nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 21 November 2013

laundry bar penyelamat aku...


camner nak citer yek??
citer nyer adalah sedikit kelakar..
tp kira penyelamat jugaklah..
hehehe

gini...
ma abah adik aku...
dorang cakap nak dtg weken lepas..
pastu tak jadi..
aku ni bukan pe..
toto dua ketul kat umah tu tak berdobi lagi...
kira confirm ma aku dtg..baru lah nak berdobi...
hari isnin minggu lepas...ma cakap tak jadi..
so pikir2..takyahlah antor dobi kan...
tup tup..jadi dtg..
itu pun surprise cakap dtg jumaat malam..
cantiklah sgt tu ma..bgtau last minute...

pikir punyer pikir..
pokden teringat yg kawan dia citer yg leh basuh toto kat dobi..
ala yg selfservice tu..
so pkir nyer pikir lagi..
mcm ternampak lak dobi self service ni kat damansara damai..
kebetulan malam tu pokden nak ambik seluar yg dia oter..
ahh..mmg kena timing lah...

laundry bar nama kedai ni..
takde sorang manusia pun jaga kedai ni
mmg betul2 self service...
tp cctv penuh lak satu kedai..
hehehe

jom kter belajar sikit...
bt yg 'rajin' cam aku..
mmg patut kenal laundry bar ni dr dulu..
ni tgh cari waktu nak basuh sarung kusyen lak..
kah kah kah..


anak2 sila jakun...
mak pak jakun gak..tp jakun dlm macho...
takmo lah orang tau sgt...
gigih aku baca step by step..
tp pokden sibuk menanyakan akak yg tgh tunggu kain dia...
mmg best lah tempat ni
ada tempat cuci kiri kanan..
tgh2 tempat dryer...
beso2 gambak lak tu...
musim hujan gni ..mmg kena bebenor lah kalau aku melawat kedai ni selalu kan..


ok mari belajar sekejap ngan aku..
mula2 korang kena ada duit kertas...
pastu korang tukar je kat mesin tukar duit ni...
sbb mesin2 dorang ni menerima duit syiling 50sen baru jer..
jadi tukar je kat situ..
budget2 2 toto dlm rm16...


step pertama..
letak je kain dalam mesin basuh tu...
pilih suhu...
masukkan siling...kat mesin tu mmg dorang paparkan brapa harga utk basuh toto korang...mcm aku hari tu...aku guna dua mesin..satu mesin kena rm4 tak salah aku...
pastu tekan start...
mmg dorang basuhkan lah...timer lak..dorang paparkan ...
so ada smartphone leh wifi sbb wifi free sambil tunggukan..
lama gak lah dalam 20 minit..

utk dryer pun sama jer...
20 minit jugak..total dkt2 sejam gak lah...
itu pun 2 toto aku bt timing serentak...
utk dryer lak aku rasa harga dalam rm4 gak...
eh mmg senang giler ler...

siap sumer ..balik umah dgn senang hati..
ma abah adik maklong paklong n cousin dtg...toto dah siap ready...
hehehe...
ma tak tau cite ni okk..jgn citer...

eh tu jer lah...
byk lak aku bebel..babai..

Published with Blogger-droid v2.0.10

3 ulasan:

NM03 berkata...

kat umh aku dah ade dua kedai buat perkhidmatan ni. aku asyik lalu je tapi blom penah try menjakunkan diri dalam tu lagik. hahaha... selalunya kalu malas basuh baju aku direct dobi je sebab siap lipat sekali kan... tu yg sebenarnya.. hahaha

lieyalatif berkata...

kat area umah aku pun ade...aku penah guna gak time2 musim tengkujuh tu...tapi tak elok laa g una selalu...baju cepat rosak kalo pakai dryer die tu....lembik semacam baju jadinyer....

Tanpa Nama berkata...

memang best mendobi di self service laundry. saya selalu mendobi di adan laundry self service sbb suasana nya lebih selesa. tv, sofa, wifi, playground kanak-kanak. tempat nya berhampiran dgn balai polis damansara damai. dari perodua masuk terus masuk ke dalam..lbh kurang 50m dah nampak 5 lot kedai warna oren. yg penting nya ni kedai orang melayu.

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut