nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Jumaat, 24 April 2015

Khamis, 23 April 2015

riang ria anak-anak di tasik perdana


salam geng..
sory lah lama tak update blog
terasa kemalasan amat sangat
ni pun kepala asyik berdenyut je dua hari ni
ntah nape
huhuhu

sejak kerajaan dah implement kan gst
kami ni byk gak berfikir cara2 nak jimat duit
yelah..
dulu2 leh lah makan luar..beriang ria di mall...
so skrang kami beralih ke tempat
jom g taman2 kt kl ni je
kami rendah tasik perdana sbb dkt ngan rumah kami kan

ehhh..rugi korang tak dtg sini
hari tu kami datang dalam kul 2 ptg..
redup je taman permainan anak2..
nak jogging pun best
tp hari tu kami hanya teman anak2 main je..
but weekend ni..insyaallah nak jogging
kakak dah start sukan..asyik sakit kaki je..
mesti kurang fit kan..
so meh mama teman kakak jogging utk fit kan diri
mama n  papa pun nak fitkan diri..
so sama2 lah kter ye...


ni dalam kul 2 lebih
happy anak2 kan


ada pulak burung2 merpati ni
so kter bagi makan burung2 ni ye anak2..
see..mama pakai skirt je..
so dok diam2..
next2 nak pakai tracksuit..leh jogging n lompat sama


mama yang tukang bagi makan kat burung2 ni...
hehehe...


berpeluh2 anak2...
tapi happy je sume...


kter bagi makan lagi kat burung2 ni
biar ramai2 datang kat sini


nampak kan dorang happy


redup je...mmg sesuai nak jogging
tp kter start jogging awal nnti
dalam kul 2 ptg kter g..
by 5 kter balik..hehehe


adik pun pakai dress...
sbb dtg tasik perdana ni pun sesaja survey tempat


budak tecik yang berpeluh2..
awal malam tu darin tido..


amboi aksi apa lak korang ni ye...

p/s: janji anak happy..ni suri request nak picnic kt situ pulak...nnti kter picnic ye..tapi makan simple2 dah ler...


Khamis, 9 April 2015

sesuaikan diri....


morning uolss..
hari ni tayang bekal...
tapi bekas bekal tak proper lah...
baru nak menyesuaikan diri masak pagi2 ni...
huhuhu

masa darin kecik boleh je aku bgn hari2 masak bubur bekal dia ke rumah pengasuh...
so skrang bt balik..tapi bekal mak pak darin ...
hari ni bwak ikan goreng lebih skit..
sbb nak cicah budu kan...
mesti ada yg terliur nnti...hehehe

insyaallah..
tgh pk2 nak bento utk suri..
tp suri mcm tolak je nak bwak..
kasi mama masa skit..
akan ku cuba masak utk pagi n lunch...
fuhhhhhhhhhhhhhhh

p/s: bekal posing tepi telefon ofis..hahaha


Rabu, 8 April 2015

menu hari ni


hari ni masak sgt2 simple...
masak nasi n goreng ikan pekasam sepat n puyu
tapi goreng ikan pekasam tu utk pokden je
aku tak bawak bekal hari ni..
xsempat...
huhuhu

itupun suri dah dua kali lambat g skolah
nasib suri tak menangis2 takut lambat..
dia lagi relaks dari aku....
kata suri..pengawas ambik nama je..
padahal dia tak tau hahahaha

xpe abaikan je...
nnti2 dia kalau dia kena warning ngan pengawas..baru aku take action...

syukur sgt2...
skrang suri dah pandai membaca
keras jugak lah kepala mak pak suri ni pk camner nak ajar suri membaca..
akhirnya boleh...
walaupun ayat panjang nk kena eja satu persatu..
tp at least dia dah boleh mengeja..lega di situ...

ermm..apa lagi nak citer yer...
lunch nak g pasar keramat ...
nak beli ikan kembung , santan and tauge..
nak masak simple2 je pg esok..
asalkan leh jimat...

nape nak jimat???
kami ni diantara rakyat yang terkena tempias gst jugak ni...
so langkah kami adalah berjimat je lah...
huhuhu

Selasa, 7 April 2015

syoknye tido


tgk gambo darin tido dalam hp
tiba2 rasa nak tido...
camno???
huhuhu


masak dinner awal




ni gambar insta aku ..
ciluk jap masuk blog..

sbb rasa malas sgt nak masak dinner lepas balik keje..
aku tukar waktu masak dinner...
aku masak pagi2...hahaha
takde pagi pun ....5.30 pg je..
tp..ada tapi ye..
if masak berkuah...atau bergoreng...aku siap2 masak kul 10 mlm sebelumnyer..

aku bukan apa..
penat benor ptg2 balik keje..
rushing nak sapu2..rushing nak masak2...rushing nk layan bebudak
so lagi better bt camni
ptg smlm balik rasa relaks aman damai..
mengajar tuisyen utk suri pun lebih bermotivasi (kalau tak rasa nak marah je suri)
hehehe

tp ada orang tu ambik advantage
mentang2 lauk nasi siap bagai..
boleh lak orang tu balik lunch makan kat umah..
seronok ye...umah dekat...
ai is jeles..so hari ni bawak bekal g keje gak..
ai pun nak jimat gakkkkkkkkkkkkkk

Sabtu, 4 April 2015

Jumaat, 3 April 2015

Cari ustazah

Td kul 2ptg..
G skolah kakak suri..
Cr tok guru mengaji suri...
Alhamdulillah...ada ustazah yg sudi mengajar.
Mula isnin dpn..stp hr 2ptg...kakak akan mengaji dulu sblm kelas mula..

*result exam kafa kurang memuaskan...ni satu usaha utk kakak..kakak pun nk..
Kakak dh mengaji di transit tp xcukup...

Gambar kakak sblm masuk kelas

Luncheon hr ni

Rabu, 1 April 2015

Darin demam selsema

Sian darin..demam selsema lak...
Terpaksa papa bawak g klinik...
Mama lak kena handle suri...
Mybe esok mama cuti jaga darin..
Sbb dpt ubat antibiotik kena lah bagi makan betul2 kan..
Ermmm...

Gud morning gst

Hr ni x membeli breakfast lagi...
Mkn roti cecah air milo je kt pantry...
Ni resit member beli breakfast kt  cafe felda...
Ermm...halo2 gst

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut