nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 30 Januari 2014

tima kasih pokden


nasib aku lah...
dapat hubby yang suka membeli handbag kat bini...
muah2...

ini utk pakai hari2 g keje katanya..
coach n longchamp tak sesuai katanya..
lagi pun kerani jer..
hahaha

sabar je lah ...
ada ku kesah..ikut angin aku bawak je coach tu..
ikut angin aku bawak je LC tu..
aku tau..if aku bawak pun..
orang akan ingat itu immitation..
hahaha...
jadi lantaklah..

p/s: eh i suka elle ni ..sbb ada ruang utk isi botol susu utk anak2 aku...hahaha
i lap2 u...


Rabu, 29 Januari 2014

ariana rose


skrang ni kan..
aku tgh dok menggila tgk citer ariana rose...
tepat kul 7 mlm jer..mmg terpacaklah depan tv..
nasib tv ada dua..so takdelah nak berebut ngan anak kan...
hehehe

n mcm minggu lepas aku kan bercuti..
so minggu ni mmg aku tgk cover balik episod ariana rose yang aku terlepas tu..
nasib ada unifi kat rumah..hehehe

tp semalam mmg kelakar...
aku, rasa malas jer..
mmg aku siap2 tapau lauk utk dinner..
so balik takde lah aku tergesa2 kan..
n cam biasa dlm pukul 6 gitu..
baru aku panas kan lauk..
nasi mmg aku masak awal ...
tepat kul 7 terus bagi darin makan nasi...
n terus lah aku layan ariana rose..

khusyuk giler ok tgk ariana rose..
tak pandang dah anak kat tepi..
time iklan baru tgk anak..
ko tau apa anak aku buat...
ini anak no 2..no 1 mmg tak kaco dah...

nah

inilah rupa anak aku tu..
aku ni iyer2 je ingat dia makan nasi..
rupanya dia main dgn nasi...
kecik beso kecik beso aku tgk darin ni..
nasib ko anak aku dikkk

tp iklan lagi satu baru aku mandikan darin ni..
hehehe

p/s: fanatik pulak mama ko ni yer dik...hahaha


Selasa, 28 Januari 2014

cuti2 family Langkawi part 1


salam petang yer kawan2...
aku ni byk gambar2 nak postkan kat sini..
tp masalahnyer nak transfer tu malas..
but aku bt lah skit2..
ini pun mmg utk tontonan korang..
tp yang penting utk tontonan diri aku ...
kenangan terindah bersama family...

kalau nak tau...2 hari sebelum bertolak ke langkawi..
datuk aku meninggal...
hari isnin...kul 11 pagi gitu..
aku dapat cal dari ma aku ...
mmg rasa mengelabah lah sgt2..
hati macam meronta2 nak balik..
walaupun aku tak brapa rapat dgn datuk aku yg ni..
tp dia masih datuk aku..darah daging dia mengalir kan dlm badan aku ni...

aku malas nak pk2..terus suruh pokden ambik cuti...
kalau boleh nak tengok lah arwah datuk aku dikebumikan..
tp takde rezeki...aku sampai kuantan pun dah petang...
arwah dah selamat dikebumikan pukul 2 petang gitu..
al fatihah ...
semoga arwah tenang di sana

kalau nak tau..
minggu tu
kepala hotak mmg serabut skit..
blur2...pokden ngan aku..dua2 blur..
pertama..suri kena chicken pox...then datuk aku meninggal..
rabu tu trip nak g langkawi..
mula2 aku nak lah cancelkan terus trip tu..
yerlah.datuk baru meninggal..
even adik2 aku pun pk gitu..
tp abah aku tak bagi cancel..
dia cakap kter pergi jer
xpe...
sempatlah 2 hari aku attend tahlil datuk aku tu...

so bermula lah trip cuti2 family di langkawi tu..


aku tak kesah lah orang nak kata apa..
janji ktorang happy...
n abah n ma aku happy...
trip ni aku plan sejak 3 bulan lepas..
sumer tiket flight and hotel..
abah aku sponsor..
aku just plan jer...


flight aku ambik petang..
sbb pk takmo kelam kelibut..
mmg betul..tak kelam kelibut pun
relaks sgt2..dah lah hari rabu kan...
flight kami pukul 5.30ptg..
aku siap2 drop bag pukul 3 gitu..
setel drop bag terus lepak mcd jer..


aku n adik aku no 2..
aku ngan dia ni mmg tak sependapat..
tapi aku tau kami rapat..
hahaha...
ko paham2 jerlah zeck yek..
eh adik aku ni single..sapa nak try meh contact aku...


aku masa ni dah tak sabar nak cek in
bukan apa..dah cek in leh dok dlm senyap2..
leh tgk kapalterbang beso tu kan..
time ni aku dok depan board 
tunggu masa nak cek in..
last2 aku masuk jer..
hehehe
sbb aku tau..kat dalam tu lagi selesa..n lega skit bila dah cek in kan..


ma aku tu muka stress jer..
jgn tak tau..stress sbb list dia panjang lebar..
list soping..takut sgt tak sempat nak beli barang soping dia tu..
hehehe
suri n darin yg excited nak naik kapal terbang
first time dorang naik tau..
aku jgn tanyer..


ntah apa pokden belek2 tiket..
suri cam biasa..tak mo bergambar..
kalau bergambar mcm2 memek muka dia buat...
darin gak relaks..sbb orang penat mcm mana pun..dia leh duduk diam2 dlm stroller..
itu abah aku..lagilah relaks..bt dek jer g mana2..
pastu senyum2 bila cucu2 bt karenah..


adik aku no 2 ni mmg suka bergambar..
yang no 3 jer yg low profile..


gambar tertinggal ni...hehehe..
kakak suri bt catwalk..


sama tak muka kami berdua???
hehehe...
ohoiiiiiiii..ini budak mmg nampak baikkkkkkkkk sgt..
tp dalam flight ..dia lah ratu menjerit..
tak puas hati je keje dia..
lebih2 time FA serve makanan..
dah tertelan2 air liur dah..
hehehe


gambar terbalik lagi..
sume gambar sini sume kat aiport lcct lagi lah..
byk sgt..
tp aku nak share jer..
nasib bawak stroller..
kalau tak patah lah pinggang mama papa..


pakngah mmg giler kamera kan..
hehehe...
aku pun..orang berjalan pun nak ambik gambo..
hahaha..
suka hati aku lah..
kenangan tu..


so ni lah gambo penutup part 1..
ntah ada brapa part ntah...
hahaha..
layan jelah..
takmo layan korang close je entry aku..
hehehe..

p/s: walaupun trip ni aku demam n selsema..aku gagahkan jugak...nasib pokden ok..i lap2 u pokden..

Isnin, 27 Januari 2014

family trip langkawi 2014


hari ni baru masuk ofis selepas seminggu bercuti...
byk citer nak story..
tp nnati2 kter post yer
nak bt keje dulu...

gambar atas tu gambar baru balik dr langkawi..
kat lcct..penat den tgk bag byk2 ni..

Isnin, 20 Januari 2014

kakak kena chicken pox


assalamualaikum...
very gud morning ...

hari ni macam lemau skit..
mama pun takde mood ni...
kakak suri kena chicken pox lah pulak
lagi 2 hari nak ke langkawi...kakak pulak kena chicken pox...
holiday ni dah lama rancang...
3 bulan lepas okkk..
so kakak mmg teruja sgt2..
n holiday ni pun atuk yg fully sponsor...
n kami ni pun mmg menjaga dua beradik ni supaya jangan demam/sakit..
tp apa kan daya..
kter merancang jer ..

so far...aku detect chicken pox kakak ni semalam..
nampak mcm biji2...
n kakak pun asyik cakap gatal...

kalau ikutkan...nak tunggu pagi ni baru g klinik serena tu..
tp mama n papa dah takleh nak tunggu esok..
so g klinik kanak2 SD jer..itupun pakar jugak


doc sendiri detect yang ni mmg chicken pox...
nasib baik kakak pernah ambik dos chicken pox masa cucuk2 bulan2 dulu...
so kebarangkalian nak kena mmg kurang..
tp dah nak kena jugak kan...
so far...yang kuar ni pun skit2 jer...
plus semalam doc bagi antivirus..
mengikut teori doc nyer myb dalam 5 hari akan ilang..
n chicken pox tu pun luka xkan dalam..
means kedalaman parut tu kurang lah..
n chicken pox yang kuar pun tak byk..
sbb dah on antivirus
fuhhh


demam pun tak lagi ni..
sbb semalam tgk chicken pox terus mama papa bawak g klinik...
yg naik pun takde lah berair..satu dua ketul jer berair..
but..kter tgk dulu hari ni mcm mana..
dah ler rabu dah nak naik flight g langkawi..
ayoooo


n bernasib baik sbb cikti (mak saudara) dia bercuti sem uitm..
so doklah ngan cikti kat umah..
selamat cuti rehat mama...

but2...
doc cakap...kebarangkalian darin utk kena chicken pox juga ada...
so skrang cuba asingkan tempat tido ..makan2..pakaian ...
n kebarangkalian darin nak kena adalah dalam masa 14 hari..
means time tu raya cina..n byk klinik pakar kanak2 tutup...
ho ho ho...
doc pesan..if darin naik chicken pox..cepat2 g klinik kanak2 or pakar terus utk cucuk antiviral...
ho ho ho...
moga2 darin safiya tak kena chicken pox...aminnn...

p/s: sgt takut bila anak2 sakit...selalu mintak ..biar kter jer yg sakit...


Rabu, 15 Januari 2014

citer citer


assalamualaikum kawan2...
rasa malas nak g keje hari kan..
iyerlah ..semalam cuti..sedap2 golek2 kat umah
hari ni lak keje..mamai2 ok..

klah..
nak citer2 pasal citer minggu lepas..
layan


ori ok bunga ni..
nama bunga?ntah aku tak tau
sbb aku bukan pencinta bunga..
aku ambik snap ni sbb bukti aku g rehearsal utk koir ..
koir sempena amanat dato kp..

masa nyanyi2..aman je..
sbb bau pokok bunga ni harum2 je..
lebih2 dok tgk budak2 teknikal bt keje..
ada sorang officer tu ensom lak..
apa lagi..cuci idung n cuci mata ler..



tp malang nyer tak leh g nyanyi2 tu..
sbb anak dara no 1 demam lak...
kalau pertandingan koir..confirm aku g..
tp setakat amanat..takpe..
kawan2 ramai leh cover2 lagi...
sian budak ni...
budak ni dah start dah dok taska jupem..
tp taska jupem ni berekon lak..
so ini lah natijah nyer sbb budak ni takleh kena ekon sgt...

tp lepas dah baik demam ni..
sume ok..myb baru nak menyesuaikan diri kot...
so far..si darin ni mmg terbaek..
pegang rekod antor g taska tak pernah menangis..
siap babai2 lagi kat aku...
gud job adik...

so hari khamis tu mama ambik time slip jer..
ptg papa jaga..
esok tu jumaat baru mama cuti 1 hari..
sian ok...budak manja2 demam...
lagipun nak kena on antibiotik..
so aku je lah yg leh tahan peel darin ni...
sbb nak makan ubat ni mmg kira berperang lah jugak..
huhuhu


ni lak hari sabtu kot...
pokden dok sibuk nak gunting rambut..
so aku pun meroyan lah jugak nak gunting rambut or cuci rambut..
alih2..pokden n suri je..aku tak bt apa pun..
sbb aku tak suka kedai yg pokden g ni..
dia suruh pekerja indon (iye ke ..sbb rupa cam indon) yg bt..
dia (owner) takde..

pokden dah bebel2 sbb gunting tak kena..
suri lak..ko tengok lah dia gunting rambut depan suri..
dah mcm apa..
takde seni langsung..
nasib aku tak gunting...selamat aku...



gunting rambut dpn suri je pun
mmg aku suruh bt pendek..
tp bt lah berseni skit..
ini tak dah mcm apa aku tgk...
tak selak tepi2 tu..dah mcm apa..
rambut belakang konon2 dia bt bentuk V..
tp tak nampak v. pun..
lantaklah..
lepas ni mmg tak g dah...
cari kedai amoi cun2 lak..
leh pokden cuci mata sekali..
sporting tak ai???
hahaha

p/s: menghitung hari nak ke langkawi je ni minggu dpn...tp weken ni tak de g mana2 lagi ke???dok umah or balik kontan??best2 balik kontan...


Isnin, 13 Januari 2014

Selasa, 7 Januari 2014

kakak ngan tab


eh gambo pecoh lah pulak...
korang abaikan botol susu tu yek..
ni malam bila ntah...

darin sejak g taska jupem ni asyik mengantuk je mlm...
sedangkan awal lagi...

tp mengantuk jenis tahan mata tak mo tido...
so solution mama..tutup sume lampu n tv...
n darin leh tido...

jadi terpaksa lah kakak bertab je lah....
nasib kakak ni tak kisah bab2 adik nak tido..
sbb dia tau..adik tido leh dia manja2 ngan mama ...

sayang kakak...muahhh kakak...

Isnin, 6 Januari 2014

baju pokok krismas


benci tau...
baju aku ni dan2 lak warna macam ala2 pokok krismas...
beli sblm krismas lagi...
ala beli kat sogo je pun...
ambik mood baju baru g jalan2 ikea..
tapi sama warna lak ngan pokok krismas kt ikea tu...
huhuhu

ni baru kuarkan balik baju ni..
sbb krismas dah abis...
hahaha


tengok progress rumah


dah beberapa minggu asyik bz je memanjang..
hari sabtu or ahad..kami ke kelas berenang kakak..
dgn mak pak terjun berenang tau...
exercise lah katakan...
n minggu ni mama lak masuk kelas berenang..hehehe..
orang tua nak mengkuak lentang lak...

so minggu ni free lah hari ahad..sbb sabtu ptg dah ke kelas berenang kakak kan..
so saja tak breakfast ..terus lunch..
lepas lunch..jalan2 tgk progress rumah kami..
jom layan..


ni mandur tak tauliah..
kuar kete sambil2 isap rokok..
aku tak koser nak kuar..
darin lak tido ..syok lah tido..
dah ler lepas makan..tambah2 ekon lak...
so far ada lah progress nyer..
cuma lembap lah skit..
normal lah kot kan..
hehehe


jgn salah faham yek..
ni bukan rumah kami..
rumah kami belakang rumah ni...
jalan nak ke rumah kami belum ada..
so tgk2 jer lah..
so far sume rumah mcm ni lah progress nyer...

pokden tgh pk...camner nak pasang grill kat tingkat atas tu...
huhuhu...
lepas jalan2 tgk progress rumah kami ke bukit melawati..
itu next entry k...
babai...

p/s: santai2 bt kerja hrmis staff ni...


Jumaat, 3 Januari 2014

happy besday ma...


inilah bila jauh ngan family..
besday ma pun takleh nak celebrate...
mujur ada adik2 lelaki yang still dok kg..

happy besday ma..
mi syg ma ...

p/s: nnti mi belanja ma kt langkawi nnti yek..


taip je apa saja

nuffnang

Pengikut