nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Selasa, 4 September 2018

arwah makngah


hari selasa dalam pukul 11 pg..
mak ngah aku telah pergi meninggalkan kami..
arwah yang duduk tu..
mmg rasa terpukul sgt..
terus teringat kenangan2 bersama arwah dari kecil sampai jadi mama anak 3 ni..

untuk yang tak tau arwah makngah aku ni adik pada ma aku..
mmg aku rapat jugak ngan arwah..
arwah terlalu baik..tak pernah nak marah2...
suka pleasure kan anak2 buah
anak2 buah nak makan apa mmg akan dipenuhi...
nak g jalan2 mana pun mmg diangkutnya kami anak2 buah...
terlalu merindu...

semoga arwah diletakkan di kalangan orang2 yang beriman...
bt sepupu2 ku..semoga tabah mengharungi hari2 mendatang...
al-fatihah

gedik sarah


dah lama tak berblog..hahha
kita up gambar sarah dulu ye.
jap2 g kita bercerita..

Isnin, 16 Julai 2018

buntu cari menu...durian oh durian...


morning uolls
menu simple hari ni...
bilis grg kicap ...
ini kakak suri yg request




ni lak sebenarnya ayam patprik..
tapi yg dah siap lupa nak snap..
cukuplah utk bekal papa n lunch kakak kat umah..


ini lak gambar paksu aku g beli durian..
dua bakul rm150..
puas lah depa makan ...


fuhhh...mengoda..
weken ni baru nak jalan2 cari makan durian..
since harga durian musang king dah turun skit..
kita cari yang bermusang king..
durian kg kita makan bila musang king mahaiii..

oklah bubye...

Isnin, 9 Julai 2018

my weken raya2


minggu lepas aku mmg sengsara skit
demam selsema tonsil..
mmg full pakej lah

tahan je ...malam2 makan ubat..
siang2 g keje..huhuhu
but weken tu bertahan n redha je..
siang tu sepatutnya g jamuan raya kuarters..
tp aku x g..xlarat sbb telan ubat..
so wakilkan suri je...
but malam tu ...aku g jamuan raya opis papa..
ini aku kena g..
sbb papa dah lama book aku..
huhuhu

mlm yang sama iaitu mlm sabtu..
ma aku sampai..
ngam2 kami nak keluar ..ma sampai..
oklah tu.sila lepak umah diam2


si anak dara no 1..
asyik ilang hp aku main tik tokk..


nasib mlm tu tekak aku dah ok skit...
kami berwefie dlm lift kuarters..


budak ni ...tiba2 lepas raya perut buncit..
abis baju tak muat..
pakai je lah apa yg ada


budak comel ni mula2 excited g ..
sampai sana..lenguh bahu2 kami dukung dia..
sbb masa sampai kt jamuan tu ..
dorang welcoming kami ngan kompang..


mama is ok dok situ..
janji papa...n kakak suri ambik makanan mama..
papa..mama nak kambing..
kakak...mama nk brownies..
kakak ..mama nak air bandung..
sedap aku mengorder..
janji sarah ngan aku..
eh perut aku tu..takleh nak cover dah


ni minah insta..minah tiktok
asal aku update kat insta..nampak dia update kt insta..
sama naik ngan aku skrang...
sila geleng kepala


si cantik manis comel yang berlagak comel manis tapi penakut..
abis tudung aku senget benget sbb dia punyer aura penakut tu tinggi sgt...


my hubby my papa...
dukung sarah n beratur nak ambik duit raya dari big boss


suka anak2 dpt duit raya..
mlm tu kami lepak sampai kul 10.30mlm je
sbb ada orang nyanyi2 kan..
so kta layan..


eh ..ni citer pagi ahad..
ma n abah aku..
nak dating je 24 jam..
ni port kami kalu ma abah g kl..
nasi kakwok jj bukit jelutung




dh habis makan2...papa ..sarah n darin dah hilang g 7e
apa lagi menonong nenek atuk cari..
so peluk cium kat sini jelah
sbb ma abah terus nak balik...


abis kena cium...


suri with pakngah..
merah nye bibir suri..
ini keje makngah dia lah..

oklah
ni je picture my weken raya...
hope raya thn dpn akan lebih bermakna..n lebih meriah...
bubyeeeeeeeee


Rabu, 4 Julai 2018

jamuan raya sk brickfields 1


hari yang sama darin ada ujian sek ren agama
kakak ada jamuan raya..
sek kakak mtk bawak kan mee..
so mama goreng mee goreng lidi je..
senang je..

mtk kakak ambik gambar byk2..
tp bagi 1 je..
xpelah asalkan ada..
kenangan kakak ngan kawan2..
kot2 thn dpn kena tukar sekolah lagi..
hehhe

ujian kemasukan sekolah rendah agama



salam geng..
ni kejadian hari sabtu yang lepas
darin kena ambik ujian kemasukan sek rendah agama
tidak ke tahu lak ada ujian..
sbb dulu suri xde lak ujian..


darin yang excited nak ambik ujian
tanyer dia tau tak ujian..
senyum je manjang..
sabar je mama dia..
papa siap geleng kepala...


pagi tu clash jugak dengan kakak nyer program raya kt sekolah..
so papa hantar kakak..pastu jaga sarah kt umah
n mama teman darin ambik ujian
alat tulis atas tu sumer kakak bagi pinjam
kakak cakap gud luck je kt darin...
siap bebel naperlah nak ujian bagai..
abis lah adik..hahaha


darin ni cool orangnya..
mimik muka tak tau pun bt tau..
siap jenguk kwn dpn belakang kiri kanan
sbb dia kan tinggi..
kejap2 ustazah dtg tgk..

sek ren agama ni bt saringan sbb jumlah permohonan melebih tempat yg ada..
so darin..kita redha je..

p/s: saringan ni pilih yang pandai2 je ke?yg tak pandai nak ke mana yer???

Jumaat, 8 Jun 2018

Jumaat, 1 Jun 2018

sampul raya dari karto, jupem


pinjam gambar dr whatsapp dari misshamakeupstore.blogspot.com/
aku rasa mcm seronok leh beli sampul raya dr karto..hahaha
harap2 tiap2 tahun leh beli..
beli pun beli lahhh..
hehehe

sadaqah


my doter my soul
alhamdulillah..
walaupun darin ni tak reti lah nak puasa..
but tadika dia still ajar berpuasa half day..
kalau kt umah mmg xlah si darin ni...
so far tau apa tu posa cukuplah ..
n sadaqah...hari2 darin nak bagi sadaqah..
alhamdulillah ...

p/s: thn ni still beraya ngan sederhana..preparation so far dah half way ....oklah tu kan..

Rabu, 23 Mei 2018

Menu simple utk berbuka



posa tahun ni serba sederhana
still masak n beli pun ada..
janji jgn lebih2 membeli

menu atas tu menu hari ahad lepas..
selalu2 aku ot pepagi ahad..
tp hari tu rasa mcm berat je nak g keje
so dok umah jer bermalas malasan

masak lemak ayam, grg ayam kuncit, daging pekasam dengan budu n lompat tikam
skrang desert2 simple mcm lompat tikam, kuih bermacam talam, onde2 ngan tepung pelita ada jer org kuarter open order..apa lagi kita order je..xyah g bazar..
n hari ni hari ke 7 posa still aku tak jejak ke bazar lagi..

utk bebuka kami minum air biasa2 je..
sunquick ais, milo ais, soya ais n teh panas
itu je..
eh terasa nak minum nescaffe ais lak..hahaha
tgk lah berbuka nnti..

klah itu je nak bebel...hehhe

p/s: syukur kerajaan baru ni..dh lama sokong kerajaan baru ni ..baru kali ni dpt memerintah..tahniah2..tp negeri ai dah jadi negeri pembangkang..alaaaaa


Jumaat, 4 Mei 2018

Pulut feveret



alhamdulillah ..
dpt rezeki pulut kuning ngan rendang ayam non crispy hari ni
ai kalau bab2 pulut ni mmg feveret lah sgt...

hari ni lunch hour tak kuar g mana2...
geng2 g main bowling anjuran puspanita
ai melanggok lah kt opis dgn ditemani pulut kuning n nasi lunch..
dok diam2 ye..no soping2..
simpan duit utk posa n raya...





Rabu, 2 Mei 2018

Sukan Tahunan Tadika Bijak - Darin Safiya


salam n gud morning..
hari ni tak leh nak type byk2..
byk kerja lak
so layan gambar je lah










sekian..


taip je apa saja

nuffnang

Pengikut