nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 31 Mac 2011

selamat hari jadi papa


selamat hari jadi pa yg ke 33...
semoga murah rezeki n success selalu..
muahh

black canyon di jj au2


oh kalau g JJ Au2 sila lah makan tomyam black canyon n..
tomyam memang sedap...
ini kali ke 3 dah aku makan..
heheheh


set utk puan dana...


set utk aku..tak sedap..huhuhu


nasib baik tomyam sedap..nyum2...


air tembikai ni pun leh tahan


ice cappucino coffee ni pun sedap..

p/s: secara rawak nyer..ikut selera tekak aku ni..hanya tomyam je yang sedap..if datang sini silalah order tomyam ngan nasi putih..sekian terima kasih

Rabu, 30 Mac 2011

sweetened creamer from jusco selection


hari tu pergi JJ Au..
tengok lah harga susu krimer ni murah..
saja rembat setin nak rasa..
agak2 sedap tak???
aku skrang susu krimer kat umah suka dairy champ tu..kenal tak???

p/s: beli setin tapi tak bukak2 sebab takut tak sedap..bengong je kan..apa salahnya kalu aku bukak n buat je kan..

aku yang makin sehat


huhuhu..
aku ni ada peel pelik skit..
skit ke??
banyak kot..
aku suka tengok gambar aku sendiri..hahaha
even hodoh ke
even lawa ke
even kurus ke
even gemuk ke
aku suka..
hehehe


agak2 korang tau tak bezakan mana satu elephant or aku???huhuhu


dagu aku yang makin berlapis..
pinggang aku yang makin hari yang confirm takleh nak panggil pinggang dah


nasib baik jmp gak pinggang sendiri...

p/s: iye2..tau2..aku makin gumuk...tapi aku tak tau nak wat camner dah..sesapa leh ajar aku diet tak??? aku makan berselera skrang..huhuhu..badan sehat tak semesti takde masalah ok..masalah tetap ada..aduiii

skodeng freelance pok den


kalu nak tau..si laki aku bernama pok den tu keje nyer ialah 3d visualiser...
jangan tanyer aku lebih2..aku tak tau..
yang aku tau dia bt keje mcm kat atas..
n pok den pun bt freelance keje dia ni...


alhamdulillah..rezeki di bulan mac...
freelance pok den ni bukan selalu..
tapi tiap2 bulan tu adalah..
syukur seadanya..

p/s: dapat lah kot nak membayar yuran blaja aku bulan 4 ..hehehe..thanks pa in advanced....gaji bulan2 cukup2 makan n byr hutang je...huhuhu..bila nak kaya kan...

Selasa, 29 Mac 2011

Akademi Fantasia yang ke 9



actually memang aku layan lah AF ni..
tak salah aku since Mawi n the geng tu..
time tu mawi n the geng tu sangat2 bagus n sangat best suara...
ingat lagi kefli, marsha, akma..
see..aku ingat okkkk


so inilah para2 gurunya...
i like..
siap si adlin..abislah kena kutuk nnti..
dulu2 suka sgt kutuk orang kan
but aku suka adlin kutuk2 ni..sbb dia tgk dari sudut seni kan..
ai kan orang seni..seni tari..hehehe


ini lah bakal2 calon af yang akan menjadikan malaysia penuh dengan lambakan penyanyi realiti..
hehehe..muka2 cam biasa..takde yang menarik..
apapun kte tunggu dan lihat..

nak tau lebih: klik sini AF9

buat aktiviti untuk anak tercinta

baik kan aku..nak jugak create aktiviti utk suri...
so jumaat hari tu..ada lah jalan2 kat DIY JJ wangsa maju..
terjumpalah benda alah ni..alaa..rm 3.80 je harga..
rempat je lah..itupun satu sbb tak sure suri ni betul2 dah reti..


petang balik keje..ambik suri dari rumah pengasuh...
cepat2 balik umah..sebenarnya..aku nak masak n kemas umah skit..
so bagilah suri benda tu..
alah drawing ngan ada tiub2 warna tu je...


inilah rupanya..nampak tak kat burung tu..
itu aku dah warnakan..
siap ajar suri sume..n biarkan suri pulak yang bt...


percubaan pertama suri..
ambik color merah..tapi dipicitnya kat tempat lain...
aku sabar lagi..hehehe


eh eh eh..dia buat lagi..
ini aku cakap lah ..salah tu suri..
ko tau dia jawap apa.."takpe..ee tau...mama g masak'
sengal je..


mama yang percayakan anak nyer terus g masak..
sekali aku jenguk...
dia dah picitkan warna tu kat atas kerusi dia..
aku cakaplah kat suri..'ee bt gni ...nnti papa marah'
ko tau dia jawap pe..
'xpe..nnti mama tlg basuh kan'
sabar je lah..
tergendala betul aku nak masak..tp aku g jer masak..malas dah nak layan


inilah rupanya..sakit hati betul dia perabiskan warna tu kat kerusi tu...
bukan dpt apa pun..


drawing tadi pun tak penuh dengan warna2..
aduiiii


xkuasa nak layan dah..
aku biar je..
lepas 10 minit gitu..terus datang dapur cuci tangan..
anak dara aku ni pembersih..takleh kotor skit..
so kejap je lah main benda alah tu..
aku cuci kerusi n simpan drawing tu...
abis lah aktiviti utk anak tercinta aku tu...

p/s: esok nyer aku bungkus sume2..buang dalam tong sampah..nasib baik rm3.80 je...hehehe
p/s: dah tiga hari kepala aku pening2 ni..harus ke klinik ..aku takut darahnaik..iyelah dah tua kan 30 ..huhuhu

Isnin, 28 Mac 2011

zoo negara


akhirnya terlepas jugak hajat aku nak bawak suri g zoo negara..
actually masa suri umur setahun aku dah bawak ..
tp masa tu suri blur2 lagi..
skrang ok dah nak bawak..
sendiri tgk lah apa itu tiger, giraffe, elephant..
heehhe


ini lah giraffe ye mama..

dari jauh tunjuk elephant..
sampai dekat meraung takut...
aku lagi lah mengusik..
hehehe


belakang tu singa tu..
tp tak jelas..singa sangat2 pemalas..
nak tidor je aku tengok si singa tu..
itu singa dalam zoo..singa betina ada je kat umah (akulah..hehehe)


ntah apa angin si laki aku ambik gambar aku..
but..takpelah kasi letak..
konon2 candid..hehehe


sampai separuh jalan..suri dah badmood..
iyelah..panas kan..
gambar atas tu aku paksa dia senyum
sian suri..senyum dalam paksaan..

p/s: ada byk picture..tapi sume muka suri badmood..nnti2 ada masa aku updated lagi..hehehe

Sabtu, 26 Mac 2011

uban


giler babas..
sejak dua menjak ni..ada je rambut putih/uban ni tumbuh..
semalam dok lepak2 kat bawah apartment..
sempatlah member aku tegur..siap aku surh dia cabut lagi.
oh dah tua dah aku..tp insaf tu tak sepenuhnya lagi..hehehe

p/s: agak2 lah ...adakah sebab aku selalu cabut uban pok den sampaikan aku pun selalu je tumbuh uban ni???patutlah kepala aku asyik gatal je skrang...huhuuhu..

Jumaat, 25 Mac 2011

anak aktif




alhamdulillah...syukur dapat anak yang sentiasa aktif..
melainkan kalu tak sehat...
sampai terselak2 kain suri berlari punyer pasal...
mula2 tengok orang ada ke tak..
then berlari sepuas-puasnya..

p/s: esok pagi harap2 tak hujan..plan nak g zoo negara..n bawak bekal nasi lemak..

Khamis, 24 Mac 2011

mickey mouse club house


ini lah aktiviti suri malam2..
lentok baik punyer..
itu kerusi kerja pok den..
dah rosak..suri lak lenjan bt mainan dia..


puas aku dok fikir..
naper suri panggil mickey mouse e-bat..
rupanya kalu mickey mouse ni versi melayu..
ada mickey ni nyanyi "hebat..hebat..hebat...mickey mouse"
suri ingat ini citer e-bat lah...hehehe
aku kt umah memang ajar dia tgk mickey mouse versi english...
sbb kelakar lak kalu mickey tu cakap melayu...
hehehe


mak ai..
umah aku dah tak mcm umah dah..
bergayut segala jenis kain..
gitulah umah aku kalu dah nak dkt2 hari jumaat..
aku mengemas weekend je..
so ni kira bertahan je lah..hehehe


aku menyakat suri..hehehe
marah wei kat aku..
sebab kaco dia ..
apalah...

p/s: plan sabtu nak g zoo negara..last pergi masa suri umur setahun..ni suri dah nak masuk 3 tahun dah..


aku suka makan kat nando 's


ini antara feveret place n feveret food aku..
port aku n the geng mesti kat JJ wangsa maju..
actually situ je tempat yang aku tau...ahaks..
meh layan..


kalau makan sini kena lah makan quater chicken with extra hot peri2 tu..
ermm...kecur sudah air liur aku nak type ni..
pahtu lak side dish mesti aku ambik fries n colslaw..
nyum2


sorylah..gambar sebelum takde..
gambar selepas je sempat snap..hehehhe


air lak mestilah ice lemon tea
sebab aku memang suka ice lemon tea.
n aku lagi suka sbb dpt free refill..
hehehe

p/s: itu je sebab naper aku suka makan situ..dah situ main course dia dah ayam..citer lebih2 pun tak guna..harga ayam dah pun naik..sekian..

Rabu, 23 Mac 2011

actress elizabeth taylor meninggal di usia 79 tahun



LOS ANGELES – Screen legend Elizabeth Taylor has died in Los Angeles. She was 79.  Publicist Sally Morrison says the actress died Wednesday morning at Cedars-Sinai Medical Center from congestive heart failure. Morrison says her children were at her side.  She'd been hospitalized for about six weeks.  Taylor first gained stardom as a child and appeared in more than 50 films. She won Oscars for her performances in "Butterfield 8" and "Who's Afraid of Virginia Woolf?" She was equally famous for extraordinary beauty and her stormy personal life, including eight marriages and a series of physical ailments.  In later years, she was a spokeswoman for humanitarian causes, notably AIDS research. That work gained her a special Oscar in 1993.



p/s: dia ni lawa giler masa muda kan...

Selasa, 22 Mac 2011

my vinci


hadiah besday aku from puan dana


tq dana..muahhh

p/s: saja aku blur kan hehehe..tak nampak sgt kerutu2 kaki aku tu..hehehh

speechless...



p/s: speechless...tapi still leh taip..seksi kan..artis mesia kte..nak bangga or takyah bangga???

credit picture : http://beautifulnara.com/

Isnin, 21 Mac 2011

bonjela


bonjela cream untuk suri since suri ada ulser mulut...
lepas demam dan bengkak tonsil...suri kena ulser mulut pulak..
solution nyer belikan bonjela ni utk suri..
bonjela ni kalau beli di guardian adalah rm15.30 je...
memang ini je lah cara kalau bebudak kena ulser...

p/s: badan suri susut sikit..n sejak dua menjak ni nak merajuk je keje...myb sebab baru lepas demam kot..ermm..

rasa nak cuti2 mesia je


tahun ni banyak sungguh dugaan...
terasa apa yang nak mesti tak dpt
takde luck kot..
takpelah..kte lupakan sume nyer ye pa..
kite plan utk cuti2 mesia kte utk tahun ni..
takpelah asalkan kte bertiga bahagia sentiasa...
muahhh

p/s: sume yang berlaku ada hikmahnya...insyaallah...

Ahad, 20 Mac 2011

Don't you always envy those people who can swipe and double tap with fingers on their phones? And now I can be one of them cause #DiGiiPhone4 is giving out iPhone4 with just an upgrade on your current line!

Don't you always envy those people who can swipe and double tap with fingers on their phones? And now I can be one of them cause #DiGiiPhone4 is giving out iPhone4 with just an upgrade on your current line!

wiken yg burin...

seriusly...
boring giler weekend aku...
semalam teman suri tgk kartun sampai 3 pagi..
then pagi tadi..kul 11 baru bgn..
itupun aku paksa pokden g beli lauk yg dah siap..
aku cuma masak nasi je..

itulah lauk2 yang dibeli olehpok den sume tak sedap..
end up aku bt sambal belacan utk sedapkan nasi aku tu...
huhuhu
petang ni?ntahlah nak bt pe..
rasa nak blogwalking je lah..
dah ler sri damansara ni hujan ribut...
malam baru pk nak g mana...

p/s: boring nyer...apa yg nak xdpt..but naper tak dpt?wuaaaaaaaaaaaaaaa

Sabtu, 19 Mac 2011

ubat buntut

ubat buntut aka ubat masuk ikut punggung...
yes..sejak suri keciklagi ..ubat ni memang peneman aku..
masa suri kecik2 dulu memang aku sumbat ubat buntut je..
sampailah dah beso gajah ni...

anak dara aku ni chulas makan ubat..
if aku tanyer ' nak makan ubat ke nak ubat buntut?'..
suri mesti jawap ubat buntut..
siap kangkang besar2 depan aku...
huhuhu..sib baik baru 3 thn..huhuhu..
kalu dah 7 8 tahun camno?
tak rela mak!!!


ubat buntut aka ubat demam suri..
dulu masa umur bawah 1 tahun warna hijau
skrang dah pakai warna biru...
nak kasi buntut pun..korang letak lah lotion sikit..
ala...kalu dot dot dot pun...kalu kering pun korang pakai 'lotion' gak kan..
hehehe


korang nampak kaki suri tu?
hehehe...suri tgh standby lah tu...
wei gemuk nyer tangan aku tu...
side effect kamera handphone aku k..hehehe

p/s: sakit hati nak berperang makan ubat...kasi ubat buntut je lah..suri!!ko tak tau betapa tension tahap gaban mak pak ko nak bagi ko makan ubat ni!

Jumaat, 18 Mac 2011

daging goreng kicap


comel tak pinggan nasi aku ni??hehehe
buang tabiat agaknynya aku ni kan..
ala..sesaja kasi cantik...
baru leh selera kan (huhu...selera?alamat tak bagus utk diet)
daging goreng kicap ngan telur dadar..
alhamdulillah..

p/s: dinner kami hari semalam...n dinner kami malam ni?rasa nak makan sardine lah...

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut