nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Jumaat, 28 September 2012

suri dalisa vs darin safiya



ini kakak...
Suri Dalisa Samsudin


ini lak adiknya...
Darin Safiya Samsudin

apa yang sama?
ye betul..

Rambutnyer ...
hehehe

p/s: si kakak bam bam skit...si adik slim2 skit..hehehe..tp sama berat jer kekdahnyer..peel pun lebih kurang...

Khamis, 27 September 2012

si anak tiri peneman si bapak tiri...


meh nak citer skit ...
ala pasal darin safiya ni hah...

korang kan tau..si darin ni kan adik si suri...
since adik dan kakak sama gender..
so baju seluar ke apa...
kira darin recycle dari kakak suri jer...
ni baju bawah pun baju kakak suri...
eh byk jugaklah aku recycle balik baju suri tu...
bila nak beli yg baru terasa syg pulak tak guna yang sedia ada..
same goes to pok den jugak...
selamat sy takyah beli baju kasut ke darin...
hari2 dia cakap gitu...
sampai aku cakap kat pok den...
mentang2 lah darin muka sy..terus bt darin anak tiri..
hahaha...


si anak tiri yang comel bangat cam mama dia..
ahaks..


kakak suri kan dah nama 'kakak'
so takde dahnak dok dlm car seat..
so kakak suri akan dok belakang ngan aku..
so peneman papa adalah si anak tiri ni lah...
masuk2 kete je..mesti anak tiri ni tenung bapak tiri dia..
n bapak tiri mesti cakap..
'darin...papa tau ...papa lah lelaki yang paling handsome pernah darin tgk kan'
huhuhu...perasan laki aku kan..


peneman papa biarpun anak tiri..ahahaha

p/s: eh seronok jugak ada dua orang anak perempuan...tp lagi seronok kalau ada anak laki sorang kan....hahaha...eh mana gambar kakak?kakak bz main dlm kete sambil2 mengaco aku relak2 kat belakang kete ni hah...aduiiiiiiii

Rabu, 26 September 2012

papa n darin


ini kerja pok den..
suka betul mengusik si tecik ni..
kali ni kasi pakai spek suri lak ke darin
hehehe..


budak yang tak kisah...
angkutlah g mana2..
relak n steady jer..


kadang2 papa den cakap...
si darin ni dok dlm kete mcm tak wujud..
sbb dia senyap je dlm kete...
kecuali nak menetek


ini budak sudahpandai tarik idung orang..
abislah...

p/s: suri sentiasa jelos ngan darin..n darin pun sudah pandai jelos kat suri...apa barang kakak suri pegang..darin pun nak....abislahhhhhhhhhhhhhhhhh

Isnin, 24 September 2012

anak - anak dara ku


telatah anak2 dara aku..
sorang kuat merajuk bila adik kaco
sorang lagi ...lagi nak kaco kakak bila kakak marah...
hehehe


ini papa yang snap pic ni...
comel kan..


muka kakak dah lain mcm dah..
adik sudah pandai nak main itu lappy..


tp adik ni..kakak marah pun dia wat dek jer..
still lagi kaco..
hehehe

p/s: suri skrang mintak ipad...mak pak tgh kira2 nak korek tabung dah ni..huhuhu

Khamis, 20 September 2012

mini open house saya


actually
hari ahad lepas..
masa last syawal tu
ada aku bt mini open house..
aku jemput kwn2 terdekat jer..
sory ye ..
lauk2 sume..aku tak snap...
ini dua ketui gambar pun belas ehsan dari puan dana
hari tu ma aku dtg..
terus aku cater ngn ma aku
laksa kuah putih, nasi lemak ngan bubur kacang hijo..
hehehe..
i tak reti masak tp ma i reti..hehehe


ni gambar dr kamera dana...
aiyan ngan darin
kira pakwe makwe berjumpa ...hehehe
awek takde rambut..nasiblah ko aiyan..


darin yang geram kat puting aiyan..
almaklumlah warna puting sama jer ngan darin punyer..
masalahnyer darin bukan isap sgt puting tu
darin isap puting lain lagi best..kan darin?hahahah

p/s: ikut hati nak wat tiap2 tahun open house..tp apa kan daya still dok umah sewa...apartment pulak tu...so tunggu aku beli umah bawah dulu..nnti kter cater sumer..hahhaha


Rabu, 19 September 2012

Selasa, 18 September 2012

tgh relak2 sambil membebel


hari ni aku mc..
so mmg ke laut skit lah nak post entry...
ni tgh dok umah pun bukan relaks2..
tgh kemas2 apa yang patut
budak dua org ni standardr lah..
relak2..anak dara beso..main lah..
anak dara kecik..membebel sbb keboringan..
hehehe



hari jumaat hari tu ada telan sata..
kebetulan sata tu penuh lak dengan tulang2 ikan yang halus..
aku leh lak terlekat tulang..
dua malam aku takleh nak tido sbb berdenyut..
ni g klinik dpt mc..doc cakap kena tonsil..
effect lak kt telinga..
so relak2 jer lah kat umah

p/s: alhamdulillah...mini open house setel hari tu..tp no gambar...hehehe...malas lak nak snap..heheh


Khamis, 13 September 2012

ayam black pepper


salam berbaju batik hari ni...

esok dah jumaat kan..
isnin kan cuti..
yahooooooooooo
layannnnnnnnn


esok ada potluck kat ofis..
kebetulan bos sangap aku pun cuti..
lagi lah happy...
atas tu ayam aku perap ngan sos black pepper..


almaklumlah ..aku kan baru beli oven..
hahaha..
so giler kentang rasa nak bakar jer..
nasib tak bakar orang kan..


alkisah baby carrot ni aku beli utk darin
konon2 nak bt bubur ngan carrot..
tp cam biasa..mama darin kan ke laut jer..


so kasi campak je bb2 comel ni kt ayam black peper aku..
hehehe


ini lak ayam masak kicap utk pok den
saja aku interframe
mlm tu aku takmo makan nasi..
tp utk pokden kena gak bt lauk..
itu aku bt ayam masak kicap..


oven kecik jer..
tp takpe..asalkan leh bakar2..
nyum2 sedap sungguh ayam black peper aku...

p/s: esok niat nak bt puding roti bakar...ceewaaaaaaaaaaaaahhh..jgn aku ke laut lagi mlm ni sudah...dah lah malam jumaat..oppssssssssss

Rabu, 12 September 2012

Darin 6 bulan lebih dahhhh


uhuiiiiiiiii
salam pagi rabu yer sumer.
hari ni aku mmg ke laut skit..
laut mana ntahlah..

hari ni nak tayang gambar darin yang dah start makan
tp aku tak bagi lagi bubur ke apa lagi
sbb aku xjumpa body blender aku tu
yg sedia ada tu dah dimesin lada..
so nak kena cari yang lain
tp tak jmp..sbb tapak blender aku tu pelik skit
jenama kenwood..
huhuhu


ini lah rupa budak yang belajar makan..
darin takde lah reti sgt pun..
bila telan rasa nak muntah..
tp air kosong mmg byk telan..


hah lagi satu..
aku tak beli lagi barang2 mcm bekas makanan sudu garpu utk darin
alas yang kat baju tu pun yang suri punyer..
setakat ni recyle lagi
tp ingat nak beli jugak lah yang baru utk darin


anak2 dara aku ni mmg spesis dari kecik mmg gni..
spesis rambut tak tumbuh tengah
main tumbuh kiri kanan jer..
hehehe

p/s: myb darin 7 bulan lebih aku start dengan nasi lembik lenyek..takyah nak blend2 dah..hehehe...
p/s: darin dah tumbuh gigi bawah 2 batang n skrang tgh berjinak2 merangkak nak duduk...fuhhhhhhhhhh...

Selasa, 11 September 2012

mengepam cara malas


bila malas nak basuh botol
bila terdesak takde botol
gni lah caranya..
alhamdulillah...
hampir 7 bulan darin breastfeed..
ingat nak target sampai 6 bln jer..
skrang dah terlebih..
lagi2 enjoy lak mengepam
so insyaallah diteruskan sehingga 2 thn...


cara mudah n cepat..
ingat lagi kata2 kwn ku..
apa yg kter rasa susah ttg mengepam ni..
kter permudahkan..
so aku permudahkan urusan mengepam aku ni..


setakat ni utk fresh hari2..darin perlukan 15 oz jer..
seharian di ofis n umah aku mengepam mmg dpt lebih dari tu..
alhamdulillah...

p/s: aku tak byk stok dlm freezer..tp adalah utk emergency..hehehe
p/s: darin dah tumbuh gigi bawah..oh ngeri aku bf ke darin skrang....aku harapkan darin tumbuh gigi lambat..sekali cepat...abislah aku..

Sabtu, 8 September 2012

gambar raya


di antara gambar raya yang belum di edit oleh pok den...
hanya pokden n suri jer berbaju raya pagi tu..
aku dgn baju ulang tayang..
n darin pun baju ulang tayang
darin tu sbb kelate panas sgt..kerimasan budak tu..
itu baru dok umah belum kuar beraya...
huhuhu

lagi seminggu bulan syawal kte yek..
insyaallah nak bt small open house last syawal nnti...

p/s: open house utk kwn2 terdekat jer..itupun sbb masterchef wan norma turun kl...(ma aku)..hahaha
p/s: gambar tgh tu...moyang suri n darin...nenek pokden...nenek pokden ni orang thailand...kira suri n darin ni mix lah..mix melayu thailand..boleh???hehehhe

Jumaat, 7 September 2012

marilah kawan2


marilah kawan2..
sempena bulan baik ni...
tersentuh hati...
semoga amyra cepat sembuh dan cekal ...
buat ibu amyra...tabahkan hati..kuatkan semangat...

p/s : aku tak kenal pun amyra or ibu amyra ni..tp hati tersentuh sgt2..moh lah kte menderma k...

Khamis, 6 September 2012

jamuan raya tanpa baju raya


oh tragis tahun ni...
ada baju raya tapi tak pakai baju raya..

alkisahnyer..
beli kain sedondon ngan suri n darin di kl
tempah di kuantan...(murah skit..ala baju kurung pahang jer)
last minute tempah bunga2 cinta lace kat leher ngan cik dana kter..
last2 tak pakai sbb baju raya aku besar gedabak..
aku segan ahh nak pakai...
besar gedabak sgt...mmg buruk rupanya...
ukuran tu aku dah bagi ngam2 jer..
tp tak tau apa silapnyer..
ke sbb aku pakai dx corset tu..body aku mengecil?
mungkin jugakan...(hahaha perasan diri kurus)

hari ni ada jamuan raya kat ofis...
aku sedih okkkkkkkkkkkkkkk
orang lain melaram baju raya tp aku non ado..
dah lah raya hari tu pakai baju ulang tayang...
ni pun pakai baju kurung ulang tayang...
huhuhu
apalah nasib.........


baju ku sebiji sebutat baju mcm suri ni...

p/s: semangat kobar2 nak tempah baju raya haji..ko ado?hahahha

Rabu, 5 September 2012

abg2 duke


ni sambungan citer pancit di duke ni...

citer tak abis lagi...
yang pasal peronda tu dah setel..
yang lagi dua orang budak ofis aku tu belum lagi...

nyesal lak aku menelefon kwn ofis aku tu...
dorang mmg best..
mintak tlg terus dtg..
naik motor berdua rescue aku..
hehehe
takpe2 nnti aku belanja makan yek...

so ni lah gambar2 kt duke tu..
dua ketul jer
takleh nak snap byk..
nak kena jaga kain belah aku ni..
dah kata angin kuat..
kan terangkat kain ni..nampak lah peha yang mulus i ni kannnnn
hehehe



iktibarnya...
kalau korang pancit di highway yang korang bayar tol tu..
takyah susah2 kan member2 or kwn2..
just telefon hotline highway yang korang lalu..
nnti dorang tlg dgn free jer...

p/s: ptg smlm hujan..tak sempat tukar tayar kete...pagi ni kena serbu kedai tayar dulu...kan tayar spare dah pakai..kalu pancit lagi..masaklah guaaaaa...hahahha

Selasa, 4 September 2012

pancit di duke


giler kentang aku hari ni...
tiba2 tayar kereta aku pancit kat duke...
huhuhu

apa aku buat?
tel pokden...
laju je pokden nak rescue aku
tp aku taknak..
sbb jauh benor ngan umah aku..
paling dkt ngan ofis..
jadinya
aku tel budak ofis aku jer..
so memecut dua budak ofis aku kat aku...
lega dpt kwn ofis yang baik hati kan

tpkan .abg2 peronda duke sungguh baik hati..
tak sampai 10 minit aku pandang belakang terus nampak peronda duke 
dorang tgk2 aku jer terus cakap sory lambat sbb belakang tadi ada accident..
dorang suruh aku bukak bonet...
n lepas tu mmg peronda2 tu lah yg setelkan tayar kete aku tu...
dah mmg aku tak reti..campurlak angin kuat giler kete laju2 sumer...
sampaikan suri pun tak sedar peronda2 tu tukarkan tayar kete sbb syok sgt tido dlm kete..
hehehe...

so sempena bulan baik ni..nak ucapkan tq sgt2 kat abg2 peronda duke tu..
korang mmg bagus..

lepas ni korang2 yg baca blog aku ni jgn panik kalau tayar kete pancit kat highway yek...


Ahad, 2 September 2012

lama tak berkebaya


berkebaya dan bermake up sempena jamuan raya merdeka JUPEM
tema kebaya nyonya tapi aku pakai kebaya hijo tu jer..
aku tak de koleksi kebaya pun
tp lepas ni ingat nak wat tambah koleksi kebaya lak...

p/s: ni lah acara tahunan raya yang syokkkkkkkkkk sgt...

Sabtu, 1 September 2012

55 tahun merdeka...5 thn kte bersama


sebelum tu nak ucapkan happy merdeka yang ke 55...

saya bangga jadi anak malaysia...

dan saya kurang bangga tgk perbarisan ada shuffle..
huhuhu
ok sudah...

55 tahun merdeka yang penuh makna..
tp sana sini dok cakap yang kte belum merdeka sepenuhnya...
besar maksud tu...
tapi kan tapi...

aku tak mau lah tulis dlm blog aku ni..
kan jadi citer lak.
aku nak story pasal 5 thn aku bersama pokden ni..
hehehe

semalam 31 ogos genaplah 5 thn aku kawen ngan pokden..
ingat lagi...org dok main mercun bunga api mlm nikah ktorang..
kelas kan..ko ado?hahhaha

selama 5 thn meniti titian bersama..
lengkap idup kami dgn kurniaan tak terhingga...
dua kuntum bunga yang menyerikan idup kami ni.

kami camner?
sorang suka bebel..sorang kurang bebel...
suka bebel tu pok den okkkkkkkk
aku ni bukan jenis bebel sgt..
jenis wat dekkkkkkkkkkk jer...hahahha

suka pok den ni..
kalau aku takbasuh kain..dia tlgkan...
kalau aku tak cuci pinggan..dia akan settlekan...
kalau aku nak tido..dia akan tlg jagakan anak2 n pakej kemas umah sekali..
bagus kan..

tp yg kurang bagus..bebel jer lah..hahaha
akuwat pekak telinga jer...

klah tu jer nak citer..
takleh nak citer lebih...
nnti terloroh kain batik lah dok selak citer dlm2 kan..

semoga perkahwinan kami kekal abadi hendaknyer..
amin...

p/s: 1 sept..besday kwn ku arwah noria idris...marilah kter sama2 sedekahkan alfatihah...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut