nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 26 November 2014

suri dah konvo


dah besar tau anak dara no 1 ai ni...
dah konvo ...
tapi konvo 6 thn je lah..
thn dpn darjah 1...
mesti best kan ...excited nak masuk skolah baru...
semoga anak mama membesar dengan bijak dan penuh dedikasi...
jangan lupa janji kakak...
blaja rajin2 ye...
muah kakak

Rabu, 19 November 2014

again selfie dan makan nasi ayam penyet...sedap

 
 
morning yer kawan2...
walaupun dah kul 10...tapi rasa lambat je masa bergerak..
huhuhu...
ok..aku tgh badmood..huhuhu
 
badmood hari ni..semalam tak ok..
semalam ntah angin apa..
kwn staff ofis ajak g beli nasi ayam penyet...
apa lagi..terus naik kete follow lah...
dekat je tempat tu..
kt kampong baru je..
ko tgk aku selfie gambar tu...
tetiba Nampak lawa...
 
 
kwn aku tgh g park kete jauh...
aku berselfie..
aku bkn berselfie ngan kete putih...
tp klcc nun gagah perkasa tu..
tiba2 Nampak cantik...
ini belum lagi malam kan...
 
 
dari jauh je klcc...
padahal dekat je ngan ofis kalau naik train lah..
hehhee
 
eh lupa citer..kotrang tapau je nasi ayam penyet tu
kedai tu takde nama...tp bersebelah kedai makan minang...
sedap nasi ayam penyet tu...
simple...nasi , sup , ayam penyet, sambal , ulam...
rm7.00
if ambik nasi  pecar leler...(ntah betul ke tak eja)  rm 5.00 je..
utk pecar leler..ada ikan keli atau ikan kembung..
n jgn lupa...kedodong asam boi...
mmg terbaek..pekat likat giler...rm3.00
heheh...
 
laju je type harga makanan kan..
hahaha..padahal berkira nak makan tengahari..
rasa mahal lak makan sampai rm10.00...
tp takpe..sekali sekala takpe..
hahhaa
 

Selasa, 18 November 2014

tak sedap

 
hari ahad try lah bancuh jelly ni
dah lupa brand apa..
tapi tak sedap...
 
kena bt yg tradisional kot..
takmo beli instant2...
hehehe

penyakit selfie

 
 
sumer orang mmg ada penyakit ni kot..
n confirm takde ubatnyer..hehehe
ni aku snap masa nak balik keje semalam..
mmg takde keje kan...
 
tudung tu rm5.00
baju kurung tu 39.90
total ...rm44.90
jimat tak aku...???
hahaha
 

Isnin, 17 November 2014

new workstation

 

aduh..kenyang nyer perut...
makan2 sambil borak2...mmg kenyang giler..hehehe
oklah..malas nak citer panjang...
tadi makan nasi separuh cinonet...
letak kuah kari skit..kepak ayam yg saiz kecik jer..
rm4.00...mahal nak mampus...hahaha
apa lah nasib dok kl ni kan..
 
klah..nak tunjuk tempat workstation baru aku...
tempat baru..tp jiwa masih lama...
nak decorate tak reti...pakai je lah barang lama..
plan2 nak cari jugak barang2 utk decorate tempat aku..
mcm suam2 kuku je kan..
itu je nak citer..
bubaiiii

anak-anak dara pokden

 
giler angin apa ntah aku hari ni...
rasa nak menulis...hahaha
ala bukan tulis apa apa pun..
citer2 family aku bukan ada yang best pun...
tak ke mana so citer pun setakat dlm umah jer lah...
hahaha
 
weken sabtu ahad mmg tak kemana...
lepak mamak utk breakfast (sbb mama malas masak kan)
n petang baru masak utk dinner..hehehe
so dok umah layan gambar anak2 kat umah je lah...

 
lama dah tak cerita pasal darin kan..
oklah kter citer short story lah skit...
darin skrang dah 2 thn 9 bulan...
thn dpn bulan 2 akan jadi 3 thn..
dah beso anak dara aku no 2 ni kan..
fuhhh..lap2 peluh ...
minah ni mmg beza lah perangai ngan kakak dia..
kakak dia ayu manja gitu..
dia ni ayu jugak..tapi versi ganas..hahah
ko jgn lah pukul2 dia...
mmg dia melawan...balik ..
tinggi kaki dia kalau dia sepak orang..
tp kalau dia sepak aku mmg cari nahaslah budak ni...
ni takde keje dok umah...pakai gugel kakak..
ikut ko lah dik...akan ko bahagia..
Nampak kepala patung tu??
dulu2 dia takut giler ngan kepala patung..
skrang tidak lagi..siap dia acah2 kat orang lak...
berat brapa??/
17kg..sekian terima kasih..
hahaha
 

 
versi tanpa gugel...
telinga darin ada problem ni..
kuar nanah jer..tp ni tahan skit lepas aku g hkl...
riso gak..sbb gegendang telinga dia bocor..huhuhu..
huhuhu..takpe dik..kter follow je kat hkl tu..
insyaallah ..baiklah tu..
 

 
ini lah si kakak...
kakak suri yg doh beso gabak dah skrang..
thn dpn dah darjah satu..(lap peluh lagi)
insyaallah kakak suri akan berskolah di sk bukit keramat satu n skolah agama akram kt keramat je...
senang dkt ngn ofis mama..
tengahari mama g ambil...mandi2 makan tukar baju je kat ofis..(lantaklah orang nak kata apa..tp tau dorang tak berani..aku kan taiko..hahah)
cuma skrang nak cari tempat mengaji je..
aku nak suri abis khatam quran before atau pada darjah 6...
hehhe..tegas jugak aku yek..(yes aku tegas n garang)
so preparation baju skolah apa belum beli lagi..
tgh mintak ihsan ngan nenek dua pasang baju skolah...hahaha
harap nenek mendengar rintihan anak mung ni...hehehe
n lain2 insyaallah bulan 12 akan aku ngn pokden setelkan...
 
oklah sampai sini..
nnti2 aku bebel lagi yek...
tetiba datang bersemangat bercerita kan..
so korang layan je lah aku...
nasib korang lah...
 
p/s: rumah dah nak hamper siap...harap2 dapatlah bertukar dekat ngan umah...amin2

Rabu, 5 November 2014

simfoni seni 2014


salam sayang buat kawan2..
tima kasih lah sbb still jenguk blog aku yg kehausan ni..
hehe

aku mmg bz skit bln 9 ngan 10 ni..
bln 9 berlatih sebulan utk koir..
alhamdulillah..dapat no 2....
then abis koir terus berlatih utk simfoni seni..
sebulan jugak berlatih...
alhamdulillah dapat no 2 jugak...
so aku kongsikan ..
gambar2 simfoni seni aku ni..
persembahan ktorang adalah tarian kotemporari..
dah ler aku gemuk..menari..so korang bayangkanlah slow2 dlm otak korang k...
hahaha


ni turun baru turn dari bas...
belum buat persembahan..
dah abis tempat nak posing..
posing tepi jalan pun jadi..
hahaha
dpn sekali tu cikgu ktorng..
cikgu sayid...


ini selepas dah menang...
eh menang no 2 jer..
hahaha


hasil contengan cikgu said..
hehehe

p/s: bangga dpt jugak menyumbang kan diri dlm hari inovasi kementerian...jupem dpt no 1 utk thn ni..n kami menyumbang dalam koir dan simfoni jadilah...
itu je seni cabang kami leh sumbangkan...
ingatkan dunia ronggeng aku dah abis..stil bersambung nampaknyer..hehehe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut