nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Jumaat, 8 April 2011

jangan aku lak gilor

ini entry express live dari office


rasa nak bengong pun ada kepala ni...
mcm2 hal perangai staff ofis aku ni...
ingat hari tu..aku ada citer pasal staff aku yang suka cara hal orang..

ini pulak ada yang kurang betul pulak..
dengan kata lain ada masalah mental..
adui..kesian tu kesian gak..tapi dah keje tak jalan susah jugak kan..
aku jugak kena maki ngan bos..
bos tu kalu betul takpelah..
ini tak dia pun sama 2 kali  5 jer...

hah tak abis lagi ni..
ada lagi sekor..
datang keje punch in..
pahtu dok bt bodo je dlm bilik
then g breakfast..
then membuta...
bila suruh bt keje..ada lah pintu dihempas nyer
pelik aku..keje tak bt..tp nak marah2..
hari ni dia cakap 'pukimak' kat bos kecik aku..
nasib bos kecik tu pompuan mak jan..
kalu aku kena maki..memang aku tel dah pok den aku..
kasi maki balik..

huhuhu...takleh ke bt keje cam biasa..
korang nak tido pun cover2 lah..
but keje tu kasi jalan lah..janganlah menyusahkan orang..
keje gomen jer bukan keje swasta..
keje gomen ni keje continuos je...
dateline tak ketat..so pandai2 lah guna sebaik2nya..

p/s: tak minat nak buruk kan orang..tp kalu dah hari2 dgr dia maki bos kecik aku..berdesing gak telinga...
p/s: kalu dah hari2 hempas pintu depan aku...kang kena heart attack lak..
p/s: yg mana mental tu kena lah take serius skit..kang jadi apa2 kat ofis aku ni..tak ke naya...orang dah mental ibarat dah ada sijil tak yah penjara pun..huhuhu..bt penat aku g kursus pasal tatatertib...bila suggest kat bos..dia lak tak mo ambik tindakan ..tak mo sign memo..camno tu???

2 ulasan:

NM02 berkata...

macam2 hal yg boleh kita sendiri jadi pusing..

jom layan musang king, utk menghilangkan rasa stress

Tanpa Nama berkata...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak, Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut