nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 6 Oktober 2011

mak buyung mengidam pulut ikan masin


salam satu malaysia...
ehheeh..tiba2 jadi satu malaysia kan...
ala esok belanjawan ...
harap2 adalah kenaikan gaji...
harap2 adalah bonus utk buat bayar tadika suri...
hehehe..harap2 je...

since dah 21 minggu..
tetiba kepala hotak bagi signal...
bagi signal utk makan pulut ikan masin...
pelik kan..
dua tiga hari aku dok gelisah memikir kan pulut ikan masin ni..
last2 aku buat lah sendiri...
layan...


umah aku stok beras pulut mmg takdok..
so aku gigih lah petang semalam balik keje pergi beli beras pulut..
sekilo rm5.20...mahal kan...
aku ingat dulu ..kedai runcit abah aku jual beras pulut ni RM3.00 je sekilo..
masa berlalu cepat kan..beras pulut pun naik rm2.20
so tak salah lah kalu PM nak naik gaji kte esok kan..
hehehe


semalam dah melantak baik punyer...
tak sentuh pun nasi utk dinner..
simpan utk makan pulut ikan masin ni...
abis tau dua pinggan..
aku mmg hantu pulut...
sbb tu kulit ai gebu..
ahaks..gebu lah sgt..


masa aku kecik2...
eh kecik2 pun dalam darjah 1-4..aku dok lundang, kota bahru kelantan...
korang tau kan tapak Kb mall tu..
itu tapak kb mall dulu tu...
ada banyak gerai...
gerai2 situ ada jual pulut ikan masin yg best...
abah aku mmg kaki rounder...
so malam2 kul 11mlm..kitorang satu family lepak kat situ..
sambil2 makan pulut ikan masin...
ahh rindu giler time tu...

p/s: hopefully gaji naik...hopefully jgn lah potong cola..sbb bila potong cola rasa mcm sama je gaji aku...n naikkan elaun perumahan...hehehe..banyak songgeng lak...eh satu lagi..bagilah kelebihan kat level sokongan yg ada degree supaya senang skit naik jd 41...ehehhe...aku lah tu...hahaha...

4 ulasan:

Zie berkata...

Emm harap harap semua naikkkk jangan turunlah.. heheh

pasal mengidam jangan di biarkan

lieyalatif berkata...

amboiiiiiiiiii emy!!!! dasat koooo...aku yg tak ngandung ni pun terngidam2 dah tau bile tgk pic kooo niii...kejam ko! pakkan jek aku menyusu dayyan lagi, so nak mkn pulut tu takut le sikit...jamah sikit2 bleh laaa.....

syok kan preggy ni emy, mkn ape pun ...mkn byk mane pun....syok jek ...tak yah risau....eh tapi jgn kencing manis muncul dah yeak eheheeheheh

Qhaifa Nur berkata...

moga belanjawan esok baik utk semua..
aduh ..terbuka selera tgk pulut ikan masin ni..

dah follow jom follow back

~ataicha~ berkata...

sedapnya pulut ikan masin nie... semoga impian emy tercapai.. naik la erk... huhuhuhu

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut