nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 25 Disember 2014

Dear my adik

Dear adik aku ....z
Lega dh hati ko dh ok...
Rasa bergegar otak kecik aku bila aku tau mung sakit...
Sory sesgt xleh balik..
Byk menda nk kena selesai d kl..
Suri dgn orientasi...dgn aku nk pindah kuarters...kesuntukan masa dan duit jugak
Aku harap mung paham..n mmg mung n family paham keadaan aku...
Semoga ko cepat sembuh yer..minggu dpn aku balik...
I love u

Selasa, 23 Disember 2014

persiapan anak sekolah


salam uolss...
lama tak berupdate kan..
tak de kerajinan lah pulak

oklah since tajuk pun pasal sekolah...
mehlah nak ngomel2 skit

eh mahal yek baju skolah budak..
hahaha
dashyat aku ..seriusly tak pernah tau harga baju kurung sekolah...
aku survey ngan kawan2 sume dok cakap beli jenama canggih...
aku mula2 nak beli kat pakaian hari2 je..
sbb dkt ngan umah aku...
tapi sume cakap ..kain nipis lah..tak tahan lama..
so takpelah...aku beli je jenama canggih
tp dua pasang je..hahaha

beli dua pasang pun aku ke laut gak..
mana nak oter baju..
nasib tebal muka g kedai jahit mintak oter..
hehehe
nasib terima...huhuhu

aku ni xde nak pk sgt pasal suri nak sekolah...
prepare ala kadar je...
kasut pun pakai yg lama..
beg skolah pun sama...hehee
aku kan tgh havoc nak pindah umah
so kasi setel umah baru pk baju suri..
asalkan ada baju utk orientas cukuplah..hehehe
klah babai

Isnin, 15 Disember 2014

sambal bilis petai



aku ni baru belajar makan petai..
huhuhu
gelak ehhh...
takpe..
so giler mempetai je lah..
sedap rupanya petai ni
hahaha


Rabu, 10 Disember 2014

kami di aqua klcc


so hari ni mari menepek gambar2 di aqua klcc ye...
dasar pemalas..hhahaa
eh ni skit je..ada lagi...
tp ni je lah untuk tontonan umum..
hehee


33 bulat kan...
sehat bebenor tiga beranak ni...


sanggup duduk situ tunggu ikan bapak beso lalu...
eh adik naper pandang lain???
adik sebenarnya penakut ...
takut sgt sedang kan ikan dlm kaca tu...


kejakunan mama n adik terserlah...
hahaha..
woi cantiklah..
mehlah dtg sendiri sini...


papa sibuk ambik gambar kite...
mama sibuk ambik gambar papa...
hehehe


masa ni aku tgh cakap kat pokden..
pa ikan lalu ..standby ambik gambar...
hehehe...
tak sempat posing dah capture..
benci


masa ni aku dah penat..hahaha
giler penat sokmo
so kakak melayan papa bergambar...
kakak tgk obor2 tu..
unik katanya


muka penat malas melayan ambik gambar..
hahaha

oklah tu je utk hari ini...
hari ni mcm kurang mood..
huhuhu

Selasa, 9 Disember 2014

Aqua klcc


fuhh...penat lak rasa
tadi lunch lari g tgk kuarters jap ngan pokden
cek defect...
cek defect mengalah kan mcm dah beli umah
dah BPH suruh cek..apa lagi kan..
lagipun ..kuarters tu kuarters baru..
haruslah cek...hehee

oklah takmo citer lagi hal kuarters..
sbb tak officially lagi pindah kan..
nnti dah pindah..aku citer...

ni nak citer pasal g aqua klcc
hari2 tgk bangunan klcc
tapi ktorang jarang g..


so hari tu g lah jugak..
ambik hati suri sbb tak g jalan mana2 pun cuti sekolah ni
mama papa sibuk..
papa sibuk freelance...
then nak pindah kuarters lagi..
so byk menda nak save duit
nak jadi cerita...skolah dah nk bukak
so byk duit nak guna..
duit jalan2 kiter hold dulu lah...
huhuhu

eh terciter lebih lak
hari tu g klcc masuk lalu isetan suria klcc..
laki bini tak tau lak jalan nak ke aqua klcc..
aku tel kawan aku...
siap kawan aku sakat aku kat comment facebook..
takpe2..aku redha...huhuhu



ko memang ardy...
huhuhu
benci mak...
hahahha

Isnin, 8 Disember 2014

Alhamdulillah...



Setel urusan rumah...
Eh salah..kuarters ye kawan2...
Aku dok sibuk nk uruskan kemasukan kuarters ni
Alhamdulillah rezeki anak nk sekolah thn  dpn...
Tiada lagi tol utk dibyr...
Tiada lagi nk kena bgn seawal 5pg
Tiada lagi ni kena gerak dr umah kul 6.20pg
Hehehe
Nnti2 aku citer detail yek


bila anak soping...


rupa diri ku apabila anak soping...
hahaha
tak tahan aku tgk..
ni pokden lah nyer keje
dia ckp kelakar tgk aku jelos..
ada ku kesah..
pa..awk kena belanja sy gak baru adil...

Khamis, 4 Disember 2014

hari khamis pakai ler baju batik


assalamualaikum kawan2...
selamat petang yer kawan2...
ermm...
nak menaip..tp tak tau nak taip apa...
hehehe
so layan lah gambo aku hari ni yer


pagi ni kena menyanyi koir sempena konvesyen kik JUPEM
so menggagau jugak mencari baju kurung batik..
sebabnyer aku malas nk iron batik ni
so jarang lah pakai
ni kena lah pakai sebab hari khamis tema kan batik...


ini lah geng koir jupem..
yes kami ni bercampur2 jawatan..
yang penting kami bila jumpa kami jadi 'gila'
setiap saat ada gelak ketawa..
setiap saat ada je gossip
setiap saat ada je bebel...
hehee
cer spot aku yg mana satu..
nampak kurus kan aku...hahaha


aksi giler kami...
dah tukang ambik gambar cakap muka gelap tak nampak
aku donggak lah muka..
kan nampak dah ..hahaha

p/s: misi mengemas barang nak pindah..ayoooooooooooooooooo

Rabu, 3 Disember 2014

masterchef JuPem - Hot mama menang....


Assalamualaikum...
morning sumer...
ermm...
byk betul benda nak buat bulan ni..
pening kepala pulak..mcm tak cukup masa pun ada...
berderet bulan ni...
dengan nak pindah umah..
dengan appointment check up darin
orientasi sekolah agama
orientasi sekolah kebangsaan..
nak bercuti blk kampung pun mcm tak sempat...
huhuhu

apa2 pun kiter relak..
n update blog dulu..
jap g nak g syabas n tnb...buat acct..
huuhu

oklah ni citer minggu lepas...
member2 aku ni join Masterchef Jupem anjuran puspanita..
aku tak join ler..sbb mmg orang pun tak ajak kan 
n mmg tak reti masak pun
so aku support je lah..n ambik gambar...


satu group ada 3 orang...
menu lak ada 3...asam pedas, kerabu telur masin dan bubur sum sum
senang kan..
tp sumer menggigil2 memasak..
aku lak menggigil2 telan air liur tgk lauk dorang...
ini puan dana...masak asam pedas cinta berahi
berahi sgt2 kan...


ini ler ketua Hot mama
masak kerabu telur masin..
mmg semerbak bau kerabu ni
sume orang puji...
nama kerabu ni 
kerabu telur masin kasih tercipta


ini paling cool antara 3 orang masak..
orang lain masak gigil2
dia relak je...
sambil2 kucar2 bubur..sambil2 tu tgk orang..
hahha
ini lak bubur sum sum rindu bertamu
nama takmo kalah kan sumer..
hehehe


ini presentation selepas memasak...


seisi testing...
muka kulat2 je sumer..
aku lak telan air liur je keje...


tp mmg luck lah..
dapat no 1 pulak tu...
tahniah geng...
aku bangga ngan korang
jumaat ni sila masak utk pot luck
aku nak makan sumer makanan juara tu..
hehehe

p/s: pasal pindah nnti aku citer2 kan yer...

Isnin, 1 Disember 2014

mama pun nak pakai jubah gak..huhuhu


kabur lak gambo ni..
ni dr hp pokden..
hehehe...
oklah..
jelous pulak tgk anak pakai jubah..sbb mama sendiri tak pernah berjubah...
uhuk2...
aku ni tak tau naper..
dah 2 kali convo..
tapi tak pernah g convocation..
ada je  hal2 nyer...
masa diploma tak g convo sbb kekangan kewangan...
masa degree lak..tak g sbb aku pregnantkan si darin...huhuhu...
insyaallah..
jika Allah izinkan..
teringin nak wat master...
semoga dipermudahkan..amin...

p/s: nasib ma abah aku g konvo adik2 je..hehehe..nasib ma aku tak kempunan...hahaha...


taip je apa saja

nuffnang

Pengikut