nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 31 Januari 2013

airport kota bharu


fuhhhhhhhhh....
hari khamis dah datang..
esok cuti yeahhhhhhhhhhhhh

tp esok ptg ada appointment...
ermm..nak cari side income..
kena lah korban kan..
takpe2..sabtu ahad ada lagi kan..

klah..
nak tayang gambar2 masa balik kota bharu hari tu..
kampung pokden ni kat area2 pengkala chepa tu jugak..
so mmg dekatlah ngan airport kota bharu ni..
sesaja ajak pokden round..
kebetulan adalak kapal terbang nak berlepas..
apa lagi..suruh lah suri posing..



keadaan masa ni mmg panas..
seriusly..kelantan mmg panas..
nasib kakak sporting...
berlatarbelakang kapalterbang MAS


standardlah kakak..
ambik gambar mesti macam2 memek muka..
sweet anak dara aku ni..
makin beso makin feminim..
tension aku..
barbie 24 jam...
uhuhuhuhu


ni lak si darin yang dok mengamuk2 nak kuar dari kete..
ini budak pantang kalau papa dia kuar dari kete..
mesti sibuk jer nak ikut..
mula lah panggil 'apppaaaaaaaaaaaaa'
hehehe...
panas lah dik..nnti itam ko pulak..
elok2 dah putih tu..hehee


si comel darin with cousin..aisyah..
aisyah ni beza beberapa bulan je dari darin..
darin mmg ramai lah geng yang sama umur..
sonok nnti bila beso...

p/s: nak bawak suri g tido hotel..tp hotel mana?huhuhuhu...putrajaya mana hotel best n tak mahal sgt???

Rabu, 30 Januari 2013

lupa pulak aku ni blogger


eh tajuk..tak ingat kan
mcm iyer2 jer aku ni blogger..
yeerlahhhhhhhhhhhhhhhh
aku memamg blogger..
cuma beza..aku ni blogger yang biasa2 jer...
xde famous melampau...
visitor pun puluh2 ribu jer..
nuffnang pun baru nak cash out..
itu pun sikit jer..
tp tak kira nak cash out gak..
hahaha

klah..hari ni bz skit..
ingat nak letak gambar2 balik kampung tu...
tp takleh ok..
pagi g klinik gigi dato keramat tu..
karang gigi aku menyerang balik..
so next appointment 28 februari ni..
lama pulak rasanya..
xpelah..kerajaan kan...lama tu standard lah..
hahahah

lunch lak lari ke au...
so termengah2 lagi wat kerja..
bos pulak ada meting..
aku dah byk nak mintak sign dia ni..
postpone minggu dpn lah..
huhuhu

itu jer nak citer...
eh esok sehari je keje lagi kan..
pahtu cuti..best2...

p/s: hari ni kembali sarung dx elken aku...azam nak kurus...kena lah sarung..tp seriuslah..ramai cakap aku dah mengecil...so aku tekadkan nak mengecil kan lagi...

Selasa, 29 Januari 2013

Bersiaran dr atas katil




Kami yang keletihan....
Perjalanan dr kb-kl hampir 12 jam...
Huhuhuhu


Gambar tu...hati gumbira kakak bercuti d kmpg papa...

Cuti + soping....hehehe


Rabu, 23 Januari 2013

posing2 dalam kete lak


oklah...pagi rabu yang ermmmmmmm
nak kata indah..mcm tak brapa nak indah
confirm mengantuk kan...
dah nk wat camner kan...

yes2...esok balik kelate...
hehehe

klah ..
aku sambung lagi posing2 gedik2 aku ni..
ni dlm kete otw ke putrajaya...


gambar2 ni aku sendiri yang ambik..
hahaha...
dah aku giler posing..nak wat camner kan...
tp spoil lak..kat mulut darin ada biskut tertinggal...
huhuhu


puas juga nak select gambar2 ni..
takmo lah kasi nampak double chin aku...
tp still nampak gak..
nk wat camner..
tp dah plan...mmg kena struggle diet lah lepas ni..
tp ehem2..lepas raya cina yek..
hehehe


bila naik kete pokden..
aku suka dok depan..
so suri mmg sorang2 lah dok blakang...
tu dia..eh suri tak tido tu..
tgh main tab..
24 jam ngan game oggy dia..


darin dah nak tido tu..
penat melayan mama dia posing..
huhuhu...

p/s: plan nak g salon balik kelate ni..harap2 berjaya sbb sokmo2 tak berjaya sejak berbreastfeed darin ni..susah nak tinggal lama2..huhuhu

Ahad, 20 Januari 2013

si kembang...mama ler


tetiba weken nak update blog...
boringlah..pokden bz ngan freelance dia..
aku kena lah spend time jaga anak2...
uhuuuuu...
anak2 lak kuat kerja..
main jer 24 jam..

klah..
tgk rambut aku betul2..
dah kembang ok rambut aku..
dulu2 takdelah sekembang ni
dh mcm body aku lah...
sekembang rambut..sekembang lah body aku..
hehehe


actullay aku mmg suka rambut gni..
lagi kembang lagi bagus..
selalu terbayang nak ada rambut kerinting..tp kena lah rambut kerinting ikal yang panjang tu..
tp rambut aku actually jenis lurus...tp tebal...


ni posing sebelum kuar g putrajaya..
pokden nak g ambik barang ngan kawan dia..
mula2 kata klang..lepas tu putrajya lak..
lantaklah..janji jalan2...
hehehhe....

p/s: tak tau nak makan mana kat putrajaya..yang aku tau umai cafe tu jerlah..itu pun atas ikhsan tk blog si lieya latif tu...eh sedap gak siakap stim n kerabu sotong dia..kenyang perut kami semalam...

Jumaat, 18 Januari 2013

rutin pagi hari bekerja


oh pagi mmg selalu kelam kelibut..
tp itu dulu2 lah..
sekarang dah relaxs2 skit..
iyelah tu relak kan...
kadang2 kelibut gak..
hahaha


ni baju kurung suri utk hari jumaat..
kalau hari biasa baju uniform lah...
ini mmg kena bawak dgn hanger..
nnti kenyut2..
suri mandi kat ofis aku...
hehehe


inilak barang si darin..
darin kat breastfeed lagi..
so mmg kena prepare susu dia n attach bubur sekali..
eh aku bangun 5.15 pagi..bt bubur utk darin tau...setiap hari...
by the 6.30 pg..bubur darin dah siap..
time ni darin nyenyak tido..
pepagi papa darin yang antor darin k...
n setiap pagi lah si darin ni melalak...
hahha


inilak beg simpan susu aku g ofis...
nasib pump dah tinggal kat ofis..
cuma galas beg ni jerlah
aku mengepump stp kul 11 pagi n 4 petang..
dua slot dah skrang...
lagi sebulan darin setahun..
rasa2 nak stop dah kot..
takut haru lak nnti aku nak g kursus...
huhuhu


gigih kan aku bt bubur darin..
so menu hari ni..simple jer..
bubur nasi + kismis + carrot + cauliflower


siap masak letak dlm termos ni..
then letak dlm beg darin...

mmg gnilah hari2 aku...
6.30 pagi mmg kena kuar umah..
kalu tak..jem lah aku kat kg semarak, kl tu..
fuhhhhhhhhhh

p/s: nak cari slow cooker utk darin..hehehe..dari hari tu nak cari..tak cari2 gak..nak beli rice cooker yang canggih tp biar lah dulu..dapur kecik...nnti pindah umah baru kte beli yek..


Khamis, 17 Januari 2013

sejuk2 rasa nak demam jer...


xleh nak bebel2 sgt..
sbb aku ni nak bukak mata pun rasa cam takleh..
mengantuk campur rasa nak demam..
darin semalam g klinik..
yelah telinga bernanah..
sikit sebanyak pun menggangu jugak tidur si darin tu...
asyik nak menetek jer ngan aku..
dan aku pun kurang lah tidur nyer...
ini rasa nak peluk bantal n tido jer ni...
pagi ni dah telan 2 biji ubat demam atas tu..
harap2 ok lah...

p/s: aku takleh demam..nnti aku down..bila aku down aku malas...hahaha..

Rabu, 16 Januari 2013

bercuti rehat


hari ni cuti rehat...
pepagi..eh takde lah pagi sgt...
bwk darin g klinik serena nun di sg buloh...
dua hari lepas darin demam selsema..
tiba2 kuar lak nanah dari telinga...
itu yg kena g klinik gak tu...

darin mmg problem skit..
sbb gegendang telinga dia nipis skit..
so bila selsema...kebarangkalian utk kena telinga nanah adalah 80percent...
kena makan dua antibiotik...
huhuhu

apapun harap darin cepat sembuh..
n harap mama tekad memberi ubat ke darin 4 x sehari selama 7 hari..
hehhe

p/s: mama lak rasa nak demam jer ni...huhuhu

Selasa, 15 Januari 2013

mama kebizian dan kemengantukkan...hehehe


bz ler hari ni..
nk kena update dgn hrmis..
hrmis lak super duper lembap
nak antor b4 23hb ni
sbb nak cuti2 mesia kt kelate...
24-28...
hehhe

p/s: dlm kepala dah terbayang asam pedas patin kat kraftangan nun...nasi berlauk kak wok...pengkala kubur...mee celup...kain pasang...hahaha..mampus aku kalau pokden tau..

Isnin, 14 Januari 2013

weken kami - biasa2 jer


morning2 sumer..
dah kul 10 pagi ni..
baru terhengeh2 nak update blog..
sebenarnya ada keje tadi..
sbb tu lah lambat...

citer weken kami yer..
takde pe pe special pun..
darin lak demam bila ke ptg nak ke malam..
cuma hari ahad je kuar2 cari mkn..
itu pun nun sampai ke puncak alam..
hehehe..
jauh bebenor kan..


inilah aktiviti darin di rumah..
mainan sumer tu sumer mainan kakak..
jimat mama kan..


brg2 mainan ni papa dah cuci yer..
sbb tu leh bagi darin gigit2 tu...
darin ni pantang nampak barang pe2..
sumer nak gigit ..sumer nak telan..


apa lah yang darin pk yek..
hehehe..


sabtu pagi ada goreng mee hoon..
berselera betul kakak makan..
ada lah 3-4 kali tambah...
sedangkan mama bt mee hoon goreng biasa2 jer..

p/s: minggu dpn blk kelate...nk soping periuk siam lah..hahaha

Rabu, 9 Januari 2013

wajah2 yang aku selalu rindu


dulu2..sebelum kawen..
gambar bf mesti ada dlm purse ngan hp..
skrang takde doh..
gambar anak2 lah..
hehehe..gambar laki pun gambar kt kad nikah je...
hahahha

seriuslah..
bila dok ofis..
mesti tingat giler kat budak2 ni..
tp bila kat umah..
mcm singa betina je aku ni...
hehehe...


adik yang selalu jer masam mencuka..
tp kali ni dpt ambik gambar nampak gigi..
comel tak???


kakak yang mencengkung n kurus..
semakin beso semakin memilih makan..
takpelah kakak..
baik kurus skit dr gemuk..
asalkan takde penyaki
kan menyesal bila beso gumuk kan
hahaha


si kakak kulit takde lah putih2..
tp si darin ni putih skit..plus kulit pun bersih jer..
mesti berkat air susu ibu..
si kakak lak kurang berkat susu ibu..
hehehe


si kakak yang suka benar bt memek muka gni..
padan muka ko kak..mama letak gak gambar ni...
hehehe...

p/s: kakak adik...mama sayang dua2...takde kurang takde yang lebih..sumer sama jer..kalau kakak kena marah..adik pun sama kena marah...adil n saksama..

Selasa, 8 Januari 2013

dinner semalam


lauk dinner semalam...
simple jer...

p/s: darin muntah semalam..pagi ni uci call darin muntah n demam..huhuhu
jap2 g aku balik lah...


Isnin, 7 Januari 2013

supplement


salam pagi isnin sumer....
hari yang cukup indah..
sbb lagu Yuna menang...
walaupun tak suka dgn performance aizat smlm..
ngeh2...

klah..
abis doh citer pasal juara lagu tu..
aku nak citer pasal supplement aku ni hah..
aku ni kerja kerani jer..
so takdelah supplement mahal2...
yang murah2 je aku cari..
asalkan elok utk badan aku ni jer...
sbb aku perasan..
sejak aku ambik supplement ni..
rasa letih tu dah kurang..
cuma rasa malas jer belum kurang...
hahha


inilah aku telan tiap2 pagi..
dlm kul 9 lebih aku telan lah..
aku telan sumer ok..
tp yang putih dua ketul tu sekali sehari jer..
yang itam 5 ketul tu jer aku kena telan 3 kali sehari..
so lepas lunch aku telan lah..
then malam sebelum tido..
ala..mmg tiap2 hari telan..
tp ada gak terbabas...


eh tetiba aku termenung lak..
aku termenung sbb tingin sgt nak try pil colagen yang mahal2 tu..
tp aku rasa tak mampu lagi...
hehehe


hehehe..
ini lah supplement aku..
zinc complex dr shaklee ni utk rambut aku...
pil ni murah...
sbb rambut aku terus sgt gugur lepas bersalin darin..
telan zinc ni terus rambut aku insaf tak gugur2 dah..
gugur2 pun skit2 jer..standard ahhh..
yang pil asi tu..aku telan utk susu ibu aku
tp yang bagus..itu pun sekali utk badan ..
rasa lesu n letih tu mmg kurang lah...
tp tulah rasa malas jer xde supplement...
yang peket pil menyelit tu...
syhhhhhhhhhhhhhhh...pil terangcang tu...hehehhe...

p/s: misi utk cari supplement lain lak..tp yg murah2 leh lah...

Sabtu, 5 Januari 2013

main campak2


dasar tak reti masak...
so campak2 jer..
campak pisang n labu utk pengat...
tak try lagi ni..
tp confirm manis...
hahaha...

p/s: xbrapa lawa pengat aku...sok sok sok...

Khamis, 3 Januari 2013

cara aku melawan mengantuk @ office


cara2 aku melayan mengantuk...
mestilah makan dan minum...
hahaha


skrang dok layan kepek ngaku...
ini puan dana yang bagi..
sedap2...
weken nak bt sendiri lak


then layan teh o ais...
sejuk di tekak dan di hati...


last sekali..
menyampah ngan baju batik aku..
nak tunggu petang..mmg berkedut lah..

eh korang sama tak ngan cara aku???
makan n minum...
see the body lah...
hahahha

p/s: klah nak g mengepam pulak..udah2 makan..kte mengepam lah..so leh lah kurus balik..hahaha


citer2 akhir tahun


citer2 akhir tahun...

adui camner nak citer..tp citer lah skit2...
ini citer darin...
ambik petang hari last kerje 2012...
darin bengkak2 kat pipi..
jatuh dr bouncer kt umah pengasuh...
huhuhu...

yer aku akui darin mmg pembuas orang nyer...
tp yang tak leh aku akui ialah...
pokden terjumpa butang bersalut kertas dlm mulut darin..
patutlah balik dari umah pengasuh..
darin mcm orang berak kapur..
mcm ada tak kena jer...
rupa2 nyer butang tu mmg darin dah telan...
myb terlekat kat tekak..
n aku lak ada suap darin nasi lembik2...
nasi tu darin muntahkan...
baru lah butang tu kuar..
mmg aku perhati darin mcm orang tersedak..
nervous giler pokden..
aku takyah cakap lah...

ktorang pun malas nak panjang2 kan citer..
so kuarkan darin terus dari umah pengasuh...
ngadu2 kan pengasuh suri yang lama..
terus letak darin kat umah pengasuh suri yang lama..
lega kami suami isteri..
huhuhu....

p/s: kami tak citer pun pada pengasuh darin tu...cuma citer nak kuarkan darin sbb lebam kat pipi jer..huhuhu

Rabu, 2 Januari 2013

susu formula utk darin/adik

-assalamualaikum-


mcm mana yek nak citer...
tp nak citer jugak...

sejak dua menjak ni ...
mmg aku cam fobia nak bagi susu kat darin...
darin kuat mengeget ...
gigi darin dah 10 batang okkkk
kui kui kui...

sampaikan sampai satu tahap ..
aku dah terbayang susu tepung/formula..
iyerlah..darin pun lagi sebulan dah setahun..
so aku rasa better aku start bagi awal kan...

so bermulalah aku mengetest susu formula ke darin..
so tips nyer..aku beli susu yang murah2 dulu..(jimat2)
if takleh terima ..mmg aku kena cari susu mahal lah...

nasib sgt..semalam try dupro..adik beradik dumex tu...
darin leh lah minum sampai 3oz...
sbb sebelum2 ni aku dah bagi anmum n ducth lady..
tak diminum nyer...

mama harap2 sgt darin leh minum dupro tu yek..
kite start campur yer darin..
ini adalah utk kebaikan darin n mama jugak..
malam2 kter bergantung yer sayang...

p/s: stil pumping di office...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut