nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Jumaat, 30 September 2011

suri n khemah nyer


skrang suri dah ada mainan baru tau..
hehehe..khemah ni hah..
eh mainan ke?hehehehe...
meh layan..


kejadian nyer petang semalam..
balik je dari umah pengasuh terus lepak dalam khemah baru dia...
kalau nak tau...dah dua malam suri bermalam dlm khemah..
tp dalam umah lah...
hahaha


landing dalam khemah sambil2 mata tgk kartun...
iyelah umah sempit..
mana yang ada space kosong ...
mmg sume barang suri ye


budak happy selalu...
sekejap je masa berlalu..
dah beso panjang...


hari2 mintak aku bawak dia g pantai..
mana yang oi mama nak cari pantai dlm kl ni..
pantai dalam adalah...


buah hati jantung mama n papa..
kalau ada adik sekalipun suri ttp di hati mama n papa..
suri ni hari2 cium perut aku...
pastu cakap..sayang mama..sayang papa..sayang baby...


pose manja suri...
muka suri semakin putih melepak skrang..
tau naper?sbb tak ke mana pun..
pagi pergi umah pengasuh sebelah blok..
petang ambik terus balik umah tgk kartun...
kalau weekend kuar...mengomel jer panas...
hehehe


hehehe...
mak buyong yang still leh pakai baju kurung...
target aku utk pakai baju kurung until 6 bulan..ok tak??
sbb nyer? aku tak suka baju preggy yang labuh2 tu..
aku hanya suka pakai seluar n baju preggy tu...
hehehe..

p/s: hati gembira sbb tgk anak membesar dah jadi anak dara skrang...

Rabu, 28 September 2011

Cinta Elysa


satu satu drama aku follow skrang ni...
hari tu slot lestary ni cerita ana lulu tu kan...
tapi dah abis dah citer tu...
ana lulu tu feveret drama pok den..hahahah...

nah skrang cinta elysa lak..
first tgk cam boring...
iyelah tgk muka samseng kan..
tp bila dah 2 kali tgk..
terjatuh cinta lak dgn samseng tu..
apa nak buat..samseng pun samseng lah..

so yang harus stp selasa mmg nak layan citer ni...
hero citer ni yang nama botak dlm juvana tu..
tp dah tak botak ok...
tp the way dia cakap tu mcm gentle lak pulak..
auwwwwwwwww....

pic credit kat : We love Fasha Sandha

Selasa, 27 September 2011

tiba-tiba....


tiba-tiba kan..
datanglah peel tekak orang mengandung...
dah aku mengandung kan..
tetiba teringat2 sgt dengan lauk ma aku..
bukan lauk pelik pun...
layan yer...


aku : ma, camner nak bt asam pedas ikan hok ma selalu buat?ke singgang pedas?huhuhu..rasa nak makan je
(utk pengetahuan uolls..ai pernah buat..tp tak jadi sebiji cam ma aku buat...hehhehe)


then ma aku lah reply balik..
korang baca lah sendiri...

p/s: sebenarnya kan...aku nak makan masakan ma aku..itu mengada2 antor msg...rasa nak balik lunch kat umah ma aku jer..sempat tak???kl - kuantan dalam sejam...hehehe...
p/s: pa, leh tak raya haji balik kuantan jer..kesian lah kat ai...asyik teringat2 lauk ma masak..uhuk2...

teh o


tekak skrang nak pekena teh o je ni...
huhuhu...

Rabu, 21 September 2011

bila hamil rutin makan pun dah berubah

korang tau..hari ni mmg takde satu ketul picture pun...
alkisahnyer aku lupa nak bawak memory card...hehehe
so aku nk jugak update so aku citer lah skit pasal preggy aku ni...

skrang ni aku dah 19 minggu...minggu depan 5 bulan dah ...cepat je rasa....
nak kata alah..rasanya dah kurang lah kot...
tapi aku perasan sejak kebelakangan ni..
mulut aku penuh dengan air liur...uhuk uhuk...
kira berair je mulut aku...naper yek???

tekak still loya2...
adakah still alahan???
pepagi aku akan muntah masam tu...kalau aku makan dinner malam sebelum tu...
so solution nyer..aku dah tak ambik dinner...
giler kan...tak mkn malam dah skrang...
kalu tak preggy confirm aku kurus sudah....

mmg terasa lain sgt preggy kali ni..
masa suri dulu tu..aku mmg dah selera makan time ni..
kira hari2 lah aku akan ulang alik kat pasar keramat tu makan nasi ulam ikan bakar..
tp yang ni takde yang feveret pun...

eh..citer makanan je kan...
hhehe..nak wat camner..aku idup ngan makan..ahaks2...

perut skrang semakin membesar...
so baju2 kurung mmg tak muat ler..
nak cari uniform..tp member aku ada suggest bt je baju kelawar...
leh pakai ngan seluar or kain kan..
hehehe..itu yg aku dok pk..sbb kalu preggy aku selamba badak je pakai seluar..
kalu bos sound pun aku buat bodo jer...hehehe...

ok now nak citer pasal suri pulak...
aku dgn senang hati berkata...sejak dua menjak ni suri mmg behave sgt...
cuma tak behave time kitorang berebut tv...
nampak nyer kalu ada rezeki nak kena tambah satu lagi dekoder astro...
rasanya settle lah kot...hehehe
n skrang suri leh main dgn sendirinya...
suka2...

pasal laki aku lak...eh leh citer ke pasal laki???
hahaha..itu secret yek..itu citer dalam kain so mana leh citer....
oklah itu je..babai...

p/s: 19 weeks still drive dari sri damansara ke jalan semarak...aku nak bawak kete ni until 8 bulan aci tak???hehehe...sian lak nak harap laki aku..dah ler keje tak sehala...uhuk uhuk uhuk...
p/s: minggu dpn 5 bulan..dah leh scan ke tgk gender???tak sabar ...if dpt boy syok...if dpt gegirl lagi pun syok..sbb leh recyle sume baju/brg suri..jimat mak..hahaha

Isnin, 19 September 2011

aiyan oh aiyan


sebak hati acik tgk aiyan camni..
moga aiyan cepat sembuh yer sayang...

p/s: anak dana masuk spital ada jangkitan paru2..moga2 cepat sembuh hendaknya...

Rabu, 14 September 2011

18 weeks


hari ni ada appointment doc..
utk scan..cam biasa..aku mmg tak byk cakap dgn doc..
cuma aku tanyer uri camner?n baby camner?
so far..uri still bawah..n 7bulan nnti kena scan...n baby ok..
itu jer..
hari tu cakap due 16 hb..
then tukar jadi 15 hb lak..
makin lama makin cepat lah due aku..
xkisah..dulu suri pun pun aku beranak 37/38 weeks..
hehee..asalkan baby sehat...

actually ada check hb...apa ntah nama nyer hameoglobin tu lah..hehehe
so far ok..n misi suruh makan cam biasa asid folik..
sebenarnya..aku dah lama tak makan asid folik..sejak alahan hari tu..
but..today aku dah start makan balik...
sbb dah berhenti alahan tu kan...

gambar atas tu gambar betapa boringnyer aku nak keje ofis ni..
aku suka environment..kawan2..(walaupun tak ramai)
tp aku benci si sangap tu...
tak tau kenapa aku benci dgn dia..
sampaikan aku leh berpaling muka bila dia bercakap ngan aku...
uhuk2...

p/s: itu jer nak citer...eh..gaji minggu dpn yek..lambat lah rasa...poket aku dah surut sgt dah ni..hehehe

anak dana


aku dah lupa hari apa aku melawat anak si dana...
yang confirm lepas raya lah...
hehehe

sepatutnya melawat dia kat HKL hari tu...
tapi tak sempat lah pulak..
so lepas raya baru dpt g tgk..
meh kte tgk si kenit Rayyan Izzan ni..


aku g waktu lunch hour ofis..
sedang elok lak si aiyan ni tidur...
aku ni takut nak pegang aiyan..
sebab aiyan ni halus mulus jer orang nyer..
iyelah..aku ni orang nyer kasar...
pemegang brown belt taekwando ok...
tp wakil sekolah jer lah...
hehehe



seriusly..geram aku tgk..
lebih2..kulit nyer yg suci murni..bersih...
tgk aiyan tidur pun dah sejuk hati aku..
cepat lah besar aiyan..acik nak pegang awak lahhh


ini geng aku angkut g umah dana..
since dana dah 50 hari tak masuk ofis..
kak siti aka reporter ofis sedang melaporkan keadaan ofis..
heehhe..
gurau je kak...

p/s: masa hari aku pergi tu..mmg tak plan..so acik lom beli hadiah utk aiyan..tunggu gaji leh??hehehe...

Selasa, 13 September 2011

jamuan raya JUPEM


giler awal aku update entry ni...
actually aku tengah mengantuk giler dok ofis ni..
yelah baru je abis makan2 sempena jamuan raya peringkat JUPEM ni...
hehehe...
yang paling aku nak puji...tahniah kat seksyen aku yang menang lagi...
kalau tahun lepas menang gerai tercantik..
tahun ni menang gerai paling kreatif ...
tahniah2...
tp yg aku sakit hati..si sangap tu lah ...mesti dia bangga giler sbb seksyen dia menang..
sedangkan dia tak contribute apa2 pun...
sempat lagi aku ngumpat..hahaha


actually pagi2 aku dah masuk ofis...
so aku dah bedal nasi lemak kat kantin ofis...
majlis jamuan pun start lambat..
itu menu atas..menu pertama aku rembat kat jamuan tu...
jamuan raya JUPEM ni unik skit..
setiap gerai present masing2 punyer menu...
n diorang kena lah decorate gerai masing..
so mmg pelbagai menu lah ada..
ada nasi arab mandy (seksyen aku...n aku tak makan pun), nasi minyak, mee kari, soto ayam, kueh tiaw n mcm2 lah..penat lah nak menaip..hehehe


so inilah gerai aku...
benda alah ni konon2 nyer ala2 arab lah..
hehehe..mmg menu arab kan...
kreatif tak???


dan yang paling kreatif bila staff2 sporting
seriuslyaaku tak involve apa2 pun..
ada nyibuk2 jer...
cantik kan diorang ala2 arab...


ini kak siti aka as ketua dayang (ktorang panggil ibu ayam..hehehe)
n sebelah lak ...ketua penyamun tarbus...



yang baju ijau tu ketua geng shisha..
diorang tgh kumpul nak prepare shisha..
relak je diorang isap shisha situ..
hehehe


see..geng2 shisha dah berkumpul..
yang baju putih tu..pengawas skolah sesat...
hehehe


last but no least...hehehe
aku ngan ibu ayam..


p/s: rasa tak seronok tahun ni..sbb bestfriend aku still berpantang..takde geng nak snap gambar kat gerai2 lain..so aku mmg sopan dan ayu tahun ni utk mengambil gambar...muka pun tak make up..dikesempatan ni..aku leh lah memakai first jubah aku tu (baju raya)..dah kata arab..aku pun konon2 pakai lah jubah arab..tp versi mesia..warna biru..hehehe
oklah..nak rehat kejap..mmg malas nak kerja dah hari ni...
muah..

raya ketiga balik kampung papa pulak


meh citer sambungan raya lagi..
ini citer kat kelantan lak..
raya ketiga, kami gerak balik kelantan...
gerak lak dah nak dkt tengahari..
(saja jer wat lambat2..eheheh)
meh layan


budak stress ...boring dok dalam kete...
dr kuantan ke kuala berang sejam setengah jer....
tp dr kuala berang ke kota bharu..masyaallah...jem siut...


baru bangun dari tidur..
mama nyer lak kenyang asyik makan jer...
nenek suri bekal nasi lemak..so mama bedal siap2 dlm kete...
hehehe


muka kepanasan..buleh lak masa otw blk kelantan..
terasa aircond kete kurang sejuk..
nasib mama dok dpn..tak terasa...
suri lah terasa sbb dok belakang kan..


bila balik ngan kete aku..rasa nyaman jer..
tapi bila balik ngan kete pok den..terus tak terasa aman..
mana ke tak..asyik nak potong kete orang jer..
kalu bwk kete ai..pok den automatik jadi berhemah..
hahaha


budak boring lagi..ambik gambar sendiri


n lagi..dagu pun dah dua lapis cam mama dia...


ini papa suri yang betul2 tak de keje ambik gambar enjin kereta..
buat semak memory card aku jer..


ini kat umah tokma suri...
keje suri adalah mengkoker tv...
tgk kartun kat channel 613

p/s: hari ni ada jamuan raya JUPEM...kte layan makan jer okkkkkkkk...

Isnin, 12 September 2011

hantu kek


korang ingat tak yg aku citer suri demam hari tu..
alhamdulillah..berkat sumbat ubat buntut dua kali..
terus ilang demam nyer...

demam2 pun..suri ni kalu jumpa kek..
mmg leh terus ilang demam...
layan..


buat2 terkjeut


budak happy dapat kek..

Jumaat, 9 September 2011

bila cik suri beraya


sebenarnya aku tengah tension ni...
tension ngan bos aku yang sanggap ...
aku rasa nak bertukar jer..
bukan kerana kerja..tapi tak tahan dengan perangai bos yang berlagak bodoh sgt2...

sakit2 hati pun..takde guna kan..
meh layan gambar suri pergi beraya...


sehari sebelum balik kuantan..
baru aku dpt rembat baju raya suri ni
itupun last minute..
mula2 g jj midvalley cari..
tp byk tak berkenan...
dah kul 11 mlm aku  ajak laki aku g jj setiawangsa..
nasib baik jj setiawangsa tu tutup kul 12 malam..
dapat soping tanpa gangguan langsung...


yang kecik baju pink tu 'baby'..sepupu aku..
yang baju purple mata terbeliak ni 'shakir' ...sepupu aku gak..
yang baju pink pompuan vouge tu..makcik aku...
heheheh


sedang mengira duit raya..
ini dua orang pun sepupu aku..
heheh..mak sepupu suri ler...



suri mmg suka sgt ngan 'aiman tak kisah' ni..
aiman ni pun sepupu aku..
pergi ke mana2..main2 pun ngan aiman ni..
suri cakap..aiman ni baik...hehehe


see..caya tak??hehehe
nampak tak umah tak siap kat belakang tu..
sepatutnya ma aku beraya umah baru..
tp tak siap ..so terbantut skit raya tahun ni..
postpone raya haji je lah ma...

itu jer lah citer raya2 suri...raya2 pun byk ke umah makcik2 aku jer...baru 5 buah rumah..perut dah semput..hehehe..makan je keje...

Khamis, 8 September 2011

menu raya umah ma aku


raya kan sebulan kan...
so aku nak citer pasal raya lah...
hahaha...

meh nak citer skit...
2 minggu sebelum raya...
korang kan tau..aku ni teruk sgt kena alahan mengandung...
sampaikan takleh nak makan pe...
tp dalam kepala hotak dah idam mcm2...
so aku telefon lah ma aku...
cakap2 wat2 tanyer masak pe raya ni...
tiba2 ma aku tanyer..apa yg aku nak makan...
apa lagi...aku senarai lah...
hahaha

jadinya...
tetiba hari raya tu..aku leh makan serba serbi...
alhamdulillah..lepas makan makanan ma aku..
sume alahan pun ilang...
makan pun dah selera...
hehehe..
meh layan menu raya kami ni..


korang ingat tak yang aku g langkawi akhir tahun lepas..
yang aku dok mengadu berat bawak blk kl..
benda alah atas ni lah...
special utk raya 2011
hehehe


perkenalkan rendang daging ma aku..
apa2 ma aku masak mmg terbaek..
tp aku salah info..aku bukan nak rendang ni..
tp nak rendang cili api yang takde rempah..
tp yang ni pun aku pulun abis abisan gak...


serius giler..susah betul nak cari nasi minyak skrang..
kalu jumpa pun nasi arab lah..nasi beriani lah..
tp aku nak nasi minyak ma aku jer..
so jadi lah nasi minyak..
nasi ni ..pok den kurang suka..
kurang suka pun..byk gak dia bedal


ini ketupat palas..
mmg feveret tahap maksimum..
lebih2 kalu digoreng byk kali..
ranggup nyer..


ini nasi dagang aku tak request..
ini ma aku yg nak buat..
katanya nak blaja2 buat...


ayam masak merah ma aku..
pedas giler..sehari sebelum raya..
ma aku dah siap2 buat sambal belacan..
tp disebabkan ayam masak merah ni pedas giler..
so takdelah kuarkan sambal belacan
mmg terbaek wokk...
lebih2 utk menyucikan apa yg patut...


ini gulai aya ma aku..
utk dimakan dgn nasi dagang..
ini pun aku bedal byk kali


so gni lah jadinya aku anak beranak...
hahahah

p/s: aku dah gumuk giler2 dah...itu jubah pun saiz 56 aku ambik..nasib baik bedal sehari seblum raya dpt lah murah..kalu tak aku tak berbaju raya lah..takde mood giler ok..tgk perut itu sudah nampak..sekrang lagi nampak...hahaha...

ada budak demam


petang semalam..lepas balik keje..
campur lak jem giler kat mrr2...
lenguh kaki mak buyung tau...
hehehe

tetiba balik..tgk anak demam lah pulak...
sian sungguh tgk suri...
nampak macam sihat..
rupanya badan panas giler...


sian kan suri..
lagi satu ..suri ni chulas sgt nak makan ubat...
so terpaksa lah ambik alternatif..sumbat ubat buntut..
tp sumbat pun yang kurang dos...kira tak kuat sgt lah...


agaknya suri letih kot..
iyelah..9 jam dok dlm kete...
semalam kira 2 kali lah aku sumbat ubat buntut..
tp sory ye suri..
mama tak dpt nak cuti utk suri hari..
mama ada appointment doc ler pulak..
tetiba doc suruh g cuci gigi...
aku pun pelik..preggy2 ni lah suruh cuci gigi...
ngilu aku dibuatnya...

harap2 petang ni suri sihat yer..
semalam pun tak minum susu or makan sgt...
just sempat jamah kek feveret suri jer...
moga2 cepat2 sembuh yer sayang...

Rabu, 7 September 2011

mood raya


baru masuk kerja hari ni...
hari isnin otw ke kl from kelantan...bapok lah jem..
dah janji ngan pok den nak blk kontan dulu hari ahad..
dia leh tukar plan pulak balik isnin terus ke kl..
natijah nyer dok dlm kete hampir 9 jam...
apapun...selamat hari raya maaf zahir batin dari kami...

p/s: layan muka mak buyung yg selebeh...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut