nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Isnin, 22 Februari 2016

Menu mak buyung bila blk kampung


Ishh ishhh
inilah keje bila mengandung kan
makan je lah keje
skrang ni berat aku 95kg...hahaha
siap last week kena jmp pakar pemakanan
tp aku syukur..walaupun dikategori obes...hehehe
tp xde darah tinggi n kencing manis
So makanan aku masih heaven lah walaupun doc suruh catu supaya maintain
hello doc..mcm mana nk maintain
tekak tgh mencanak nk.mkn mcm2 ni


Kesempatan blk kg sempena nikah adik aku
apa lagi Mkn lah
sampai je mlm tu kt beserah
aku laki bini bantai nasi 2pinggan gara2 singgang ikan ma aku
aku lak jd 2 pinggaan sbb sambal belacan ma aku
sambal belacan letak buah pauh..nyum
pastu esok tu...ma masak tauge masak lemak..
adoi lagi 2pinggan...sbb ada sambal belacan
Dhler breakfast dh melantak nasi dagang ganu
Huhuuu
pastu esok tu aku request bt mkn2 nasi minyak umah ma...aku order lak congo.bars layan tekak..plus air cocktail buah
perghh


Sblm mkn nasi minyak aku layankan tekak laki aku mkn mee calong
ayooo..sama naik aku laki bini kan...
xpelah selagi leh mkn selagi ada rezeki ku layan je...bkn selalu kan
hehbe
itulah kejeaan mak buyung kalau blk kg...huhuu

Besday darin

Salam uolls..
hari ni aku el lg...
xsedap badan
nk g klinik ambik mc pun rasa malas ni
so rajinkan diri update blog


Ni kek darin thn ni
mmg kami xde nk bt besday party pun
besday darin jatuh hr ahad 14 feb so kami celebrate waktu tea time di secret recipi sg.buloh aje


besday girl yg happy sokmo
but kalau dia mengamuk...stok guling2 lah
so sumer lari...hahaha
mama papa kakak doakan adik membesar dgn sihat ...jd anak yg solehah..amin2

Sabtu, 13 Februari 2016

Kerjaan anak2 tika mandi di rumah

Gnilah aktiviti darin n suri..suri xleh tunjuk..sensor...hahaha
mandi ambik masa sejam ok...
mcm2 dgr...jd fish lah..jd mermaid lah
tinggi imaginasi walaupun dlm bilik air...
layan kan je lah...

Khamis, 4 Februari 2016

citer lapok


tetiba tertgk gambar ni dalam draft
ok fine ..dah lama tak update blog..
ni kari ayam yg ntah hari apa...
saja rasmi bekas baru...
hehehe

kari ayam pakai rempah kari adabi je
pokden ingat aku pakai rempah kelantan..
hehehe

ai is bz sbb dok tempat baru
walaupun byk keje non stop
for me ok2 je...
tgh nak sesuaikan diri je...

so happy chinesse new year kawan2
ptg ni ai balik kelantan...
nnyum2...tak sabar nak susun jadual makan ...hahaha
babai

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut