nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 31 Julai 2013

handbag raya ku

Mcm budak kecik pulak...tetiba aku ada handbag raya....first coach aku...tq pokden..muah2...

Published with Blogger-droid v2.0.10

cuti rehat hari ni...

Sedang membuat biskut famous amos utk raya bersama chef suri...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Selasa, 30 Julai 2013

soping raya


oppsss...terlebih sudah...hahaha
terlajak tido kat ofis tadi..
dah ler sejuk..rasa nak cari gebor je...huhuhu

klah..petang2 gni...
mesti aku akan calling2 pokden..
takpun pokden calling2 aku..
loloololo..sweet kan...hak tuiiii

callling2 pun tanyer...
masak pe petang ni...
if aku cakap nak masak itu ini..
pokden akan cakap..ok...
if aku cakap..mcm letih jer..
pokden mesti cakap..takpe..beli je...
hahaha..nasib laki aku ni baik hati tahap gaban..
sbb tau..bini dia ni mmg 24 jam letih n nak tido jer...
hahaha

sabtu hari tu..ada lah soping baju raya anak2..
soping pun kat midvalley jer..
sambil2 pokden setel kan keje ofis dia..
sambil2 tu tgk2 baju raya anak...



tapi aku mcm merajuk betul ngan butik zara...
mcm dah takde barang nak jual..
aku tanyer saiz ni..dorang cakap..saiz tinggal kat display jer..
menyampah betull...aku dah lah suka brand zara...
tetiba dilayan gni..takpe2...
nnti2 aku takmo dah g butik ko...
aku nak g butik lain lah..
lagipun baju korang made in bangla pun..hahaha
gambar atas...gigih seorang mak...
nak soping mcm nak bt umah kat midvalley..
bawak susu lah bawak air panas lah..
bawak baju spare lah...huhuhu...



budak ni lak...mula2 ok lah dok dlm stroller..
relak je aku tolak stroller ...
tp bila pokden dtg jer..terus takmo dok stroller..
mentang2 lah pokden melayan karenah adik..adik naik lemak yer..
siap meniarap tu kat bridge gardens...
dah le maknyer nak menyoping..pokden nak belanja kan..
haruslah laju..tiba2 pusing belakang..
relak je minah ni meniarap..sambil2..pokden cekak pinggang sengih2...
eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii



kakak lak..gambo kakak takdok..
orang sibuk cari baju raya..
dia sibuk nak g toys us...
geram aku...
ni set playdoh no 2...
satu kotak ni dah ler hampir 100..dah leh beli dress dah suri oooiii..
tp nak gak.
dok zara mcm2 suri merajuk..last2 beli lah jugak..
terus suri behave...anak2 kan...

p/s: pokden beli kan mama handbag cantik sgt..hahaha cantik lah sgt..dah hampir 2 thn tak beli handbag..tetiba pokden belikan (mmg handbag aku pokden yang belikan..takpernah aku beli sendiri pun)..terus hati berbunga girang...hahaha...

Published with Blogger-droid v2.0.10

buat biskut raya sendiri


ada hati ada taman okkkkkkkkkkkkk
aku rasa macam nak buat kuih raya je tahun ni...
iyerlah boring jugak asyik beli je kan...
lebih2 suri dah beso skit..
nak gak bagi dia rasa buat kuih raya kan..
walaupun tak posa..hahaha

klah...nak bt biskut raya pun..
aku google resipi yang paling simple utk buat..
ahhaaaaaaaaaaaaa...beli adunan segera lah...
jom layan..



aku tempah kat fb Raisha..
dari Jb...sebenarnya nak beli kedai kek pun beli..
tp tangan gatai pergi online..hahaha



aku beli tepung segera choco chip famous amous chef pa...
tp akan dibuat oleh chef emi n chef suri n dibantu oleh chef darin...
hahaha..bila lah anak2 dara aku nak beso...
tak sabar nak kerah diorang bt kuih raya utk aku nnti..
hahha



ini ler...
semalam aku beli coklat m&m tu..
saja ingat nak buat ala2 ainur cookies tu..
hahaha..koyal pah sudoh..



eh eh..
suri ..kter nak jadi chef lah..
bukan nak jadi doc..
esok mama cuti..kter main masak2 yek..
hehehe...

p/s: tak sabar nak balik raya...walaupun papa tak dpt bonus raya lagi...uhuk2...raya tetap raya okkkkkkkkkk....

Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 29 Julai 2013

group cucu cicit wan sarip


assalamualaikum....
gud morning kawan2...
ceria kan anda2 sumer hari ni???
of course ceria kan...
sbb confirm korang dah setel beli baju raya anak2..

aku??belum abis sepenuhnya lagi..
kira ada lagi nak dibeli...
itupun baju mak pak n t-shirt anak2 je lagi...
klah..
mari kter melayan menu anak beranak cucu cicit wan...
ktorang ni..pok2 saudara..mok2 saudara..anak2 saudara..ada create group kat whatsapp..
grup cucu cicit wan sarip...
so..tiap2 hari ada jer menu di tayang...
jom tgk..



ini menu aku ntah hari apa...
bt tomyam seafood..ayam goreng ngan telur dadar je...
terus makcik aku cakap aku byk berubah lepas ada anak..
ayoooooooo...mi selalu masak lah...cuma takde lah nak tayang sokmo kat whatsapp...hehehe



ini lauk umah nenek aku...siap ada kerabu mangga lagi..
hehehe



ini aku tak sure...
nampak mcm kedai...hahaha
sapa punyer pun tak tau..




ini lauk cousin aku di cheras...
makan dua orang tapi mengalahkan mcm nak makan 5 orang..
eh cousin aku ni berbadan dua..myb sbb tu lah kot...



ini cousin aku gak...
dia keje kat restoren...makan lauk beli je lah..



ini lauk orang miskin berbuka..
makcik2 pakcik2 aku ni ada2 jer kan..
singgang tu aku tak tahan tgk..



ni lauk umah nenek aku lagi..
budu ada tempoyak...oh sedapnyer..



ini lah rupanya..
mmg kalau makan ni confirm kerat jari..paling busuk 2 kali tambah nasi...
hahaha



p/s: tak sabar nak balik kampung..skrang ni group cucu cicit wan sarip sibuk dok post gambar2 baju2 raya lak..hahaha..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jumaat, 26 Julai 2013

restock susu anak dulu



morning kawan2...
hari ni aku terasa pedih hati...
myb sbb angin kot...

semalam lepas iftar terus kuar p cari susu n pampers anak2..
yg ni kena restock dulu..penting ni...
utk anak2 dara ni..utk susu n pampers sahaja  rm250.00
eh..oklah kan...
susu pun dutch lady jer dua2 anak2 dara...
pampers pun suri still pakai drypers..and darin pet pet...
jimat2...
hehehe

p/s: tingat masa suri kecik...susu n pamper sahaja dah rm500...susu minum enfalac n pampers pakai mami poko...tp darin tak..senang jer..darin breastfeeding n pakai pet2...bila setahun terus tukar ke dutch lady...planning kenalah pandai....hahaha



Published with Blogger-droid v2.0.10

Khamis, 25 Julai 2013

loya-loya pagi2


adui..sejak dua menjak ni...
aku asyik loya loya jer pepagi..
agak2 nyer angin kot..
takkan preggy kot..
hahaha

so far dah 16 ramadhan ni...
rasa bertenaga lah jugak berposa..
takde flat apa lagi lah...
hari ni lak gaji kan..
so haruslah misi membayar hutang...
hahaha...
hutang aku???
tak byk...byr duit kuih..byr baju...
pastu g tukar duit utk raya...
thn ni raya sederhana jer..
lagipun bonus kter 500 jer..
bonus pokden lak myb lepas raya..
giler kejam..lepas raya baru bagi kan..
tp takpe..
elok gak...takde lah over shopping kan..

jadual cuti raya pun dah kuar..
dlm plan aku cuti hari rabu sebelum raya n khamis minggu seterusnya aku keje dah..
malas nak ambik cuti lama2..
lagipun thn ni turn raya umah aku..
umah aku raya pertama jer best..
raya kedua mmg keje lepak depan tv perabiskan kuih raya..
raya ketiga blk kelantan..pun lepak umah...
hahaha

eh ma...tiba2 mi rindu ngan nasi minyak ma lah..
smlm ada we chat ngan ma..
tp anak2 dara lak berebut nak tab..sabar jer lah..
tak sempat nk cakap pe...

klah...aku tak sedap perut ni..
berangin jer...
lunch nak g JJ kot..
nak cari lauk utk berbuka..
nak bt tomyam hari ni..nyum2...

p/s: sakit dada pun ada ni...myb sbb angin..tp apa yg aku semalam??aku mkn nasi lemak ngan popia crab tu jer..huhuhu

Rabu, 24 Julai 2013

tempahan manik n lace


ni kwn2 ku yg gigih menjahit baju2 raya ...
sorang menerima tempahan...(masyukkkkkkkk)
sorang lagi..jahit baju raya sendiri..
tp jangan main2..baju raya dia 5 pasang utk 5 hari raya..hehehe..
gurau je kak ti...
sume menjahit..
aku jer..non ado keinginan utk menjahit..
aku pun tempah ngn puan dana kter ni..
dana..tlg lah siapkan baju aku awal skit yek..
takmo lah yg aku last2 minute sokmo..huhuhuhu..
jom tgk gambo


menjahit sambil mulut bergosip2...
opsssssssss...gosip kami2 jer..


interframe muka aku skit...
pengaco orang nak menjahit 
muka aku teruk sgt skrang..
tgh pk nak pakai tabika or ambik ephyra jer???
suggestion please...


ini mmg tokeh beso bab menjahit..
tahun ni penuh dgn lace2..
sampaikan tahun ni...
tertonggeng2 kat meja jahit jelujur lace customer...
hahaha

p/s: ayoooooooo...mahal jugak lace ni yek..ko kena charge mahal lah skit nah kt customer..tp kat aku charge je murah2..kte kan best of friend..hahahaha

byk keje nak setel


ayo...byk keje lah nak setel...
kasi setel dulu yek..
pun bz dok meng apply keje lain..
iyerlah daripada dok menggantung degree kat dinding..
baik aku apply kan..
kalau ada rezeki adalah...
kalau takde..ku terima...
takdir ku ini...hehehe

p/s: penat hari ni...eh hari ni je ke??bukan hari2 penat..hahahha

Selasa, 23 Julai 2013

senyap je..takde bonus ke???


selamat petang kawan2..
confirm korang mengantuk dah kan...
aku ni takdelah mengantuk..tp terasa lah sakit badan..
pepetang gni..takmo lah letak gambo..
nak bebel2 jer..ok tak???

sahur pagi tadi...gigih bangun bt singgang uolls..
datang seru dlm mimpi tingat kat ma ...
tingat ma terus teringat singgang..
ni feveret ni kalu waktu sahur...
singgang ikan...kalau yang 2 3 hari lagi best..(hangatkanlah)..hehehe

sahur tadi simple jer...
singgang, ikan goreng, sambal belancan, timun , tembikai n lebihan pengat pisang sejuk...
alhamdulillah..kenyang perut aku laki bini pagi tadi...(telan air liur aku menaip wei)

so petang ni apa cer???
lauk pe???
huhuhu...
dlm freezer aku ada daging ngan ayam jer..
so plan ..singgang ada lagi kan..kasi perhangat jer...
pahtu nak wat masak pedas daging n goreng ayam ala2 kfc..
cukuplah tu kot..if ada cendawan lagi..nak goreng2 skit...


ahaaaaaaaaa...yg ni dah lama tingin nak bt...
sebab aku dok terliur2 popia puan dana bt..
terus nak rasa nak mengoreng popia...
bahan2 pun dah beli tadi kat giant..
ptg ni kerja menggulung skit...
letak isi ketam jer..sudah..pahtu goreng..
16 ketul jer isi ketam...tak byk kan...
harap2 kerajinan aku terserlah hari ni ...
hahaha

p/s: esok aku tempek gambar popia aku yek...
p/s: senyap je bonus raya ..takde ke???huhuhu


teringat kat ma


kalau dulu2...
time sahur..memang ma gerak jer aku ..
n aku terus makan...
n ni lauk feveret...singang ikan...
ada sambal belacan...mmg on lah...

p/s: rindu nak balik kuantan..........

Isnin, 22 Julai 2013

menu simple Darin


selamat petang kawan2...
sorylah lambat update..ini pun baru ada masa kobek2 memory card...
huhuhu

klah meh citer pasal darin ni..
eh sapa darin???darin ni adik surilah..
hahaa...

bulan-bulan posa ni..
mama darin ni mmg kemalasan tahap gaban nak masak siang2..
so mmg prepare menu yg simple2 jer...
hari sabtu tu aku prepare bubur ngan sup ayam..
ahad lak..bubur ngan bergedil frozen jer..
kakak lah hari sabtu ..bt mee hoon goreng n ahad lah maggi jer...jadilah..


ini lah menunyer..
bubur nasi ngan bergedil..isi kicap skit..
abis tau darin makan..
aku perasan darin ni mmg suka makan bubur..
myb dah biasa dari kecik..mama hari2 suap bubur n bekal bubur..
kira kalau bagi bubur jer..dua mangkuk lah abis..
tp kalau bagi nasi even yg lembik pun...tak brapa nak makan..


muka mengamuk nak suap sendiri..
sorylah dik..bulan2 posa ni tak kuasa nak bagi adik selerak kan lantai..
mama papa posa..kan tgk bubur berselerak..mau jadi tiger mama papa ni...
hehehe
kaedahnyer just suap jer lah..


utk menu ni sepinggan memang darin leh abiskan..
opsssssss...bersuap anak ni kan dugaan betul bila posa kan..
takut tersuap sendiri..lebih2 tgh panas..
konon2 nak tiup2..kan tertiup masuk mulut..
huhuhu

p/s: hari jumaat hari tu setel beli baju kebaya utk kakak suri n peplum utk adik ...jumaat lepas dah beli 2 helai legging dua beradik ni ngan baju sehelai sorang...tunggu weken ni nak cari dress, skirt n jeans utk dua beradik ni...atuk bagi rm300 utk baju raya cucu2 tersyg ni..so mama jimat lah skit..hahaha...

Jumaat, 19 Julai 2013

kasi orang terliur je budak ni tau...


morning uolss...
hari ni suri tak g skolah..
tgh melepak tu membebel sebelah meja aku..
hajat di hati nak cari baju raya dia lunch nnti..
so dok diam2 kat ofis yer kakak...
lunch kter kuar...

starting ramadhan...kakak suri ni mmg aku ambil awal skit..
seawal 4 ptg jer aku dah g ambik..
sbb 4.30 aku dah balik kan...
ala school felda kakak pun sebelah ofis jer..
start kete g ambik jap..hehhe

so lepas ambik masuk ofis balik..
iyerlah awal lagi kan ...punch out kan 4.30ptg...
masa lepak2...inilah keje kakak suri


minum babak milo ais..
aduh abis satu ofis dok terliur2..hahaha..
dahler seksi ....


budak ni mana makan saman..
tang tu nak babak (botol) tang tu jugak nak..
so layan jer lah...

p/s: minta ampun ler kawan2 kalau terliur..tp apalah sgt.budak ni baru 5 thn jer pun..
hehehe

Khamis, 18 Julai 2013

rutin di bulan puasa...


jumpa ni kat fb kwn skolah lama Puan Diana (dah minta izin pun)
kter bacalah..
bila dah baca..mcm bagus pulak utk dishare..
mestilah share kat blog tercinta kan..
bukan saja-saja untuk di share..juga di share sebagai peringatan utk diri aku...
jom kawan2..kter cari pahala byk2 yer...

p/s: nak print n simpan n tampal kat umah...


nikmat berpuasa...oh my simple sahur


hari ke 9 posa..oh nikmatnyer tak terkata kan kawan2..
syok sesangat posa ni..rasa smooth jer...harap2 smooth hingga ke raya...

tahun ni aku tak jual kuih raya..
so mmg menanor lah mencari kuih raya..
setakat ni baru order kuih raya sejenis 100pieces n popia nestum puan dana 1kg..
myb hari ni nak order tart nenas, biskut coklat (suri suka) ngan tempeyek...
hahaha..budget skit jer thn ni rm200 je..
konsep nyer budget ciput jer thn ni..hahaha
klah tgk menu sahur jer...
menu sahur pagi tadi dan kelmarin...



itu sambal sardin ngan telur dadar jer..
simple kan...nak bt pun senang...
aku hari2 bangun 4.30 pg..
nasi aku masak byk2 time berbuka tu..
so mmg aku keep warm n bawaklah ke sahur...
air memang teh o je ..sbb pokden tgh jaga darah tinggi dia..
huhuhu
(gambar dr insta)



hari ni nyer sahur..
terliur mek jah tgk bt nasi goreng..
aku pun kepingin...
nasi goreng bodo2 lagi bengong..hahaha
n tak lupa nescafe panas juga terliur dari blog mek jah ni..
aduhhhhhhhhh....



ini lak gambar budak tecik yg buncit skit...
senang lenang dok atas sofa aku ni...
kter yang dok risau..
nak berbuka pun tak senang..
tgh pk lagi ni..strategi camner nak bagi budak ni senyap time berbuka..
ingat nak bagi tidur sebelum berbuka..aci tak???
hehehe


pahtu bt muka comel bila aku marah...
geram giler dah mama ko ni darin...
errrrrrghhhhhhhhhhhhhh



Published with Blogger-droid v2.0.10

Rabu, 17 Julai 2013

hari biasa aku takut...tp time posa yesssssssss aku suka....


salam petang rabu kawan2..
hari ni mata aku bersinar-sinar jer...
selalu-selalu kalau aku g kursus memang kuyu...
tapi hari ni segar..sbb g kursus..penceramah bercakap..aku pun sibuk bercakap...
sibuk bercakap ngan puan dana..
hahaha..ada geng menyembang...tup tup dah abis kursus..
eh tak abis..break je kejap...

klah..apa benda lah yang hari biasa aku takut..
tp time posa aku suka bangat...
hahaha..
layan gambar k...


ko nampak tak apa yang pelik kat kabinet ofis aku ni..
hahaha..ada penimbang kan..
orang suruh letak fail2...aku g letak penimbang aku..
pedulilah..tempat aku kan..
hari2 biasa...penimbang tu dok lah diam situ..
tapi


tapiiiiiiiiiiiiiii
time posa..hari2 aku timbang...
lalalalala..
hari2 ada turun berat..mestilah aku suka...


5 hari puasa turun 2kg..best..
pastu hari ni timbang lagi..turun setengah kilo...
hahaha..suka2..kan best kalau puasa jer setahun...
hahaha


tp korang jgn harap lah nak tau berapa berat aku..
kat ofis ni aku citer je brapa berat aku..
tp dlm blog...NO NO NO...rahsia 
hahahah

p/s: nak berbuka makan pe lah yer..dah buntu nak pk menu..huhuhu

Daiso, JJ Au


ayo emy...
bakul pun nak tayang dlm blog ke???
hahaha..
ikut suka lah kan..
lagipun boring dah tgk makanan..
tgk bakul lak...
hahaha
bakul kain darin jer ni..
syok g Daiso..berpinar2 biji mata tgk bekas comel2...hehehe...
meh kter ke Daiso

p/s: first time jmp daiso ni kat OU...mmg syok membeli..tgk2 abis gak rm70-80..huhuhu

Selasa, 16 Julai 2013

menu berbuka hari ahad...hehehe


salam uolls...

meh layan menu berbuka aku hari ahad k...
takde pe yg special...
yang biasa2..yang luar biasa sbb aku yg masak..hahaha



hari ahad hari tu mmg heaven ok...
tido sedap sampai tak bangun pun sahur..
hahaha...
petang pun sambung tido lagi..
kul 5 bangun mandi...terus masak utk berbuka...
menu hari tu..msk lemak udang kacang ngan ikan goreng..
itu menu utama..
kemudian...



tetiba rasa nak makan telur dadar..
terus goreng telur dadar..
alahhh..baru kul 6 lebih2 gitu...
sedap tu..ada budu ada tempoyak..
heaven2..



ini budak dah berbuka dulu..
tgk kaki tu..geram aku tgk...
sume nak bersuap sendiri..
abis bersepah..
tp aku bt dek jer..
tunggulah lepas berbuka baru aku layan..
hahaha



jeng2..nak dkt2 kul 7 gitu..
baru masak pengat pisang..
ni kalau ma aku baca blog aku mmg menangis lah..
anak dia masak mcm2..
kat umah ma.. haram aku nak masak..hehehe

p/s: nnti balik kg nak masak utk berbuka...eh korang dah isi borang cuti raya ke???


Published with Blogger-droid v2.0.10

layan video budak cinonet byk karenah


Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 15 Julai 2013

dugaan betul



sorylah geng...
ingat kan nak post blog awal cam biasa...
tapi tak kesampaian  sbb tenet ofis takdok lah pagi ni..
terpaksa postpone ke petang2 gni...

tapi takpe..
meh layan gambar makanan...
syok tau ptg2 gni tgk lauk2...
hahaha



jgn silap kawan2..
ni lauk anak2 aku pagi sabtu..
pagi ke..?dah kul 10 lah tu..
heheehhe...
nasi goreng planta dengan roti telur dan bliss...
lauk gni pun aku dah terliur tau...dugaan2...hehehe



ni lauk berbuka hari sabtu...
ptg tu aku ada bt cekodok utk darin n suri..
terus melampau2 aku terliur..
terus ptg tu bt cekodok utk diri sendiri...
lauk hari tu ..ayam gulai kelantan tu...bergedil frozen felda...spageti/makaroni carbonara..n of course sambal belacan..

so camner?ok tak lauk berbuka aku???
mmg target nak simple..
yang penting masak sendiri..
pecah rekod gak lah...diikutkan hari2 masak sendiri...
mood happy...




Published with Blogger-droid v2.0.10

Sabtu, 13 Julai 2013

bedak tanaka n menu sahur hari ke-4

morning kawan2...
alaa...tq sgt2 sebab selalu jenguk2 kat blog yg tak seberapa ni...
hehehe...

ni aku update blog pepagi buta pun sbb mata tetiba takmo tido lah pulak..
so better update blog kan..
i kan blogger perasan...

klah..meh lah tgk aktiviti ktorang anak beranak..
walaupun posa...aktiviti ngan anak2 tak pernah posa pun...



aku kan dok giler mencari bedak tanaka ni...
tp takmo lah yg mahal2 mcm bedak dea tu...
mampu tu mampu nak beli...tp setakat bedak sejuk..beli yg murah2 jer..
takyah nk beli hok rebranding tu...
so bedak tanaka ni aku beli ni rm13 jer ngan budak ofis..
jimat postage aku...hehehe
mmg selang 2 hari aku pakai bedak ni...
mmg nampak lah perbezaan tu...
bintik2 itam kat idung berkurangan...
pipi pun rasa lembut2...rasa nak cium pipi sendiri je..
hehehe..giler getik...

tp tak sangka lak..si suri dok perhati aku pakai bedak ni mlm2..
ada satu hari dlm kete..dia dok tanyer pasal bedak hijo ni..
tanyer leh tak dia pakai..aku apa lagi..eh boleh lah...
so mlm tu aku pakaikan bedak ni kat muka suri..
suri happy giler...siap bawak tido...pahtu esok g keje...
suri kan mandi kat ofis aku...g ofis aku ngan muka bertempek bedak...
giler kentang anak dara aku ni nk cantik kan..
baru 5 thn tu
hehehe...suri cakap..dia pun nak cantik mcm mama...
eh mama cantik yer suri???hahaha
tq2 puji mama...lalalalala



ini budak mmg aku geram...
tgh menganas tahap gaban
setakat aku larang tu..mmg dia bt dek jer..
geram rasa...aku bila geram..apa lagi gomol lah sampai darin mengamuk...hahaha
aku tgh cari peluang ni nak rakam video gedik darin...
tp setiap kali dia bt aksi gedik..tak sempat nak rakam...
ko tau apa aksi gedik dia...surprise..hahaha

i

menu sahur hari keempat...
masyaallah itam legam bergedil aku..hangit ko..
sibuk mengoreng sibuk nak jemur kain..ini lah kekdahnyer...
tp lauk hari ketiga mmg aku laki bini takleh nak telan...
rasa mcm muak giler...
ke aku masak tak sedap???huhuhu

p/s: moga hari ni lebih bagus daripada hari semalam..amin...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jumaat, 12 Julai 2013

roti john versi aku...hahaha



resipi ni dicedok bulat2 dari puan dana okkk
sebelum tu nak bgtau puan dana...
ada isi dlm tu..cuma aku pakai roti gardenia je so tak nampak..
tp sedap..hehehe...
konon tak mo bt entry makan kan..
hahaha..makanan dan posa tak leh dipisahkan...
lebih2 lagi blogger kan..

p/s : weken cuti nak bt nasi lemak ngan ayam berempah..muahahaha...

Published with Blogger-droid v2.0.10

aku minat giler suara budak fatin ni....


morning uolls...
gedik lah bunyi kan...
klah hari ni takmo takmo citer pasal sahur or buka k...
nak citer pasal budak fatin ni...

at the first time...bila dgr suara budak ni terus aku terpikat...
fatin ni pemenang x factor indonesia 2013..
sedap ok suara dia...
cuba lah korang dgr..


ini masa audition


inilak masa show yang ke brapa ntah dah...
sedap lak suara dia...

p/s: mood waktu lunch nak cari legging suri n darin...

Khamis, 11 Julai 2013

terminum air???



xde maknanya nk terminum air..
ada lak ter ter ni kan..
tp lucu gak dgr hotfm pasal yang ter ter waktu bulan posa tu...
klah kawan2..
lepas berbuka sila minum air masak byk2 yek..
sgt bagus utk maintain kelembapan kter di siang hari esok..
hehehe...budget bagus lak aku ni...

p/s: sejug yg harus di habiskan ..dari mula buka posa ke sahur..huhuhu

Published with Blogger-droid v2.0.10

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut