nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 29 April 2013

mama suka


ni gambar2 masa g alor setar hari tu...


kakak dok dlm hotel pun stil bermain bola ngan adik...


mama kan memang suka tgk anak2 mama pakai skirt...
rasa anak2 mama lah yg paling comel
comel tak ?? tau kak ton jugak yg comel..
haktuiii

p/s: perasan anak comel...hahaha...haktuiiii

Ahad, 28 April 2013

kawan kakak


kakak suri ngan kwn baik dia..rafida..
ke mana2 asyik berkepit jer..

p/s: seronok tgk anak ada kawan baik..tiba2 tingat kwn baik mama masa study unitar...engku nuraihan aka abe...rindu kat ko lah abe...muahhh


Sabtu, 27 April 2013

teman kakak bergumbira


ini citer weken lepas lagi...
kat jj au lagi...
sini relaks skit...orang pun tak ramai...
cam biasa..kalau g mall mana2..
yang paling kuat ketuk/paw adalah kakak suri
mcm2 menda dia mintak...
itupun dia yg bersungguh ajak ktorang dtg jj ni..
rupanya ada makna tersirat dan tersurat...
hehehe


kalau g jj au ni..
memang tak sah kalau tak kena tol kat sini..
kira wajib jugak lah ...
kali ni naik gajah...seronok kakak suri tau..


dpt round2 pun dah happy...
tgk kasut suri..itu benda pertama dipaw nyer...
fuhhhhh


mula2 skali kakak naik kete ni..baru gajah...
mcm dah tak sesuai kakak naik kete ni...
hehee


adik gak yg relaks...
time ni ..steady yer dik...

p/s: tak sabar nak tgk darin besar kakak suri..leh lah start balik cuti2 mesia..hehehe...

Jumaat, 26 April 2013

my barbie colgate


fuhhh...
jumaat lunch yang panjang...
mmg seronok..lebih2 dah dapat gaji kan

klah..ni gambar weken lepas...
lepas jj Au


ada free cek up gigi ...colgate yg bt..
terjumpalak benda alah barbie ni..
apa lagi..seronok lah kakak suri..
kakak suri yang berangan nak rambut warna kuning...
huhuhu


kakak suri ni..
serba serbi nak berbarbie..
n memang kakak suri pun berubat gigi ngan barbie colgate ni..

p/s: happy weken kawan2... minggu ni ktorang dok umah jer..sbb minggu dpn nak balik mengundi kt kampung..

siakap limau rebus



assalamualaikum...
halo2...
hehehe...
tiba2 senyap je satu hari tanpa entry semalam...
bz skit..sbb pagi masuk ofis lambat...
petang lak ada kelas vokal..
oh lupa...mama skrang join koir jupem..
so skrang kena lah belajar vokal..
ala2 AF tu..
kih kih kih...

klah...kisah lauk dinner semalam...
siakap rebus..
eh naper tak stimkan???
jawapan nyer ialah...lagi senang merebus..
sama jer rasa menstim pun..
hehehe


gara2 geram tgk ikan siakap segar kat JJ au tu..
terus rembat...puan dana pun rembat beli..
tapi puan dana nak bt siakap tiga rasa...
mama lak malas...rebus camni jer ..
siakap limau rebus
kelako lak namanyer..
nama pun mcm dah malas kan...
resipi dia sama jer menstim yer kawan2...


papa den yang tak sabar2 nak makan nasi..
ok tak pa???
papa jawapppp
oklah ...cuma ikan tawar...
hehehe...

p/s: mama tak brapa pandai masak...sory yer...

Rabu, 24 April 2013

Mama silau


nasiblah skrang ni dah mula hujan2 petang...
kalau minggu2 lepas...
asyik pinar2 biji mata aku drive petang..
panas yang terik...
huhuhu....

p/s: best hujan petang2..redup sejuk..tp tak tahan nyer jem...huhuhu...

Selasa, 23 April 2013

Hati melekit....


kasut baru utk anak2 dara...
pink tu mmg tak dpt nak lari jauh dah..
sbb dua2 anak pompuan kan..
tapi hati mama melekit...sbb mama tak dpt beli lagi kasut utk mama..
uhukkkk..

p/s: papa..help me plsssssssssssss...muahhhh

Isnin, 22 April 2013

Claim ngan nenek


nenek nak bagi hadiah harijadi utk kakak..
so nenek suruh mama beli dulu...
nnti nenek bt masuk duit..
budget rm300 sbb nenek suruh beli rumah barbie...
tp semalam suri mengepaw meja solek ni dah..
so nenek..leh claim tak yang ni dulu???rm100...ada balance lagi rm200 kan..
hehehe

p/s: birthday lambat lagi..hadiah dah dpt dah...suri oh suri..

Hari sukan kakak suri


morning kawan2...
klah hari ni nak citer pasal hari sukan kakak suri...
thn lepas kakak suri tak join..sbb mama sedang bercuti bersalin...
so thn ni of course lah join...

hari sabtu hari tu..bertempat di dewan setiawangsa..
kecik je tempat nyer..tp ok jer..
jom layan gambar okkk


ini masa kat luar...sebelum berbaris masuk dlm dewan..
kakak suri dari kiri no 5...
muka badmood...hehehe


ok kakak suri yang semakin berisi...
rambut tetap tak bagi potong..
nak rambut panjang mcm barbie..
itu pun request nak warnakan rambut kuning..
pengsan papa kalu ko bt kak..


mama lak apa lagi..
melantak dulu ngan darin kat tepi dewan..
ini papa yg ambik gambar..
tetap mengunyah ayam yang ada tulang..
hehehe


si adik yang sgt sporting..
tak merenget pun...


ini dah dalam dewan..
kakak suri masuk sukan apa??
nnti2 mama citer yek..


si adik yang baik n behave..
asalkan ada makanan kat tangan ..mmg dah cukup dah utk bt darin senyap..

p/s: hari ni kakak suri cuti..cik ti ada umah (adik papa)...mama leh jimba2 ler..hahahah

Jumaat, 19 April 2013

Kakak melukis


kakak suri sekarang kerja kat umah adalah melukis jer..
papa memang menggalakkan suri melukis mcm papa masa kecik2..
so ini melukis dengan water colour..
good job suri...muahhhhh

Kurma carrot n kentang


simple je masak hari ni...
semalam bt masak kicap...
tp tak brapa makan..
so bt kurma pulak hari ni..
sebab ni feveret si comel darin mama...
muah muah muah..

p/s : still lagi bangun pepagi ..prepare bekal utk darin...

Khamis, 18 April 2013

Mek Derak


anak dara no 2 mama punyer peel..
kerja nak berderak jer..
tau kan apa tu 'derak'
in kelantanesse tu derak..
kl cakap 'kuat berjalan'
heehehe...

kerja budak ni..asyik toleh pintu jer..
pastu ambik kasut..
nak kuar umah..
haloo adik..takkan asyik nak berderak jer keje nyer...


ko tgk..
senyum2 kambing kat aku..
itu aku dah marah tu..
ntah masa bila..aku baru cakap..papa nak balik..
dia dah sibuk g kat pintu..
pastu ambik kasut dia..
bila masa lah mama cakap nak kuar dik oiii


eiiiii..nasib baik anak aku..
aku marah bt2 genyeh2 mata
rasa nak gomol2 jer rasa...


senyum kambing kat aku lagi..
dia ingat aku tgh nyanyi agaknya..
mama tengah marah ni dikk..
cepat bangun..letak kasut!!!!
kotor tgn!!

p/s: mcm2 peel ini budak..peel skrang menangis guna pitching tinggi terus...pengsan mama..

Selasa, 16 April 2013

mama boleh berehat...


tengoklah kawan2..
my gurls dah masuk dapur..
leh lah mama berehat2 sambil berkeek sorang2...
hehehe...

p/s: kitchen lama kakak suri..adik lah over bermain...

Isnin, 15 April 2013

exam ptd sabtu hari tu


salam pagi isnin yer kawan...
hari ni mcm lemau skit nak g kejer...
tak tau lah naper..
otak masih hang kot..
terkejut buat esei english hari tu...
hahaha

tima kasih bt kawan2 yg wish aku nak exam hari tu...
sebenarnya itu kali pertama aku ambik exam ptd...
memang tak harap apa2...menyerah jer..
point utama pergi exam adalah nak tgk soalan dulu..
insyaallah..kalau tak lulus..thn dpn aku akan g lagi..kasi lulus..

sabtu dah exam kan..so ahad mmg melepak jer..
kain baju byk tak berlipat..ho ho ho..
malas nyer rasa..tp kena bt jugak..
xdok nak tlg nye..
pokden???basuh kain jemur kain jer dia tu..
kalau suruh lipat...dia hang jer kain2 tu dlm bilik...

ok..berbalik pada citer exam tu...
tau dpt exam tu hari sabtu lepas2..
time tu dok alor setar..
feeling lak happy ..sbb dpt g exam..
tp mcm2 pk...
takpe2 emy...relaks..
tak dpt kter cuba lagi..

suri n darin cam biasa..
asyik berhingus jer..
semalam dok kuarkan dapur mainan kakak suri..
mmg bising lah dua beradik dik..
asyik berebut...kakak menjerit adik menangis..
adui lah...

ermm..plan nak start atkins balik..
g alor setar hari tu..mmg ke laut atkins..
tp pagi ni dah telan nasi lemak..
hehheh..

klah..hari ni entry tanpa gambo..
baiiiiiiiiii


Jumaat, 12 April 2013

pengantin di alor setar


inilah pengantin nyer..
yang kami travel g alor setar tu...
aunty nana n aunty boy..
comel kan...sweet jer..
sekali tgk cam budak2 skolah jer yg kawen..
hehhe..tp dua2 sama umur ngan aku..





semoga cepat2 preggy...
mesti comel aunty nana preggy kan...


alor setar giler panas hari tu..
terdampar dua beranak dlm kete berteman kan econ...
hehehe

p/s: esok aku ada exam ptd...kwn2...wish aku dapat jawab soalan tu yerk...
(esok nak g tgk dulu soalan exam nyer..thn dpn ambik lagi...sbb ada masa seminggu jer nak study..mmg ke laut betul...)

Khamis, 11 April 2013

kakak suri yang suka berkawan


kakak suri ni kan...memang suka berkawan..
pergi mana2 ada jer dia akan mencari kawan...
cari kawan pastu gelak2...
main nyorok2..
xkisah lah boy ke girls
asalkan ada geng utk main..
tp preferly boy...hahaha


ini di alor setar..masa attend wedding 
berkawan dgn rizman..berkepit lah g mana2..


dah beso dah anak aku..
wuaaaaaaaaaaaaaaaaa

p/s: suri ni mesra alam..sebiji pok den..heehehe

otw to alor setar..


salam pagi khamis yer kawan2...
amboi2..mana2 yang beratkins sumer berkebaya yer..
jelos mak..
mak tak dpt nak atkins..sbb cuti2 alor setar last weken..
so mmg ke laut lagi..
hehehe

meh lah tgk aksi2 anak2 dara ku masa perjalanan ke alor setar hari tu
mmg boring...tp mcm2 kami buat..
nyanyi lah gaduh lah..
hahaha..


ikutkan nak pergi tido semalaman jer kat alor setar..
tp pikirkan dah lama tak bawak kakak suri tido hotel..
so up lagi semalaman..
kasi puas..


muka budak happy...


ini lagi lah..
ktrang panggil mek derak kat umah..
asyik tunjuk pintu..ambik kasut..
nk berjalan saja..
kalau bawak berjalan..mmg relak minah ni..


bervapor jer lah yer papa..
muahh..


habis posing dah suri nak tido..
last2 tido gni...
hehehe..
ini rasa nak pakai mpv ni..
biar sumer leh tido baring..ahaks


adik jugak setia tido di car seat nyer...

p/s: darin semakin membuas skrang..hohoho...

Rabu, 10 April 2013

Pandai amin...Allah


si adik yang hampir 14 bulan 
si comel yang menjadi usikan si kakak suri..
si adik yang senantiasa gelak ketawa...
si adik yang bila mendengar lagu pasti terlentok badan dan tangan menari..

di usia ini..darin dah pandai amin..
salam n cium tangan..
kadang2 diratibnyer Allah Allah Allah..
muah syg..

Holiday villa alor setar again


salam pagi rabu sumer..
giler sibuk aku dr minggu lepas..
ni baru ada masa skit kt ofis utk update blog..
klah..
last weken ktorg g alor setar..
ada wedding kat sana..
layan gambar ni dulu yek..

kami stay kt holiday villa alor setar..
kat sini jer nampak selesa n senang nak bergerak..


papa n darin


si kakak yang excited nak tidur hotel...


aktiviti wajib di hotel..

p/s: nnti update lagi yek..

Khamis, 4 April 2013

SURI


mama papa bangga sangat kat kakak..
sbb kakak sudah pandai menulis nama sendiri..
kakak dah pandai mengira..
kakak dah pandai mengenal iqra..
we love u kakak...

p/s: aku tak pernah paksa utk suri belajar lebih dari umur nyer...ini pun aku dah bangga ngan pencapaian suri..

Isnin, 1 April 2013

darin dan breakfast aku


selamat pagi isnin kawan2...
dah april kan..
kejap je rasa masa berlalu...
semalam besday pokden...
wish jer..
hehehe

so smlm..
darin kedemaman..
agak nyer musim budak2 demam kan
sana sini dok demam sumer
termasuk lah anak dara aku no 2 ni..
nasib dia ni bukan jenis merengek..
takde lah susah nak jaga..
cuma aku kena alert skit lah..
kot2 tiba2 demam panas kan..


inilak breakfast aku pagi ni..
baru abiskan separuh..jap2 lagi aku akan habiskan sebelum lunch..
hehehhe
start atkins dah aku..
try utk sebulan jer..
hari tu bt atkins 3 hari turun 1kg...
itu rasa nak try sebulan lak..
agak2 leh tak turun 10kg..
berangan kena lebih yer kawan2 ...hehee


ini breakfast puan dana kter..
puan dana dah lama atkins..
dah banyak berat dia turun...
so sebagai bestfriend ..
mana leh tgk puan dana kurus sorang2 kan.
kena lah aku kurus gak..
kui kui kui..


telur separuh masak..
dah telan 2biji...
lagi 2 biji tungguuuuuuuuuuuuuuuu

p/s: jumaat nak g alor setar..cuti2 wedding sana 3 hari 2 malam..harap2 diet atkins aku bertahan lah...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut