nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 26 November 2012

darin demam lagi


sian anak mama ni...
weken betul2 dok umah sbb darin on off demam...
kalau hari ni demam lagi..
esok pagi kena g klinik lagi lah..
huhuhu

Khamis, 22 November 2012

pokden with anak2 dara...


masa g midvalley...
lepas deepavali...

p/s: port soping kami hanya di midvalley...lagipun kat midvalley..JJ ada..care4 ada..sumer...lain2 tempat pok den tak berminat nak bawak kami....huhuhu...babai ou..babai klcc..babai pavilion..babai sumer...hehehe...

Rabu, 21 November 2012

hadiah akhir tahun


hadiah akhir tahun buat kami...
hehehe..tq muah2 kat pokden..
semoga rezeki n job papa bertambah2...

p/s: suri dapat sekor barbie pari2 ngan sepasang baju tido...darin lak dapat walker ngan 5 pasang baju baru utk basahan..adil k...hehehe

adik dapat walker baru


yeahhhh...
akhirnya dapat jugak walker baru iyer dik...
dah berkurun...
dah leh berdiri dah pun..
baru papa beli walker ni...
hehehe

meh tgk gambar darin pose ngan walker baru...


si budak yang senyum ala2 sinis jer kat aku...
dik..leh tak ko senyum betul2...


dah habis memek muka aku buat nak suruh si minah masam ni utk senyumm


posing mcm nak geliat je ko yer dik..


hai...nama sy si comot darin...


sy mmg kedekut skit nak senyumm..
nak saya senyum ..sila bayar ribu raban..
ringgit2 rial2..takmo


ko marah mama ke dik???
hehhe...lariiiiiiiiiiiiii


Selasa, 20 November 2012

peraduan kenali potensi si manja dutch lady


dah si suri mmg minum susu dutch lady ni..
minum pulak dah tahun ke 4..
so aku join lah..
mana lah tau menang kan..
amin

p/s: eh kwn2...join lah peraduan ni..senang jer..potong bar code kat pek susu tu..pahtu isi borang pahtu pos...mana lah tau dpt 25k...amin2...hehehe


dulu tak suka...sekarang i suka..


masa first time pok den bawak balik stroller ni..
mmg aku rasa angin skit..
sbb stroller ni bapak gabak besar..
pahtu lak tak muat kt bonet kete kancil aku...
hari2 aku rasa nak beli stroller baru..
nk cari yang kecik n senang nak lipat..

tapi skrang tidak lagi...
mmg berbaloi2 pok den beli stroller ni..
ingat lagi pok den cakap...
dia beli stroller ni sbb anak kte leh duduk dlm tu sampai 6 thn..
huhuhu...

n kenapa aku suka pulak skrang...
korang tgk gambar kt bwah...



inilah sebab nyer..
dua2 anak dara ku leh muat dalam stroller ni...
hehehe


ala si kakak ni kalau g round2 mall..
mula2 sampai mmg lah jalan..
tp bila dah lama2..penat..terus terjun dlm stroller ni..


nasib yang tukang tolak pun si gagah perkasa...
hehehe


si kakak yang sgt sensitif skrang..
rambut panjang pesen tak suka nak ikat...
i like...
sebiji pok den dah si suri ni...
hehehe

p/s: kakak jenis sensitif..adiklah jenis dek jer...kalau aku lambat skit dengan aku2 disergahnyer..garang tau..aku sergah dia ...dia sergah aku balik..amboi dik ..ko tu baru 9 bulan..sentap mak!!!

Rabu, 14 November 2012

Concert school suri


kisah ni berlaku hari sabtu yang lepas...
so tak delah basi sgt2 kan...
so layan je lah...









malas nak citer panjang...
ada story di balik ni..
so story ni biar aku simpan ketat2 dlm kepala aku...

p/s: dpt result school suri..suri lemah giler dlm matematik wei..so next year ..mama suri akan jadi cikgu sambilan kat umah tiap2 malam..hehehe...abislah ko suri...

Jumaat, 9 November 2012

crepe durian


sana sinun dok citer pasal crepe durian ni..
so semalam aku dah rasa...
lalalalala


mmg sedap...
mmg marvelous..


dek tak tahan tgk orang lain dah rasa..
aku p terjah bodo2 kat ida bakery semalam...
sesapa dok area keramat, jln semarak, wangsa maju, setiawangsa...
sila lah order..mmg nyum2...

p/s : tgh gigih mengoogle cara2 nak wat crepe durian ni..hehehe..ada hati nak bt sendiri...lalalalala

Rabu, 7 November 2012

gua punyer feveret


ini lah feveret lauk aku...
nyum2...
sapa geng ngan aku???
sila angkat tangan....
hehehe

p/s: sabtu ni suri ada concert school dia kat hotel grand season...kelas felda bt kat hotel gitu...hehehe...suri nnti menari inang...hehehe..tgk suri menari tergelak aku..nak je aku betulkan almaklumlah..mama suri kan bekas penari kebudayaan kui kui kui...

Isnin, 5 November 2012

ikan fresh dari pantai beserah


korang tau..
aku kalau balik kampung aku yakni beserah...
mmg lah sgt2 best...
sbb leh tapau lauk fresh dari pantai beserah ni...
kebetulan lak..
pak anjang n pak teh aku lak...
ada hobi pergi nelayan time weken..
mmg marvelous time dorang wat balik ikan2 sotong2 fresh ni..

layan jelah...
tak reti aku nak citer lebih2...


aku plan nak lah wat balik ikan kerisi n sotong byk2..
tp tak kesampaian sbb pakcik aku dah byk jual kat peraih...
menci2...


dok cari2 punyer cari..
byk ikan kunyit n selar kecik tu...
pahtu ada kerapu 3 ketul cam atas...
kerapu tu kecik jer..
so ikan kunyit n selar tu aku wat balik kl...
kerapu 3 ketui ni hantar kedai wat sweet sour


inilah sweet sour nyer..
sedap sgt2...sbb ikan kerapu tu fresh sgt2...

p/s: syok nyer balik kampunggggggggggg...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz




kakak n adik


posing kakak n adik dlm kete...
time ni otw g rumah maktok aku kat cherating..
saje jer aku naik ngan adik bongsu aku...
huhuhu

p/s aku tiga beradik jer..aku lah sulung/tunggal pompuan..adik2 aku dua tu lelaki ..gambar atas tu bongsu..sume dah keje...


Jumaat, 2 November 2012

gurau senda kakak n adik di pagi raya


inilah keadaannyer...
pagi raya kurban kami..
si kakak n adik berbaju kurung pink...
si papa sibuk snap gambar si adik beradik ni...
layan


adik cam terpaksa je kan..


ramai yang cakap...
muka kakak suri muka papa..
n muka darin lak muka mama...


adik dah maintain


kakak dah mula dah mengusik...
adik pun dah rimas


last2 adik dah terkulai layu...
hehehe

p/s: masa ni mama tgh siap2 ..so tgk2 dalam memory card dah ada picture2 ni...


Khamis, 1 November 2012

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut