nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Jumaat, 27 Februari 2015

jalan-jalan ke ioi mall, putrajaya


citer jalan2 pulak ye...
ni jalan2 masa cuti chinese new year
kami mmg plan takmo balik kuantan
due nak simpan duit ...hehee

so moh jalan2 kt putrajaya..
kami ke ioi mall..
saja2 nak cuci mata..
so korang cuci2 mata tgk gambar je lah ye


budak ni paling happy dapat  main kuda 


kakak pun sama...
tp kakak nak ice skating..
pokden dah beratur..tapi kasut size kakak takde...
so next time lah ye kakak


see...mama pun naik sekali train ni..
eh aku ok je...janji leh duduk..
hahaha


waktu ni kami tgh tunggu show tarian singa...



sampai terkangkang darin kan...


budak eksyen naik benda alah ni..
sekali singa kuar..dia yg paling takut


papa ni kalau aku makan je snap gambar..
time aku mengunyah lak tu...
huhuhu


kami laki bini yang semakin sehat walfiat..
hehehe


kakak


budak2 ni konon menikmati tgk kolam tu
padahal panas giler..
sebenarnya tunggu pokden merokok..


aku bukan leh panas2..
terus masuk balik mall...
anak2 aku kerah masuk jugak..
kan demam lak anak2 aku..
tunggu punyer tunggu
pokden siap beli air kt starbuck..
kami je melanggok dlm mall..
huhuhu


adik ni kan..sume permainan jenis ni mmg dia suka..



xkiralah kt mana2 ..
asalkan leh pusing2...dia suka..


eh ada lagi gambar ni
tunggang langgang ...malas aku nak susun
cantik gak kan


kami bertiga yang suka dapat naik train ni...
takde pe best pun
beratur bukan main panjang..
naik sekejap je..
huhuhu

p/s: suka g putrajaya..sbb takde orang ...hahahha


karenah adik...n kakak yg sangat rajin


morning uolls..
ai is boring..
keje ada..tapi kena setel slow2..
so mula lah mengarut kan..
hehehe
boring pulak dgn diet atkins..
sbb takleh makan nasi kan..
so ai nak try diet kalori lak..
hahhaa

apapun..sementara nak tunggu ai is kurus..
so layan gambar anak2 ye..


ini gambar sensor tau..
hahaa..tapi nak tunjuk gambar si adik main kasut roda ni..
budak ni mmg leh jalan sendiri dlm rumah..
n jatuh pun sendiri..hahaha
tak suka mama papa tlg pegang..
so adik is pass main kasut roda...
kte g taman tasik main yer..


kan dah cakap...
suka main sendiri...
ada topi dah..tapi guard lutut ngan tangan tak pakai
apatah lagi baju ngan seluar...
hahaha
adik panas mama tau


kakak pun sama dah leh main sendiri roller blade...
selalu main kat lobi kuarters je
kakak pass adik pass...
weken g taman tasik yer...
eh gambar kakak sedang mop lantai...
kakak mmg rajin...mtk tlg mmg akan selalu tlg..
tp ber upah okkk
rm 1 setiap keje bt...

p/s: kakak g sekolah kebangsaan rm3 ptg rm2...kakak cakap tak cukup itu yg dia nak bt keje umah leh tambah duit beli jajan...eh kecik2 dah pandai bt freelance mcm papa yer...takpe2..asalkan masyukkkkkkkkk
hahahha


Khamis, 26 Februari 2015

sambut besday Darin di Taska Permata Jupem


ni gambar fresh pagi tadi...
hehehe
korang layan je lah ye gambar2 ni..



my princess...
aku sediakan baju je..
anting2 n rantai tu cikgu2 taska yg bagi pakai..
hehee..tq cikgu


gambar tunggang terbalik seperti biasa..
happy aku tgk darin happy


ni sambutan besday utk februari..
3 orang sekali buat..
kek pun sama je...
sbb kedai yg sama 
eh sedap lah kek ice cream pistachio..
harga pun murah...


see darin...happy je kan





p/s ; janganlah nenek darin kempunan nak sambut besday ngan darin...huhuhu...kta tunggu birthday kakak bulan 5 yer..kter celebrate ramai2...


hadiah besday darin


morning uolls..
still morning kan ..hehehe
hari ni rushing g beli kek besday darin utk taska..
tp sory adik..mama tak tak dpt g..
wakil kek je ler
so hari ni nak up gambar hadiah lak


aku ingatkan pokden nak belikan basikal..
rupanyer benda alah ni
nasib darin suka...


satu set ngan topi dengan guards sume
nnti yg tu aku up next2 entry yek


kaki cekci yg memakai nyer...
hehehe

p/s: musim panas ni membuatkan hati aku membuak2 nak pasang ekon kt umah...huhuhu


Selasa, 24 Februari 2015

bersungguh2 main


anak dara no 2 pokden ni ye...
tapi more rapat ngan mama...
hehhee
ni kejadian di aeon big midvalley...
bersungguh2 main masak2..
abis sume budak laki kat situ darin serve makan...
hehehe...
nasib sume melayan..
pecah rekod dok situ dkt2 2 jam...
huhuhu

p/s: belum transfer gambar lagi..byk gak nak citer..tp relaks lu yek..hehehe

Selasa, 17 Februari 2015

selamat hari jadi sayang


kalau kat entry ni dikira belated besday lah ye...
ini lah anak dara no 2 pokden 
Darin Safiya Samsudin
lahir 14 Februari 2012
so baru ler melangkah umur 3 tahun

seorang yang keras kepala...
seorang yang kasar pada zahirnya..
tp sgt penyayang pada anak2 patung nyer
seorang yang periang...
senyum terukir sentiasa
peneman tidur mama
selalu tidur di lengan mama
tak dpt lengan mesti mengamuk
itulah darin safiya

mama doakan...adik berjaya dunia dan akhirat
sentiasa sayang menyayangi lebih2 pada kakak..
amin2

p/s: darin dapat hadiah apa?next entry yer


Jumaat, 13 Februari 2015

kulit muka vs jaga body


aku ni selalu pk pasal tang muka..
selama 4 bulan aku pakai tabita..
mmg rasa marvelous lah muka..
tp kerak2 hitam kat muka tak hilang lah pulak...
huhuhu
bila aku mohon lagi subsidi ngan pokden utk beli tabita..
pokden cakap...jaga muka saja tak cukup
body pun kena jaga..
gurlppp

ok mintak subsidi baru...
pa...mohon subsidi g slimworld/london weight management boleh?
hehehe

p/s : sian laki aku ..kempunan nak tgk aku kurus...huhuhu

Khamis, 12 Februari 2015

pantai cahaya bulan dan pantai beserah


morning uolls..
ai hari ni awal giler sampai ofis..
rasa nak tukar wp jer..
hehehe
klah 
layan gambar dua kerat yek..


kalau balik beserah confirm rasa nak makan mee calong tulang
tp gambar mee calong takde..
kiter up gambar kakak suri makan abc sambil tongkat tangan kt kepala
eh mmg pesen ye budak2 skrang...
makan pun ala penuh masalah..
padahal tak bt apa pun...
hehehe


ni lak kejadian di kota bharu
aka as pantai cahaya bulan
dulu2 masa aku dok kota bharu...pantai ni nama lain
nama pantai ni pantai cinta berahi
dulu cantik tempat ni
tp skrang dah tak cantik
penuh debu...
pantai pun abis terhakis..
tp takpe..ni pantai terdekat ngan kampung pokden..
rasa nak pantai best..
jom balik beserah..
g pantai beserah je..suci murni lagi...
hehehe


Rabu, 11 Februari 2015

percubaan kakak dengan roller blade


ok meh nak citer...
alkisah ni ntah aku ada citer ke tak...
huhuhu
apapun sory ye kakak...

gni citernyer...
kakak kan masuk darjah satu..
n bila masuk darjah satu mesti lah ada tapisan kelas kan..
lepas 2 minggu orientasi..
aku tgk warna name tag kakak berubah warna..
dulu pink...tp dah jadi hijau
so kakak citer lah..pink tu kelas 1k ...hijau tu kelas 1H
aku pun mengiyerkan je lah..
tak ambik port...
but aku tertanya kat kawan aku...
wife dia cikgu sekolah kakak..
dia cakap 1h tu kelas akhir..
hahaha..
bermula lah episod kakak kerna marah ngan aku...
actually tak marah..
cuma kakak ni tak fokus ...dah darjah 1 pun tak reti membaca...
bila dok kelas akhir..sedaplah aku bercakap kat dia..
buat ni lah itu yg dok kelas akhir..
salah skit je aku kaitkan kelas akhir..
hahaha...
tp sebenarnya aku silap info..
selang 4 hari kawan aku tu bagitau...
1h tu kelas pertama..
hehehe...
so mama lah bersalah...
tapi...ada tapi...
jgn dok syok sgt dok kelas pertama ye kakak..
lagi berat cabaran kakak sebenarnya...
hehehe
tapi..ada tapi...
kakak ni kalau dah menang kat dia mesti nak hadiah..
so ni lah hadiah dr papa
roller blade...


kakak yang request nak roller blade..
weken nnti kter g taman tasik...
round2 situ...


semangat kakak suri ngan roller blade tu...


tukang support kakak suri main roller blade of course pakngah dia..
sbb masa kecik2...dia lah yg teror main roller blade..
aku mmg jangan harap lah nak main benda2 yg rumit..
baik berlari je....hehehe

p/s: pic atas tu pic terkini adik aku....walau apapun berlaku..kami tetap support pakngah....lap2 u...

Selasa, 10 Februari 2015

jadual waktu sekolah



anak darjah satu..
dengan mama nyer sekali bersekolah
tiap2 malam kena sort buku sekolah kebangsaan n buku sekolah agama
berpinar biji mata mama
belum lagi mengajar buat kerja sekolah kakak...
n ni pun aku belum start tuisyen utk kakak..
sory kakak suri...
no tuisyen luar..
meh mama kamu je ajar...

p/s: suka ajar suri..walaupun kadang2 tergarang mcm singa...hahaha..tapi happy sbb dpt tolong suri...hehehe....

my Darin aka Adik


morning ye kawan2..
hari dpt pinjam kabel usb dana...
so mari letak gambar byk2...
hahaha...

meh lah citer skit pasal darin ni ye


budak yang paling senang urus masa baby...
mmg jarang menangis...
suara pun susah nak dgr..
ni gambar masa kami di hospital kuala lumpur
darin ada ujian audio..
kan aku ada citer..gegendang telinga darin ada koyak skit..
skit je..no worry..


as usually if kt hkl..
mmg lama lah skit..
but oklah...takde lah lama
cuma penat lah layan karenah si darin ni..
so result alhamdulillah...
test audio ok je..cuma mild je..
so far takde pe..
next step..
test pertuturan..sbb darin ni dah 3 thn but pertuturan dia tak brapa tepat lagi...


tp semenjak dua menjak ni
budak ni makin besar makin garang..
myb impact aku marah kakak dia...
ngan dia sekali ber attitude mcm aku..
tetiba garang..
tp takpe...walaupun garang kasar..hati tetap feminie..
walaupun hati minat ultramen...tp barbie and little pony tak pernah dilupakan...
hehehe


dah lupa kat mana...
kami ber wefie...
hehehe


lagi beberapa hari genap lah adik 3 tahun...
mama doakan adik sehat cergas sentiasa...
alhamdulillah..
walaupun tutur tak sempurna..
tp dah dapat hafal doa makan..
tq taska permata JUPEM..
kagum tgk adik belum 3 thn dah pandai baca doa...

p/s: kakak selalu puji adik cantik and comel..kakak pun cantik n comel juga..dua2 anak mama mestilah cantik n comel mcm mama kan..hehehe


Isnin, 9 Februari 2015

kami cuti


si anak dara...
bila bosan di dalam kereta...
di ajaknyer teddy bear pinky n blue tgk pemandangan.
dgn rambut baru bangun tido...
kete kami kecik...
tak laju pulak..
so mmg rasa lama dok dlm kete...
tp takpe..kami happy...

p/s: kami balik kampung sbb ayah pokden sakit..tp meninggal hari isnin lepas....so kami continue cuti sampai tahlil hari ke tiga...balik singgah kuantan tgk adik aku lak...adik aku dah beransur baik..skrang tgh berubat cara kampung lak....


taip je apa saja

nuffnang

Pengikut