nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Selasa, 31 Julai 2012

tangkapan padu


tangkapan padu lah sgt..
tangkap lauk2 dah siap kat FELDA...
total hari ni rm17.50

hasil tangkapan
asam pedas ikan kembung sekor
terung 2 ketul
sambal bilis petai
tenggiri masak pedas 2 ketul...

cukuplah...

p/s: petang2 pok den g bazar ramadhan beli kuih muih jer..minggu ni mmg minggu membeli..malas nak masak sbb badan pun rasa tak sihat ni...huhuhu

tq pa


tq pa bagi ni...
dah lama pokden bagi..
tp baru hari rasa nak tayang..

mmg penyelamat di kala balik keje petang2..
sbb matahari terik giler kan...

p/s: walaupun kdg2 tak 'masuk muka' bila bertudung..tp aku peduli apa...hehehehe

Isnin, 30 Julai 2012

tapau je hari ni


setelah main masak2 selang sehari..
setelah main tunjuk2 lauk kat bazar sri damansara..
hari ni aku tunjuk2 lak kat anjung Felda..
hehehe

jadilah..tomyam...sambal sotong..sambal hati..tempoyak..tepung pelita utk berbuka hari ni..

putri berkembar saya


konon2 nak anak kembar ..
tp tak dpt..
so ni lah kekdahnyer..
hehehe









aku sebenarnya saja2 nak ambik gambar suri dalam lift
kebetulan ada cermin..apa lagi..
cam kembar dh aku tgk
hahaha


Jumaat, 27 Julai 2012

mY feVerEt sAhuR


ring ring ring
5.30 dah wei...
imsak kul 5.40..hehehe


inilah rutin ku ketika sahur...
5.30 ni kira klimaks lah
time ni makan telan cepat2..
time ni telan air kosong byk2...
aku kan full breastfeeding
so waktu2 getir hampir2 nak imsak mmg berharga buat ku


ini lah feveret sahur aku
senangkan..mudah kan...
kalau tanyer kenyang ke tak..
of course lah kenyang..
4 kpg roti ngan 2 biji telur...
hehehhehe

p/s: tak lalu makan nasi...pernah makan nasi waktu sahur..tetiba tgh jem g keje...tetiba memerut..mengigil kepala lutut aku menahan nak B***k tauuuuuuuu
hish hish his

Khamis, 26 Julai 2012

PUtaRan PaDu KaKaK SuRi


habit kakak suri...
kalau minum susu mesti akan putarkan rambut dia..
mmg peel dari kecik lagi..
ni darin tgk semacam je kakak dia..
ntah2 skit masa lagi darin pun ikut jugak putaran padu tu...
huhuhu


Lemak Berkrim Disukai Ramai



nyum2...


Rabu, 25 Julai 2012

menu berbuka petang ini???


uhuiiiiiiiii
gaji dah yer sumer..
confirm mall2 kat kl ni penuh giler kan..
soping raya lah katakan..
hehehe..

aku?
malas pk lagi..nnti jumaat baru pk..boleh?
boleh blahhhhhhh
hahahah

semalam berbuka konon nak makan mcd kan...
sekali aku lekat jem kat area keramat tu..
masuk duke betul dah pukul 5.20 ptg..
abis kenjang kentong betis aku..
dah ler aku bawak manual...
uhuu...

sampai2 umah dah kul 6 lebih
dan2 lak si papa den g bawak kete g keje lak..
dia pun sangkut...
tak pk panjang..
sampai umah mandi2 siap2 sumer..
terus ambik darin..
sbb aku dah janji ngan pengasuh nak ambik kul 6
nnti kesian lah pulak..
so lepak2 kat bawah aparment bersama suri n darin sampai papa den balik..

dalam kul 6.30..papa den balik..
terus dia park kete..
dlm hati aku..dia tak tau ke aku nak g drive thruw mcd...
mmg dia tak tauuuuuuuuu...ataupun dia letih sgt sampai tak tau n tak ingat..
terus papa den ajak jalan kaki ke bazar ramadhan (dkt lah jugak ngan umah aku)
dlm hati dah takde mood
sbb air mulut liur aku ni dah nak makan quaterpounder kan..
so jalan2 bazar ramadhan aku just beli mee goreng n keropok...
balik umah sedang2 molek berbuka..
makan separuh..separuh lagi tinggal suri..tp tak di makan pun oleh suri..
ini kalu ma aku tgk aku makan mee goreng camtu ..emsti ma aku sedih kan
tak percaya anakanda tercinta makan skit jer berbuka.
sselalu2 berpinggan2..hahaha

terus aku rasa aku slim malam semalam...hahahah
so ptg ni aku nak merealisasikan impian nak makan quater pounder aku tu..
ehehehhe...

p/s: rasa mcm perangai aku still bebudak jer..hahahah
p/s: ada reunion show menari bulan november ni........best2..tp yg tak best..ada ke baju yang muat ngan aku ni????hahahahah

Selasa, 24 Julai 2012

kakak semakin nakal, adik semakin bolat


ini gambar2 dah kt draf..
tp lupa nak update
so layan..


di suatu petang..
lepas balik berjimba2 satu family...
sebelum balik umah..singgahlah taman permainan..
saja nak kasi kakak suri main2 sebelum balik umah...


sedang syok kakak suri bermain buai...
buai yang laju ditolak oleh papa..
yang ketika itu jugak papa tengah mendukung darin...

kedebut...hehehe
suri telah membuat somerset berpusing...
giler kentang terus menangis..
papa takleh bt apa2 sbb tgh dukung si adik..
mama lak dok dlm kete layan handphone..

gitulah citer si mata kiri kakak suri yangluka...
heheheh


tp takpe..kakak suri gagah perkasa..
jatuh buai bukan bermakna takleh main dah lepas ni kan...


si mata bolat yang semakin membolat..
nasib mama nyer tak membolat sama...
hehehe

p/s: smlm setengah jam sebelum bukak posa aku dah terbongkang baring..mcm takde energy dah...tugas2 memasak..pok den yg sambung..hhehe ..hari ni pok den cakap beli jer..yes yes...hari ni nak makan quaterpounder mcd...hehhe

Isnin, 23 Julai 2012

entry ku 3 pagi...


salam ramadhan buat kawan2 blogger ku...

saat ni kul 3 pagi...
aku mengepam susu utk anakanda kesayangan ku Darin Safiya...
uhuiiiiiiiiiiiii...hehee

dah dua hari ramadhan turut2 aku bangun 3 pagi utk mengepam..
alhamdulillah ada jugak 5oz ni...
sbb siang tadi aku mengepam sekali jer dapat 6oz..
yang lain darin asyik bergantung jer ngan aku...
hari ni dah keje kan..
so harap2 rutin cam biasa lah..

hari pertama n kedua posa kali ni..
betul2 relaks..
myb sbb cuti weken kan..
hari ni tak taulah..lebih2 petang karang..
confirm jem..
so siap sedia utk menapau siap2 lunch nnti..
heheheh

menu hari pertama...ayam masak lemak, ayam goreng kunyit, telur dadar...
pahtu pok den g pasar ramadhan ...adalah ikan percik...leher percik ...n popia goreng..
serius tak sedap giler...so insaf..sbb byk tak abis..
lauk berbuka tu dibawa ke sahur..alhamdulillah abis licin sumer

menu hari kedua lak...kari daging, daging masak kicap, telur dadar n sayur sawi goreng...
pun tak abis..ni pun di bawa ke sahur jap2 lagi...
dan hari ni pok den g pasar ramadhan hanya beli agar2...itupun tak abis..
aku lak..betul2 kali ni makan nasi jer utk berbuka...
kurma tu jgn cakap..mesti ada...

mmg posa ni aku takde nak diet2..
plan nak ambik sd2 tu..
tp pikirkan sedang menyusu kan darin..
xpelah..aku akan pakai dx corset aku tu jer..

testimonial dx corset?
huhuhu...takyah lah kot..
cam malas..tp tgklah nnti2 buat lah..
mana2 kawan2 rapat aku yg kenal body aku camner..
mmg totally cakap aku dah kurus...(kurus tu maksud nyer mengecil okkk..bukan kurus cam model)
even pok den pun cakap peha aku dah kecik (suka2)
kalau diikutkan mata kasar aku..
perut aku dah kecik skit..tak cam dulu dah..
yang paling aku rasa paling berkesan ialah pinggang aku...
makin mengecil pinggang aku..akurasa ni hasil aku pakai body shaper dx tu..
utk makluman..aku target utk diri aku mengecil sehinggalah aku leh muat bakal seluar jeans aku yang bersaiz 28 jer...hehehe..matlamat ni okkkkkkk
hehehhe

xpe lah aku lambat utk mengecil..janji sihat walfiat..
tak pernah aku rasa sesihat camni...
dulu2 kalau diet jer..mmg ada jer sakit2 nyer
ini alhamdulillah...takde sakit2 ...even sakit kepala pun dah jarang dah...
sakit badanlah lagi lah tak dah..senang je bangun...
tp aku perasan ..aku mmg lena tido..tak cam dulu..

so setakat ni je lah entry kul 3 pagi aku...
nak sambung tido balik..
aku dah set jam 4.50 pagi tuk bangun sahur ni...
hehehe..

gud nite kawan2 ..sweet dreammmmmmmmmmm

muah..

Jumaat, 20 Julai 2012

hati saya remuk


hati saya remuk tersentuh melihat gambar ni..
moga2 angah kuat bertahan
amin..


Rabu, 18 Julai 2012

peel adik darin lak


ini sorang peel lain..
24 jam mmg tido lah...
according pada pengasuh darin
siang dia takmo tido..
tp dlm kul 6.30 ptg, aku ambik darin..
mmg dia mcm sting jer..
sting nak tido...
huhuhu

so balik umah..
letak kat tilam single kat ruang tamu...
aku pun biarkan..
prepare dinner utk pok den..
sekali lagi aku jenguk..
mmg dia dah tido...
so tido nyer kalau takde apa2..mmg sampai ke 12 tengah mlm..
baru mintak susu..
itupun minum susu mata tutup (seram aku)
lepas tu sambung tido blk...
kul 6 pg ..sblm aku pakai baju keje..
aku susukan darin dulu..
itupun ikut mata dia..
kdg2 dia bukak mata sbb aku tukar pampers dia..
kalu tak dia tido blk..
if bukak mata..dia main kejap sorang2..pahtu sambung tido balik..

tido tu sampailah turn papa nak kuar g keje
dlm kul 8 lebih antor baru lah biji mata segar..
papa bawak jln2 kejap relak2 kat bawah (umah aku apartment yer)
baru antor umah pengasuh..
begitulah sehari2 nyer..

so skrang dah 5 bulan...
yeeeeeeeha bln dpn leh makan dah...
ada peel baru..
tak tau dari mana...
tp aku syak dari suri..
sbb suri ni suka nyanyi dpn darin sambil bt memek muka..
hehee


ini lah rupanya..


huhuhu


dashyat wokkk


beriya2 buat tau


ok dah abis...

p/s: suka gurau2 ngan darin ni..darin ni mmg penggeli orang nyer..
cium kat leher..bergelekek suka...
kalau kakak suri agah dia...
siap mengilai2 ketawa..
anak sapa lah agaknya yer..
hehhe
p/s: kurang cun dah anak dara ku bt mulut gni..hahaha

bila kakak n adik tido


selalu jer kakak suri tido bersama2 darin..
sbb kakak suri ni kalau tido sorang mmg buas..
tp bila dia tau ada orang sebelah..mmg dia tido tak buas..
pelik kan..

ni gambar 22 tido meniarap..
kebetulan 22 tgh selsema..
agaknya selesa lah tu tido camtu...

p/s: pengasuh darin cuti hari so aku EL lah...tambah2 tgh tension lak...huhuhu...sabar2...

Isnin, 16 Julai 2012

di suatu petang di mcd sri damansara


menemani kakak suri
berdua ngan mama...
mama pun layan lah...


menikmati happy meal dgn sepenuh hati


muka penat baru balik school

p/s: mostly every jumaat pok den balik lambat sbb main futsal..so aku ambik time gni...teman lah suri bt apa yg dia nak..
nak mcd ke nak g taman ke..aku ikut jer..takut2 balik nnti dia boring sbb pok den blk lambat kan..

Ahad, 15 Julai 2012

peel kakak suri


salam pagi ahad yang indah...
semalam kurang indah skit..
sbb kelam kelibut ambik baju dx client beli..
mmg huru hara...
sbbnya..stokis aku tu kat cheras..
which ajak pok den g..
n sekali gus bawak kakak suri n darin

nak dijadikan citer
darin relak je dlm kete...
nangis pun tak
tp kakak suri memang tak duduk diam..
mmg drama queen betul..hehehe
ada jer yang tak kena..
last2 nak on the way balik umah..
ktorang acah2 nak tinggal dia tepi jalan
baru lah behave skit..

awak kan suri..betul2 bt mama papa pening kepala..
aduyaiiiiiii

again..bila tgk gambar anak..
hati terpaut..tersentuh..
sbb degil2 pun anak aku..
peel2 tak comel pun anak aku..
comel2 pun anak aku..
so tima seadanya..

meh layan gambar kakak suri ...
ini kejadian hari jumaat pagi
cam biasa..hari jumaat mmg berbaju kurung...
tp hari tu sengaja aku pakaikan kakak suri tudung..
excited dia..
hehehe..
comel kan anak aku..


cam biasa posing kat ofis mama


peel dia hari2 g school..
nak mandi kat ofis aku..
katanya best..
ntah apa yg best..
huhuhu



mcm mak nenek...hahhaa
apapun comel di mata ku...
muahhhhhhhhhhhh

Khamis, 12 Julai 2012

i-city part 2 (abis doh)


salam hari khamis sumer..
aku tau sumer kawan2 blogger aku tgh gigih nak wat random picture kan...
aku nak gak tapi malas nak random2...letak jer sumer..
hahaha

ini citer yang ktorang g i-city..
adalah citer yg kurang enak tp malas citer..
jom layan


g i-city ni pun kira hadiah kakak suri dpt no 16 dlm kelas..
yerlah bagi semangat utk kakak suri belajar kan..
kakak suri beriya nak masuk snowalk...
so masuklah..itu pun berdua jer ngan mama..
papa dok luar jaga darin..


kalau g i-city ni korang standby lah kurang2 busuk2  rm50 utk beli mainan lampu2/kelip2 ni..
tak sah ok..biar pun dh byk kali g..tetap jugak kakak suri nak beli..
dah ko tgk lah tempat diorang menjual..
sume celah asal ada tempat ..penuh dgn orang menjual...


benda alah yang pusing2 tu aku x g pun..
around situ byk gak permainana..
tp sbb susah dgn stroller so..malasssssssss


giler byk mainan...


kakak suri yang dah dok dlm snowalk..
utk pengetahuan kwn2..
utk hari wekend..masuk adalah rm35 utk dewasa n rm30 utk kanak2...
pastu masuk dlm snow tu...kena sewa peti simpan ngan kasut..
so pandai2lah korang spare duit yek
aku lepas ni mmg tobat takmau masuk doh


actually ktorang boring masuk berdua..
sbb takde pe kat dlm
cuma sejuk je lah..
baik bukak pintu peti sejuk aku jer..
kui kui kui


so gnilah keadaan nyer kalau ada ais..
ais ok..bukan salji 
eh jap2..aku pun tak pernah jmp salji ni..
camno nak citer ke kakak suri?
hahaha...blur2..


mmg masuk snowalk ni adalah fake jer..
nampak mesin kipas aircond tu..
sah2 aircond jer..
wei coverlah skit..kot yer pun ala2 snow..
aku sian sgt kat space diorang main gelungsur ni..
dah ler sempit..pekerja lak tak mesra alam..
nasiblah korang yg excite sangat...
tadah jer lah


kakak suri ingat ini orang snow betul..
tp bukan..hehehe..
lampu2 jer...hahaha


kakak suri pandang sekali lagi..
tak puas hati bila aku cakap


apapun layan jer lah kan kakak suri..
dah kter berdua jer dlm tu..


test flash...hehhee..


bila tgk gambar ni...
aku tingat gambar kwn aku yuha yg dok uk..
dia pakai coat kat sana sbb sejuk..
tp aku pakai coat sbb cari pasal dok dlm peti sejuk besar ni..
hehehe


kt dlm snowalk tu takde tempat nak main bagi budak2..
so mcm tak happening sgt..
sian kakak suri


muka antara happy ngan tak happy


ini laluan terakhir sebelum pintu keluar..
time ni kakak suri dah sibuk nak balik..
huhuhu


suruh suri ambik gambar..
utk aku wat kenangan dok kt snowalk..
tp hampehh...
blur2 lak


ni kat luar snow tu...
kakak suri ingat kapas2 tu snow..
hehhe..
yang peliknyer kt dlm takde lak binatang ni.. 


last posing..lepas ni jgn harap mama nak bawak sini


kuar2 cari darin..
sbb dah lebih 3 jam tak menyusu..
riso gak..
rupanya melayan biji mata...


ni kakak suri layan lah game yg kat luar..
aku pun layan sama 


bila suri gelak2 happy..aku rasa happy sgt2..
terus rasa sayup sbb kadang2 aku suka gak marah n cubit dia..
sbb suri ni nakalllllllllllll yang amat...


mama n kakak suri..
naik train comel ni
  

budak mata bolat dah bangun...


ni papa snap..
tak lawo..mcm nak kena tukar kamera jer kan papa..


mencari mama ke?
  

otw balik jumpa ni..
layan lah..
sbb kakak suri kan lelangku (tuanku)


lelangku yang dah kepenatan sebenarnya



gambar blur 
papa yg snap


pun sama..suri tak sempat nak pose


ok dah pose..tapi mata ke lain...
ala..ramai orang itu suri malu2 gajah...
hahah

so itu lah penamat citer i-city kami..
ohoooooooo...penat wo menaip..
moga2 sesapa nak g tu korang kena wat persiapan mental skit..
hehehe...

p/s: bila kuar snowalk tu..papa den tanyer..camner? aku jebik jer..papa den terus cakap nnti kte g real salji...hehhee..tapi lambat lagi lah..
p/s: nak try snowalk kat genting lak..manalah tau lagi ok kan..
hehehe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut