nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Rabu, 4 Januari 2017

1st day


gini lah gaya nya..
satu hari di tadika...
penat ya amat ye darin

tahun 2017 darin dah 5 thn..
besar dah darin (mmg saiz besar pun)
walaupun perkembangan darin ni slow skit..
slow tu dari segi bercakap..
sbb lidah dia takleh sebut 's'
dan dia lebih suka berbahasa english (mungkin senang nak sebut)

cth ye:
darin tak reti sebut 'tengok'
kalau darin sebut akan bunyi 'ngok'
so imagine dia sebut...
"mama,.ngok tu" (maksud dia..mama, tgk tu)
kami gelak2 kan dia..(jahat mak pak)
lama2 dia tukarkan perkataan 'ngok' tu kepada 'look'
so skrang darin akan cakap kat aku..
"mama...look" (huhuhu)
ok ...dia blaja mana bahasa english
since korang tau aku mana lah berbahasa english tu...
darin ni kuat tgk cerita 'peppa pig'...huhuhu
english dia lain macam but senang nak sebut..
so byk perkataan english dia blaja situ...
huhuhu

berbalik kepada tadika..
darin ..kitorng daftarkan di tadika bijak, jalan gurney ni
so far review tadika ni rata2 ok je..
cuma aku tak tau ..yang dorang tak mandikan budak2 ni and budak2 ni tak tido ptg..
so darin..dah daftar kan..so sila harung dulu...
kalau rasa takleh utk dok satu hari di tadika..kita tukar ke setengah hari nnti..
tp utk masa skrang..sila g tadika..

so far dia suka tadika ni..
di akan cakap nak g tadika baru...
walaupun mandi pagi ada drama..
tp tetap aku mandikan memandangkan tengahari tak mandi..
moga2 darin akan ok..
insyaallah..amin..

oklah nak breakfast dulu..
babai

Tiada ulasan:

taip je apa saja

nuffnang

Pengikut