nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 15 Julai 2015

'Selamat Hari Raya Aidilfitri'



aku di sini ingin mengucapkan 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
bt sume geng2 blogger ...mana yang follow mahupun yang unfollow..hehehe

kami sekeluarga insyaallah akan beraya di Beserah, Kuantan dulu
then raya ketiga baru gerak ke Rambutan Rendang, Kota Bharu
since dah ada anak dara darjah satu
hari rabu insyaallah kami dah otw balik Brickfield
semoga perjalanan kami ini diberkati...amin2...

persiapan raya
since pokden pun tak berbonus...
hehehe...
ngan kami yang baru nak sesuai kan diri dok kuarters brickfields...
so tahun ni sume ala kadar..
aku tak buat apa2 preparation...
sume beli...termasuk baju aku ..anak2 ..even pokden pun beli yang ready made
tak mcm tahun lepas..sume aku dah prepare sebelum posa lagi..
utk suri..cukuplah 1 pasang baju kurung moden, 3 pasang baju 'jalan2' and sepasang kasut frozen..
utk darin...1 pasang baju kurung, 3 pasang baju 'jalan2' and sepasang sandal 
utk anak2 dara ni..mmg aku sengaja bagi adil..
biar diorang faham sampai ke tua..hahaha

untuk aku...sepasang baju kurung moden n tudung aidijuma je utk aku...dan 2 helai t-shirt..cukuplah..
alhamdulillah
pokden lak lagi lah..sepasang baju melayu je...papa yg banyak kuar duit..tapi papa yg paling kedekut nak belanja diri sendiri..takpe pa ..ai paham...(papa dah order kasut  awal thn hari tu..so no2 soping kasut dah)..hahah

eh..duit raya pun dah tukar...
mmg tiap2 tahun rm300 je aku tukar..
cukuplah..kalau abis...abislah ..
selalu nye tak abis pun..aku yg perabis kan lepas raya..kui kui kui

bt atuk n nenek...
sehelai baju utk atuk..n sehelai tudung je utk nenek..mintak nenek beli sendiri sandal kt kuantan..nnti aku balik baru bayarkan..aku ni tak reti nak belikan..takut tak kena taste...aku ni low taste..ma aku tu mcm high taste ..hehehe...(ini citer benar)hahahah

so ini jelah preparation raya aku..
sesimple yang boleh..and seminima yang boleh..
nasib pokden lepas raya gaji..so kami lepas raya takdelah bernafas dalam lumpur kan...
hehehe

oklah geng...
sekali lagi aku ucapkan 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN
BERHATI2 BAWAK KERETA YER....

babai


ok jap..
nk bgtau korang..
blog ni aku tak kan updated dah..
sbb id utk blog ni aku lupa dah..
so aku xleh nak setting bagai
so secara rasminya..jemputlah ke blog baru aku ye..
no hal taknak follow...tp jenguk2 lah..hehee

'ceritaitusanasini.blogspot.com'

tak letak dah nama suri..sbb kasi adil yek
kot2 nak kuar no 3 pulak nnti..hahaha...
kbai..

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut