nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 28 April 2011

study mode


hari ni aku bercuti..
nak fully study kat umah utk exam petang esok..
wish me gud luck ye kawan2..
ni final semester dah..
by oktober ni leh lah convo..
oh tak sabar nak convo ni..hehehhe

p/s: tengah pikir nak antor suri ke umah pengasuh ke tak..kalu suri takde kan boring lah sorang2...tapi mode nak study ni..agak2 suri kaco tak>??huhuhu

Rabu, 27 April 2011

bibir kering


jam kat ofis ni baru pukul 3.50...
tapi aku dah bosan + mengigil satu badan
sejuk wei..dah ler lunch tadi aku kuar, cuaca panas
masuk2 ofis..sejuk lah pulak..


see..seksi seksa bibir dah kering kontang..


dah brapa byk aku teguk air ni..
dah brapa kali aku g toilet..huhuhu


last2 pakai gincu balik..
baru nampak moist..hehehe

p/s: bila bibir kering..rasa gatal je tangan nak kutil..hehehe...

terlebih tidur


giler jahat aku ni..
semalam siap2 bagi makan kat anak ngan suami..
leh aku tidur 9.30 mlm..
awal giler..
boring semalam..pok den layan bola kelate v sgor..
suri layan mickey mouse..
so aku buat lah layan diri..tidur je lah..
kul 1 pagi..pokden gerak..
aku bgn tukar pampers suri..tukar baju..buat susu..
tak de nak ulik2 suri...
aku pun terus tidur balik..
hari ni aku kira stok terlebih tidur lah...

p/s: buat pokden sory yer semalam..tak on..hehheeh..mlm ni yek..

Selasa, 26 April 2011

my soul..love u


khamis lepas aku ada bawak suri datang ofis aku kan..
iyelah..nak tunggu sampai petang..
suri dah boring tahap gaban dah..
last2 jmp camera aku..
terus suruh aku ambik gambar dia..
layan


suri ni suka buat lawak tau..hehhe


love u sayang


muahhh


aku suruh suri lompat ni..hehehhe..kasi dera skit..


aksi tolak dinding


aksi kaki ke atas..


budak yang dah letih


stail cam nak aerobik je


inilah anak aku yang selalu happy go lucky...

p/s: love u sayang..nnti kte sama2 balik kampung yek jumaat ni..suri ni pun dah rindu sgt kat nenek dia..asyik cakap nak balik umah nenek jer ni..

murah ler


pamplet ni aku print dari carrefour nyer web..
ate suri pakai drypers dah skrang..
coz drypers lah yg ada size utk suri iaitu xxl..
n xxl dryper ni fit2 je kat suri..so pakai suri ngan drypers ni..
so far ok je..
usually beli kat speedmart damansara je..
32 kpg rm28.99..
but care4 rm31.99 utk 46kpg kot..
berbaloi2...

p/s: tapi semalam dah terbeli dua pack drypers kat speedmart..pok den ni susah nak g care4..mana yg dekat n senang je pok den ni...aku lak malas nak ke care4..nnti kan..konon nk beli drypers...pahtu aku beli benda lain lagi..dr nak jimat..lagi byk aku kuar duit..huhuhu

Isnin, 25 April 2011

sabar yer long


aku tau along (cousin aku) tengah mengumpul semangat...
mengumpul semangat sebagai kakak kepada adik2nya..
buat info..makngah kesayangan aku...
iaitu ibu kepada along dimasukkan ke hospital kuantan kerana stroke..
oh..betapa aku benci kalu dok jauh dari keluarga..
kerana tak dpt menjenguk ngah lagi ...
apapun along..tabah hadapi sume..
kte bagi semangat utk ngah untuk pulih sepenuhnya...
buat along ngan adik2 nyer..i luv u all..u all boleh hadapi nyer...

p/s: along..nak mintak tolong apa2..cakap je lah..kalu segan ngan ma aku..cakap kt aku..nnti aku bgtau..

Sabtu, 23 April 2011

badan letih2


mostly all the time...asyik badan letih jer..
might be because aku kan dah gumuk...
ntah brapa berat aku skrang..
tp yang aku tau memang berat giler lah..

makan banyak sgt2 skrang..
ntah naper selera makan tu berbuak2..
tengok makanan dah tertelan2 air liur..
naper yek???

have to do something ni..
tapi camner yek..huhuhu

Jumaat, 22 April 2011

me bz today...


aku bukan bz buat kerja ofis
aku bz bt assignment businss law aku..
dua soalan je
tapi soalan tu punyer panjang..25 markah..
soalan no 2 dah siap buat..
tapi soalan no 1 aku ke laut jer ni..
walaucamner pun ..hari ni kena email jugak assignment ni..

Khamis, 21 April 2011

Lady Bos


ni hah lady bos nyer..
suri dok ofis aku hari ni..
pengasuh dia g chek up..

p/s: mandi belum lagi tu..dtg ofis bukak laptop layan mickey mouse...

Rabu, 20 April 2011

pa, hari ni saya malas je rasa nak masak


dear pa..saya rasa sungguh malas...
banyak pulak kerja..n hari ni n mulai hari ni..
saya akan ambik alih separuh tugas par saya..
uhuk2..itulah saya...
tak tolong kan..tunggang terbalik admin ni..
so saya dengan baik hati n rasa rendah diri..
memvoluteer kan diri..
so malam ni saya dah siap tapau utk awak..
jemput tengok2 dulu
hehehe


plastik merah gni menunjukkan takde lah banyak mana pun ditapau..
uhuk2..


3 benda je tapau..hehehe...
made in kantin Felda..
usually kantin Felda ni not bad jugak rasanya..
3 benda di atas adalah rm5.50
jimat kan..balik umah masak nasi je..


ini sup ikan..khas utk suri..
ikan pe..tak tau..ikan patin ko..
ntahlah..



sotong masak sambal/kari..
ambik jugak sebab pok den skrang kena makan seafood..
kenapa?nnti aku citer yer


ini tak tau nak describe..
ayam masak lemak pedas kot..hehee
aku ambik kepak..hehehe
ini utk pok den jugak

p/s: naper pokden kena makan seafoof?sebab kami nak buat adik lelaki utk suri so kenalah pokden makan seafood je..hehehe
p/s: malam ni aku diet lah kot..nak makan oat je..leh tahan ke??hehehe
p/s: jimat kan beli gni..tapi sekali sekala leh lah..kalu hari2 mau boring wei..

Dior addict

okaylah...
kalau sesapa nak bagi hadiah kat aku..
ni aku bagi petua..
aku suka sgt lipstick made in Dior ok..
hehehe..
ini pun utk highlight bt pok den sekali..
(dulu bagi bobby brown..i pun suka gak...ahaks)


utk info uolls..ai skrang memang susah nak bermake up skrang..
kemalasan tahap gaban nak make up skrang..
tak tau naper..


aku ni pakai lah warna pe pun masuk jer..sebabnya?
sebab kulit aku tak putih ..n tak gelap..
so masuk je lah..
oren pun ok..hehehe


tahi lalat mahal di atas bibir..
auwww...


actually kirim puan dana beli dior ni kt langkawi..
sebab pe?sebab murah lah dari kl ni..ahaks..

p/s: aku ni segan lah nak g kaunter kat midvalley tu nak beli semata2 lipstik ni..so solution aku memang suka kirim kat orang belikan...hehehe
p/s: dalam byk2 lipstik..lipstik made in dior je aku appreciate n simpan baik..setakat avon, elianto, maybeline, silkygirl..aku main campak2..bagi suri main..hahaha..berlagak tak ingat...

Selasa, 19 April 2011

memori terindah aku






gambar2 suri masa baby..
ahaks..masa ni suri tgh sibuk membuat kuih muih utk mama dia..
hehehe...
rindukan saat2 ni..

p/s: hari ni period sudah...huhuhu..sedih2..

made in langkawi


eh dah lama rasanya tak g langkawi...
hehehe..aku ni muka cop kalu g kursus memang langkawi jer..
pernah satu tahun tu dua kali g langkawi..
tapi tulah ..duit tarak sgt nak soping..
ala kadar je..

ni cik puan dana kte ni baru balik kursus dari langkawi..
apa lagi ..adalah aku kirim sesuatu yang aku suka beli kat sana..
hehehe..


siap2 dibungkus dengan paper beg brown ni..
sebenarnya nak elak ramai tau aku dpt..
hehehe
jahat aku kan..


ini lah aku dpt..
yang aku kirim lipstik dior addict tu jer..
tak tau naper..itu jer yg aku rasa nak made in langkawi
sbb murah kot..eh sini brapa yek??
langkawi RM90.00 rm70.00jer..murah tak???
yang miniature versace tu..cik puan dana bagi..
juga ferrero, toblerani n coklat2 kecik tu..
kira byk lah aku dpt..hehehe..

p/s: ferrero tu nak wat makan umah..lain2 leh bedal kat ofis..liptick kena simpan elok..sbb lipstik2 aku yang lain telah selamat dikerjakan oleh suri..huhuhu..
p/s: tak lama lagi akan menyusul kursus utk aku lak..aku takmo langkawi..takmo pahang..takmo pd..takmo kk..aku nak penang..ok tak??hehehe...

Isnin, 18 April 2011

godek2 apa yang patut

hari ni memang lemau skit kat ofis..
takde kaki nak g jalan2..window2 soping
puan dana kita ambik cuti rehat pulak..
mentang2lah penat berkursus  menyopping 3 hari kan..
terus2 jer hari ni cuti..
iye2..incik suami tersayang ada..so dimaafkan lah..

so godek2 lah blog sendiri waktu lunch hour...
so ada perubahan lah skit blog aku tu..


latest blog aku


ini pulak blog lama aku
eh aku dah lama jugak lah berblogging ni..
cuma tak aktif..
dulu2 ada gak fotopages..tapi kejap je
blog lama aku..sudi2 lah tgk yek

p/s: bila suri lahir ke dunia ni baru lah aku berkecimpung aktif..rasa byk benda nak citer kat korang pasal suri ni..hehehe..meroyan tak abiskan...if suri ada adik camno?hehehe...dah start tingin lah tu...

nescaffe o beng aku


air wajib tiap2 hari ditapau..
rm1.80 x 20 = rm36.00
ini baru air..belum lagi makanan ni wei

p/s: agak2 kena start tapau dari umah lah..jimat skit kan...leh masuk tabung vacation..hehehe

Ahad, 17 April 2011

midterm exam aku..


cam biasa...tiap2 hari ahad pagi aku ada kelas business law
kalu nak dikira2..subject ni bapak lah susah..
kadang2 aku cam faham...
kadang2 aku cam tak faham langsung...
but aku mencuba jugak utk faham..

dan pagi tadi ada exam midterm..lagi 2 minggu ada final..
memang rasa tak susah...
cam senang...(standard lah aku)
but bila nak jawab cam tak reti nak mulakan ayat..
lebih2 dalam english kan..ke laut lah jawapnya

so tadi cuma ada 4 soalan je...
soalan 1 utk 5 markah..
yang ni memang aku kasi bersih je kertas jawapan..
sebab nya aku tak ingat nak hafal "english common law"
nak tipu2 jawap pun cam tak reti..so aku abaikan je...

soalan 2 ada 3 soalan..each soalan ada 5 markah..
ini aku jawap sume..cam terror..
tp wallahualam lah apa benda jawapnyer...

soalan 3 ada 2 soalan..each soalan adalah 5 markah jugak..
ini aku biarkan sbb tak paham..

soalan 4 aku bt..sama gak ada 3 soalan setiap soalan 5 markah...
adui..ini bapak lah confuse..tp aku jawap gak..
di saat2 akhir baru lah aku jawap soalan 3...

bila aku tgk kertas jawapan aku..cuma 3 muka surat aku guna sepenuhnya...
debar aku..tgk orang lain asyik menulis..
tp aku kan gamber..so hantar dengan bangganya..hahaha

tp nasib baik orang lain pun sama..tak reti nak jawap..
so selamat lah aku..hahaha

p/s: nasib baik topic soalan midterm tak kuar final..so cuma 4 topik je kuar final..nasib baik..tp tak nasib baik sbb byk menda nak hafal..mula2 kena hafal case dulu pahtu section...aduiiiiiiiiii..berkarat dah kepala hotak den ni...

Jumaat, 15 April 2011

lauk dinner bila tengah bulan


hari ni dah 15hb kan..
sesapa keje gomen, sekarang ni kira tengah bulan lah..
sama lah kita yer..
uhuk2...lambat nyer gaji...
so untuk dinner semalam kena lah makan lauk tengah bulan...
hehehe


presenting lauk tengah bulan
sambal bilis...
bahan2..
  • ikan bilis dibeli awal bulan
  • bawang putih n bawang merah dibeli awal bulan
  • asam jawa dibeli awal bulan
  • gula dibeli awal bulan
  • garam n haji no dibeli awal tahun

of course aku goreng telur mata sajer..
bahan2
  • pure telur ayam (no tiruan2) also dibeli awal bulan
p/s: dengar khabar gaji orang gomen nak naik bulan 6 or 7..betul ke??kalu betul bagus lah..harga barang sume dah naik..tp gaji takat tu je...ke sebab nak PRU??huhuhu 

Khamis, 14 April 2011

sebiji cam manusia


hari tu kan pegi zoo negara
tengoklah orang utan ni..
seriusly aku first time tgk dengan mata comel aku ni..
sebiji cam manusia okkk
patutlah ada dakwim pasal ni kan..huhuhu
cara duduk..cara termenung..cara menggaru..cara tengok
sume lah...
pahtu kan diorang dok melepak je..sebiji cam pakcik2 tuo lepak kat kedai kopi..
huhuhu

p/s: nak ambik gambar detail tapi masa tu suri dok mengamuk2 je..terbantut aku nak jadi paparazi utk orang utan ni..

Rabu, 13 April 2011

buring...weng weng skit


sejak seminggu ni..
memang otak weng weng skit..
kepala sibuk pikir idup ni buring je..
but life must go on kan..
hehehe..mengada2...


hari ni satu body ber orange2..
giler buah oren betul kan..
tgk muka dah tau..buring2


lunch hour lari g JJ lunch..
ada lak mengidam makan sana...
sempat lagi aku sopping sana..
sopping pe lak..
baru semalam g speedmart beli barang


beli gula...ada pulak di speedmart abis giler..
giler oren hari ni beli 1kg je..hahaha
ntah apa2 kan..sampai ke JJ cari gula sekilo..
hehehe

p/s: dah nama tgh weng weng..

Selasa, 12 April 2011

suri yang penakut


seriusly aku tau sebab2 suri ni jadi penakut..
pertama...masa suri baby..suri memang takleh tido malam...ada 'benda' nak main je ngan dia..
sabar je lah mak pak ni..berjaga tiap2 malam..
kedua..suri ni nakal n buas..so aku suka takut2 kan dia ngan 'momok'
terbaru..lepas tengok citer hantu..aku lupa tajuk..
ala citer nora danish meninggal dalam kubur dengan anak dia tu..
citer seram tu..
malam tu suri teman aku tgk citer tu..heheh..apa lagi..
ada nora tu cakap : 'kalsom..ko pulangkan anak aku som....'
terus aku dok ajuk cakap nora tu..
kalu degil..aku guna ayat tu..siap tambah..
'somm...ko ambik anak ko ni som..dia takmo dengar cakap aku ni..'
confirm2 suri akan dgr cakap aku..
hahaha
jahat kan aku..
jom layan gambar penakut suri masa g zoo hari tu..


kami masuk zoo dengan masuk kat insert zoo ni
tak silap kena tambah rm5 utk masuk..
bolehlah...tak de pe sgt pun


ko nampak binatang apa hitam tu..
eh..bukan binatang ok..insert..hehehe
aku tak ingat apa nama...
tapi ..suri ni bukan takut momok je...
bab2 insert2 ni..sume spesis ok..dia takut n geli..
dari jauh nampak benda ni dah tak mau masuk
siap nangis..
aku ngan pok den pelik lah..
kena sampuk ke..
tapi


rupanya takut..nasib baik ada 'hero' selamatkan suri..
hehehe..bapak suri lah..
ko tgk suri tu..punyer lah penakut..
sedangkan replika jer tu..
bukan 'real'  pun..bergerak pun tak..
hehehe


dalam tu ada butterfly..
comel je..
comel2 pun..suri dah takut..
memang kejap je kami dapat dok dalam tu..
kuar cepat2..
dah anak penakut...

p/s: suri ikut perangai pok den..geli ke insert2 kecik2..suri ni lipas dok sebatu pun leh menangis mcm dok kat kaki dah..hehehe
p/s: suri ni penakut..tapi dia lah peneman tgk citer seram kat tv...suri..kte tgk "kum kum' nak..mama dgr citer tu seram..ada berani???hehehe

tupperware ajaib


alaa...ni bukan bekas made from tupperware yek..
ini bekas made from cosway..hehehe
tapi sume bekas aku panggil 'tupperware'
doh gitu di ajar dari kecik


ala murah je bekas ni..
3 biji beso2 belaka..baru rm19.90..
aku beli pun bersebab ok..
sebab satu nak letak gula yang 2kg tu..
satu nak letak keropok yang dah digoreng banyak..
yang letak keropok tu memang tinggi ..leh letak beras 5kg..


kenapa nama tupperware ajaib?
sebab mcm2 jenis makanan kalu dibeli tak abis makan..
aku sumbat dalam tupperware ni..
kira ajaib lah ..sume mcm2 jenis makanan ada...walaupun tinggal skit..
yg best nyer..bekas ni memang kedap udara..ketat giler..hehehe
memang semut takleh nak buat pe2 pun


mcm2 ok..yang suka asam dalam umah aku ni..hanya suri n pok den je..
hehehe..

p/s: bila malam2 boring..memang tupperware amat ajaib ...dapat mengenyangkan perut boroi ni..hehehe

Isnin, 11 April 2011

the best part???


hari ni memulakan kerja dengan bijaksana ..
tapi bangun pagi lewat..tapi punch in tak lewat...
consider bijaksana lah..hahahha

kul 8pg clock in..
bukak pc..chek hp..tel laki aku ..gerak dia bangun g keje..
laki aku ni memang peel payah bangun pagi...
dari belum kawen lagi...
dulu aku dok cameron...hari2 tiap2 pagi call dia suruh bangun..
berlagu lah dgr ring tone dia yang tak sedap tu...

ok2..sambung2..
lepak jap kat bilik dana...
tanyer2 khabar..iyelah cuti weken dua hari kan..
mesti lah byk citer..tak campur lagi citer2 dalam ofis...ahaks..
idaklah ..kejap je aku borak..then aku bt keje aku...

dalam kul 8.45 gitu...dana dah ajak aku g makan...
breakfast lah wei..kami takde makna nak tunggu kul 10 pg..
time tu ramai..baik makan waktu gni..hehehe
jalan2 turun pergi kantin...
dalam hati memang nak bedal mee kari dah ni...
siap pk nak separuh..letak bergedel..letak kerang..nyum2...
baru je syok2 beratur..laki aku tel aku...

pok den : 'yang..kunci saya awak ambik tak semalam'

aku: 'ambik2..ada dalam handbag saya' (bercakap ikut sedap mulut)
        eh eh...handbag saya ..saya bawak ofis...(tetiba teringat...tetiba jadi gugup..takut kena maki)

pok den: dah tu nak g keje camner..kunci umah kat situ..kunci moto...

aku: ok ok..saya balik skrang...

akhirnya terkubur lah nak makan mee kari..takpe2 pujuk hati..esok pagi ada lagi..

cepat2 drive balik umah..umah aku jauh wei..sri damansara wei..
korban lah duit skit lalu 3 tol..wuaaaaaaaaaaaaaaaaa....
balik2 tgk laki aku relak je sambil isap2 rokok..
suri pun dia belum antor...??????

oklah dah settle bg kunci..
aku pun membuang kejap walaupun tak breakfast apa..actually aku dah bedal air tin nenas yang aku beli semalam..perap dlm peti sejuk semalaman..pagi ni bukak minum ..nyamannnnnnnnnnnnnnnn

sambung balik..
laki aku pun g keje..
aku gerak suri...
siap aku gelak2 dengan suri..
so antor suri ke umah pengasuh...
otw g kereta aku..tgklah laki aku dok berhembus2 rokok..
tak jadi dia g keje...dah lewat katanya...nnti bos bising..
alih2 diajaknya aku breakfast...
breakfast lah aku dgn roti canai seketul..itupun dekat setengah jam order baru sampai...

yang best part is..pok den antor aku g keje..hahaha..itu je nak citer...

p/s: suka giler tgk laki orang antor bini orang g keje..sebabnya???laki aku tak antor aku g keje pun..uhuk2..

Sabtu, 9 April 2011

oooootttttttttttaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkk

ooooooootttttttttaaaaaaaaaakkkkkkkkkk
tengah sakit otak skrang...
memang salah aku pun
tp tu lah...memang otttttttttttttaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkk

betul2 dugaan if orang tak caya kita 100%
bila tak caya gni lah jadinya...
kesimpulannyer ..buat bodohhhhhhhhhhh je lah...

p/s: dah lama tak makan otak-otak...eh korangkenal tak???


taip je apa saja

nuffnang

Pengikut