer
mak aii..byk songeh ni...

nasib laki aku terima aku seadanya
sian gak tgk dia dok melipat kain..
tp apakan daya..aku hanya mampu tgk je...
so far belum pakai baju rasmi mengandung ke ofis
tp kuar jalan2 dah pakai seluar preggy dah...
hehehe

eh tajuk lain citer lain ye..
mehlah layan gambar aku dua ketul ni..
aku ni suka membeli barang pre order dr uk ni..
aku beli di fb barangmurahuk
aku ingat first time aku beli kasut clark...
xde lah yg latest tapi ada sale di uk..
time tu dpt rm170..rasa murah..
terus letak depo rm40 je rasanya
pastu nak tunggu shipping lama gak..
dalam 3 bulan..
so aku ansur2 byr dlm masa 3 bulan tu...
sama gak ngan barang kat bawah ni..
pun time sale beli...


dah lama cari ovenware set ni
yelah..oven pun cinonet..
so kena cari bekas2 yg cinonet gak...
harga atas tu rm95 je bila convert duit kita..
so cam biasa letak depo...and bayar ansur2...


ni benda alah dlm ni..
kalau aku nk beli kl mmg rasa mahal lah
tp kalu beli di langkawi myb murah skit..
tp ni dah byk murah..
takpelah 3 bulan je pun...
hehehe

next tunggu kasut crocs lak...
pun sama letak depo...and byr ansur2..
nak beli sedepok tu boleh tp xberbaloi beli kat mesia..
sbb jadi mahal...
crocs sekarang pun dah cecah rm300...
tak mampu lah..
beli ansur2 baru rm130...itupun time sale lah
janji selesa kat kaki aku ni hah..

p/s: tgh tunggu sale clark utk krismas..mcm takde je..tapi usha2 je lah dulu..kalau ada kiter depo dulu..hehehe
dulu beli handbag kt butik..skrang pre order je lah rasa lagi berbaloi...betul tak kawan2????

Rabu, 23 Disember 2015

14 weeks


dah 14 weeks dah wei...
ni rasa mcm kejap je berlalu
tak lama lagi beranak lah..ahaks...
hahhaa

oklah...dhlah 14 weeks tak masak ok...
so smlm masuk dapur bt gulai feveret pokden
senyum pokden smlm dpt makan gulai feveret dia...
lepas2 ni leh masak dah...
sbb dah tak rasa mual2..
rasa nak main masak2 je..hahha
oklah...
itu je nak citer...

Isnin, 14 Disember 2015

my gedik


smlm lunch kuar mkn kat ttdi shah alam
pekena nasi kukus itik serati..
nyum2...
so otw blk..ktorang makan jem lak..
so my gedik ni dok gedik suruh ambik gambo dia..
ni salah satu lah ni..
byk lagi nak upload...
tp lembab lah opis..tunggu umah yek
hehehhe

p/s: alhamdulillah ....mual loya2 muntah dah semakin hilang ...im strong now....time utk melantak hahahha


Jumaat, 11 Disember 2015

di mana aku nak mulakan cari barang sekolah Kakak


hari ni sory lah..
xde gambo...
hari tanpa gambo lah jadi nye...

weken ni hajat nyer nak cari barang2 sekolah kakak suri
semalam dah try baju n kain sekolah lama..
fuhh..ada yang dah sendat ni...
so mmg kena beli yang baru lah ...

mcm thn lepas..
aku g the store sg buloh cari baju sekolah kakak...
masa tu dok dgr lah dari kawan2 cakap..
kalau nak beli baju skolah elok utk anak beli lah brand canggih..
so aku g lah beli..
mak aiii..harga...nk pitam gak..
almaklumlah...kami ni golongan biasa2 je..
masa tu beli lah dua pasang..
yess..kain dia mmg tebal...
baju putih kain tebal...
kain biru pun tebal...
mcm puas hati lah..
tapi yg tak puas hati..
balik kena oter lak baju tu..
sbb baju labuh ...kain labuh ...lengan labuh...
sekian hal pulak aku nak cari tukang oter...
so full stop utk brand canggih utk kakak...

next ...aku menerai lah brand kat pakaian hari2..
sbb ada gak kwn2 aku cakap brand jony and jenny (lupa lak namanyer) elok gak..
tp tak lah setebal kain brand canggih..
so aku pergilah serang pakaian hari2...
yes yes...
sekali try je...baju tu ngam2 ngna suri...
takyah oter2...
ingat lagi saiz kakak suri...saiz 30 okkk
hehehe...

kt pakaian hari2..aku beli terus 2 pasang baju sekolah kebangsaan ngan 2 pasang baju sekolah agama...
harga?mmg berpatutan...ai is puas hati..
terus semat kat hati..baju budak skolah beli situ je..
kakak suri pun tak kisah...
asalkan lengkap berbaju..nasib ada anak tak byk songeh..
so far baju kebangsaan masih ok ...n baju skolah agama je cepat terkoyak..sbb kain licin...n kakak selalu tersangkut katanya..
takpe2...koyak2 skit..mama jahit je..bkn susah pun..hehehe (jimat lagi)
kan kan...hahhaha

so weken ni ai myb serang pakaian hari2 di sg buloh...
nak mencari baju sekolah kebangsaan 2 pasang n baju sekolah agama 2 pasang je lagi...
kasut sekolah pulak stil elok lagi ...ada dua pasang masih elok..
so pakai lah dulu...nnti dah ketat skit...baru beli yg baru...

utk kelengkapan alat tulis..
kakak suri dah siap mengepow papa dia kat jj hari tu..
so setel lah...
beg sekolah je belum...
beg sekolah nak cari yg elok2 skit..mahal skit pun takpe..asalkan leh tahan setahun..
budget seratus lebih gak utk beg sekolah..fuhhh
cuma kt pakaian hari2 nnti nk beli terus stokin bt penambahan...

so itulah citer persediaan nak cari barang sekolah kakak...
harap misi berjaya sabtu ni...hehehe


Khamis, 10 Disember 2015

kuiri oh kuiri






fuhh....
baru je mcm nak baik2 demam aku ni..
tpi masuk ofis bertimbun keje menunggu...
so aku terpaksa lah hold demam aku yang ala2 baik ni...

bt keje terus ilang demam aku ni..
so meh kiter bt keje yek...

kuiri oh kuiri...
nape byk mende sgt kuiri ni..
ai is stress....fuhhhh
klah ...

ptg2 baru nak bt blogwalking...
tak sabar nak tgk entry orang tu g paris..
tak sabar nak tgk entry seminggu orang main masak2..
tak sabar nak tgk entry orang g jalan2 cuti2 mesia...
sumer nyer tak sabar...
hehehe
..babaiiiiiiiiiiiii

Rabu, 9 Disember 2015

Mc 2hr +1 hr cuti rehat


Salam uolls
2hr mc plus 2hr dah aku mcm xleh nk bgn dr katil
dh ler alahan mabuk ketum aku ni belum habis
tambah pakej lak demam tonsik
dugaan preggy ni
huhuuu

dh 3 hr xmasuk opis
apalah citer dlm opis aku tu
biasalah
masing2 ada pesen masing2
ada yg suka ckp beso2
ada yang suka ckp halus2
eh..ai rindu ok
hahaha


Ni gambor fresh 
Pokden cuti jugak hr ni
so ptg bwk anak g main badminton kt bawah
bini pokden mmg dok tergolek atas katil lah
heheeh


Eh...kata main badminton
nape mcm dlm midvalley je ni
ahhh...ni mesti pokden  bwk ank rempit g midvalley
mentang2 midvalley sekangkang kera dr rumah
dorang 3 branak ni pun..merempit kut jln kg tu..xsampai 5minit dh smpi
ayooo..kecik2 ajar anak main kt midvalley 
huhuhu


Jumaat, 4 Disember 2015

Nasi kak wok




semalam belek2 hp pokden..
aiyooo...
tgk gambar nasi kak wok pokden snap...
siap update fb..
hehhee

ni gambar nasi kak wok ni adalah nasi origional kak wok..
mmg tgk gambar ni...sambil tertelan2 air liur..
huhuhu

p/s: aku sempat lah kenal arwah kak wok ni...sbb dulu masa aku darjah 1 hingga 4 aku dok di lundang nun...membesar 4 thn dgn beratur nak beli nasi kak wok...dulu nasi kak wok mcm gambar kat atas tu harga 50 sen je...heheh..skrang dah jadi 4.50 kot...apapun...bila makan nasi kak wok...tingat kenangan dok di lundang n bersekolah di sekolah rendah zainab 1 Kota Bharu...
ingat lagi dari darjah 1 sampai 4 dok kelas Hijau je..
orang lain naik kelas turun kelas..aku dok situ je...hehehhe

Khamis, 3 Disember 2015

Batuk selsema



Anak dara no 2...
Darin safiya batuk selsema lak
Minah ni hari2 mkn ice cream
So inilah padahnya
Nasib baik xdemam
Huhuhu

Rabu, 2 Disember 2015

Penutup koir thn 2015

Layan jelah picture beberapa ketul ni..
Kejadian pagi td
Show penutup koir thn ni
Mak dh 3 bln preggy
Xlarat nk diri lama2 atas stage

Ini pun sekejap je...kul 11 dh chow...

Hahaha

Masa ni tgh tgk kumpulan kik bt persembahan...sambil kunyah kopok..
Biasalah...
sumer giler selfie
kik 2015

Byeeee

Selasa, 1 Disember 2015

Peel anak2



selamat petang kawan2...
fuhhh...kl hujan ni..
sejukkkkkkkkkkkkkk
huhuhu

mehlah nak citer peel dua orang anak dara ai ni


yang no 2 ni..
24 jam kalau dok umah memang pegang tab je
nak mkn nak bertab
nak minum susu nak bertab..
nak basuh berak dia pun..tangan still bertab...
ai ni mmg dah bosan nak larang...
so lantak ko lah dikkkk
asalkan ko tak kaco mama n papa
kadang2 riso gak...
darin ni...bercakap bahasa melayu mmg kurang lah..
tp skrang dok kuar bahasa korea pulak
camner tu??


yang no 1 ni lak...
mmg perasaan diri tu princess..
mana2 benda nak beli mesti ala2 princess...
yang ni pun sama..peel tak kaco orang...hehhee
syok sendiri je 24 jam..
senang nak jaga...
hehehe

klah..sejuk lak...
kiter bt keje opis ..kasi warm skit...
hehehe

Mengidam ni lak


hahaha..
byk betul senarai mengidam ni

Isnin, 30 November 2015

mengidam nak tidur hotel


ibu mengandung ni kan...
macam2 mengidam nye kan..
hahaha
gelak jahat skit...

yess...
alhamdulillah...
ai dah 3 bulan preggy..
syukur2...dah lepas 2bulan baru rasa lega...
and selama 3 bulan ni...
mmg teruk jugak lah alah2 aku..
mual muntah..pening...nk tidur ...fuhhhh..cukup pakej betul
sume tu mcm dah boleh bertahan n badan pun dah ada energy..
cuma satu je xleh nak bt lagi...
ai xleh nak masak...
huaaaaaaaaaaa

asal nak basuh pinggan je...
dah terbau bau2 yang kurang menyenangkan..
mata berair terus rasa mual n rasa nak muntah
nampak dapur mcm nampak apa dah..
mengada2 sungguh aku ni kan..
so dah 3 bulan tak masak..
huahuaahuaaa...
tapi masak gaklah setakat cekodok..goreng nuggets..
lain2 xleh..huhuhu
nasib laki ai pokden tu ada..
gigih balik keje masak utk bini n anak2..
hehhe
lap2 u pa...


ini gambar cam sedap je kalau dpt landing..
ni gambar masa bercuti di Jb hari tu..
kami tidor kat bluewave hotel...
syok jugak hotel ni...bahagian pool pun ok...
so ai bagi thumbs up lah utk hotel ni...


ermm....adoi..bestnye nak tido hotel..
ni kira list mengidam aku gak ni...
hahhaa...
tgh tunggu hari n duit je nak g tido hotel...
hahaha...

kiter kasi settle hal baju skolah anak dulu...
baru pk g tido hotel yek anak2...
sbb mama pun mmg mengidam nak tido hotel..
hahaha

cuti sekolah pun takg mana2...
kakak pun dok taska adik..senang hati mama
myb hujung2 cuti sekolah nak tido hotel je lah..
mana n di mana..tak tau..
janji dekat2 janji tido hotel
hahaha

nak  blk kg pun...kg beserah mgkn banjir..
so jangan cari pasal..
dok diam2 kt kl je..
hehee
klah....byeeeeeeeeee

Khamis, 19 November 2015

stress dengan alahan


mcm biasa..
aku mmg ke laut skit kalau bab tajuk entry..
tp nak citer gak kenapa aku stress..

aku stress sbb aku alahan ..
tp jgn ko ingat aku sengaja nak wat alahan ye..
aku paling menyampah orang perli aku time aku alahan..
mcm lah aku ni sengaja nak kena alahan..

orang kena alahan ni...penat gak..
mana nak tahan mual mulut..
mana nak tahan bau2 
dgn badan letih nye...
itu pun org ada mulut takde insuran cakap aku sengaja ...

xpe..aku abaikan je mulut orang..

klah..


goreng kopok mkn ngan anak2 n suami lagi sedap..
aku akui sejak alahan..aku takleh nak masak..xleh nak bau dapur..
mcm2 lah...
bila masuk maghrib je aku dah ting tong..
tp bkn aku bt2 k...
mmg dah rasa mcm tu..
x reti nak explain
aku doakan ..cepat2 lah abis alahan aku ni..
supaya aku leh tutup mulut orang2 ni
huhuhu


ni keje anak dara kat umah
dah tau mama nyer penat..
masing2 bt hal..
hehehe


ntah application mana dorang download..
aku redha je lah..
janji anak2 aku paham mama dia tgh ting tong...

huhuhuhu

p/s: hari2 nk makan nasi lemak ayam kat tepi pangsapuri murni ...huhuhuhu
gigih hari2 aku beli sendiri..takde nak suruh orang pun
sekian terima kasih

Khamis, 5 November 2015

still lagi dengan kartun feveret Frozen




saja membeli cadar patchwok ni kartun frozen..
mmg teruja lah anak2 aku...
abaikan seluar tepi tu..
ni gambar kakak suri yang ambik pagi2...
sejak dah ada cadar kartun ni..
kakak suri rajin kemas katil...
hehehe


Selasa, 3 November 2015

tunang sudah adik aku


ini citer bulan lepas...
adik aku aka Zeck...
adik aku no 2...
selamat dah bertunang 
thn dpn kawen..lega mak..
hahaha


 malas nak bebel...
sbb byk keje..
korang layan gambar je ye..
bakal adik ipar aku ni misi ...


suri cakap kat aku...
thn dpn pakngah makngah kawen...suri nak pakai baju mcm makngah tunang..
ada crown sekali..
aku nak pitam jap...
huhuhu


insyaallah..
bln 2 ni kawen..
lagi cepat lagi bagus..
sbb next..aku lak nak beranak..
hahaha
sorry iza..akak beranak dulu ye..


rombongan cucu cicit moksom ke temai, pekan
best makan ...lauk patin uolls..
nasib ai ada alah2...but mkn jugak lak patin tu..


ni lak rombongan anak cucu cicit wan sharif...


baju aku tu baju baru siap..
tp malangnye ai dah pregnant..
so ketat dah di dada n di perut..
huhuhu

p/s: insyaallah nk tempah baju ala pengantin utk suri n darin...saja suka suki...
hahahah

Isnin, 2 November 2015

Darah rendah dan alahan pergi lah jauh2


preggy no 3 ni..
rasa penat semacam...
cek darah asyik rendah..
aku paksa je diri ni makan..
biar rasa makanan buat aku nak muntah...
oh alahan pergilah kau cepat2..
bosan nak melayan alahan ni
huhuhu

p/s: ku rindu nasi lemak ku pagi2...

Sabtu, 31 Oktober 2015

Tua ...gemuk..giler


Tua gemuk giler
hahahaha
ini lah ayat geng gila2 kami
no heart feeling pun

gambar atas tu
Gambar di show dpn menteri utk majlis perhimpunan nre

ikutkan malas nk joiN
sbb time tu mcm rasa2 dh preggy
tp go through jugak utk geng giler aku ni
hehehe

Dpn kp dh..dpn menteri dh
dpn sultan dah
don sapa pulak laginye
tp ai rasa nk pencen je
if thn dpn lepas branak ai berjy kurus
ai rasa ai continue keje giler ni
if xkurus...ai pendam je lah bakat ai ni
hahahah

Jumaat, 30 Oktober 2015

kakak suri di kuantan


since gambar2 ni mmg ada kat draft..
meh aku postkan..
takdelah sendu sgt blog aku ni kan...
hehehe

aku tak ingat dah bila gambar2 ni berlaku...
tp suri kalau setiap kali balik beserah..mmg dia happy..
dapat jumpa mak2 saudara yang lebih kurang umur dia...
ini pun tok saudara dia yang bawak mandi ke kolam mpk ni...
apa lagi...mmg feveret suri lah main air kolam ni kan..


bersih je aku tgh tempat ni..
ada waktu nnti..tingin gak ke sini
aku mmg ada antor suri kelas berenang dulu
tp skrang dah stop sbb jauh dr kuarters dah...
so suri mmg tak takut lah setakat nak terjun mandi kolam ni..
hehhee


bukan dalam pun..
kolam budak2..
mmg lah suri berani..hehehe
itu mesti suri ajar mak2 saudara cara nak tahan nafas tu..
suri ni mmg jenis diktator skit..
suka kalau org dgr cakap dia..
hehehe


amboi..
posing masing2 tak ingat yeer...


n lagi..dah mcm anak dugung dah belaka..


lepas dah mandi tukar baju g kat tasik lah naik bot..
tp gambar non ade..
so setakat ni je lah citer ai hari ni ye..
sekian terima kasih

p/s: alahan aku semakin ok..dah mula makan nasi lemak...hehehe

Khamis, 29 Oktober 2015

corak terancang vs anyaman


salam uolls..
rajin berupdate lak hari ni..
sebenarnya aku stress skit pk pasal kakak suri ni..
dia nak exam seni visual..
aku ngan pokden lak yang pening kepala...

soalan dah lama bagi..
suri nak bt origami
tapi aku bgtau kakak...
jgnlah bt origami...sbb kakak tak biasa bt....

so decide anyaman...
bila aku ajar..mcm susah lak dia nk terima...

mama dia google..jumplah corak terancang ni...  


ni mcm ok senang...
aku suggest yang ni je lah


sbb anyaman ni mcm complicated lak..
huhuhu

so keputusan bt corak terancang..
n gud luck kakak utk hari ni...
bye2

p/s: anak nak exam..mak pak terasa stressnyer...hhuhuhu

Rabu, 28 Oktober 2015

kembali menaip


ampun ye kawan2...
ai di saat ni sangat2 pemalas...
pemalas sbb wayar usb takde yg leh sumbat pc utk diupload gambar...
kedua...ai baru lepas abis pertandingan koir kik
ketiga...ai pregnant uollls...
hehehe

dah byk kali beli wayar usb..
sume takleh nak transfer data..
bencilah...
so itu aku malas nak berblog..
rajin berinstagram je...

eh bawah ni gambar2 koir aku yg dua ketul...
walaupun kami kalah teruk..
tp kami bangga sbb kami dah usaha sehabis baik ye...
jgn nak kecam kami..
uolls tak tahu betapa susah nyer kami berlatih..
huhuhu


ini geng kepala giler2
ini je geng yg berjaya menahan diri dr kata2 orang yg dok mengecam kami...
kami tetap bersatu..
oh yeahhhhhhhhhhhhh
hahhaa



ini lak otai koir..
dah lama dia berkoir...
so byk lah aku belajar dr dia..
dr aku bersuara alto..kini aku dah kearah soprano...
ayoooo

so...pasal pregnancy aku??/
takde benda yang best nak di tayang lagi...
setakat ni aku baru menerima alahan selama seminggu..
xleh nak makan2..mual2..
tp hari ni pelik skit..sume leh telan..
harap2 dunia alahan aku dah berakhir...
hehehe

klah...ni je nak update..rajin2 ai update lagi ye..
bubye...

Rabu, 23 September 2015

Cuti sekolah anak2


buat pertama kali nyer..
aku lepas kan dua beradik tu balik kampung..
ma abah aku ler happy..
bila aku setuju leh ambik cucu2 nyer..
laju je ma abah aku dtg dr kuantan nak ambik cucu2 nyer..
huhuhu

walau hati berbelah hati..
tapi aku bg jelah..
ngn ma abah aku je pun...

kakak mmg excited nak g..
tp adik mcm takmo g...
tp bila nenek dia nak balik ...
adik dok pegang tangan nenek dah..
takmo lepas..
salam mama pun tak ikhlas ye ko dik..
takpelah..mama redha..
uhuk2..


budak2 ni mmg happy dok kampung..
sbb memang dilayan mcm queen lah..
itu tengah tgk kartun lah tu..


si adik ni..
baru 3 thn tp lagaknyer mcm dah 5 thn..
doh beso dah anak aku..uhuk2..


pakngah pun satu..
asyik antor gambar anak2 aku tido je..
so ini je lah aku leh tepek...


ok ...
ini mama yg baru dpt instant shawl dr radiusite..
eh sedaplak pakai..

klah..
ptg ni nak cabut blk kuantan..
nk jmp anak2 ..
 selamat hari raya aidiladha yer kawan2..
makan daging tu berpada2 lah ye..
hehehe

p/s: misi wat balik tong ikan...standby fresh ikan n fresh daging..hahaha

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut