nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 27 Julai 2011

suatu hari


suatu hari....

papa: nanti posa...berbuka kte masak nasi jer...lauk beli...
mama: buleh ke...
papa: senyap
mama: (dalam hati...yes!yes!yes!...ya beda bedu...) hehehe

Selasa, 26 Julai 2011

Bam Bam Bam


mostly gambar-gambar ni sume suri yang snapkan...
so korang layan gambar-gambar bam-bam suri ni...


muka budak tembam giler...



lagi muka suri..
tgk gigi tu dah berlubang skit...
kalu suruh suri gosok gigi sendiri memang menangis lah...
bukan gosok tapi makan ubat gigi...
kalu aku yg gosokkan memang aku gosok baek punyer...hahaha


budak suri dengan minie nyer..
tgh sibuk ushar papa suruh beli mickey lak..
ya ampun mahal lah eee..sabar yek..


naik kete mesti bawak minie or baby2 dia yang lain..
sekejap jadi minah kartun kat channel 613
suri memang pandai bercakap ala2 bahasa baku gitu..
tergelak aku kalau dia cakap sorang2..konon2 tgh main dgn kawan2 lah..


see the leg...
byk syok dok dalam kete siap terkangkang2...
sabar je lah...
this year jer suri..next year ada adik jgn harap nak wat gni dah...
hahaha


suri bam bam with mama bam bam...
memang badan aku naik giler...
tapi takpe lah...
kte tgk lepas pantang camner yek aku nnti..
hehehe

p/s: perut baru 10 minggu..tp dah membulat lah...mcm mengandung 5 bulan lak rasa..huhuhu...
dulu preggy suri..5 bulan baru pakai baju ngandung...kali ni tak taulah..lepas raya myb dah start pakai lah kot..

Isnin, 25 Julai 2011

nikah cousin mama di semenyih


giler babas lah skrang..
aku jadi pemalas giler..
sume keje cam berat buntut nak buat...
tekak aku ni memang mual2...
dah 10 minggu ni...lagi 2 minggu harap2 sume nyer ok...
meh layan gambar seciput ..
aku skrang jadi blogger paling pemalas dah skrang...
malas nak snap gambar...
huhuhu


first2 tgk gambar suri...
habis sume kutuk suri gemuk...
huhuhu..sian suri..
takpe lah suri..
ikut mulut orang lah..
janji mama nak anak mama sehat walfiat..
orang pandai cakap je..


inilah sepupu mama ni..
mama panggil angah jer..
yang lelaki okkkk
hari tu..diorang bertunang n nikah jer..
semoga jodoh korang kekal sehingga ke akhir hayat yer ngah...


suri yang pelik jer..
akutak masuk dalam pun tgk orang bertunang n nikah..
cuaca panas giler..bertambah lak badan aku asyik dalam keadaan panas...
so aku lepak luar jer...
kl-semenyih tu...dah ler jauh kan...
budak atas ni tgk confuse..
sbb biji2 kt lantai tu..
suri n papa dia asyik tergelincir jer..
nasib aku pakai croc..tak licin okkkkkkk
heheheh


aku jamin gambar ni suri yang snapkan..
sejak aku malas nak bergambar2 ni..
memang suri yang rajin ambik gambar..
muka papa yang tadah muka utk suri snap gambar..
sebenarnya papa dia layan suri jer tu..
muka dah letih dah sume...


dua2 ni permata hati saya...
nnti tahun depan bertambahlah permata hati saya..
hehehe..insyaallah..


last but not least..hahaha
muka mak buyong...
muka mak buyong pemalas...
siap cakap..rasa nak bukak baju jer..panas giler hari tu..
dah ler ai berbaju kurung..ahaks...

p/s: summary nyer..majlis sume berjalan baik..ramai2 konvo best..sampaikan aku yg dok kl yang asyik makan buah langsat nak sampai semenyih..(sesat lah wei)...hehehe...
malam tu konvoi 3 kete g uptown danau kota...makan kat mali's corner..sedap giler nasi lemak...then lepak uptown jalan2 sampai 1 pagi..giler mak buyung...

Khamis, 21 Julai 2011

xkemas pun

semalam balik keje..
ingatkan dah pulih dari morning sickness..
but drive balik keje semalam...
asyik nak muntah je dlm kete...
abis aku kemang gula hacks sampailah balik umah...

balik2 umah..aku just masak nasi jer..
sib baik dah tapau lauk siap2 utk suri n pokden...
at least adalah santapan dinner utk diorang kan...

but rumah tak dpt  nak diselamatkan...
stil bersepah dgn mainan suri...
pening aku...........

semalam tidur awal...
so pagi rasa segar jer...
pagi je lah rasa segar..ptg balik keje terus downnnnnnnnnnn...
hhuhuhu

p/s: tak snap picture suri pun semalam..mama bz layan body yang rasa nak muntah jer selalu...

Rabu, 20 Julai 2011

ini alahan orang or memang sikap pemalas???

seriusly balik keje..
aku akan rasa feel malasssssssssssss
malas nak masak
malas nak mengemas umah
malas nak cuci pinggan
malas nak basuh kain...
for the timing..sume di atas pok den yang buat...
hehehhe

but semalam..
buat pertama kali tidur dengan lena...
setelah dua bulan aku asyik panas badan jer bila nak tidur...

rasa selesa sungguh..dengan diapit oleh suri yang tidur amat2 buas...
sian pok den..tarik tilam single layan lara...anak bini tidur dalam bilik pak tidur luar layan tv...
sian sungguh..tp nak wat camner sayang bini tgh mengandung kan..i paham ...hehehe

hari ni memang segar bugar lain macam..
rasa dah abis kot time alahan aku...
kan aku ada cakap ...alahan aku dalam bulan pertama hingga tiga jer..
ini baru 2 bulan 3 hari...tp rasa cam segar skit jer..
so malam ni insyaallah..kerja2 di atas mama buat kembali yer pa...

ermm dah lama tak tepek gambar suri kan...
malam ni aku snap banyak2..esok aku tepek yek...
jam pun nak dekat kul 12 ni..
so nak g wat lawatan wajib kat kantin jap...
hehehe...

p/s: balik petang ni nak kemas umah lah..serabut dah aku tgk...huhuhu...

Selasa, 19 Julai 2011

jangan terlalu susah hati

Jangan Terlalu Susah Hati...




Jangan terlalu susah hati dengan urusan dunia.

Akhirat itu lebih utama

dan hidup di sana lebih lama dan kekal selamanya



Jangan sengaja lewatkan solat.

Perbuatan ini Allah tidak suka.

Kalau tertidur lain cerita.



Jangan tidur selepas solat Subuh, nanti

rezeki mahal (kerana berpagi-pagi itu membuka pintu berkat).



Jangan makan tanpa membaca BISMILLAH dan doa makan.

Nanti rezeki kita dikongsi syaitan.



Jangan keluar rumah

tanpa niat untuk membuat kebaikan.

Takut-takut kita mati dalam

perjalanan.



Jangan biarkan mata liar di perjalanan.

Nanti hati kita gelap diselaputi dosa.



Jangan menangguh taubat bila berbuat

dosa kerana mati boleh datang

bila-bila masa.



Jangan ego untuk meminta maaf pada

ibu bapa dan sesama manusia

kalau memang kita bersalah..



Jangan mengumpat sesama rakan

taulan. Nanti rosak persahabatan kita

hilang bahagia.



Jangan lupa bergantung kepada ALLAH

dalam setiap kerja kita. Nanti kita sombong apabila berjaya.

Kalau gagal kecewa pula.



Jangan bakhil untuk bersedekah.

Sedekah itu memanjangkan umur

dan memurahkan rezeki kita.



Jangan banyak ketawa. Nanti mati jiwa.



Jangan biasakan berbohong, kerana ia adalah

ciri-ciri munafik dan

menghilangkan kasih orang kepada kita.



Jangan suka menganiaya manusia atau haiwan. Doa

makhluk yang teraniaya

cepat dimakbulkan ALLAH.
 
p/s: hasil emailan rakan2...
 

breakfast pagi tadi


dah lama tak update blog dengan gambar...
almaklumlah..sibuk dengan morning sickness...
hahaha...

seriusly..preggy kali ni aku kena kencing kotor..
so badan sentiasa panas...
solutionnyer..memang minum air suam je keje ...
makan pulak takdee selera langsung...
nasi tu jgn harap lah nak makan...
leh berlagu nak makan..


semalam masak nasi n goreng ayam je utk pok den...
sian pokden asyik makan lauk gitu je ngan kicap...
sabar ye yg...hehehe
aku lak..sempat suap skit je ke suri..
aku mmg alah betul nak makan nasi...
so pagi ni mmg betul2 kelaparan...
dah telan air liur masa drive g keje tadi..
nak makan mee kari...



nak kata terbaek..
mee kari ni biasa2 jer..
letak bergedel ngn kerang n mee kari separuh..
rm 5.00...nasib baik telan air kosong jer...

p/s: lambat nyer gaji...huhuhu...

Jumaat, 15 Julai 2011

citer preggy aku

untuk sedia maklum utk korang semua...
aku dah 2 bulan preggy...8 minggu okkkkkkkkkk...
rasa macam sekejap pun ada....
tapi yang lama nyer sbb mulut ni asyik pahit jer...

oklah meh citer skit pasal preggy aku ni...
korang ingat tak masa aku dok kecoh2 dalam blog..
pasal suri nak g school tu...
seriusly suri memang buat hal time tu...
tak tau aku nak explain camner...
siap cakap tak mo g umah uci dah...
siap ugut okkkkkkkk

makanya kebetulan ma aku dtg kl..
terus aku pos suri ke kuantan...
konon2 nak letak 2 minggu supaya dia behave skit ...
tapi mak pak memang ke laut betul..
baru 2 hari anak takde dalam umah ...
mak pak dah mengarut dalam umah...

pergi keje tak kena...
dok umah tak kena...
selalu2 berebut ngan suri tgk tv...
tp bila takde suri ..boleh lak kitorang takde feel nak tgk tv..
siap layan kartun lagi...

betul lah...bila anak depan mata rasa geram je ngan perangai nakal ...
tp bila takde depan mata...kte lah jadi berperangai...

alkisahnya tak sampai seminggu aku dah sampai kuantan...
balik keje terus balik kuantan...
sampai2 je umah nenek aku (kebetulan ada akikah)
suri tgk muka aku dgn muka terkejut n bibir tak lekang dengan senyum..
suri peluk aku..tak mo lepas2...
oh syahdu bila teringat time tu...
iyelah aku kan seorang ibu...hehehe

balik dari kuantan tu...
aku rasa mulut aku pahit giler..
bila calculate..iyelah..period aku tak datang pun bulan tu lagi..
konon2 tak datang lagi...

then aku pun pergilah beli pregnant test...
ho ho ho..naik dua bar okkkkkkkk
tapi rasa tak caya...
esok kat ofis..beli lagi...
naik dua bar...
sah confirm pregnant....

perasaan aku ngan papa den..
yes happy sgt...
even dengan kewangan pun tak stabil lagi..
tapi aku yakin rezeki anak ada di mana2....

selang seminggu aku g chek up...
alhamdulillah...pergi scan siap nampak lagi bby tu..
ikut perkiraan time tu 5 minggu...
tapi ikut period dah lebih 5 minggu..
tak kisahlah...
tapi doc siap bagi tarikh due tu...
gulp...nasib baik tahun depan...hehehe

oh panjang pulak entry aku ni kan...
iyelah..hari je rasa sehat skit...
sejak tau pregnant..mulut pahit mual2..
pagi2 confirm muntah masam dulu...
n kalu cuti memang aku tidor je keje
nasib baik laki aku jenis memahami...
sume kejer umah dia buat...
aku just baring n kena paksa makan..
sbb takde selera makan...
ala 3 bulan pertama jer..
masuk 4 bulan..confirm selera membuak2...

kali ni aku pregnant dengan berat yang berlebihan..
so aku risau lah...
confirm ada lebih 100 kg jugak nak tunggu 9 bulan ni...
dan harap2 lepas beranak leh turn jadi berat masa anak dara...
eh boleh ke...
insyaallah...

klah..itu je lah nak citer...

p/s: kawan ku dana telah masuk bilik operation pukul 9 pagi tadi..tak tau lagi camner keadaan dia...aku tunggu jer laki dia sms..kalu tak aku tunggu lagi 3 hari..caesar kan ambik masa kan..apa2 aku harap mak ngan anak sehat walfiat sume nyer...

Khamis, 14 Julai 2011

alhamdulillah

alhamdulillah...

aku sekarang memang tgh membawa budak....
baru lagi ni...2 bulan gitu...
huhuhu...dah lama nak ...baru ada rezeki ni...

skrang aku tgh lalui fasa trimester pertama yang agak teruk..
aku mabuk2 lah jugak...
makan memang ke laut tak nak...
rasa nak tidur jer...
huhuhu...

p/s: tq suri sbb memahami mama yg tgh sakit mengada ni..muahhh

Khamis, 7 Julai 2011

condition skrang

hari ni dapat g keje dengan jayanya...
punch in tepat pada masa nyer...
huhuhuhu

semalam kat rumah sempat masak tauge masak lemak, goreng telur dadar n last pok den masak daging kicap...
walaupun tak selera aku makan..
aku telan jugak...
iyelah....kena pk yg dok dlm perut..
bukan pk aku dah...
huhuhu...

harap2 aku akan melalui saat2 best ni dengan jaya nyer...
hehehehe

Rabu, 6 Julai 2011

pening-pening lalat

iyer..saya mengalami kencing kotor...
oh sudah seminggu rupanya saya kena...
tapi tak berperasan....

lebih kurang seminggu badan saya panas2...
tak tau naper...
ingatkan sbb perbawakkan budak ...
rupanya kencing kotor...

so rutin skrang...makan lah antibiotik utk seminggu...
alhamdulillah...badan pun dah tak panas...
cuma saya pening-pening lalat jer...
huhuhu

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut