nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 28 Mac 2016

mee rebus malas di pagi ahad


mee rebus pemalas namanyer
sawi xde..tomato xde..
hehehe
ini brunch ok..
kenyang sampai ke malam
mlm kebulur cari nasi..
hahaha

kakak suri


my big kakak suri...
smlm dating ngan papa di midvalley..
tinggalkan darin ngan mama kat umah
suka betul dia..
agaknyer ilang stress kot..
hahaha

perkembangan kakak suri..
alhamdulillah..
belajar so far dah ok..
rajin melukis di rumah..
rajin membaca buku di rumah
rajin walaupun terpaksa kena bt ulang kaji matematik
rajin walaupun terpaksa kena baca english
rajin walaupun terpaksa tolong mama bt kerja rumah
setakat buat susu darin n pakai kan pampers darin..kakak dah boleh bt...
cuma kena suruh lah..heheh
suri selalu cakap..
biar kakak bt kerje ni...suruh je..
sbb kakak tau mama penat..fuhh lega dgr ayat itu dr kakak suri...
hehehe

so kakak lagi 2 bulan kiter nak dpt baby baru...
so byk lagi kakak kena belajar..
sbb kakak nak jadi 'kakak' utk dua orang adik..
kurang kan merajuk yer..
muahhh...

Jumaat, 25 Mac 2016

bebel2


boring lak dok ofis..
keje berlambak je..tapi kalau mari peel kemalasan...sume pun tak jadi
so sambil bt kerja kiter bebel2 lah skit...

sejak aku pregnant...
aku dah berhenti kan suri dari skolah agama kafa...
berhentikan pun sbb pk tak larat nak g mari g mari ambik dia...
sbb suri ni transit kt taska jupem ...n takde van yang mengambil..
so setiap lunch aku harus menapak ambik dia and hantar dia g sekolah...
since preggy pun byk alahan nyer..
plus suri mcm tak happy je skolah kt situ..so aku decide berhentikan je...

citer nak berhenti ni pun...takde lah dlm plan..
cuma masa nak ambik surat utk pembayaran kafa..
ada aku tnyer ustazah suri..
kalau sy nak cuti bersalin 3 bulan nnti...suri leh ke cuti jugak 3 bulan..
ko tau ustazah tu kata apa...boleh je cuti ..tp kena inform ngan sekolah dulu
nak berhenti terus pun boleh...
aikhhh...awat ustazah cakap camtu....
lama aku pk...
n lama jugak aku perhatikan suri mcm xde mood g skolah kafa...
so aku tnyer suri...suri nak ke skolah kafa ni...
suri cakap nak sekolah kafa..tp bukan skolah skrang ni...
suri nak skolah kafa yang satu lagi..
ish2...
patutlah result skolah kafa mcm tu je..
ada sbb ok...

nak citer detail pun malas lah nak kutuk2 skolah kan...
so decide berhenti je...
myb suri tak sesuai dgn pembelajaran skolah kafa kt situ..
so itu pasal lah aku berhentikan terus suri dr kafa...
transit lah ptg2 kt taska adik dia..
ermmm

eh ..aku nak antor suri skolah kafa...
tp aku kena pk alternative nyer...
mcm nak cari skolah yang ada skolah kebangsaan n sambung ke sekolah kafa terus ke..
mcm skolah kt jkr sulttan salahuddin tu..
aku nak kena rickie2 gak ni..
takpun cari skolah area bangsar..
suri naik van ..transit kejap kt kuarters n g skolah kafa kat bangsar gak..
mcm2 alternative aku pk...
takpun antor skolah private kafa dkt ngna opis..
yelah...ni soal agama..byk mende ilmu kt skolah kafa tu yang aku takleh nak ajar kan..
so far tunggu adik no 3 kuar dulu yer..
huhuuhu

oklah panjang lebar lak membebel...
nnti sambung...

p/s: rumah ku di kota puteri leh dah duduk ...tp mcm takleh nak duduk sbb jauh sgt..so ada sesapa nak sewa/??heheehhe

Khamis, 24 Mac 2016

big mama


tq buat kawan2 yang still wish besday ai ye..
bila orang wish ai rasa mcm muda lagi...
hahaha



ini hadiah dr tempat ofis..
dr |Bahagian...tq kwn2


ini lak dari suri dalisa..
ayoo..dah besar anak aku..
siap bagi hadiah kat aku
aku dah bukak hadiah ni..
tp lum bt apa2..
nnti dah setel aku tunjuk2 kat korang yer..


big mama at 7 bulan...
still drive pg keje..
cuma aktiviti masak memasak waktu dinner dah jarang2..
balik keje aku terus berlunjur kaki..
letih ooooooo
klah
aku tgh uruskan pertukaran ofis ..supaya lebih dkt ngan umah
mcm dah xlarat nak drive hari2...pg petang..
nak cari ofis naik train je..hahaha


Jumaat, 11 Mac 2016

Big girl aka darin


Oklah...
sejak aku preggy ni
mmg aku panggil darin big girl..
bila panggil big girl automatik darin jd xmanja sgt...hahaha...saiko kan
Biarlah
ni ada gambar riang ria big girl kt taska permata jupem
yg big n girl tu darin lah ti
dh mcm giant darin ngn kwn2 sebaya...
huhuhu

Isnin, 7 Mac 2016

ot hari sabtu


amboi sumer..
bila ai dtg keje hari sabtu..
mcm2 komen kat ai je..
mentang2 lah ai tak pernah keje ot hari sabtu..
uhuk2...

uolls tak tau ..
ai ni dah lama kuat keje..
cuma tak pernah di suruh ot
so skrang keje berlambak..
sila ot ye emy...hahahhaa



Khamis, 3 Mac 2016

alhamdulillah


mesti korang masih ingat...
entry2 aku thn lepas
yang adik aku bertarung nyawa di icu..
alhamdulillah...adik aku dah ok...

selamat berkawen pun thn ni...
kakak harap zeck n izza dpt melayari bahtera perkahwinan dgn penuh kasih syg n penuh kesabaran yer..
mana yg kurang..korang dua penuhkan sesama sendiri..
jgn lupa buat anak buah cepat2...
suri dan darin tak sabar nak ada sepupu ni...
hehehe

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut