nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Jumaat, 29 Jun 2012

hasil konsisten aku


hasil konsisten memakai dx korset selama 6 minggu
ini lah hasilnyer...
tang pinggang makin loose size...alhamdulillah...
n makin confident melangkah sekarang..
tak mcm dulu...rasa nak sorok diri jer..

p/s: sesapa berminat nak tau atau nak try fitting korset ni bgtau aku yek...

gambar ihsan dari Puan Dana


Khamis, 28 Jun 2012

i-city part 1


ohooo...
hari khamis dah yek..
cepat jer rasa berlalu..
keje ofis aku bertimbun2 ni..
tp sume takleh nak buat..
sbb aku sibuk attend kursus...
hari ni last kursus..so cukuplah 7 hari..

aku rasa 'bos' aku tu mmg sanggap lah..
aku keje 3 bulan je setakat ni..
dah kena cukupkan kursus 7 hari..
by the end..aku sendiri tak tau apa kursus aku tu..
sbb nyer aku join je kursus pasal ukur n tanah
so kursus 7 hari ni aku mmg zero knowledge..
lantaklah..ni pun semata2 nak jaga standard 'bos' aku tu..

ok dah lah bebel pasal bos aku tu..
bosan..ntah bila nak pencen nyer...
meh tgk pic aku g i-city..
rasa dah lama tak g sini..
ini pun suri yang meroyan nak masuk tempat 'snow' tu..
tp hampeh jer sumer...


mmg diakui ...i-city mmg byk peningkatan..
dari segi peningkatan tu hanya lah pada permainan yang betul2 abiskan duit..
tp dari segi peningkatan mutu servis..mmg hampeh...
sume susah..even nak tolak stroller pun susah..
takde laluan utk stroller sedangkan itu tempat confirm target budak2 kan..
gambar atas..mama..kakak suri yang kurus skit..n darin at 1st time kat i-city


tempat mainan kat belakang tu mmg ktorang tak masuk langsung..
orang ramai sgt2 tp sbbkan susah nak masuk dgn stroller..so abaikan lah..
budak comel darin dgn papa den..


darin mmg budak yang sangat2 baik..
bawak ke mana pun..tak pernah nak nangis ke..nak mengamuk ke..
mmg maintain tido...ini pun kejap je bukak mata..
pastu membuta..
lagi satu budak ni mmg tahan lapar tahap gaban..
dok kat i-city hampir2 3 jam pun..
takde nak mintak susu...
n aku pun takleh nak bagi susu kat darin..
disebabkan tempat nak menyusu pun takde..
toilet pun kecik n kotor..
kerusi kat tepi2 utk lepak pun takde..
so mmg tak menyusu lah kat darin..
nasib anak dara bongsu i ni baik tauuuuuuuuuuuuuu...

klah..to be continue..
penat nak bebel..ai nk g kursus dulu

p/s: nnti i nak citer kehebatan dx corset kat u olls...mmg marvelous...

Rabu, 27 Jun 2012

membesar di bandar



sian kakak suri..
pepagi bangun kul 6.30 pagi..
pastu sambung tido dlm kete..
sampai ofis mama kul 7.10 pagi..
mandi2 siap2 g school..
ini rutin suri hari2...

gambar tu..gambar pagi bila ntah..
aku tgh drive..sesaja tgk apa anak dara aku buat..
rupanya dok menonggeng tido..
mcm2 peel kan..

p/s: sian suri..ini lah harga budak2 membesar di bandar..

simple breakfast


setelah 4 hari berjimba2 di kampung
hari ni masuk lah ofis..
puan dana g Ijn..ada appointment aiyan kt sana hari ni..
moga2 dipermudahkan...
amin..

p/s: tiada teman utk bfast..so beli mee hoon letak hati makan dpn pc...seronok lak tgk gambar suri tu..idup jer gambar tu..
klah nak g kursus..ada 2 hari je lagi...huhuhu

Isnin, 25 Jun 2012

kakak suri yang happy di kampung







keseronokan sebenar kakak suri di kampung...
ini lah geng kakak suri..
sumenyer sepupu aku..hahhahaha
suri adalah first cicit...
so suri bermain sume dgn pangkat pak saudara n mak saudara..
tp suri tak tau..hehehe


Ahad, 24 Jun 2012

EL MARINO


STICKY MODE

rupanya dah ramai yang tau pasal el marino ni yek..
tp tak tau nak dpt kan stok..
if nak leh contact aku yek..


harga sekotak 30 sachet : RM223
15 sachet: RM 111.50

p/s: ni tak include pos lagi..apa2 contact aku kalau nak special price..

emi : 0165136053/missemime@gmail.com
call/sms/email pun boleh



Sabtu, 23 Jun 2012

keseronokan bila di kampung


keseronokan anak2 di kampung...
dapat jumpa geng
keseronokan mak pak?
mak nyer leh santai2...bila anak nak susu baru cari maknyer..
selebihnya ngan nenek..
apaknyer lak leh membuta kaw2 ptg tadi..
cover tido sbb nak berjaga malam nanti..
heaven2...

p/s: esok ptg nak mini berbbq depan umah...nyum..


Jumaat, 22 Jun 2012

kakak n adik


kepada nenek n atuk..
kakak n adik nak balik kampung malam karang..
besh2...

p/s: kakak suri hari2 menghitung hari nak balik kampung..hehehe

Khamis, 21 Jun 2012

kakak yang suka merajuk


kakak suri ni selalu merajuk skrang...
bukan kerana jelos kat adik nyer
tp marah sbb aku suruh dia berdikari skit
suri ingat aku tak sayangkan dia dah...
huhuhu

p/s: suri ni mmg manja...nak pakai baju pun mmg kena buatkan utk dia..huhuhu

Isnin, 18 Jun 2012

monday blues


eh monday blues atau monday blue yek??
sbb hari ni otak aku cam mendap skit..
rasa mcm fresh...pastu sebelah mcm tak freshh...
huhuhu

sebenarnya nak upload gambar..
tapiiiiiiiiii
lupa bawak camera/memory card...
nak upload kat umah memanjang tak sempat jer...
huhuhu

sabtu malam hari tu adalah g I-city tu..
tp seriusly aku mcm 'taubat' takmo gi situ dah...
huhuhu
kenape?mengape?
nnti2 aku citer yek..
yang penting takleh citer sbb takdok gambar kan..

hari ni nak lunch mana yek?
hari ni nak tapau lauk pe yek utk dinner?

itu jer yg selalu bermain dlm otak aku ni...
huhuhu

p/s: penat jer rasa...n rasa nak balik kampung...

Jumaat, 15 Jun 2012

venus lintas


salam jumaat sumer..
best2 hari ni..
leh g mini soping kat pasar utm tu..
leh beli nasi berlauk
suka2..

so meh lah tgk dua orang bff ni...
disebabkan puan dana ni interested sgt ttg venus lintas ni..
so aku pun follow lah dia menengok nyer..
mmg pengalaman baru..
tiba2 rasa nak belajar astronomi jer..
ahaks...

meh layan picture ni..


ini nama nyer posing maut...
teknik posing maut yg betul nak tgk teleskop tu..
hehehe...lari...


ini lak teknik ala2 control ayu yg betul nak posing tepi teleskop...
ahaks...

p/s: kasi korek sume gambar2 dlm hp..byk betul...slow2 ok...
mode happy jer skrang...myb sbb berat badan dah turun..rasa dah slim skit..baju kurung pun dah mengecil..suka2...

Khamis, 14 Jun 2012

tapau lauk


misi hari2 adalah menapau lauk ...
sbb balik umah hanya masak nasi jer..
bukan utk menyenangkan atau aku malas..
tp mmg tak sempat...by the end..kul 9 aku dah keletihan..
so tapau...
pok den pun tak kisah...

lauk hari ini adalah...gulai lemak ayam, sotong pedas n sambal ..
balik masak nasi n goreng telur dadar utk suri..
ok apa..

p/s: asalkan perut pok den kenyang cukup lah..

Selasa, 12 Jun 2012

EL MARINO


puas mencari kolagen utk muka 'cantik' ai ni tau...
akhirnya ai terjatuh cinta pada EL MARINO ni...
ini kes tgk kwn pakai lah...


member aku tu muka dia mmg suci murni..
takde jerawat pe..
tapi dia jenis tak pakai make up..
selalu muka berminyak..
last2 hari tu..tgk muka dia shining2..
tp tak minyak ok..shining2..
nampak glow sgt..
terus tanyer dia pakai pe..
rupanya dia baru makan EL MARINO ni 4 hari..
terus aku rembat ni...


nasib sekotak ada 30 sachet..
so cukup bekalan utk sebulan


kwn aku citer..ct guna ni...
betul ke cik ct oiii?


nasib rasa sedap jer..
sbb mixed fruit jer kan...
i likeeeeeeeee

p/s: nnti aku tunjuk perubahan kulit aku...so far rasa lembap je kulit lepas guna 4 hari..nnti kte review blk...


Isnin, 11 Jun 2012

spek mata ku...


ini bukan spek aku..
ini spek si kwn ofis mate aku...
baru aku teringat..mana yek aku letak spek aku...
hahahha


p/s: skrng masuk keje wp1..so kul 6.30 pagi dah meraba2 cari kete kat parking...baru tingat..mata aku ni bukan betul sgt..tiba2 terpikir mana lak aku simpan spek aku ni...hahaha...

Jumaat, 8 Jun 2012

mama ingin kurus


seriusly ...
tgh usaha untuk menguruskan badan...
senang skit utk kurus sbb aku full breastfeed kat darin kan...
cuma skrang korban kan duit skit beli el-marino (kolagen utk kulit) n vitamin (utk ilang mengantuk mlm2)


berat mmg lambat turun skit..hari tu timbang baru 83 kg...aim utk 60kg jer..sbb ai kalau kurus cengkung...sbb ni turun berat pun...muka yg banyak turun dulu...n tq sgt pada dx corset...utk shapingkan body aku balik...ai pakai hari2 tau..
ni pun dah loose byk inci...


bila tgk picture ni..
aku terus jadi insaf tau...
so berdisiplin lah diri utk kurus okkk..
gambar ni masa preggy kan darin 9 bulan...
104 kg tau...pengsan...

p/s: weekend nak buat pe yek?huhuhu

Khamis, 7 Jun 2012

tgk gambar jer lah


ni kejadian di giant kota damansara...
papa nak jumpa someone utk pass document..
sebelum pass document..papa nak g toilet dulu..
pastu otw ke toilet ada lah tempat game ni..
haruslah di paw oleh cik suri kte...
layan..






minggu ni aku penat skit...
aku sibuk join bisnes skrang...
otak bergeliga memikirkan marketingnyer..
hehehe

p/s: kami tgh tunggu result document yg pok den pass hari tu....esok jawapannyer..tunggu...

Selasa, 5 Jun 2012

Darin


anak dara ai no 2...






sangat2 baik...
boleh dibawa ke mana sahaja..
tak peel..
hobi darin adalah tido...
hehehe


Sabtu, 2 Jun 2012

kain baju raya


niat di hati nak berpink raya tahun ni...
tp apakah daya...pok den reject awal2 proposal aku ni..
so aku plan nk berpeach2 jer..
sweet jugakkan...

p/s: yang kurang sweet sbb thn ni turn rumah pok den...hehehe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut