nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Sabtu, 29 Jun 2013

bedak tanaka...


orang dok hot jual ni...
aku pun nak ler membeli..
tp aku kedekut sbb takmo lah beli mahal2...
ni dah dpt harga murah dah...baru ler aku membeli..
aalaaa bukan pe pun...
bedak tempek muka malam2 jer...

p/s: puas hati betul dapat tempek kat muka..bau sedap...muka pun jadi segar bugar...go go chaiyuk kelantan mlm ni...kasi kalahkan itu jdt k.....

Jumaat, 28 Jun 2013

salam jumaat


salam jumaat kawan2...
hari ni ada mandat dan kerajinan nak memblog kan diri...
so korang layan lah..
janganlah boring lak nak menyinggah kat blog aku ni...
meh layan bebelan aku ni...


apa kebenda lah ni kan...
hehehe...
ni sample perfume..
perfumme aku dah habis..
nasiblah cik dana ada beli perfumme dapat sample ni..
merasa gaklah nak rasa nina ni..


sedaplak bau dia..
rasa next2 time nak beli lah perfume ni...
nak beli botol paling kecik..
ahaks...
jimat okkk nak raya...


minggu lepas ada blaja pakai shawls..
so hari ni trylah pakai..
sbb shawl ni dah lama terperap ...
ok tak ngan muka aku yg tak make up...
hehehe

p/s: plan nak balik kampung tgk abah..tp postpone minggu dpn...bagi pokden tgk bola trw vs jdt dulu...

Khamis, 27 Jun 2013

dasar pemalas


iyer-iyer aku memang pemalas skit orangnya..
hehehe
tiba2 kutuk diri sendiri kan..
ala..apa salahnyer mngakui kekurangan diri kter kan...

ermm...
apa yang aku malas???
aloh lah..aku malas nak update blog lah...
bukan pe..aku rasa macam dah kekurangan idea..
nak kata pergi melancong..dah lama tak melancong..
nak kata pergi makan kat luar..aku dah jarang makan kat luar..
lebih2 ada si budak comel si darin tu..
lagilah aku malas nak makan luar..
baik aku masak je...lagi jimat...(giler kedekut)

hehehe
bukan kedekut ...tapi memang betul2 berjimat...
terasa bahang kekekangan kewangan...
hehehe..tak de hutang...tapi expenses ktorang yang naik..
hutang kete jer..yang lain takdok lagi...
rumah pun belum berhutang ni..hehehe

ermm...
apalah korang baca blog aku ...pahtu baca tulisang aku yang merepek2 ni kan...
eh korang dah cuci2 mata ke tgk baju2 yang aku jual tu..
semua stok memang sedia ada..
kan dah gaji kan..boleh lah beli...
beli online kan..jimat masa korang..
biar aku jer yang susah..korang relak2..dah sampai barang..
muahhhaaaaa

klah..merepek2...eh bab beli tu betul2 tau..
byeeeeeeeeeeeee

Khamis, 20 Jun 2013

kakak suri


morning kawan2...
hari khamis dah kan...minggu dpn gaji...
hehehe

gaji bulan ni kan mmg byk skit plan nyer..
nak beli baju raya anak2 ...
pahtu simpan utk bulan posa...
posa kan 10hb...mmg tak lama dah..
raya tahun confirm meriah sbb raya pertama di rumah ma aku...
hahaha

klah..
ni kejadian hari kelmarin...
kakak suri ni kalau tido mlm2 mmg asyik batuk jer..
so pagi tu g klinik..nak cek paru2...
so far paru2 dia ok..
myb mlm2 sejuk...
musim kot skrang..siang panas..mlm sejuk..


dah besar dah kan anak dara aku no 1 ni...
skrang berat dah 23kg...
umur 5 thn...
leh tahan berat kan..iyerlah mak pak jenis beso..
anak pun of course lah beso...
skrang ni dok sibuk mengeja...
mengeja pun baru dua suku kata..
ala cth mcm...'mama' 'papa' 'mata' 'buku' kuku'
yang simple2 jer..


peel nyer stil suka mengusik org..
suka berkawan ngan orang..
tp ngan aku mmg dia tak pakai saman...
kalau aku marah dia..selamba je cakap...'mama jahat'
naik jugak darah aku bila dia cakap gitu..
tp apakan daya budak 5 thn kan..

p/s: mama berdoa kakak akan menjadi anak yang baik..sememangnya kakak mmg anak dan kakak yang baik..i luv u...
kakak suri demam hari ni tp pg jugak skolah...

Jumaat, 14 Jun 2013

item wajib atas meja opis aku...


salam petang jumaat yer kawan2..
sory lah senyap pulak beberapa hari..
ada stress skit..
bila stress...blog pun ke laut..
now..aku dah sedikit ok lah...
stress tu mmg selalu..
cuma nak hadap tu ..perit lah skit..

klah..
nak bercerita pasal hal aku kat opis ni..
hehehe..takde nyer nak gossip2 liar ok..
cuma nak tunjuk korang item wajib atas meja kerja aku ni..
jom..


confirm ni mmg kena ada...
ini pun hakmilik cik suri okk..
aku just pinjam..
tlg charge battery..


pinjam ada makna..
sbb nak what supp lah..nak we chat lah...hehehe


kalau on pc..wajib blog sendiri dulu bukak..
bukan apa..sambil2 bt keje sambil2 blogwalking kan..
sume orang aku terjah..cuma nak komen tu ikut mood aku lah skit..
al paham je lah sumer yer..


invois2..bil2 wajib utk aku prepare utk bos t/t buat pembayaran...


cop aku..ini mmg penting..
kena cop lah kalau aku bt kerja tu..
nnti org tak tau kerani n17 yg bt kan...kan ...kan...hehehe


sambil2 tgk blog..sambil2 prepare bayar bil tu..
ini penebuk kena ada...senang terus filling..tidak haru lah..


stapler pun penting yer kawan2...
kalau takde ni mmg cacat lah kerja aku...
huhuhu


calendar kuda belakang tu paling berharga..
tiap2 tahun mmg aku tercari2 calendar kuda ni jer..
sbb dia punyer detail cuti mmg kelas...
cuti pe ko nak..sume dia bgtau..
depan tu lak
air kosong yang tak pernah nak abis..huhuhu


ini selingan...puas 'tgk' air kosong..
pekena nescaffe ais lah pulak..
patutlah aku tak kurus2..


kerja aku jaga file cuti n peribadi staff..
staff lak ada 74 orang..
ini pun yg antor sbb bercuti..
so kerja aku update dlm hrmis...
t/t kat file tu n zappppppppppp masuk dlm kabinet...



ini sampul kuning ni mmg amat2 berharga..
ada kerja2 yang terpaksa aku tangguh mmg aku masuk kan dlm ni..
so kalau ilang mmg nangis lah..


tong sampah aku..ini makcik cleaner dah clean kan dah..
kalau tidak penuh wei...


alkisah kad aeon aku dah expired..
itu pasal aku selit kan keyboard ni..
bt peringatan..huhuhu


kenangan sendiri n kawan2 yang suka travelling..
tingin benor nak g uss singapore tu..
insyaallah..nak kumpul duit..tahun dpn nak g...



besor gabak kan calculator aku..
iye lah..kerja aku ni mmg kena pakai yang camni..
senang nak tgk angka kosong yang banyak..
aku bt budget kewangan...
kira juta2..ratus2 ribu..
heheheh

eh itu jer lah nak citer..
nnti ada masa ada mood aku update lagi yer...
tp blogwalking don sorry ..hari2 bt...
muahhh

p/s: kira juta2..ratus ribu..dlm dompet ada belas2 jer ni..camno????


Selasa, 11 Jun 2013

citer2 hari selasa


bos meting luar kl..
yahoooooooooo
hahaha..

sebenarnya takde citer gak..
ada citer..tp malas nak citer lagi..

layan je lah gambar2 ni


geng suka duka aku..
geng gossip
geng gelak ketawa..
geng lawan bos..
geng mengular..
geng soping..
hahaha..byklah


lunch semalam..
tgk pun mcm tak selera kan..
mmg tak selera pun..
aku ratas kacang ngan ayam jer..
nasi tak makan..
huhuhu


baru lepas make up..
make up ala2 jer..
hehehe

p/s: ada geng cakap muka aku mcm mayat hidup g ofis..oklah..i make up hari2 okkkkkkkkkkk

Isnin, 10 Jun 2013

citer2 hari isnin...


ala soryy ler..
ingatkan nak letak gambor entry ni..
tp takleh lah pulak..
memory card takleh nak masuk pc ofis ni...
asyik2 suruh format ...
seram aku..so better takyah nak paksa..

klah..
sebenarnya takde citer sgt..
cuma hati tgh meronta2 nak menaip surat petition list..
hahaha..
nyah ko kuar dr ofis aku...
hahaha

p/s: itu jer nak citer..tata titi tutu

Jumaat, 7 Jun 2013

gedik2 luncheon hari jumaat...


okkkkkkkkk
cam biasa..hari jumaat..waktu lunch hour..
kalau tak ke JJ Au...confirm soping kt pasar utm tu jer..
hehee..soping makanan jer..

hari ni mmg soping kat pasar utm jer...
so byk lah makanan dibeli..
bila letak atas meja..lagi lambat n berlambak..
time ni citer2..gossip2..
hahaha

jom layan


atas meja pantry kami...
giler gelojoh kami makan kan...
hahaha


makcik ni lak sibuk mengait...
buat bunga telor utk kenduri adik dia..
meh kak ct kter bergambar se das...


kami2..muka berminyak2 kan..
pasar utm tu ler..panas giler..
mcm air terjun peluh aku melimpah...
dah ler pakai dx...
hohoho

ps: oh atkins..ku rasa senang nyer diet dgn mung..tp nak memikirkan lauk hari2 tu...ke laut betul...


pagi jumaat


assalamualaikum kawan2..
pagi jumaat yang tenang sgt2..
hehehe

klah..
meh layan gambar aku ni..


tiba2 tayang paper bag..hahaha..
sebenarnya nak citer..
hari ni bawak bekal nasi semalam..
hehehe...abis aku korek sume lauk2 n nasi yang lebih tu utk bawak bekal..
aku dah pk ..kalau aku tinggalkan jer..confirm balik keje buang..
so drp buang dlm tong sampah..
baiklah buang dlm perut aku ni..
jap2..perut aku ni tong sampah ke??huhuhu


kebetulan puan dana pun bawak bekal roti john..
mmg sedang elok lah tu..
berpicnic di pagi jumaat ngan bekal masing2..
hehehe..eh..mana lauk/nasi sumer??
aku lupa snap yer kawan2..so korang tatap jer lah bekas yang bersih ni...


muka aku yg suci murni tanpa make up..
hehehe...

p/s: weken nak kemas rumah..nak kemas rumah!!!!!!!!!!

Khamis, 6 Jun 2013

mak stress nyahhh


ni gambar ntah bila dan nak kemana...
mak tengah stress ni...
stress + stress + stress
huhuhu...
nak lunch pun takde selera..
kalu sebulan aku stress mau kurus aku nnti kan...
hahahah

p/s: mood still stress.....


princess betul lah sorang ni


assalamualaikum..
salam iskraj mikraj kawan2...
morning2...
hehehe..

tetiba kan hari ni kan mcm segar bugar lak..
konon nak posa hari ni...
tp terlajak tido..
hehehe...

klah..nak citer pasal princess aku no 1 ni..
peel dia skrang mmg kuat memerintah...
nak minum susu pun suruh adik ambik botol kt dapur..
diktator sungguh...

ni gambar2 dalam kete petang semalam..
setiap hari..balik keje..dr office mmg aku dah prepare food utk dia..
botol susu , tab n kena ada makanan kunyah2...
nnti dia berzikir tepi telinga aku cakap lapar..
kl ke rumah aku bukan dekat..jauh ok..
so better aku prepare dulu...


ginilah peel nyer dok dlm kete..
smlm pakai skirt so seksi lah skit..


aku beli kopok ni kat office jer..
asalkan ada...utk princess suri ni kunyah...


susu yg dah abis dibedal...
cloud 9 tu standby jer..takut2 tak cukup...
hehehe

p/s: aku dulu2 dok dlm kete xde nak mkn2 pun..cakap nak makan jer confirm kena marah ngan ma aku...huhuhu...budak2 skrang...uhuk...kita yang menurut perintah...

Rabu, 5 Jun 2013

rasa nak soping kasut jer..


tengok kasut darin ni kan...
tiba2 rasa nak g soping kasut..
oh duit..marilah mari....
hehehe

p/s: rasa nak soping jer..uhuk2..tp duit tarak..hahaha


Isnin, 3 Jun 2013

bila dua beranak berborak...


sory ye kwn2..byk hari tak update blog..
minggu lepas kebizian skit ngan kursus di intengah...
ni baru leh menaip..hehehe

gambar atas tu gambar masa otw balik kuantan 2 minggu lepas..
cam biasa..aku dok belakang ngan adik..
kakak lak dok dpn ngan pokden..
tgk mulut si kakak..
borak2 ngan pokden dok mengata aku gumuk...
huhuhu...

p/s: ala kakak..kakak pun gemuk jugak...hehehe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut