nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Sabtu, 30 November 2013

penyokong tegar pokden...


alkisahnyer..
hari isnin malam, pokden ada lah tournament futsal office dia..
so kami 3 beranak merajin kan diri menfollow pokden..
seronok gak g..
berpeluh2 aku..hahaha
mehlah layan...


walaupun pokden takde anak jantan utk main futsal...
tapi pokden patut bangga ada anak2 dara...
anak2 dara pokden memang penyokong tegar giler lah kat pokden..
sampaikan pokden tak main futsal lagi...
darin suri dah terjerit2 nama papa...
hehehe


yang paling excited budak ni...
mmg berdiri jer...
letih tu no 2...
lepas tu bedal mee goreng maggi...
lapor ler tu.


actually ada benda lucu terjadi tau..
hehehe
korang nampak tak ada lelaki sebelah darin tu..
itu ada penyokong pasukan lawan...
bila dorang cakap..come on...jerit2..
darin n suri apa lagi terjerit2 sama lah excited..
siap tepuk tangan pangill papa papa papa...
hehehe
lantak korang lah..aku tgk jer..hehhee


baju biru malaysia tu pokden..
geng pokden pakai biru hari tu..
kalah ke menang ke tak tau
sbb ktorang gerak awal skit balik..
tp kalah rasanya..hahaha


seriau aku darin dok tepi jaring tu
bt ler ada bola terpelanting situ..
mau benjol kepala darin..
tp cam biasa..budak ni kepala keras skit..
lagi aku larang lagi dia bt..
so bt jer lah..
sakit sendiri tanggung..


eh terbalik lah gambar kakak...
kakak yg semakin besar semakin pandai menjaga adik...
hari2 dok cakap aku utang dia tido hotel sbb exam dapat no 6...
siap request lagi...if thn dpt dapat no 1-3 nak g legoland...
huhuhu
iyer2..bln 1 kter holiday yer...4 hari 3 malam lagi..tp hotel murah jer lah...hehehehe
Pdublished with Blogger-droid v2.0.10

Khamis, 28 November 2013

lauk mok...


ni lauk2 hari apa tah...
tapi dimasak oleh mok (nenek aku)
siap whatsapp lagi..tp makcik aku lah whatsapp...
terliur2...tertelan2 air liur tgk..
nyum2..
apa kan daya...tak de plan lagi nak blk kg..
huhuhuhu

Published with Blogger-droid v2.0.10

Selasa, 26 November 2013

home town yong tow foo



tekak ni rasa nak makan yong tow foo jer..
tp malas nak g sebab parking overload sokmo..
huhuhu

Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 25 November 2013

Khamis, 21 November 2013

coco damia coklat iq...



akhirnya beli jugak ni...
dah lama mengidam nak belikan utk suri n darin...
tq ma sebab belikan..itupun sbb ma g karnival usahawan desa kot kt kuantan...

nak detail pasal coco damia klik sini


Published with Blogger-droid v2.0.10

laundry bar penyelamat aku...


camner nak citer yek??
citer nyer adalah sedikit kelakar..
tp kira penyelamat jugaklah..
hehehe

gini...
ma abah adik aku...
dorang cakap nak dtg weken lepas..
pastu tak jadi..
aku ni bukan pe..
toto dua ketul kat umah tu tak berdobi lagi...
kira confirm ma aku dtg..baru lah nak berdobi...
hari isnin minggu lepas...ma cakap tak jadi..
so pikir2..takyahlah antor dobi kan...
tup tup..jadi dtg..
itu pun surprise cakap dtg jumaat malam..
cantiklah sgt tu ma..bgtau last minute...

pikir punyer pikir..
pokden teringat yg kawan dia citer yg leh basuh toto kat dobi..
ala yg selfservice tu..
so pkir nyer pikir lagi..
mcm ternampak lak dobi self service ni kat damansara damai..
kebetulan malam tu pokden nak ambik seluar yg dia oter..
ahh..mmg kena timing lah...

laundry bar nama kedai ni..
takde sorang manusia pun jaga kedai ni
mmg betul2 self service...
tp cctv penuh lak satu kedai..
hehehe

jom kter belajar sikit...
bt yg 'rajin' cam aku..
mmg patut kenal laundry bar ni dr dulu..
ni tgh cari waktu nak basuh sarung kusyen lak..
kah kah kah..


anak2 sila jakun...
mak pak jakun gak..tp jakun dlm macho...
takmo lah orang tau sgt...
gigih aku baca step by step..
tp pokden sibuk menanyakan akak yg tgh tunggu kain dia...
mmg best lah tempat ni
ada tempat cuci kiri kanan..
tgh2 tempat dryer...
beso2 gambak lak tu...
musim hujan gni ..mmg kena bebenor lah kalau aku melawat kedai ni selalu kan..


ok mari belajar sekejap ngan aku..
mula2 korang kena ada duit kertas...
pastu korang tukar je kat mesin tukar duit ni...
sbb mesin2 dorang ni menerima duit syiling 50sen baru jer..
jadi tukar je kat situ..
budget2 2 toto dlm rm16...


step pertama..
letak je kain dalam mesin basuh tu...
pilih suhu...
masukkan siling...kat mesin tu mmg dorang paparkan brapa harga utk basuh toto korang...mcm aku hari tu...aku guna dua mesin..satu mesin kena rm4 tak salah aku...
pastu tekan start...
mmg dorang basuhkan lah...timer lak..dorang paparkan ...
so ada smartphone leh wifi sbb wifi free sambil tunggukan..
lama gak lah dalam 20 minit..

utk dryer pun sama jer...
20 minit jugak..total dkt2 sejam gak lah...
itu pun 2 toto aku bt timing serentak...
utk dryer lak aku rasa harga dalam rm4 gak...
eh mmg senang giler ler...

siap sumer ..balik umah dgn senang hati..
ma abah adik maklong paklong n cousin dtg...toto dah siap ready...
hehehe...
ma tak tau cite ni okk..jgn citer...

eh tu jer lah...
byk lak aku bebel..babai..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Rabu, 20 November 2013

tayar pancit lagi kat duke highway


citer ni citer hari jumaat lepas...
cam biasa balik dgn penuh gumbira sbb hari last keje kan...
ambik suri cam biasa kat felda...n terus ke arah duke highway...
baru nak masuk lane duke...
sorang abg moto ni ketuk cermin aku..
cakap tayar pancit..
alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


hehehe...ni gambo pagi g keje...
happy kan pagi2 amboi gambo letak dlm insta...
tak tau petang nnti tayar kete nak pancit..
kui kui kui..


sbb hujan itu pasal lah ambik gambo pagi tu..
sejuk weii..hahaha


tp petang suwei skit..
takpe2..
ai kan pompuan jiwa kental...
setakat beranak normal 2 kali dah...
apa lah sgt pancit tayar kat highway..
hahaha...
apa lagi call lah abg duke tu...
aku pernah kena sekali awal tahun ni jugak..
so ada pengalaman..
terus call lah..
sepantas kilat dorang dtg...


aku angkat stroller dlm bonet...
dorang angkut tayar spare aku ke luar..
beres...lain2 dorang bereskan..
cuma make sure tayar spare tu elok n ber'angin' yer...
n tlg pasang lampu kecemasan..
eh mcm bagi tips lak..
hehehe

if ada yg kena mcm aku ni..
korang tarik nafas panjang2...
relaks...pastu mengadu dulu ala2 manja kat husband jap...
pastu...
search kat smartphone korang no tel higway yang korang kena..
insyaallah sepantas kilat dorang datang..
if tak korang tunggu jer kat highway sampai peronda2 highway lalu...
itu jer lah..
so ni direct line duke highway...save dalam hp okkkk...

0362513100
Published with Blogger-droid v2.0.10

graduasi kakak suri


eh eh...kakak tak graduasi lagi tak..
kakak baru 5 thn..
thn dpn baru 6 thn..
thn ni enjoy2 lagi...
jom layan...


ini pagi hari graduasi tu...
biasalah ...mama ni suka bt keje last minute
baju putih yg kakak pakai tu..cikgu ada pesan kat aku suruh jahit..takut tanggal..
tp aku pagi tu baru aku mintak kerah kawan akujahitkan..hehehe...
thn ni graduasi buat kan dewan merak kayangan FELDA...

gambar atas tu..kakak tgh ditonyoh2 oleh cikgu...
hehehe..suka lah make up..


gambar senget lak..
ramai betul yang tgk kakak di make up..
sebenarnya kakak orang last make up..
sbb aku dtg lambat..hehehe


ini budak2 thn 6 tgh bt intro..
comel dorang ni geram aku...


suri tgh tunggu turn..
comel tak anak aku????
hahaha


thn ni menari lagu arigato ngan gyiyomi...
nnti2 aku upload video tu yek...
mcm biasa..kakak menari cam biasa jer..
hehehe..
maintain cun atas pentas...


gambar kabur lak bila besarkan...







muka excited kakak..
kakak thn ni membanggakan mama papa 'sikit'
sikit tu tak tahan...
sbb kakak bagi mama no 6 ...sebab exam awal tahun no 13...
so byk peningkatan...
target baru kakak suri ialah no 1..
gud luck lah yer..tp mama tak harap..
if dapat no 1..kredit utk kakak...

p/s: kakak suri ni cakap...dia dpt no 6 sbb nak tido hotel..
n kakak cakap lagi..thn dpn dpt no 1 kena tido hotel besar lagi...
tergelak aku...nak tido hotel n main air je keje dia...




Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 18 November 2013

last lah ni...mc 2hari


Tulang kurban terakhir..
nk clearkan sumer...
korek2 tgk ada tulang ni..
apa lagi sup tulang ahhh..
nyum2

#mc 2 hari...huhuhu...lama x mc tau...
#syok dok umah dgn anak2
#kaki luka kt celah jari...tu kena mkn air...tp luka camner pun aku xtau...misi baru cr selipar baru...hehehe

akhirnya


Setelah hampir 4 thn...baru kete aku ber rimsport ni....
Tq pokden..

P/s:pokden pesan xleh angkut geng lg g mengular..sbb blum tukar spring...saja jer tau...
Aku mc...kaki kena mkn air...huhuhu

Ahad, 17 November 2013

korang bergaduh ke?

 

ni gambo masa tunggu kete cuci
baru ku perasan..jauh benor nyer duduk dua beradik..
bergaduh ke dik/???
huhuhu...

Jumaat, 15 November 2013

pavlova


nyum2...pavlova yang sedap bangat...
ni budak ofis aku yg bt..
hari2 aku berzikir kt dia nak makan pavlova..
hehehe


Published with Blogger-droid v2.0.10

Khamis, 14 November 2013

MegaKidz Funland & Edutainment, Midvalley Megamall.


tajuk entry tu aku cut n paste je
ntah betul ke tak spelling tu...
budak tecik ni kalau g sini..itu je lah mainan nyer
tp kakak suri mmg habis memanjat lah..
tp yg tinggi2 sgt takdelah suri panjat..
gayat katanya...apa daa...

baju suri darin tu...atuk belikan dr hatdyai...
seluar tu rm13 2 helai...beli di FOS, ecm, kuantan
murahkan...
stokin tu...stokin katak (KAKAK)
hahaha

Published with Blogger-droid v2.0.10

tab acer untuk adik


lorr...dah khamis rupanya yek..
esok lak jumaat...kejap je masa berlalu...huhuhu
klah..nk citer...
citer pun dah basi pun...
lama dah..cuma lupa nak upload..
heehehe

disebabkan kakak pokden belikan tab samsung..
si adik pun tak nak mengalah kan...
mmg sibuk bebenor nak tab...
mmg kalau kakak bukak tab...
dia pun nonong2 nak gak..
siap bergaduh bagai..
tp apakan daya..kakak si lembut hati..
bagi adik pinjam tab...lepas tu kakak menangis..

kami ni pun takmo lah mengalakkan budak2 ni nangis..
so dgn rela hati pokden pun mmg aim nak beli tab utk darin ni...
nak belikan samsung kan sama lak ngan kakak..
n darin ni lak lasak..
baik kter cari yang murah2 jer..
ikut hati aku nak yg tab samsung 7.0 tu..
kecik n comel..senang darin pegang..
tp yang tu pun dah dekat seribu..
so kter turunkan harga skit...
tab acer ni bawah 1k lah..
brapa harga betul..lupa lak nak tanyer pokden..hehehe


inilah tab nyer..
mmg volume dia mmg kuat...
kuat lah dr samsung..
hehehe


senang hati aku tgk adik beradik berjemaah main tab dlm kete..
mmg tak mengganggu sesapa...
cuma ganggu aku lah..sbb si darin ni tak reti sepenuhnya


tp adik ni apa peduli..
lebih suka tab samsung kakak..
n kakak lak pelik..suka tab acer adik..
so pandai2 lah switch korang yek..

p/s: tak jadi ma abah dtg sini...abah ada latihan menembak kat cheras..so nak stay sekitar cheras..rumah aku jauh dgn cheras...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Rabu, 13 November 2013

Graduasi kakak suri


xleh nak citer lebih2..
sbb penat berjalan kaki tawaf felda n jupem..
ptg2  sikit kter citer yek..

Selasa, 12 November 2013

soping


soping lah sgt...
ini pun citer ahad lepas...
disebabkan kakak yg request nak g midvalley (dpn ofis pokden je pun)
maka ke sana lah kami...

tp target utama g situ mmg nak bawak kakak pg main kat atas tu..
gym nama pe ntah..
situ feveret kakak...
leh panjat2 main2 gelungsur..
aku n darin terlopong..hehehe

tajuk entry soping kan...
so citer soping lah...


ini keje papa...terbeliak tgk t-shirt murah putih ni...
apa lagi drembatnyer 6 helai utk anak2 daranya..
harga pun rm5.90...ala bt basahan g taska n kat umah jer..
ok pe..hehehe


ini lak baju mandi utk anak2 dara..
yang adik nyer yg ada gambo pompuan tu...
ni beli kat metrojaya..harga rm33.00
aku rasa mcm murah sgt..so rembat jer lah...
yang sehelai lagi tu...yang kakak nyer..
ktorang beli kat JJ...
ada less...so jadi rm39.90
murah tak???eh cakaplah murah...
tiba2 beli baju mandi yek..
ala ni sumer sbb baju mandi kakak dah ketat..
kakak dah gain weight dah..
baru 5 thn ..tp body cam 7 -8 tahun..
heheh


new koleksi play doh kakak..
rasa nya mcm kotak yg ke 3 atau 4 dah ni..
tp hari tu..ktorang cakap kakak..tlg pilih yg murah2..
murah2 pun rm39.90..pejam mata lah..
xmo lah beli mahal2..sbb takde dlm list pun..heheh
sebenarnya sbb dah byk koleksi termasuk yg patah tu..
so kter beli yg murah2 je..
sbb permainan ni pun sama jer..
bagi aku lah..hahaha


benda alah ni...
ermmm..ikutkan mmg takmo beli..
tapi terbeli jugak..
last minute discuss..last minute beli..
second stroller kami..
tp beli ni pun ada sebab2 nyer...
sebab pertama ...nak buggy board tu utk kakak
sebab kedua...first stroller besar gedabak susah nak bawak g mana2..
sebab ketiga...senang nak travel...(ini yg paling penting)
sebab keempat..ini pokden punyer alasan...sbb darin tak pernah beli brg2...sumer nyer mewarisi kakak punyer..so ini barang darin lah...
sebab kelima...pokden mmg suka brand ni..
itu lah sebab2nyer..huhuhu
tapi mmg puas hati..
si kakak leh berdiri kat buggy..adik duduk..
kalau kakak letih..kakak duduk...adik lak berdiri...

eh panjang lah explain..kah kah kah..
klah...babai..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Isnin, 11 November 2013

geng beserah


ptg2 gni..tiba2 mengantuk lah pulak..
semalam g derak satu hari..kul 11 baru sampai umah..
dashyat kan..kui kui kui...

mehlah citer ringkas geng beserah ni...
kalau balik umah ma aku...
mmg macam biasa suri sukalah sgt2..
sbb geng dia ramai yg lebih kurang sama baya...
sampaikan playdoh baru beli pun patah dek digodam budak2 ni...
padan muka..sapa suruh wat rosak..dah taklerh main...

geng2 suri ni sumer sepupu2 aku..
meaning nyer suri ni main ngan mak2 pak2 sepupu lah..
hehehe
layan


geng baya suri...
teruna nyer sorang..
kadang2 main masak2..
kadang2 main kad2..
kadang2 main lari..
ikutlah korang..
tp bila dok rumah nenek/maklong..
mmg kena dok diam2..
so main kad jer..
sbb ma aku ni garang ngan anak2 saudara..hehehe


teror lah sgt...
masa ni sepupu2 aku sumer ada rumah ma aku..
so aku whatsap lak kat mak2/pak2 dorang aktiviti anak2 dorang...
hehehe..reporter lah kejap...


inilak geng kecik beserah..
paling muda darin 1 thn 9bulan..
paling tua 4 thn..yg lelaki tu..
sbb yg tu badan kecik so join budak2 kecik main..
yang tak tahan tu darin tu...ada hati nak main sama...
hehehe

p/s: so far anak2 dalam pergaulan takde masalah..mmg suka sgt2 berkawan..

Published with Blogger-droid v2.0.10

sepagi



Pagi d beserah...
rindu...

#tgh berkursus
Published with Blogger-droid v2.0.10

Jumaat, 8 November 2013

aeon big..saya pinjam k troli awk


anak2...suka benor naik troli..
lebih2 mama pun kemalasan nak angkut stroller..ahaks..
gambar ni gambar masa jalan2 kat east cost mall, kuantan..
mmg ler tak bwk stroller..
tp kakak pandai..penat jalan..nampak troli..

kakak : mama...kakak penat lah jalan..

mama: ala..kakak yg nak g jalan2 kan...

kakak: tu...stroller...mama ambiklah..

mama: kakak..tu bukan stroller..tu troli...mana leh ambik kter tak g care4

kakak: alaaaaaaaaaa

tp aku kan mmg jenis tak kisah..aku lalu je dpn care4 tu aka aeon big...ambik troli..angkat anak2 masuk dalam n tolak n lariiiiiiii...hahaha
takdelah takut pun..saja jer kasi up citer..
hehehe
ngan darin2 melompat...
iyerlah budak tu kan dah pandai jalan..mmg aku suruh jalan lah..
nampak troli terus tarik muka excited..hahaha

anak2...pandai kan..penat naik troli..ni mama papa penat ni nak naik pe..ahaks..
pokden pun hanya mampu tersenyum...


Khamis, 7 November 2013

puteri yang tersesat


anak dara aku no 1 ni mmg cita2 nak jadi puteri raja..
kui kui kui...
kalau beli mainan suka benor yang ala2 princess tu...
ktorang selalu buli kakak yang kakak ni puteri yang sesat...
hehehe..salah umah..
hahaha


ada gaya puteri tak???
ramai komen cam mami jarum jer..
hehehe..
lentok tangan tu tak tahan..


ini lak ala2 model brg kemas ...
hahaha..
tergelak pokden..
pokden cakap..suri pakai mcm tu bkan mcm puteri..
tp mcm pompuan hippi

p/s: mcm2 anak dara aku no 1 ni...tapi telatah ni selalu aku tersenyum...


Rabu, 6 November 2013

Jumaat, 1 November 2013

Rekod Kemajuan Kakak suri...



kakak suri telah membuat kejutan bt mama n papa..
hehehe...kakak suri dpt no 6...
mmg sejak beberapa hari ni..kakak suri asyik cakap kat aku..

Kakak: mama, kakak dpt no 6

mama: ye ke? mana bukti?

kakak: iye...rafida no 1...kakak no 6

mama: xpe2 kter tunggu sampai kad skolah kakak ...kalau kakak dpt no 1-10....kter tido hotel n beli mainan utk kakak...dpt no 11 pun ok...

( sbb nyer ...awal thn hari tu..suri dpt no 13...hehehe...so saja jer lah aku offer2kan dia..)

sekali...


wuaaaaa..sekali betul dpt no 6...
tahniah kak..dr zero dah pandai skrang...
dah pandai berusaha...
sbb kakak ada cakap..nnnti2 nak no 1 lah pulak..
aku tgk kakak suri ada intend nak berusaha , itu pun aku dah bangga...
bukan bangga anak dpt no 6..bangga sbb kakak suri tau makna berusaha dlm belajar...
muahh2...


pok den ni lak perangai nyer nak anak cerdik sendiri...
so bagi dia..skolah ni no 2 peranan...
no 1 kter lah...so pandai2lah kami...
kakak suri pun skolah tadika pun tempat biasa jer..
murah okkk
n yg penting sebelah ofis mama...
tp alhamdulillah dah hampir 2 thn kat situ..
kakak ok2 jer..
hehehe


si kakak suri..
dah besar dah..thn dpn 6 thn...
so kakak...usaha tu tangga kejayaan...
pandai tak pandai ...cerdik tak cerdik...itu kena usaha okk...
muah2...
i luv u...

p/s: kakak suri masa dia mmg pada tab dia lah...tv channel 613 astro..suka menari...n paling best kalau time belajar kat umah...suka mengajar aku dri dia diajar..huhuhu
Published with Blogger-droid v2.0.10

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut