nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 27 Oktober 2011

suri minat melukis


selamat pagi khamis sume...
assalamualaikum...
ehem2...satu hari semalam cuti...
banyak syok kan lepak2 kat rumah...

oklah..ini nak citer lah pasal suri aku ni...
hari tu pergi uptown damansara...ada lah rembat white board kecik utk dia..
ala rm10 je...
then aku rembat pen marker kat ofis..
kasi suri lukis...
kalau nak tau..suri ni suka melukis...
iyelah..myb bakat melukis menurun dari papa dia...
hari2 papa suri melukis utk suri..
sebut je apa ...papa akan melayan melukis ngan suri..


hehehe...seee...ini budak 3 tahun yang melukis...
not bad...ada mata ada muka...ada mulut...ada idung...n ada rambut 2 urat...


ini kejadian di waktu malam..
nak tidur pun still nak melukis..
actually suri meneman aku makan..
mama suri kan memboyot..pukul 10 je lapar...
jadi kerja nya cicah biskut ngan air milo je ah...


setakat ni...takdelah terror bebenor...
ala budak 3thn je baru ni...


ini dua ketul gambar..pok den yang lukis...
pokden ni kadang2 sesaja je lukis gambar boyot aku...
lepas tu suri akan tunjuk kat aku gambar tu..
pastu berdekah2 lah suri ketawa...
sengal betul kan...



korang banding gambar dua mickey kat atas dgn gambar dua ketul ni...
hehehe..jauh panggang dari api kan...
janji ada muka..mata..idung..rambut..kira jadilah..

p/s: tips utk anak kite...selalu2 lah puji bila anak selesai buat apa2 kerja...sebagai tanda kte menyokong dan menghargai hasil kerja murni diorang...then anak2 akan lebih bersemangat lagi...heheehe..itu konsep aku..tapi janganlah puji melambung2 depan orang sgt...ok....cukup depan anak kte...

Rabu, 26 Oktober 2011

Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011



oh sudah kembali...
nak nominate sapa yek???
hehehhe

p.s: gatai betul jari jemari ku skrang...
p.s: happy deepavali ....


Selasa, 25 Oktober 2011

holiday villa alor setar


oh yer...
kan akhir tahun kan...
selalu kalau akhir2 tahun gni...
macam thn2 lepas...
aku akan banyak kena g kursus/taklimat di luar kl ni...
so kali ni..aku akan hadiri taklimat perolehan di holiday villa alor setar...

eh alamak ..alor setar tu kedah kan???
aku tak pernah jejak kaki kat kedah tau...
kalu jejak pun jejak kat langkawi jer...
pening2...


ini rupanya....
aku ambik dari website : holiday villa alor setar 


letak lambang skit...hehehe...


kalu ikutkan leh je terbang pergi alor setar ni...
tapi kan...taklimat ni jatuh hari jumaat hingga ahad lah pulak..
sian anak dara n laki aku..
so aku angkut sekali lah...
oh aku dah tak sabar nak naik kat katil atas tu...
hehehe


yang ni pun ok...
leh suri tidur sorang2 yek..
eh view kat luar tingkap tu view menara alor setar yek???
ooooooooooooo


aku mybe one day akan dok dgr orang ceramah..
so harap2 pokden leh bawak suri mandi kat sini...
n harap2 pokden leh lah jalan2 kat alor setar ni...
harap ke pokden je lah...(laki mak okkkkkkk)

p/s  : eh bos aku banyak songeh lak...kuiri naper mak tak naik kapal terbang....mak nak bawak family lah...takkan mak sorang naik kapal terbang...so alternatif nya mestilah claim gantian kapal terbang..itu pun tak reti ke???aduyaiii..

Isnin, 24 Oktober 2011

lepas beban sebelah aku



tiada kata nak diucap....
hehehe..
tak reti lah aku nak bermadah...
dengan rasmi nya aku telah berjaya menamatkan belajar aku...
lega sudah ..terasa beban di sebelah bahu telah lepas...
skrang kena usaha utk apply kerja yang lebih bagus...
tapi tu sume kena lepas bersalin lah...

dalam hati ada taman...
dalam hati nak sambung master...
dek kerana kerja pun aras sokongan jer..
xdpt nak g taman....
ahahahhahha...

p/s: takdok gambar pun sbb aku mmg tak g pun majlis konvo...hehehe..konvo degree takde gambo...konvo diploma takdok gambo..insyaallah konvo master..ada...hahaha...khayal lagi...tak abis2 kan..

Sabtu, 22 Oktober 2011

Baju Baby Murah


entry melekat : 48 jam

meh dekat2 ngan pc ni...
aku nak kenalkan korang option utk korang beli online...


memperkenalkan Baju Baby Murah...
mmg murah sangat...
tp oppsssssss...ini bukan barang baru okkkkkkk
ini adalah bundle...
korang ingat orang beso2 jer pakai bundle..
bebudak pun pakai ok...


setakat nak pakai buat basahan...
mcm waste je kan beli mahal2...
korang tgk harga kat atas...murahkan...
berbaloi2...
 

dah lah tak membazir..
kualiti pun bagus...
barang bundle ni..
kalu pandai select..wahhh...berbaloi2...


ini pun cantik jugak...
aku adajugak beli utk suri...
yelah mcm jeans ke skirt ke..
buat basahan hari2 duk umah pengasuh...
apa salahnya..
jimat mak tau..


so apa kata korang jalan2 cuci2 mata je dulu
ni kalau korang nak lebih detail just tel owner dia...
sms pun ok jugak..
senang kan..nak tanyer
adwa / zila : 012-9196595

Jumaat, 21 Oktober 2011

p/s : i love u


sejak preggy ni..
suri mmg agak manja skit..
tapi suri ni dengar kata ...
so takde masalah lah..
yang masalah nya...asyik nak tgk kartun je kat channel 613
hehehe...

tengok anak tidur...
buat aku rasa tenang....
buat aku rasa mcm sekejap je suri membesar...
rasa tak puas nak tengok suri membesar
thn dpn suri akan ke tadika..
bulan 11 nnti baru aku akan buat pendaftaran...
lagipun suri tak sabar nak ke tadika..
muahhh muahhh muahhh sayang..

Khamis, 20 Oktober 2011

Teknik makan jagung oleh Suri


ini citer hari ahad hari tu...
biasalah..weekend ke weekdays ke..mmg stok tak masak...
kira weekdays tu aku just masak nasi..lauk aku siap2 beli..
senang giler idup mak skrang tau...
weekend pun sama...
pagi aku goreng2 lah apa2 yg patut...
lunch kuar cari nasi..

so ahad hari tu...
sekali lagi kitorang makan nasi ayam kampung dkt hkl tu..
mmg terbaek...
lepas dah kenyang...nak lintas jalan g parking...
ternampaklak pakcik jual jagung..
apa lagi..rembat lah jagung..
3 ketul rm5.00...buleh lah...


mula2 aku geget2 kang utk suri...
then suri tak puas hati..
suri nak makan sendiri...
bertawakal aku dlm kete...
confirm abis biji2 jagung dlm kete aku...


dapat je jagung..
suri pun mula lah operasi dia...
yang aku nak gelak nyer...
dia leh isap je jagung tu...
aku pun cakaplah..gigi tu buat apa..
barulah dia gigit...
agaknya suri ni sayang gigi kot..
takpun takut nak gigit sebab gigi depan suri dah cam rongak dah...hehehe


suri makan dengan penuh khusyuk...
yelah suri ni kalau bab buah-buahan mmg laju...mcm papa dia..
aku ni buah ke sayur ke ...mmg ke laut ...hahaha


kaki kangkang luas2...
dah ler pakai skirt...
mmg takleh bawak majlis...
masa ni..jagung2 dah start berteraburan atas kusyen kete aku...


tapi nak abiskan jagung seketul...
mmg berjanggut lah aku tunggu...
hehehe


menikmati dengan penuh nikmat tau...


terlebih nikmat betul...
kembung perut baru tau kan...hehehe


makan2..belek2...
pahtu bila dah boring..
cakap jagung dia masin...
tandanya tak nak lah...


budak kena paksa makan...
last2 aku yang perhabiskan jugak..
kenyang mak...
yang sedih..kete aku bau jagung jer...

Rabu, 19 Oktober 2011

seni pasir


tetiba jadi seni pasir yek...
ke laut betul kalau english jadi malay...
hahaha...sands art..eh ye ke??

oklah ini aktiviti baru suri..
dulu2 aku mmg selalu jer tgk bebudak cina main sands art ni..
tp nak suruh suri ...time tu suri kecik lagi..
ok now suri dah 3 thn..n dah kira besar lah ..
so aku ajar lah ...

citer ni kat uptown kota damansara..
tetiba aku ternampak ni..
apa lagi terus beli..rm6.00.. utk sekeping lukisan tu...
so mula lah operasi mengajar suri..


budak comel yang mula2 blur...
bila aku ajar satu2...
baru excited...
sbb suri ni suka melukis kat umah..
so senanglah..sbb darah seni dah ada kan...


dapatlah papa yang berseni...
so mmg pelik skit lah warna2 tu...
hehehe


tapi yang tak bestnyer..
warna2 'pasir' kat situ tak cantik sgt...
so myb next2 time cari tempat yang better..
ini sebagai introduction utk suri sahaja..


yang best part is...
bukan suri je excited..papa suri pun excited..
siap cakap nak beli 'pasir' warna tu nak buat kat umah..
oh tidak..bersepahlah umah mama nnti..

p/s: eh cantik tak layout n warna baru blog aku?sesaja tukar angin..kali ni aku letak gambar beso2 gabak..hehehe..baru puas tgk kan...

Selasa, 18 Oktober 2011

PA&MA


minggu ni aku dah masuk 23 minggu...
minggu depan 24 minggu...
sekejap kan...
so skrang ada masa mmg aku dok belek2 majalah Pa&Ma ni..
yang kat atas tu yang latest...
kat umah ada jugaklah aku kelebek2 majalah Pa&Ma yang lama...
buat tambah2 pengetahuan...

Isnin, 17 Oktober 2011

duit duit duit



oh duit..naper begitu susah hendak dapat duit yek...
oh inilah rintihan di akhir bulan...
uhuk2...

tapi kan...orang gomen gaji 20 hb okkkkkkkk
so selamat lah lagi...
tp bahang nyer terasa lah dua tiga hari nak gaji kan..
kan?kan ?kan?

korang ada cara tak nak up kan duit aku?
ala bisnes2 ke..
kalau ada bgtaulah..
sharing is caring kan..
hehehee

Sabtu, 15 Oktober 2011

cita2


salam hari sabtu...
huhuhu...buring ke?
kalu buring sila lah kuar g jalan2...
ai ni tgh bulan...
so duduk je diam2 dalam rumah yer...

korang tau...
masa preggy kan suri..
aku berkobar2 nak menyusukan suri nnti
tp dek kerana kecetekan ilmu...
abis punah harapan aku...
uhuk2...

so hari ni nak citer skit...
plan utk si kecik dlm perut n...
since due pun bulan 2..
so leh lah plan dulu kan...



first2..aku mmg nak beli cloth diaper ni...
aku ingat lagi..suri dulu mmg very high demand punyer kulit..
kulit buntut suri hanya leh menyentuh mamypoko..
adui..pokai mak tau...
tapi redha je lah...
so kali ni...utk adik suri...
aku plan nak pakai kan cloth diaper...
kenapa?jimat?
yes...mmg nak jimat...
but pada masa yang sama...
i nak jd up to date mother...
ok tak ayat aku?
hahahha
wei..cloth diaper pun mahal jugak..
tp rasa berbaloi2 sbb leh basuh balik n guna pakai balik...
so kepada papa suri..sila lah ambik routine basuh cloth diaper ye nnti..
hehehe



ini sebenarnya nak citer..tp terciter dulu pasal cloth diaper...
hehehe...
ini lah harapan paling besar aku...
aku nak bf adik suri nnti...
mmg berkobar2 sgt2..
masa suri dulu...aku bagi jugak susu dada ku ini...
tp sekejap je..sbb aku tak tau pun pasal pam elektrik..
asyik dok pam manual..
sakit tangan aku..so plan skrang kena beli pam elektrik...
pahtu aku nak belajar cara2 nak simpan susu buat stok..
yes belajar okkkkkkkkk
mak tak reti..
suri dulu sbb tekanan sgt nak bagi susu dada..
last2 aku sumbatkan enfalac jer..
enfalac dia tu sebulan saja rm500...
jatuh muflis jap aku...hahaha...

p/s: ok lah geng..ini plan sahaja...n harapan di masa hadapan..ada masa ..ada waktu..ada keizinanNYA...insyaallah...


Jumaat, 14 Oktober 2011

papa n suri


tgh serabut pasal keje...
bila tgk gambar suami n anak..
terus jadi tenang..
terus jadi jiwa2...
hehehe..
layan







hati berbunga2...
thn dpn suri dpt adik..
insyaallah...

p/s: aku belum scan lagi ni...agak2 laki ke pompuan yek...

ekpress punyer


lor ....
dah jumaat rupanya...
rasa sekejap je masa berlalu kan...

adui..weken dtg lagi..
aku time weken je pening nak masak pe...
uhuk2...


ini roti canai segera....
stok beku dlm freezer...
kadang2 aku tapau je kari kat luar..
balik goreng roti canai ni..main cecah jer..
senang kan...hahaha...
eh senang ke pemalas yek???
confuse2..


kalu nak lagi senang...(lagi malas)
korang cecah je ngan gula..
abis citer...
hehehe

p/s: selalu beli makanan ekpress kat sawari felda nun..kat situ byk frozen food made from felda...sampaikan rabun mata nak pilih..sbb sume sedap...

Khamis, 13 Oktober 2011

Isnin, 10 Oktober 2011

kecewa ahhh dengan budget

tgk kan..hari ni masuk keje baru nak citer pasal budget ...
ketinggalan zaman betul kan..
tp tulah..biar apa pun..aku ttp kecewa dgn budget...

kadang2 terpikir camner lah dgn org yang middle cam aku...
ala...tak lah kaya pun...sederhana..n tak lah dikelaskan sbg miskin..
tengah2...
yang gaji isi umah dalam 6-7k je sebulan...
mcm takde kelebihan je dalam budget ni...

lebih2 buat penjawat awam..
wei..aku tau korang kecewa...
tp apakah nasib...keje cam biasa je lah...

p/s: uhuk2...apa2 pun kte tunggu skim gaji baru kte yek..(buat sedap hati)

Jumaat, 7 Oktober 2011

M.A.L.A.S

hari ni hari malas sedunia utk aku...
ntah apa2 kan...
aku kalau dah malas jangan nak paksa aku apa2...
aku mmg buat dek jer...

naper malas?
ntahlah...biasalah hormon pompuan kan...
setelah melatak pulut semalam...
malam semalam perut aku keras...
abis tangkap kat pinggang...
mmg lepas ni tak makan lah pulut tu lagi...
huhuhu

harap2 kemalasan aku ni akan terubat skit dengan belanjawan petang ni...
apa lagi..kul 3 pasang telinga ye sume...
tp bab2 utk penjawat awam normally kul 4 lebih...
hehehe

p/s: panik laki aku bila aku tahan sakit perut siap air mata bergelinangan...oh bby aku dah siap menendang2 dah skrang...bergerak je manjang..oh bby..anda teruna or anak dara??mama belum scan lagi ni...huhuhu

Khamis, 6 Oktober 2011

mak buyung mengidam pulut ikan masin


salam satu malaysia...
ehheeh..tiba2 jadi satu malaysia kan...
ala esok belanjawan ...
harap2 adalah kenaikan gaji...
harap2 adalah bonus utk buat bayar tadika suri...
hehehe..harap2 je...

since dah 21 minggu..
tetiba kepala hotak bagi signal...
bagi signal utk makan pulut ikan masin...
pelik kan..
dua tiga hari aku dok gelisah memikir kan pulut ikan masin ni..
last2 aku buat lah sendiri...
layan...


umah aku stok beras pulut mmg takdok..
so aku gigih lah petang semalam balik keje pergi beli beras pulut..
sekilo rm5.20...mahal kan...
aku ingat dulu ..kedai runcit abah aku jual beras pulut ni RM3.00 je sekilo..
masa berlalu cepat kan..beras pulut pun naik rm2.20
so tak salah lah kalu PM nak naik gaji kte esok kan..
hehehe


semalam dah melantak baik punyer...
tak sentuh pun nasi utk dinner..
simpan utk makan pulut ikan masin ni...
abis tau dua pinggan..
aku mmg hantu pulut...
sbb tu kulit ai gebu..
ahaks..gebu lah sgt..


masa aku kecik2...
eh kecik2 pun dalam darjah 1-4..aku dok lundang, kota bahru kelantan...
korang tau kan tapak Kb mall tu..
itu tapak kb mall dulu tu...
ada banyak gerai...
gerai2 situ ada jual pulut ikan masin yg best...
abah aku mmg kaki rounder...
so malam2 kul 11mlm..kitorang satu family lepak kat situ..
sambil2 makan pulut ikan masin...
ahh rindu giler time tu...

p/s: hopefully gaji naik...hopefully jgn lah potong cola..sbb bila potong cola rasa mcm sama je gaji aku...n naikkan elaun perumahan...hehehe..banyak songgeng lak...eh satu lagi..bagilah kelebihan kat level sokongan yg ada degree supaya senang skit naik jd 41...ehehhe...aku lah tu...hahaha...

Rabu, 5 Oktober 2011

pelangi


harus pergi kerja kul 7 pagi...
baru nak menapak kat parking, jumpa pelangi indah ni...
tetiba hari aku menjadi begitu indah....

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut