nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 20 Oktober 2011

Teknik makan jagung oleh Suri


ini citer hari ahad hari tu...
biasalah..weekend ke weekdays ke..mmg stok tak masak...
kira weekdays tu aku just masak nasi..lauk aku siap2 beli..
senang giler idup mak skrang tau...
weekend pun sama...
pagi aku goreng2 lah apa2 yg patut...
lunch kuar cari nasi..

so ahad hari tu...
sekali lagi kitorang makan nasi ayam kampung dkt hkl tu..
mmg terbaek...
lepas dah kenyang...nak lintas jalan g parking...
ternampaklak pakcik jual jagung..
apa lagi..rembat lah jagung..
3 ketul rm5.00...buleh lah...


mula2 aku geget2 kang utk suri...
then suri tak puas hati..
suri nak makan sendiri...
bertawakal aku dlm kete...
confirm abis biji2 jagung dlm kete aku...


dapat je jagung..
suri pun mula lah operasi dia...
yang aku nak gelak nyer...
dia leh isap je jagung tu...
aku pun cakaplah..gigi tu buat apa..
barulah dia gigit...
agaknya suri ni sayang gigi kot..
takpun takut nak gigit sebab gigi depan suri dah cam rongak dah...hehehe


suri makan dengan penuh khusyuk...
yelah suri ni kalau bab buah-buahan mmg laju...mcm papa dia..
aku ni buah ke sayur ke ...mmg ke laut ...hahaha


kaki kangkang luas2...
dah ler pakai skirt...
mmg takleh bawak majlis...
masa ni..jagung2 dah start berteraburan atas kusyen kete aku...


tapi nak abiskan jagung seketul...
mmg berjanggut lah aku tunggu...
hehehe


menikmati dengan penuh nikmat tau...


terlebih nikmat betul...
kembung perut baru tau kan...hehehe


makan2..belek2...
pahtu bila dah boring..
cakap jagung dia masin...
tandanya tak nak lah...


budak kena paksa makan...
last2 aku yang perhabiskan jugak..
kenyang mak...
yang sedih..kete aku bau jagung jer...

2 ulasan:

lieyalatif berkata...

AISHHH aku lak terliur nak kan jagung ni emy oiii he he he...aku kalo kat umah, yg hantu jaguung, aku ngan mija jek....mija mkn pun style suri ler....abis sepah2....

CuTeMiUt78 berkata...

hik..hik..hik.. kira pandai gak suri mkn jagung tu.. klu mirul mkn.. habih rongak2 barisan jagung tu

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut