nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Selasa, 28 Mei 2013

Cousin bertunang


salam pagi selasa kawan2..
fuh...rasa mcm xcukup tido jer..
eh lupa nak citer..
hari tu ada citer tak nak balik kg kan..
tp ktorang balik gak..
hehhehe

kebetulan cousin pun bertunang
so sedang molek lah tu balik ...
jom layan gambo2...


ni majlis bertunang cousin mama di indera mahkota..
ktorang ni di pihak lelaki...
gedik2 aku ambik gambo sendiri..
kih kih kih..


ni antara hantarannyer..


ni sume sepupu mama ok..
sepupu yang kecik2..
so dorang pun panggil mama dengan panggilan 'kak emy'..
so ai kira muda teratang tang lah yer..


eh gambo ni tunggang terbalik lak..
patut ni gambo penutup..
tp takpe..
yang tgh tu lah pengantin..
ktorang dah biasa ngan dia..
so takde nak kekok2 dah...


gedik2 cousin2 ngan makcik (tepi sekali belah kanan)


 n lagi..
pantang org nak ambik gambar sumer..
so bila korang tgk muka2 cousin mama ni..
korang tau lah kan..darin to made from beserah jugak..
muka lebih kurang sumer ngan darin..


ayooo
nilah gambo patut dok atas sekali...
insyaallah..1 februari 2014 akan berlangsung lah...

p/s: yang tukang sarung cincin tu bakal kakak ipar lah tu..eh dah nak sama beso dah tu...kakak ipar tu mengandung 5 bulan tu..hehehe..ampun min...cepat2 diet yer min..tak lama dah tu..

Khamis, 23 Mei 2013

sume adalah anak2 papa


salam ptg khamis...
ni dah nak dkt2 kul 5 ptg..
tunggu masa nak punch out jer ni..
tp tingin nak story satu mende...

dulu kan..masa kakak suri xde adik lagi..
mmg pokden ni manjakan sgt si kakak ni...
then..lepas aku lahirkan si darin ni..
pokden still lebih-lebih2 kan kakak suri (perasaan aku lah time tu)
aku faham ..sbb nyer pokden tak kakak suri rasa tersisih dengan kelahiran darin...
sbb nampak jugaklah kakak mcm terasa diri tak dimanjakan lagi...
nasib time tu..si darin mmg tak pernah ada karenah ...
dari sejak lahir sampailah skrang..
tido je memanjang...

until darin besar skit..
barulah pokden cam lebihkan darin...hehehe
korang tau sbb apa..
sbb darin ni penuh ngan ciri2 diri pokden..
tahi lalat di peha pun sebiji sebutat terletak tempat yg sama dgn pokden...
suara pun mcm pokden..suara slow serak2...
hehehe...

tpkan...
sebenarnya pokden sayang je dua2..
cuma aku je berperasaan gitu..
hahaha..

jom tgk pic pokden ni..


pokden ni idam nak anak laki...
hahaha..tp dpt pompuan ..nasiblah yer pa..
nnti kte cuba lagi 5 thn..hehehe


cam biasa n senantiasa memanjakan anak2..

p/s: i love u pa...

makan-makan


salam pagi khamis kawan2..
kejap je rasa minggu ni..
almaklumlah esok lusa tulat cuti kan..

plan2 nak balik kg kuantan..
cousin aku pun bertunang..
tp tut2..tak jadi..
sbb 14-16 ni ada kursus di pd..
n myb mengangkut pokden n anak2 sekali..
so kena lah menyimpan duit skit kan..
jadi..cancel lah balik kg...
kte dok jer umah diam2 yer anak2...

tp takleh dok diam2 gak..
nnti kte bt aktiviti jalan2 sekitar kl jer..
at least tak boring sgt..

ini aktiviti makan2 kami ...
tempat ni pilihan kakak suri..
since kakak suri ni mmg pengemar piza...
kami pun terjah lah..
lagipun set kids meal pizza hut pun murah2 jer kan...


kakak yg happy dpt set kids meal dia..
ada air milo, aiskrim pink n piza personal hawaiian
itulah feveret kakak suri...
piza tu pun dia sorang yg abiskan..


mama n anak2..
darin tu pun ambik set kids meal..
tp ambik spagetti carbonara..
minah tu makan mmg berselera lah..
abis mee spagetti mengata2...


kakak yg still bz abiskan aiskrim sementara tunggu pizza


mama yg baru potong rambut pendek..
skrang kan musim panas..
mmg rasa melekit jer..
bila dah potong..baru rasa lega..
tgk sambil minum air sambil perhatikan darin..
iyerlah..pinggan tu pinggan kaca..
riso gak...


muka happy kakak..


kekhusyukkan adik makan..


mama and kakak..


ini dah basuh tangan mulut badan dah ni..
tp mata still kat spagetti..
darin oh darin...
hehehe

p/s: seronok bawak anak2 makan...cam release tension budak2 ni..nasib lah set tu murah..hari2 tak dptlah..sekali sekala boleh lah yer..

Rabu, 22 Mei 2013

bekal untuk si comel saya..darin safiya

.
cam biasa...
rutin hari2...
celik mata mmg masak dulu utk darin...
selalu2 bt bubur ngan sup ayam..
kadang2 ngan kurma ayam..
kalau mama rajin...bt spageti ngan carbonara...
kalau kurang rajin..bubur ngan kicap jer..
asalkan ada bekal...


inilah budaknyer..
bagilah makan apapun...
mmg dia makan n dia telan...


bekal darin hari apa ntah...
bubur nasi dgn kuah ayam kentang...masak lemak kuning...

p/s: puas hati dapat masak utk darin...lebih2 anak kte pun pemakan orangnyer...

sepah-sepah


bila ada dua org anak dara...
so ada dua karenah anak2 dara...
mama yg pening..
yg sepahkan pampers tu adalah darin okkkkkkkkkk
huhuhu
kakak lak sibuk menyanyi n menari lagu2 barbie dia..

p/s: update entry dulu sblm breakfast...hehehe

Selasa, 21 Mei 2013

Koir Jupem


selamat tengahari kawan2...
sory yer...takde entry baru pun kan..
aku bz lah..
bz dengan koir jupem..
i kan retis..hahaha

klah..hampir sebulan berlatih vokal 
so semalam show koir ..
ini pun sempena anugerah perkhidmatan cemerlang...
jom layan gambo...


geng bass...yg tengah tu cikgu ktorang...
cikgu wan ismail...
cikgu ni best..sbb kalau dia marah pun dia tetap profesional...
so hope sgt next pertandingan koir..leh lah cikgu wan jadi cikgu ktorang lagi...


geng retis...bersama cikgu siti hajar


kami masa show...


kami lagi...masa latihan..aku mmg dok belakang...
sbb nyer aku ni lupa lagu medley kami..
tup tup..time rehearsal..cikgu siti hajar suruh aku dok depan..
mengelabah aku wei..terus hafal lagu n step menari..
hehehe


kami geng koir jupem...


kami bersama manager kami...kak yah..cikgu wan ismail..cikgu siti hajar n soudman kami..abg wazir..


cikgu kami...


aku dengan mimik mulut ke tepi..apa benda lah aku tgh bt tu..mengumpat ker???hehehe...
ala tgh tunggu turn nak nyanyi ni.


geng alto kami...
alamak beso nyer aku..
ini photographer ni salah ambik angle ni..
hahahha

p/s: seronok sangat..pokden tanyer apa aku dpt dengan koir ..aku cakap kepuasan...hahahhaa...giler siut jawap tak ingat tu suami yg tanyer..hahaha

sumber gambo dari yuddin tag...hehehe

Jumaat, 17 Mei 2013

Anak2 dara


salam jumaat kawan2...
dah jumaat yek..kejap je berlalu..
tp gaji minggu dpn..so dok diam2 je kat umah weken ni...
hehehe

mehlah tgk gambar latest anak2 dara aku ni..


peel dua beradik ni..
kalau sorang nak babak (susu)..
lagi sorang pun nak...


budak tecik yang semakin membesor...
rambut pun makin memanjang...
eh..besar pulak kepala darin ni kan..
hehehe..ikut pok den lah ni..
orang tua2 kata anak bijak kan...
hehehe

p/s: otak serabut malam2 sbb rumah panas giler..aircond takde katakan..huhuhu
p/s: hari ni birthday kakak suri 17 mei 2013...hehehe..tak rasa nak sambut sbb dah bt pun besday bash suri hari tu..huhuhu


Khamis, 16 Mei 2013

Gulai ayam kelantan


gitu je aku present gambar ayam gulai aku..
hehehe..xdok seni langsung bab masak2 ni..
feveret pok den ni..
lagi feveret kalau tukar kan ayam ke itik serati tu..
nyum2...

Rabu, 15 Mei 2013

Geng koir


morning2 uolls..
hari ni aku rasa berat aku turun setengah kilo..
sbb pagi2 lift ofis dah rosak..
so naik tangga ke tingkat 6..
confirm turun berat wei....
hhahha

klah..
untuk pengetahuan kawan2..
jiwa seni aku ni tak terhenti dengan menari...
iyelah...nak menari camno dah gumuk kan..
so kte cari alternatif lain..
join koir jugak..
seni jugak kan..

kebetulan
20hb ni ada APC (anugerah khimat cemerlang)
apa lagi...join lah...
n kebetulan lagi...
cikgu ktorang ni..anak buah cikgu siti hajar...
so dpt lah merasa belajar vokal ngan cikgu siti hajar...
apapun best...
benda baru...mestilah best...


so inilah group koir kami...


geng bass


geng soprano


cikgu siti hajar n cikgu ismail


our lovely cikgu..
cikgu ismail..

p/s: aku geng Alto..tp gambar tak ambik..nnti ambik yek...suara rendah..so mmg enjoy sbb tak payah nak tarik suara tinggi2 ni...hehehe...seronok bangat belajar vokal koir ni...harap2 dpt teruskan sepanjang tahun...


Isnin, 13 Mei 2013

365


orang dah habis pasal 365 perfect ni..
aku baru terhengeh2 nak bt entry
hehehe
layan je lah


my doter my soul..
semalam tunjuk kt youtube kat aku..
tunjuk budak2 catwalk atas pentas..
kakak nak jadi cam ni leh tak mama??
what?model?
kakak gumuk mana leh jadi model (aku usik)
takpe..kakak diet...tak makan nasi..
mama pun diet lah jugak..
aku pun kena sekali..aduyai..


ok jer suri ko nak jadi model...
nak jadi artis pun boleh..
tp pokden bagi ke???
hahaha


yang si adik tu aku belum tayang lagi video dia menari..
tangan melentuk2 ko menari...
anak2 dara aku sumer pakat2 nak jadi artis..
huhuhu...
pls yer..degree abis barulah nak meronggeng ke apa ke??
tak abis degree jangan korang harap nak jadi artis..
hahaha


ala2 model sesat..
hahaha...
kakak..nak jadi model ke apa ke??
silakan..tp awal lagi nak pk cita2 tu..
apa kata belajar membaca dulu...
hehehe

p/s: mama stress ni...tekak sakit...dah lah skrang tgh belajar vokal koir ngan anak2 murid siti hajar..hehehe


Jumaat, 10 Mei 2013

so aku ni mental jugak ke???hohoho


terjumpa dlm fb sapa ntah...
ayooooooooooo...
i pun mental ke???

p/s: kalau ya..ramai lah geng mental aku kan...hehehe


Khamis, 9 Mei 2013

Beshday party suri n darin


ini beshday party kat umah nenek dorang..
sumer pun nenek dorang yg sponsor..
hehehe..mama papa goyang2 kaki n pinggul jer..
hehehe

beshday darin 14 feb hari tu..
but beshday suri 17 mei ni...
saja bt sama2..
supaya takde seisi jelos menjelos...
huhuhu...

buat party pun kecik2 jer..
asalkan ada kek ada nama dorang cukuplah..
tingin gak nak wat mcd or kfc..
tp tunggu darin besar skit...
senang nak handle..

klah..jom layan gambo2


kek tu pakngah yg sponsor..
kakak suri yg pemalu..


kek nyer...
simple jer..dari secret recipe nun


ini dah tiup lilin..
kakak potong kek..
adik lagi pemalu..siap dok dukung ngan mama lagi..


eh gambar tunggang terbalik ni..
dorang sumer ni sumer tgk aku..
sbb mama dia sibuk2 nak ambik gambar anak2 comel ni..


menu hari tu..ialah mee calong..
why mee calong..
sbb tu yg paling simple n paling sedap makan kalau dok beserah..
eh kalau tak caya..sila tanyer orang beserah okkkkkkkk


susah betul nak ambik gambar dorang ni..
last2 aku pun give up..
yg kecik2 tu..sumer sepupu aku..
sbb aku lah cucu yg paling tua (eh tua ke aku)huhuhu

p/s: bila sekali pandang deco umah ma aku ni kan..mcm ma aku ni minat english style...betul tak?

my Princess suri


princess suri mama...
sgt taksub ngan barbie..
sume nak berbrand barbie...

Rabu, 8 Mei 2013

two one grill di kuang


halo2...
morning...
sihat ke kekawan sumer..
sorylah..dah beberapa hari tak update blog...
anak2 tak sihat..
so blog mmg ke laut lah...

so korang mengundi apa hari tu..
undi rahsia yer..hehehe
apapun tahniah bt kerajaan baru...
apa2 cuba lagi utk 5 thn lagi...
yg penting adun semambu n parlimen indera mahkota menang..hehehe

klah..nak story byk sgt..
tp kte story sebelum balik mengundi...

ktorang ni makan makanan western mmg jarang2 sgt..
apatah lagi bt kat umah..
kalau bt pun..beli yg lamb marinated kat care4 tu..n bakar je dlm oven..
n kalau makan kat luar cuma makan nun kt foodcourt bangsar..
mmg sebelum kawen lagi mmg makan western kat situ..
so bila ada anak2..
kena cari tempat yg luas n lapang..
foodcourt dah takleh...
kalau restoren ada aircon lagi kami terjah...
tp yg ni..kami cuba sbb ada baca kat blog mana ntah..
lupa..
two one grill di kuang..
jom layan..


order set lamb
set ni ada lamb + kek carrot satu slice + air lemonade..


tgh tunggu makanan
masa ni..time2 dlm kul 6 gitu2 kot..
tak ramai org pun


hehehe..
pok den kalau lamb grill ni mmg kesukaan nyer..
makan sampai berpeluh2..


kakak lak ambik set kanak2 ..
set burger + ice cream + jagung + fries..
murah jer..rm5.00 jer..

utk yg nak try tempat ni..cubalah g ke kuang nun..
jalan nak ke tasik biru tu..
kat jalan tu mmg macam2 restoren ada..
cuma rajin tak rajin je gi situ...

p/s: mama demam + selsema...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut