nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 12 Julai 2012

i-city part 2 (abis doh)


salam hari khamis sumer..
aku tau sumer kawan2 blogger aku tgh gigih nak wat random picture kan...
aku nak gak tapi malas nak random2...letak jer sumer..
hahaha

ini citer yang ktorang g i-city..
adalah citer yg kurang enak tp malas citer..
jom layan


g i-city ni pun kira hadiah kakak suri dpt no 16 dlm kelas..
yerlah bagi semangat utk kakak suri belajar kan..
kakak suri beriya nak masuk snowalk...
so masuklah..itu pun berdua jer ngan mama..
papa dok luar jaga darin..


kalau g i-city ni korang standby lah kurang2 busuk2  rm50 utk beli mainan lampu2/kelip2 ni..
tak sah ok..biar pun dh byk kali g..tetap jugak kakak suri nak beli..
dah ko tgk lah tempat diorang menjual..
sume celah asal ada tempat ..penuh dgn orang menjual...


benda alah yang pusing2 tu aku x g pun..
around situ byk gak permainana..
tp sbb susah dgn stroller so..malasssssssss


giler byk mainan...


kakak suri yang dah dok dlm snowalk..
utk pengetahuan kwn2..
utk hari wekend..masuk adalah rm35 utk dewasa n rm30 utk kanak2...
pastu masuk dlm snow tu...kena sewa peti simpan ngan kasut..
so pandai2lah korang spare duit yek
aku lepas ni mmg tobat takmau masuk doh


actually ktorang boring masuk berdua..
sbb takde pe kat dlm
cuma sejuk je lah..
baik bukak pintu peti sejuk aku jer..
kui kui kui


so gnilah keadaan nyer kalau ada ais..
ais ok..bukan salji 
eh jap2..aku pun tak pernah jmp salji ni..
camno nak citer ke kakak suri?
hahaha...blur2..


mmg masuk snowalk ni adalah fake jer..
nampak mesin kipas aircond tu..
sah2 aircond jer..
wei coverlah skit..kot yer pun ala2 snow..
aku sian sgt kat space diorang main gelungsur ni..
dah ler sempit..pekerja lak tak mesra alam..
nasiblah korang yg excite sangat...
tadah jer lah


kakak suri ingat ini orang snow betul..
tp bukan..hehehe..
lampu2 jer...hahaha


kakak suri pandang sekali lagi..
tak puas hati bila aku cakap


apapun layan jer lah kan kakak suri..
dah kter berdua jer dlm tu..


test flash...hehhee..


bila tgk gambar ni...
aku tingat gambar kwn aku yuha yg dok uk..
dia pakai coat kat sana sbb sejuk..
tp aku pakai coat sbb cari pasal dok dlm peti sejuk besar ni..
hehehe


kt dlm snowalk tu takde tempat nak main bagi budak2..
so mcm tak happening sgt..
sian kakak suri


muka antara happy ngan tak happy


ini laluan terakhir sebelum pintu keluar..
time ni kakak suri dah sibuk nak balik..
huhuhu


suruh suri ambik gambar..
utk aku wat kenangan dok kt snowalk..
tp hampehh...
blur2 lak


ni kat luar snow tu...
kakak suri ingat kapas2 tu snow..
hehhe..
yang peliknyer kt dlm takde lak binatang ni.. 


last posing..lepas ni jgn harap mama nak bawak sini


kuar2 cari darin..
sbb dah lebih 3 jam tak menyusu..
riso gak..
rupanya melayan biji mata...


ni kakak suri layan lah game yg kat luar..
aku pun layan sama 


bila suri gelak2 happy..aku rasa happy sgt2..
terus rasa sayup sbb kadang2 aku suka gak marah n cubit dia..
sbb suri ni nakalllllllllllll yang amat...


mama n kakak suri..
naik train comel ni
  

budak mata bolat dah bangun...


ni papa snap..
tak lawo..mcm nak kena tukar kamera jer kan papa..


mencari mama ke?
  

otw balik jumpa ni..
layan lah..
sbb kakak suri kan lelangku (tuanku)


lelangku yang dah kepenatan sebenarnya



gambar blur 
papa yg snap


pun sama..suri tak sempat nak pose


ok dah pose..tapi mata ke lain...
ala..ramai orang itu suri malu2 gajah...
hahah

so itu lah penamat citer i-city kami..
ohoooooooo...penat wo menaip..
moga2 sesapa nak g tu korang kena wat persiapan mental skit..
hehehe...

p/s: bila kuar snowalk tu..papa den tanyer..camner? aku jebik jer..papa den terus cakap nnti kte g real salji...hehhee..tapi lambat lagi lah..
p/s: nak try snowalk kat genting lak..manalah tau lagi ok kan..
hehehe

6 ulasan:

fazitaismail berkata...

tak penah lagi masuk kat tempat salji tu..biasa pusing2 kat luar je..hehe

Puan Fifiey berkata...

dulu pergi masa first time icity di buka... masa tu free ;lagi.. tapi bilik sejuk takder lagi.. hur,mm boring.. takder apa.. sebabnya pergi waktu diri tak sihat..

norhidana berkata...

panjang lebar haaa kwn aku nyer cite psl i city... heheheh aku tunggu aiyan bsr baru nk bwk gi situ hehehe.... suke la nengok time darin bukak mata bsr dia tu hehehe

Kakzakie berkata...

Ramai dah kata yg dalam tu memang tak ada apa kalau berbanding tiket masuk yg mahal kan. Setakat jenjalan tempat sejuk itu je. Kena bagitahulah management supaya kurangkan harga tiket atau buat sesuatu bagi anak-anak lebih rasa gembira...

Suri tak beli skarf lampu ke? Semua memang mahal kan..

lieyalatif berkata...

mmg ko....merepek jek snowwalk tu...tapi okey laa utk lepas kan gian dok tempat sejuk2 hihihihi.....nak gi london ntah bile jamannye kan so dpt pegang salji tipu2 pun jadi laaa....tapi tu laa, aku mmg serik masuk situ sbab aku asek tegolek jek licin wakakaakakakak....mcm nangka busuk gedebak gedebuk aku kat dlm tu jatuh hihihi....

Hidayah Bach berkata...

adoi..nasib baik jengah kesini..
tak sangka snow world dia cam gitu..

mahal tu bayar..

nyaris masa pergi awal tahun nak masuk sana tapi masa tu renovate..

huhu..

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut