nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 13 September 2017

hallooooooooooooooooooo



hallo...
eh lama giler mama tak update blog yoooooo
hahaha

sarah dah setahun 3 bulan..
kejap je anak bongsu mama besar kan..(bongsu dahh)
perangai mmg havoc..sbb ada kakak2 diva kan...
tp badan tak membesar mcm kakak..
kurus je..hehe
xpe2...membesar bagai model okkkkk....
hahhaa

byeeeeeeeee

Khamis, 27 April 2017

Interview




muka baru lepas kena interview

alkisah 12 April hari tu...
di interview utk gred 41...
fuhhhhh
ai rasa mcm di awan awangan dah time interview tu..
hahaha

saja nak selit kisah ni dlm blog...
bt kenang- kenangan...
jawatan apa? biarlah rahsia...
yang pasti ini adalah interview paling singkat pernah aku attend..
soalan pun simple2..
aku rasa kurang 15 minit aku di interview..
apa2 pun aku tawakal dan berserah...
kalau dah mmg tertulis rezeki aku adalah tu...

dalam masa yang sama...
dapat calon simpanan gred 22..
oklah..if tak dapat 41..dapat 22 pun dah syukur alhamdulillah..

itu je nk citer..
nnti aku update yek..
dah tak aktif di facebook..di insta pun kadang2..
kat blog ni jugak best nak luah perasaan n selit kenangan..
oklah...babai...

Khamis, 16 Februari 2017

ADIK AKU DAH KURUS, BUKAN AKU


ni adik aku no 3..
kami 3 orang ni mmg jenis gemuk2..
cuma akulah slim skit sbb aku pompuan..hahaha
yg lagi 2 kira mmg gemuk dari kecik

tp adik aku no 3..
dah kurus lah pulak skrang
dah lama tak makan nasi katanya...
pastu kuat exercise lak skrang..
huhuhu
ai is jelooooossss

nak tgk gambo lama
nahh


hehehe

Rabu, 15 Februari 2017

MENCARI PROGRAM CUTI SEKOLAH UNTUK KAKAK SURI


salam uolls...

tu atas tu...kem ibadah utk anak2 kita..
ni ai dapat ni dr group whatsapp kuarters ai..
since kuarters mmg dekat ngan masjid negara
so senang lah info sampai ke kami..

untuk kem ibadah di atas tu..
ai belum call detail lagi..
suruh member call..tapi tak xde orang angkat pun
myb ustaz and ustazah bz tu..

ai ai lak..
aku kadang2 pening lalat gak time cuti sekolah
sian suri sbb kalau cuti sekolah pun kena dok taska
bila terpikir balik..kalau ada bibik ok gak..
takyah lah si suri kena dok taska kan..
akan diusulkan kepada pokden..

berbalik pasal kem tu..
plan nak antor situ lah ..sbb murah je tgk
tp nak kena tgk timetable dulu..
sbb kat masjid setiawangsa ni ada gak kem..
cuma xdpt nak survey lagi..
cuti skolah seminggu je kan..
kalau cuti sekolah 2 minggu rasa nak antor suri darin balik kg je tahun ni..
biar dia berehat kt kampung..
oklah itu je nak citer..
bubyeee

p/s: nk tau detail pasal kem ibadah tu sila call sendiri spt no di atas ye..

ALHAMDULILLAH


salam uolls
ntah ada ke tak yg follow citer aku di blog ni
yang aku tau..Puan Dana mesti baca blog aku hari2 kan...
sayang puan Dana..
since dah bertukar bahagian ni...
sini je lah leh tau citer2 Puan Dana ni...
hehehhe

oklah nk citer..
rumah yang dibeli pokden dah siap dah...
siap thn lepas dah..
tp still tak duduk..due jauh benar aku nak g keje..
so setakat ni baru pasang grill
lain2 tak sentuh lagi..
tunggu duit jatuh dr langit baru leh reno ni..
hahaha


p/s: still saving tuk renovation ..huhuhu


Selasa, 14 Februari 2017

GAMBAR KONVO DARIN DAN TANTRUM


salam sumer..
dok godek2 kt draft
banyak lak gambar2 belum di publish..
so kiter publish slow2 ye..
ini Darin yg grad dr taska permata jupem
taska yang dia duduk dr umur 3 tahun sampai 4 tahun
5 tahun baru belajar di tadika bijak jalan gurney...

Darin ni pelat skit..
stil bahasakan diri dia 'DALIN'
suruh bahasakan diri kakak Dalin..
tp still taknak..
kalau panggil adik..dia akan berpaling kat kiter
adik dia Sarah...still kena panggil Sarah bukan adik..
apa2 lah Darin..

mula2 masuk tadika bijak..
aduyai..dia punye tantrum tahap gaban...
ntah apa..
kat umah mengamuk bagai..
sampai dpn pintu tadika bijak..
elok2 je turun siap happy2 gitu..
hahaha

so takmo bg tantrum
aku tukar skit aturan pagi dan petang
pagi aku just gerak n dukung dia masuk dlm stroller
lepas antor kakak dia g sekolah
bawak darin naik opis..aku punch in dulu..
pastu siap2 kan dia g skolah..
xmandi pun..basuh apa yg perlu..hehehe
pakai uniform..pakai bedak sikat rambut n tocangkan..
so g skolah..
balik lak..masuk 1st week tadika..
aku ambik fullday programme..
aku tukar ambik half..
sbb fullday tak tido ptg..
so lunch hour aku ambik dia n kakak dia sumbat masuk taska jupem
situ dia dua beradik leh mandi tido 
ptg kul 5..ambik kt jupem je terus balik
barulah ilang tantrum si darin..
alhamdulillah
walaupun mama dia mcm senget gak lah nak g mari g mari
asalkan tak tantrum..aku dah lega..
so gitu lah citer darin..
nnti tunggu turn sarah lak tantrum..
hhuhuhuhuhu



BREAKFAST - INI FEVERET


ini menu kalau breakfast di ofis..
mee kari separuh dengan bergedel n kerang + kopi ais..
ini leh kenyang sampai ke ptg...
jemput sumer

Isnin, 13 Februari 2017

SARAH SOFEA DAH 8 BULAN


Salam sumer..
sejak ada anak no 3 ni..
aduhlah..jarang2 benar dapat menaip blog 
citer pasal anak no 3 pun jarang2 kan..
hahha

oklah..kita citer skit progress Sarah
Sarah dah 8 bulan ok..
so far dah ada 4 batang gigi...
dua bawah dua atas..
tp yg atas tu kelakar skit..
mula2 kuar satu dulu..selang dua bulan baru kuar yg lagi satu...
hehhehe
oklah...

Sarah ni mmg tak suka makan bubur..
ko bagi je lah nasi lembik..on je...
suka mkn biskut orang tua..
biskut budak2 xmo...

skrang dah start berdiri since dah merangkak dah duduk bagai..
mmg laju skit progress dia dr kakak2 dia..
mungkin Sarah ni slim skit dr kakak2 dia..
baru 8.4kg...

kulit Sarah sgt sensitif..kena gigit nyamuk pun leh jadi luka..
dah ler anak mama no 3 ni tak brapa cerah..
so nnti kita jaga kulit tu supaya bersih tanpa parut2 ye syg..

so far senang je jaga..
yg jd susah sbb mama dia ada masalah supply susu asyik tak cukup
tiada simpanan frozen..
kira pam hari ni hanya utk esok..
bekalan susu setiap hari pulak mesti ada 20oz..
so go go chaiyuk mama...

susu merundum


ini gambar minggu lepas..
mama very very gigih balik lunch hour utk antor susu ke sarah
after ambik budak 2 orang ni dr sekolah..letak kt taska..
terus balik umah antor susu...fuhhhh
nape ye..susu merundum..
aku tau..sbb aku on antibiotik..
aku tak sihat seminggu dah..
tekak tonsil +  selsema..
tekak pun luka..mmg kena on lah antibiotik
bila on antibiotik..supply susu pun turun lah..

tp keep on mengepam je..
cuba bt bodo n tak mo stress..
still skit gak..
hahahah
gelak skit kasi ilang stress bengong ni..

niat nak bagi susu formula ke sarah
sarah dah 8bulan dah start makan pun
tp sarah bila bagi fm terus muka naik merah..
alaaa alergik lah ni..
mmg nak susu mama dia je ni..

so marilah kita mengepam..
kerja ofis kite susun lawa2...kiter mengepam setiap 2 jam..
n jgn lupa makan byk2..xyah nk diet2..
hahaha

oklah tu je nak bebel..
bubyeeeeeeeeeeeeeeee

Khamis, 5 Januari 2017

My new pump


dah sampai my real bubee ni...
kecik molek je..
so pump ni tinggal je kat umah..
if nak g mana2 leh bawak..
tgh plan nak belajar mengepam dalam kete sementara jalan jem balik keje..
hehehe

Rabu, 4 Januari 2017

1st day


gini lah gaya nya..
satu hari di tadika...
penat ya amat ye darin

tahun 2017 darin dah 5 thn..
besar dah darin (mmg saiz besar pun)
walaupun perkembangan darin ni slow skit..
slow tu dari segi bercakap..
sbb lidah dia takleh sebut 's'
dan dia lebih suka berbahasa english (mungkin senang nak sebut)

cth ye:
darin tak reti sebut 'tengok'
kalau darin sebut akan bunyi 'ngok'
so imagine dia sebut...
"mama,.ngok tu" (maksud dia..mama, tgk tu)
kami gelak2 kan dia..(jahat mak pak)
lama2 dia tukarkan perkataan 'ngok' tu kepada 'look'
so skrang darin akan cakap kat aku..
"mama...look" (huhuhu)
ok ...dia blaja mana bahasa english
since korang tau aku mana lah berbahasa english tu...
darin ni kuat tgk cerita 'peppa pig'...huhuhu
english dia lain macam but senang nak sebut..
so byk perkataan english dia blaja situ...
huhuhu

berbalik kepada tadika..
darin ..kitorng daftarkan di tadika bijak, jalan gurney ni
so far review tadika ni rata2 ok je..
cuma aku tak tau ..yang dorang tak mandikan budak2 ni and budak2 ni tak tido ptg..
so darin..dah daftar kan..so sila harung dulu...
kalau rasa takleh utk dok satu hari di tadika..kita tukar ke setengah hari nnti..
tp utk masa skrang..sila g tadika..

so far dia suka tadika ni..
di akan cakap nak g tadika baru...
walaupun mandi pagi ada drama..
tp tetap aku mandikan memandangkan tengahari tak mandi..
moga2 darin akan ok..
insyaallah..amin..

oklah nak breakfast dulu..
babai

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut